SEA CLOUD CRUISES

Voor wereldreizigers die waarde hechten aan individuele ruimte

en houden van een persoonlijke service.

Groter, groter, verder – dat laten ze, bij Sea Cloud Cruises, graag aan anderen over.
Ze volgen hun eigen koers: met een unieke vakantie-ervaring. Voor mensen die waarde hechten aan individuele ruimte en houden van een persoonlijke service.
Ga het avontuur van het “slow travel” aan, het is zoveel meer dan cruisen.

IN HARMONIE MET DE NATUUR

Geniet met een goed geweten en een positief gevoel van de mooiste dagen van het jaar. Al meer dan 40 jaar streven ze bij Sea Cloud Cruises naar het principe van duurzaam toerisme.
Reizen met een klein aantal gasten creëert ruimte voor grootse dingen. Mensen ontmoeten op de bestemmingen, culturen ervaren, regionale waarden waarderen en zelf bijdragen tot het welzijn van de bezochte regio… Dit zijn enkele van hun principes, én het past bij de tijd.
Ook bij Footprints zijn we er vast van overtuigd zijn dat reizen in harmonie met de natuur mogelijk en noodzakelijk is. Dat bewijst onze partner Sea Cloud Cruises.

VROEGBOEKACTIE
10% KORTING

VOOR ALLE BOEKINGEN TOT 31 AUGUSTUS 2023

10% UITZONDERLIJKE VROEGBOEKKORTING

OP ALLE CRUISES MET AFREIS VANAF JANUARI 2024

Hijs de zeilen: de zon wacht op jou in de Caraïben en op zoveel andere exotische bestemmingen… Met deze actie bespaar je tot honderden Euro’s per persoon.

Deze actie is niet retro-actief .

Ontdek het verschil

KAJUITEN MET HET HOOGSTE COMFORT

Elegant en ruim: alle SEA CLOUD-kajuiten zijn buitenkajuiten met zeezicht, op de SEA CLOUD SPIRIT zelfs vanaf uw eigen balkon.

Zeilervaring

DE ZEE, DE WIND EN

EINDELOZE HORIZONTEN

 

Proef de zeelucht, hoor het geluid van de golven en voel hoe de wind het zeiloppervlak van 4.100 m² vult.

Op de SEA CLOUD-schepen bent u altijd buiten en dicht bij de elementen:  omdat er aan boord zoveel in de frisse gezonde lucht gebeurt. De zee is altijd binnen handbereik – en niet tientallen dekken verderop.

DRIE ICONISCHE ZEILSCHEPEN

Pure nostalgie en romantiek.

De Sea Cloud-vloot bestaat uit drie “windjammers”: een type van zeilschip dat refereert naar het tijdperk van voor de opkomst van de stoomschepen. Deze kunnen vierkantgetuigd maar ook deels langsscheepsgetuigd zijn.

SEA CLOUD

Deze Grand Dame is de mooiste windjammer aller tijden en voor velen een legende met de glamour van vervlogen tijden. Haar elegantie lijkt tijdloos. Voor maximaal 64 passagiers.

 • Bouwjaar: 1931
 • Lengte 96m, breedte 15m
 • Gasten aan boord: 64
 • Crew: 60
 • Viermaster, gemotoriseerd zeilschip
 • Snelheid: 14 knopen

Even wat geschiedenis…

Geld speelde geen rol toen Wall Street-makelaar Edward Francis Hutton in 1931 in Kiel het grootste privé-zeiljacht ter wereld liet bouwen. Hij gaf zijn vrouw, de glamoureuze Marjorie Merriweather Post, de vrije hand bij het interieurontwerp van de nieuwe ‘Hussar’ (later gedoopt als Sea Cloud).

32 buitenhutten (waarvan 10 hutten in het luxe gedeelte).

Lido-dek met bar, restaurant met vrije zitplaatsen in één sessie, lounge met bibliotheek en bureau met laptop, ziekenhuis, wifi, watersportuitrusting, 2 zodiacs.

SEA CLOUD II

De SEA CLOUD II is groter dan het zusterschip en biedt veel persoonlijke ruimte, gecombineerd met het élan van een privéjacht. Voor maximaal 94 passagiers.

 • Bouwjaar: 2000
 • Lengte 106m, breedte 16m
 • Gasten aan boord: 94
 • Crew: 65
 • Driemaster, gemotoriseerd zeilschip
 • Snelheid: 13 knopen

47 buitenhutten (inclusief 16 junior en 2 eigenaarssuites).

Lidodek met bar, restaurant met vrije tafelkeuze in één sessie, lounge met Steinway-vleugel, boetiek, bibliotheek met laptop, massage en cosmetica, fitnessruimte, ziekenhuis, wifi, zwemplatform, watersportuitrusting, 3 zodiacs.

SEA CLOUD SPIRIT

De SEA CLOUD SPIRIT combineert traditionele windjammer-ervaring met comfort van de 21e eeuw. Voor maximaal 136 passagiers.

 • Bouwjaar: 2021
 • Lengte 138m, breedte 17m
 • Gasten aan boord: 136
 • Crew: 85
 • Driemaster, gemotoriseerd zeilschip
 • Snelheid: 14 knopen

69 buitenhutten (22 junior en 3 eigenaarssuites met balkon) en 7 luxe lido buitenhutten met panoramische ramen die open kunnen.

Restaurant (180° panoramisch zicht) met vrije zitplaatsen en één zitting, lido Bar en bistro, lounge met Steinway vleugelpiano, bibliotheek met comfortabele zithoek, zonnedek met ligbedden en douche, boetiek, ziekenhuis, WI-FI.

Royale wellness- en sparuimte met twee behandelkamers, Finse sauna, stoombad, rustruimte, multi-sensorische douche en diverse massages, schoonheidssalon en kapsalon, fitnessruimte met uitzicht op de oceaan en de nieuwste cardioapparatuur, zwemplateau, watersport uitrusting, 4 zodiacs.

Proef het verschil

CULINAIRE VERWENNERIJ

Creatief en op het hoogste niveau: de chef-koks van SEA CLOUD leggen de nadruk op verse en regionale producten voor hun verfijnde menu’s.

Of het nu gaat om het ​​ontbijt- of lunchbuffet, een barbecue aan dek ’s avonds of een elegant diner in het restaurant – de keuken aan boord is innovatief en gevarieerd, combineert klassieke, moderne en maritieme nuances.

De wijnkaart is afgestemd op de route en verwent met een werkelijk uitstekende selectie van wijnen uit elke regio.

Ontdek het verschil

KLEINE SCHEPEN, GROTE BELEVING

Door hun kleine omvang en wendbaarheid kunnen de SEA CLOUD-schepen buiten de gebaande toeristische paden varen.

Eén ding staat altijd centraal bij Sea Cloud: een andere cultuur beleven doe je met respect. Sea Cloud Cruises bieden een uitgebalanceerde mix van een echte zeilervaring en boeiende momenten aan wal.

Privéjacht
Het voordeel is dat deze schepen aanvoelen als een “privéjacht” die zeilt naar zowel bekende en populaire bestemmingen als ook én vooral naar kleinere havens, die je ook op eigen houtje kunt verkennen, los van georganiseerde excursies aan wal.

HET KOMPAS STAAT OP ONTDEKKEN

In een tijd waarin veel mensen terugkeren naar wat echt telt in het leven, wordt de echte waarde van windjammers eens te meer duidelijk, iets wat SEA CLOUD CRUISES al vele jaren weet te waarderen.

Het ritme van de wind en golven bepaalt het ritme en de richting van het leven aan boord. Onder de volle zeilen staan ​​de waarden van het klassieke zeemanschap op de voorgrond en staan ​​de mensen centraal in alles wat er aan boord gebeurt.

In de gezellige sfeer van een privéjacht ontstaan ​​en groeien vriendschappen. Dit is reizen in de oorspronkelijke betekenis. Bij elke reis met de SEA CLOUD, de SEA CLOUD II en ook met de SEA CLOUD SPIRIT wordt de reis zelf het doel en komt de tijd op de tweede plaats.

 

VRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT VIA UW REISAGENT.