DIT IS WERELDKLASSE

SILVER MOON

Silversea lost alle verwachtingen in.

Het concept is kristalhelder: de reisbeleving staat voorop. Het nieuwste schip, de Silver Moon (2021), staat garant voor de ultieme luxe die men verwacht van Silversea. Een beeldig design in tijdloze en universele kleuren, een uitmuntende service en oog voor details maken van de beleving aan boord nog net iets meer.

Het grote verschil

De Silver Moon heeft een schat aan met smaak geselecteerde etnische kunstobjecten die je doen dromen van verre horizonten.

Silversea neemt je ongedwongen mee in een reisverhaal doorheen de wereld en ze doen dat uitgekiend. Zoals de voortreffelijke selectie van muziek aan boord, een beetje à la Buddha Bar: het is een quasi onopvallend element maar de epicurist zal het wel smaken.

Trouwens, en dit is geen klein detail, op de cover van de nieuwe brochures prijken foto’s van de wereldberoemde Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry. Een aantal van zijn foto’s kun je ook aan boord van de Silver Moon bewonderen.

S.A.L.T. smaken

De meest waardevolle beleving aan boord schuilt subtiel in het S.A.L.T. concept: Sea and Land Taste, met smaken van over de gehele wereld en in het bijzonder van de bestemming waar je op dat moment verblijft.

S.A.L.T. omvat cooking classes, deskundig en geanimeerd begeleid door een chef en een gepassioneerde food marketeer. Hier roer je zelf in de potten van het supermoderne Lab (laboratorium).

Daarnaast heb je ook het S.A.L.T. restaurant met succulente schotels, alweer met de focus op de lokale specialiteiten. De wine pairing is top. Hiermee ondersteunt Silversea niet alleen lokale producenten die anders aan onze aandacht zouden ontsnappen, het verrijkt ook ons smaakpalet.

Uiteraard worden er ook S.A.L.T. excursies aangeboden (naast de meer klassieke uitstappen). Deze excursies variëren van een bezoek aan een olijfolieproducent tot een exclusieve lunch op een bijzondere locatie. Met de app “itour SmartGuide” kun je via de oortjes van jouw GSM perfect de uitleg volgen van de gids, ook al staat die 10m verderop. Handig toch in tijden van social distancing?

Wie het volledige S.A.L.T. programma wenst af te werken, raden we sterk aan af te zakken naar de S.A.L.T. Bar, een piepkleine en zeer intieme bar met een fraaie collectie aan glaswerk. Hier proef je de beste cocktails op basis van, hoe kan het anders, lokale ingrediënten. Zo proefden wij er in Kreta een Mojito op basis van Kretenzische brandy.

Tot slot nog dit: van de Maître d’hôtel tot de cocktail master, de crew gaat gepassioneerd mee in dit verhaal met vaak zeer gedetailleerde info. Het is aan de reiziger om ervan te genieten.

Restaurants aan boord

Een feest voor foodies

In de Kaiseki is het genieten van Japanse specialiteiten (opgelet: ’s avonds is er een toeslag) in een geslaagd doch sober decor.

Voor een Michelin ervaring kan je terecht in La Dame (ook met toeslag).

Voor minder formele etentjes kun je naar de Atlantide: proef er zeker de kaviaar maar ook de Argentijnse steak, grassfed-beef met de pure smaak van de pampa (geen goedkope steak van met korrels gevoede koeien dus).

The Grill biedt een poolside BBQ experience met steengril aan, La Terrazza heeft een zeer verzorgd buffet en zo verder…

Voor lichte snacks trek je het beste naar het Arts Café: in dit artistieke decor zijn er ook fraaie kunstboeken ter beschikking.

Suites, sweet suites

De suites zijn ruim en niet overladen. De universele kleuren stralen een zachte sfeer uit. De bedden zijn duidelijk van goede kwaliteit en je hebt een keuze aan hoofdkussens. In de badkamer tref je Bulgari producten, maar ook hier is er een ruimere keuze.

Geen kabeltje mee voor het opladen van de GSM? Geen probleem, er ligt een dock station. Jouw persoonlijke Butler helpt je graag verder. De fles Champagne (Heidsieck Monopole is de standaard Champagne) staat fris.

Er zijn ook suites voor rolstoelgebruikers aan boord (407, 409, 417, 931), net zoals er ook connecting suites zijn.

Voor wie?

Je hebt alles aan boord: van Pure Form Pilates sessies tot een Golf Putting Challenge, tot lezingen en shows… Op zondag is er ook een dienst voor de gelovigen. Enkel de Spa is momenteel niet operationeel omwille van Covid.

Maar voor wie is de Silver Moon? Het is duidelijk een Europees concept qua inrichting en stijl. Er is geen imposante trapgalerij, geen overvloed aan koper en kristal. Het is allemaal intiemer. De gekozen kleuren stralen een tijdloze rust uit.

De designers hebben duidelijk ook veel aandacht geschonken aan geluidsdempende materialen  van hoge kwaliteit: met een auditief interieur van stilte en rust als resultaat.

Anderzijds zal het schip minder in de smaak vallen bij wie houdt van grote casino’s, zwembaden met glijbanen, partyboatclubs. Neen, dat heb je hier niet aan boord.

De Silver Moon is wel het ideale schip voor de epicurist die houdt van een authentieke beleving van de bestemming (er worden ook vaak kleinere havens aangedaan) en van een originele bestemmingsbeleving aan boord (met het S.A.L.T. programma). 
Hou er wel rekening mee dat er ook formele avonden zijn, met een aangepaste dresscode.

Kortom, klassieke elegantie gaat voor op eigentijdse trends.

Silver Moon

 • Bemanning: 411
 • Passagiers: 596
 • Lengte: 212,8 m
 • Breedte: 27m
 • Snelheid: 19,8 knopen
 • Aantal bereikbare dekken: 8
 • Bouwjaar: 2020

SUITES met balkon

 • Owner’s Suite, 88 – 98 m²
 • Grand Suite, 137 – 146 m²
 • Royal Suite, 105 m²
 • Silver Suite, 104 m²
 • Deluxe Veranda Suite, 36 m² – onze topper
 • Superior Veranda Suite, 36 m²
 • Classic Veranda Suite, 36 m²

SUITES

 • Panorama Suite, 31 m²
 • Vista Suite, 31 m²

ONZE SELECTIE SILVERSEA CRUISES

Wij selecteerden enkele cruises die u mogelijk kunnen interesseren : van de Middellandse Zee tot het noorden van Europa, van Alaska tot Japan…

2022 : MIDDELLANDSE ZEE, met de Silver Moon

Geniet van het vernieuwde Silversea-aanbod “More inclusive then ever” (vanaf het voorjaar 2022)

 • Door-to-door transfers: de eerste 80km van je huis tot aan de luchthaven zijn gratis
 • Transfer luchthaven-schip-luchthaven zijn inbegrepen
 • Uw vluchten zijn eveneens inbegrepen
 • Aan boord is het genieten van een All-Inclusive aanbod
 • Geniet ook van het aanbod van (pre & post cruise) Hotel overnachtingen
 • Gratis 1 excursie per persoon per dag/aanleghaven
 • Last but not least: Butler service in elke suite

 

Zomerse luxe op de Middellandse Zee – 8 d. : Rome – Barcelona – 22 april 2022

WINTER 2021-2022 : VERRE BESTEMMINGEN

Westkust van de USA – 10 d., Silver Cloud : Vancouver – San Diego – 01 oktober 2021
Japan, beleef uw Sakura moment – 12 d., Silver Muse : Tokyo – Tokyo – 25 oktober 2021
Chili : fjorden, gletsjers en eindeloze meren – 18 d., Silver Cloud : Callao – Punta Arenas – 28 oktober 2021
Charme van de Golfstaten – 10 d., Silver Moon : Dubai – Mumbai – 17 november 2021

ZOMER 2022 : BIJZONDERE BESTEMMINGEN

IJsland & de charmante Faeröer eilanden – 11 d., Silver Moon : Reykjavik – Reykjavik – 30 mei 2022
Middernachtzon, Noordkaap én Spitsbergen – 10 d., Silver Cloud : Tromsø – Longyearbyen – 11 juli 2022

Raadpleeg uw reisagent of Footprints Luxury Cruises :
Contactpersoon : Chris Ganseman
+32 (0)3 242.82.80
cruises@footprints.be