RIVERSIDE MOZART

compromisloos & adembenemend mooi

In 2022 nam het Europese hotelbedrijf Seaside Collection* de “Mozart” over van het iconische Crystal, je weet wel: dé rederij van luxe cruises op zee en rivier, die helaas tijdens Covid ter ziele ging. Na de overname volgde er een indrukwekkende renovatie, althans in dollars uitgedrukt. Te weten dat het bouwjaar 1987 is, niet zo jong meer voor een schip.

Dus hadden we twijfels? Jazeker.

Hadden we ook hoge verwachtingen? Zéér zeker…

(*Seaside Collection is in handen van de familie Gerlach sedert 1969 en runt boetiekhotels op de Canarische Eilanden, in Duitsland, Valencia en de Malediven.)

Footprints moest gewoon aan boord zijn tijdens de Shakedown in Wenen (26 > 28/03/2023) van wellicht het meest luxueuze rivierschip in Europa. We waren echt wel benieuwd of de geheel nieuwe rederij Riverside Luxury Cruises de hernoemde Riverside Mozart eer aan zou doen.

Want deze “Keizerin van de Donau” is wel een uniek schip: het is één van de grootste Europese rivierschepen (eventjes twee keer zo breed als reguliere Europese rivierschepen) en toch neemt het minder passagiers aan boord neemt (max. 162 gasten). Een absolute prestatie op vlak van persoonlijke ruimte per gast.

Wat dat betreft, is het een concurrent van die andere gigant, nl. het superschip AmaMagna van AmaWaterways (lengte 135m, breedte 22 m, 196 gasten).

Wat zouden we mogen verwachten?

Wel… euhhh…?

Ik schrok even toen ik aan boord ging….

De verwelkoming door het zeer gemotiveerde team, die meteen de toon zet van een gepassioneerde gastvrijheid, en de snelheid waarmee de formaliteiten verwerkt werden, waren verbluffend.

Maar er kwam nog meer op mij af: de uiterst luxueuze Penthouse Suite, de butler met zijn relaxe verwelkoming, en het interieur in elke lounge, bar of restaurant… Man, man, man, zelden gezien: het is top!

Fijne materialen zoals leer en fluweel, stijlvolle design badkamers en kingsize bedden markeren de elegantie van luxe en comfort in een alom aangenaam zacht kleurenpallet. Ik werd er ontroerd en intens gelukkig van.

Dit is de nieuwe standaard voor elegantie en verfijnde luxe op onze Europese rivieren, een netwerk van rijke geschiedenissen en culturen die met dit kroonjuweel nog meer glans krijgen.

Het DNA van Riverside Mozart

 • Vaargebied: Donau
 • Lengte 120 m / Breedte 23 m
 • Capaciteit van 162 gasten
 • All Suite schip: met de grootste suites op Europese waterwegen (van 20 tot 82 m2)
 • Uitzonderlijke verhouding: 1 bemanningslid voor elke 2 gasten
 • Butler service in elke suite (24u dienst)
 • Binnenzwembad en Spa
 • E-bikes beschikbaar
 • Voertaal: Engels/Duits
 • Verschillende eetgelegenheden aan boord (tot zelf een private dining room voor 12 personen)
 • Alle restaurants met vrije zitting
 • Kapitein: Bélá Burjan
 • Chef aan boord: Johannes Bär

Kapitein: Bélá Burjan > foto rechts

Een enthousiaste Kapitein, met veel gevoel voor de veiligheid van zijn gasten en crew. Hij is open voor een gesprek en zeer toegankelijk.

Opmerkelijk:

Riverside biedt cruises aan van 3 tot 14 nachten aan boord. De 4-daagse/3 nachten combineren Wenen met Bratislava en Boedapest: ideaal als city trip, maar dan één met zoveel meer kwaliteit.

Wijnliefhebbers en foodies, zet je schrap: Ook op de Saône is er een 4-daagse: met de Riverside Ravel, gecombineerd Chalon-sur-Saône – Macon – Lyon.

BEKIJK DEZE KORTE VIDEO’S

Voor een voorstel op maat en/of meer info: contacteer uw gekende reisagent.

Bij boeking kan u kiezen tussen 4 prijsvoorstellen:

All inclusive Premium, inclusief excursies package: alle maaltijden + Premium dranken package + geselecteerd aanbod van excursies + cakes/wafels/ijsjes in de namiddag + room service + WiFi + haventaksen

Volpension, inclusief excursies package: alle maaltijden + water bij de maaltijden + geselecteerd aanbod van excursies + WiFi + haventaksen

Premium All inclusive: alle maaltijden + Premium dranken package + cakes/wafels/ijsjes in de namiddag + room service + WiFi + haventaksen

Volpension: alle maaltijden + water bij de maaltijden + WiFi + haventaksen

Voor een voorstel op maat en/of meer info: contacteer uw gekende reisagent.