AmaWaterways, 5* Riviercruises

AmaWaterways – 20 Jaar toonaangevend in riviercruises !

AmaWaterways werd opgericht in 2002 door 3 families, die voordien al de nodige ervaring met riviercruises hadden opgebouwd.  Deze rederij speelt snel in op nieuwe sportieve tendensen: naast de klassieke wandelingen worden er ook begeleide fietstochten aangeboden, altijd is er een keuze tussen diverse niveaus.  Verder is er ook een ruime keuze aan themacruises.

Comfortabel en aangenaam

De ruime, comfortabele en smaakvol ingerichte staterooms en suites hebben regelbare airconditioning, koelkastje, TV-flatscreen en ramen tot op de grond en/of ruime balkons.

Het grootste deel van de excursies is reeds inbegrepen in de prijs. Deze werden met veel vakkennis en originaliteit samengesteld en brengen u naar de mooiste plekjes op de bestemmingen.   De “volledige beleving” staat centraal.  Aan boord zijn er ook fietsen, die u gratis mag gebruiken.

Naast de vriendelijkheid van het personeel mag er zeker een pluim gaan naar de keuken: alle maaltijden staan op hoog culinair niveau en de geserveerde wijnen zijn uitstekend. Het ontbijtbuffet is zelfs vrij uitgebreid.

Schuimwijn bij het ontbijt + wijnen, bieren en softdrinks bij de maaltijden zijn inbegrepen.

AmaMagna

Het nieuwste schip (foto hierboven) zet weer nieuwe maatstaven in het riviercruisesegment, het schip is dubbel zo breed als de traditionele schepen en biedt nog meer ruimte, meer à la carte restaurants en grotere staterooms en suites.

Actief Europa ontdekken

Sportieve tendensen

Naast de klassieke wandelingen worden er ook begeleide fietstochten aangeboden. Voor deze uitstappen, te voet of per fiets, is er steeds keuze tussen diverse niveaus: van rustig/gemakkelijk tot de meer actieve modus. Deze uitstappen zijn ook inbegrepen in de prijs.

Voor de fietstochten zijn naast de fietsen ook helmen voorzien. En om het helemaal af te maken, zijn er ook headsets voorzien zodat u niets mist van de uitleg van de gids. AmaWaterways doet er werkelijk alles aan om u de allerbeste riviercruise aan te bieden. U hoeft alleen nog maar te genieten.

Europa : zo mooi van op het water

Europese riviercruises hebben een voordeel: het is vlakbij. Wij helpen u graag met een gepast voorstel :

 • voor uw vluchten en transfers…
 • voor uw treintickets…
 • voor uw hotelverlenging ter plaatse…

AmaWaterways gastronomisch

Een verfijnde culinaire ervaring

De prestige van AmaWaterways :

Member of La Chaîne des Rôtisseurs Gastronomic Society. 

De Chef laat zich telkens inspireren door wat de regio te bieden heeft aan smaken, met focus op de lokale producten. Verder zijn er natuurlijk die kleine verwennerijen zoals schuimwijn bij het ontbijt.

 • Wijnen, bieren en softdrinks bij de maaltijden zijn inbegrepen.

Er zijn bovendien ook veel belevingsmomenten tijdens de cruise waarbij u verwend wordt : van de Welcome Cocktail tot en met de Captain’s Cocktail en het Gala Dinner. Alles op het juiste moment, in het juiste kader: puur genieten !

Wellness activiteiten aan boord

AmaWaterways denkt werkelijk aan alles. Naast de buitengewone tafelmomenten, kan u ook aan uw conditie werken met de gratis fietstochten/wandelingen tijdens de excursies, alsook aan boord: er is een fitness centrum én een programma dat is opgesteld door professionele trainers (inclusief oefeningen en lezingen). Geniet ook van het zwembad en de jacuzzi.

MET UW EIGEN GROEPJE VRIENDEN OP RIVIERCRUISE ?

Riviercruises zijn vaak dichtbij, gemoedelijk en sfeervol. Wenst u met uw vrienden of vereniging in groep een riviercruise te doen ? Denk vooruit : Vraag tijdig een offerte aan bij uw vertrouwde reisagent.

Onze collectie AmaWaterways riviercruises

De beroemde Kerstmarkten
 • 8-daagse riviercruise: Boedapest – Vilshofen

Ervaar tijdloze vakantietradities en elegante pracht en praal in vijf landen: Hongarije, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland.

Laat u verblinden door iconische hoofdsteden – Boedapest, Bratislava en Wenen – versierd met feestelijk glinsterende kerstbomen die verlicht zijn door duizenden lichtjes, klokken die luiden uit kathedraaltorens en kinderen verkleed als engelen die kerstliederen zingen.

 

De betoverende Douro
 • 8-daagse riviercruise met AmaDouro

Deze cruise brengt u naar één van de oudste wijnregio’s van Europa.

Bezoek Porto, de “stad van de imposante ijzeren bruggen”, Barca d’Alva, het laatste dorp langs de Douro, vlakbij de Spaanse grens en de oude universiteitsstad Salamanca met de Plaza Mayor, één van de mooiste pleinen van het land.

Het mooiste van Frankrijk…

Proeven van Bordeaux

   • 8-daagse riviercruise met AmaDolce, op de Garonne

We gaan op zoek naar de terroir van de Franse hoofdstad van de wijn: Bordeaux.
Iconische kastelen, uitgestrekte wijnvelden en smakelijke wijnproeverijen staan op het programma tijdens uw bezoeken aan Libourne, Blaye, Bourg, Pauillac en Cadillac.

Droomcruise in het licht van de impressionisten

   • 8-daagse riviercruise met AmaLyra : Parijs – Normandië – Parijs, op de Seine

Een prachtige riviercruise doorheen la douce France, met als start- en eindpunt het eeuwig mooie Parijs.
We glijden over de Seine naar het verstilde, landelijke Normandië waar we uitgebreid de tijd nemen om de kustlijn te ontdekken die destijds de impressionisten wist te bekoren.

De grote Donau cruise
   • 15-daagse riviercruise met AmaMagna
Een prachtige riviercruise langs het pad van veroveraars, kruisvaarders en koningen, doorheen 8 landen: Duitsland, Oostenrijk, Slovakije, Hongarije, Kroatië, Servië,  Bulgarije en Roemenië.
Maar bovenal herinnert ons de Donau aan de Habsburgse dubbelmonarchie, de hofcultuur, Keizer Franz Joseph en de bevallige Keizerin Elizabeth “Sisi” van Oostenrijk.
Johann Strauss en Mozart zijn nooit ver weg…

 

Nog meer Donau…

Twee prachtige riviercruises doorheen het zuidoosten van Europa : een combinatie van verschillende landen die voor ons vaak tot op heden hun geheimen nog niet hebben prijsgegeven.

Een week op de Donau : van Hongarije naar Roemenië

    • 8-daagse riviercruise met AmaMagna

Een week op de Donau : van Roemenië naar Hongarije

    • 8-daagse riviercruise met AmaMagna

Exotische AmaWaterways riviercruises

De charme van de Mekong
 • 8-daagse riviercruise: Ho Chi Minh – Siem Reap

Het levendige Saigon, of ook  Ho Chi Minh-Ville genoemd, ooit bekend als de ‘Pel van het Oosten’, biedt een levendige mix van oud en nieuw en vormt de perfecte start van je ongelooflijke reis door Vietnam en Cambodja.