The Kimberley

Photo courtesy: Tourism Australia, Scenic Cruises.

Ontdek Australië in ultra-luxe

Met indrukwekkende landschappen, van een rode woestijn tot turquoise oceanen en tropische riffen, tot de sacrale plaatsen van de inheemse bevolking, spreekt dit gigantische land iedereen aan. Scenic Cruises, met een ruime ervaring van al  38 jaar, heeft hier zijn roots en biedt de ontdekking van Australië aan in een ultra-luxe van 6-sterren aan boord van Scenic Eclipse, ’s werelds eerste Discovery Yachts™.

Australië, een continent zo divers en uitgestrekt, biedt een schat aan natuurlijke wonderen en culturele ervaringen. Van de iconische rode zandvlaktes van de Outback tot de levendige koraalriffen van het Great Barrier Reef, elke hoek van dit land vertelt een ander verhaal. De inheemse bevolking van Australië, met hun diepe spirituele verbinding met het land, heeft een rijke culturele erfenis achtergelaten in de vorm van rotstekeningen en heilige plaatsen, die bezoekers een zeldzame blik gunnen in een geschiedenis die ver voorbij de geschreven records gaat.

Scenic Cruises, met zijn diepgewortelde Australische erfgoed, biedt een unieke kans om deze pracht te ervaren aan boord van hun 6-sterren luxe Discovery Yacht™ Scenic Eclips II.

Reizigers kunnen zich onderdompelen in een wereld van verfijnde elegantie, terwijl ze de meest afgelegen en ongerepte gebieden van Australië verkennen.

The Kimberley

Samen met het Noordpoolgebied en Antarctica, is The Kimberley geclassificeerd als een van ’s werelds laatste grote wildernissen

Gelegen in het noordwesten van Australië , biedt deze regio adembenemende contrasten, waar de tijd lijkt stil te staan. Hier kunnen avonturiers de ruige schoonheid van het landschap ervaren, van de uitgestrekte horizonten tot de diepe, mysterieuze kloven. The Kimberley is bijna 14 maal de oppervlakte van België!

Tijdens deze expedities kan je deelnemen aan begeleide wandelingen en tochten per Zodiac onder leiding van een deskundig Discovery Team om een dieper begrip te krijgen van de ecologische en culturele betekenis van de regio.

Voor liefhebbers zijn er ook de excursies per  helikopter* of onderzeeër* (*facultatief). Ook mogelijk: kajaktochten en stand-up paddleboard.

“De Kimberley is een van de biologisch meest belangrijke regio’s ter wereld.”

De Gwion Gwion rotsschilderingen, ook bekend als de Bradshaw rotstekeningen (genaamd naar de eerste Europeaan die ze ontdekte in 1891), zijn beroemd om de gedetailleerde en fijn uitgevoerde afbeeldingen van menselijke figuren, vaak versierd met complexe accessoires zoals tassen, kwasten en hoofdtooien. Ook andere voorwerpen worden weergegeven, zoals speren en boemerangs. De exacte ouderdom van deze schilderingen is voer voor debat, maar sommige schattingen suggereren dat ze tot 12.000 jaar oud kunnen zijn.

Ondanks de vele studies blijven de Gwion Gwion schilderingen gehuld in mysterie, met veel onbeantwoorde vragen over de identiteit van de kunstenaars en de betekenis van de afbeeldingen. Wat wel duidelijk is, is dat deze kunst een belangrijk onderdeel vormt van het culturele erfgoed van Australië en een fascinerend onderzoeksveld biedt voor archeologen en kunsthistorici wereldwijd.

Het is een voorrecht om de wereld te zien door de ogen van degenen die haar het beste kennen, en om jezelf te verliezen in de wonderen van Down Under.

Waarom Scenic Cruises?

Met Scenic Cruises ga je niet enkel op reis naar Australië, je gaat mee in een verhaal dat duizenden jaren oud is. Of het nu gaat om het bewonderen van de majestueuze watervallen van The Kimberley, het snorkelen in de ongerepte wateren van het rif, of het leren over de oude tradities van de Aboriginals, Scenic Cruises biedt een ongeëvenaarde ervaring die de definitie van luxe cruises herdefinieert.

  • Slechts 228 gasten voor een exclusieve ervaring
  • Een deskundig Discovery Team van maximaal 15 leden onder leiding van wildernisexperten
  • Ruime luxe 6-sterren suite-accommodatie met veranda
  • Butlerservice voor elke gast
  • Een bemanning-gastverhouding van bijna 1:1
  • Ruime keuze aan restaurants, van informeel tot gastronomisch dineren
  • De beste selectie premium merkdranken, de hele dag door, elke dag
  • Heerlijke Senses Spa, fitnessruimte, yoga- en pilatesstudio van 550 m²
  • Boeiende lezingen aan boord

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Een elfdaagse Kimberley cruises begint bij € 7.210 per persoon.

VOOR MEER INFO & RESERVATIE:

CONTACTEER UW VERTROUWDE REISAGENT.