AmaWaterways Riviercruises : boek nu

Riviercruises zijn vaak dichtbij, gemoedelijk en sfeervol. Maar aan boord van de schepen van AmaWaterways wordt uw reis een luxecruise. Uw beleving wordt persoonlijk en individueel.

 

MET UW EIGEN GROEPJE OP RIVIERCRUISE ?

Wenst u met uw vrienden of vereniging in groep een riviercruise te doen ? Denk vooruit : Vraag tijdig een offerte aan voor de afvaarten van 2021 t.e.m. 2023.

Op zoek naar ideeën voor uw riviercruise in 2021 of 2022? Bekijk onze voorstellen hieronder.

Met AmaWaterways actief Europa ontdekken

AmaWaterways speelt in op de nieuwe sportieve tendensen: naast de klassieke wandelingen worden er ook begeleide fietstochten aangeboden. Voor deze uitstappen, te voet of per fiets, is er steeds keuze tussen diverse niveaus: van rustig/gemakkelijk tot de meer actieve modus.

Deze uitstappen zijn ook inbegrepen in de prijs.

Voor de fietstochten zijn naast de fietsen ook helmen voorzien. En om het helemaal af te maken, zijn er ook headsets voorzien zodat u niets mist van de uitleg van de gids. AmaWaterways doet er werkelijk alles aan om u de allerbeste riviercruise aan te bieden. U hoeft alleen nog maar te genieten.

Europa : zo mooi van op het water

U hoeft echt niet ver te reizen om veel te zien en te beleven. Van de Douro in Portugal tot de Donau in Centraal-Europa: Europa heeft zoveel te bieden. En dan hebben we het nog niet eens over Frankrijk gehad.

Europese riviercruises hebben nog een ander voordeel ook : het is vlakbij. Wij helpen u graag met een gepast voorstel voor uw vluchten en transfers… Maar bij Footprints Luxury Cruises bieden wij u ook treintickets aan. Vraag een prijsvoorstel.

Tenslotte nog dit : wenst u voor of na uw riviercruise een verlenging te doen? Dat kan. Wij helpen u graag verder.

AmaWaterways gastronomisch : Waw…

Aan boord geniet u werkelijk van een verfijnde culinaire ervaring: de chef laat zich telkens inspireren door wat de regio te bieden heeft aan smaken, met focus op de lokale producten. Verder zijn er natuurlijk die kleine verwennerijen zoals schuimwijn bij het ontbijt. Wijnen, bieren en softdrinks bij de maaltijden zijn inbegrepen.

Er zijn bovendien ook veel belevingsmomenten tijdens de cruise waarbij u verwend wordt : van de Welcome Cocktail, Welcome Dinner, La Chaîne des Rôtisseurs Dinner, Captain’s Cocktail en het Gala Dinner. Alles op het juiste moment, in het juiste kader: puur genieten !

De prestige van AmaWaterways : Member of La Chaîne des Rôtisseurs Gastronomic Society

Wellness activiteiten aan boord

AmaWaterways denkt werkelijk aan alles. Naast de buitengewone tafelmomenten, kan u ook aan uw conditie werken met de gratis fietstochten/wandelingen tijdens de excursies, alsook aan boord: er is een fitness centrum én een programma dat is opgesteld door professionele trainers (inclusief oefeningen en lezingen). Geniet ook van het zwembad en de jacuzzi.

Themacruises

Kerstmarkten zijn immens populair, dat weten ze ook bij AmaWaterways: dan is nog meer sfeer aan boord. Wees er tijdig bij om uw kajuit te boeken voor  december 2021 want er is veel vraag naar.

En dan zijn er natuurlijk de cruises waar de wijn centraal staat : met Bordeaux en de Douro par excellence.

Enkele riviercruises die u kunnen interesseren

De betoverende Douro
 • 8-daagse riviercruise met AmaDouro

Deze cruise brengt u naar één van de oudste wijnregio’s van Europa.

Bezoek Porto, de “stad van de imposante ijzeren bruggen”, Barca d’Alva, het laatste dorp langs de Douro, vlakbij de Spaanse grens en de oude universiteitsstad Salamanca met de Plaza Mayor, één van de mooiste pleinen van het land.

Het mooiste van Frankrijk…

Proeven van Bordeaux

 • 8-daagse riviercruise met AmaDolce, op de Seine

We gaan op zoek naar de terroir van de Franse hoofdstad van de wijn: Bordeaux.
Iconische kastelen, uitgestrekte wijnvelden en smakelijke wijnproeverijen staan op het programma tijdens uw bezoeken aan Libourne, Blaye, Bourg, Pauillac en Cadillac.

 

Droomcruise in het licht van de impressionisten

 • 8-daagse riviercruise met AmaLyra : Parijs – Normandië – Parijs, op de Garonne

Een prachtige riviercruise doorheen la douce France, met als start- en eindpunt het eeuwig mooie Parijs.
We glijden over de Seine naar het verstilde, landelijke Normandië waar we uitgebreid de tijd nemen om de kustlijn te ontdekken die destijds de impressionisten wist te bekoren.

De grote Donau cruise
 • 15-daagse riviercruise met AmaMagna
Een prachtige riviercruise langs het pad van veroveraars, kruisvaarders en koningen door Roemenië, Bulgarije, Servië, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland.
Maar bovenal herinnert ons de Donau aan de Habsburgse dubbelmonarchie, de hofcultuur, Keizer Franz Joseph en de bevallige Keizerin Elizabeth “Sisi” van Oostenrijk.
Johann Strauss en Mozart zijn nooit ver weg…

 

Twee prachtige riviercruises doorheen het zuidoosten van Europa : een combinatie van verschillende landen die voor ons vaak tot op heden hun geheimen nog niet hebben prijsgegeven.

Een week op de Donau : van Hongarije naar Roemenië

 • 8-daagse riviercruise met AmaMagna

Een week op de Donau : van Roemenië naar Hongarije

 • 8-daagse riviercruise met AmaMagna
De beroemde kerstmarkten (2021)
 • 8-daagse riviercruise met AmaCerto
Een eclatante kerstcruise met o.a. het betoverende Budapest, het keizerlijke Wenen en het sfeervolle Nüremberg.
Geniet van de unieke, warme kerstsfeer en wandel door kleine straatjes en steegjes! Ga op zoek naar het unieke kerstcadeau in Nürembergs “Christkindlesmarkt”, de grootste en oudste kerstmarkt in Duitsland of op de kerstmarkt in het kasteel Thurn und Taxis in Regensburg. Sfeervolle lichtjes, kinderen gekleed als engeltjes, proeven van heerlijk bereide glühwein en zelfgebakken koekjes … Deze cruise is een feest voor al uw zintuigen.

NIEUW vanaf september 2021 : LUXE NIJLCRUISE

In september 2021 lanceert AmaWaterways een luxecruise op de Nijl : aan boord van het gloednieuwe schip AmaDahlia beleeft u het Oude Egypte in opperste luxe.

 • 68 passagiers / 62 bemanningsleden
 • 18 standaard stateroom kajuiten
 • 16 sublieme suites
 • lengte 72 m/ breedte 13 m
 • Chef’s Table Restaurant aan boord

Hierbij alvast een impressie (ontwerpfoto’s). Meer informatie volgt in februari.