Onze beoordeling

Verslag Lynn Vleugels, Footprints Luxury Cruises, maart 2023

Yacht: SeaDream I

ROUNDTRIP BARBADOS

18 maart: vertrek in Bridgetown, Barbados
19 maart: Rodney Bay, St Lucia
20 -21 maart: Port Elizabeth, St Vincent, Grenadines (overnachting)
21 maart (namiddag): Mount Wynn, St Vincent Grenadines
22 maart: Tobago Cays, St Vincent Grenadines (ochtend)
22 maart: Union Island, St Vincent Grenadines (namiddag)
23 maart: Mayreau, St Vincent Grenadines
24 maart St. George’s, Grenada
25 maart: aankomst in Bridgetown, Barbados

Aan boord van SeaDream I

In maart mocht ik SeaDream I testen tijdens een mooie Caraïbische route. Ik kan natuurlijk niet vergelijken met wat de SeaDream beleving is op de schepen in de Middellandse Zee, maar ik kan mij geen betere omgeving bedenken voor deze yachts dan de zonovergoten Caraïben. Dankzij de aangename temperaturen leeft iedereen constant op het deck.

Maar ook als het ’s avonds te veel zou waaien of als het weer het niet toelaat, is er binnen een mooi restaurant en een leuke bar waar de gasten kunnen vertoeven.

Onze reis begon al fantastisch

Als je aankomt aan de cruiseterminal stond daar enorm veel volk te wachten voor de andere schepen. SeaDream had wat meer aan de zijkant stoeltjes gezet en wat versnaperingen en drankjes om het wachten op de bus wat aangenamer te maken. Eenmaal aangekomen aan de yacht mochten we direct aan boord gaan en werden we begroet door de kapitein, de hoogste officieren en de Cruise Director.

Verder werden we naar binnen begeleid met een drankje om daar plaats te nemen en te wachten tot we konden inchecken. Ook hier stonden voldoende versnaperingen en kwamen zelfs de masseuses langs om ons allemaal een korte massage te geven. Het was bijna jammer dat we konden inchecken en niet meer moesten wachten want ik zat zo goed!

“Gewoon een zalig begin en direct koppelt SeaDream hier het aangename aan het iets minder aangename!”

Het eten is fantastisch

Elke ochtend is er een Omelet of the Day met de meest originele ingrediënten. Daarnaast heb je het standaard buffet nog en voor mij wisten ze al snel dat de avocadotoast een echte hit was.

’s Middags heb je een klein maar leuk buffet en een kleine kaart waarop sommige gerechten elke dag wijzigen aangevuld met de dagelijkse vaste waardes zoals Cheeseburgers. Kortom voor elks wat wils.

’s Avonds is er geen buffet maar wel een menu dat elke dag wijzigt en voldoende variëteit biedt. Ik weet dat ik verschillende avonden toch het moeilijk had om te kiezen omdat alles zo lekker was omschreven. Gelukkig was de crew er om wat aanbevelingen te geven.

Caviar Splash

In de Caraïben is natuurlijk de Caviar Splash het meest gekende qua activiteit en ik moet zeggen dat ik enorm blij ben dat ik hier eindelijk over kan meespreken. Want het gaat verder dan kaviaar en champagne in de zee (of indien niet mogelijk op het strand).

SeaDream zorgt voor een volledig werkende bar en een fantastisch BBQ buffet! In onze ervaring hebben we dus het lekkere eten en de geweldige service van aan boord kunnen combineren met een privé strand. Wat meer zou je nog wensen!

Sommige mensen kozen om even in de schaduw van een palm op een bedje te gaan liggen terwijl andere gasten kozen om wat te snorkelen of met een Paddleboard een toertje te maken.

Voor wie is SeaDream geschikt?

Het is een fantastisch product voor de gasten die casual willen reizen. Want zoals de slogan het al zegt; It’s Yachting, not Cruising. En nu weet ik perfect wat ze hiermee bedoelen.

Reisvoorstel op maat

Bij Footprints maken we (in overleg met uw reisagent) graag een reisvoorstel op maat: voor offertes met SeaDream zal ik dit met nog meer enthousiasme en genoegen doen!