RIVERSIDE DEBUSSY

Discrete luxe

Met een lengte van 135 m en een breedte van 11 m, verschilt Riverside Debussy niet van andere reguliere riviercruiseschepen.

Hoewel het gebouwd werd in 2018, heeft het  na vier jaar aan de kade gelegen te hebben (na faillissement en verkoop van Crystal Cruises), zijn eerste vaart op de Nederlandse waterwegen gemaakt (8-10/03/2024, Amsterdam-Amsterdam).

Footprints Luxury Cruises was erbij. Na onze kennismaking met de Riverside Mozart op de Donau, waren de verwachtingen hoog. Met een prestigieuze ratio van 1:2 crew/gasten en enkel suites aan boord mag dat ook. We waren benieuwd of ze de aangekondigde kwaliteit kunnen waarmaken…

Jan Van Durme, Footprints Luxury Cruises

Zusterschip Riverside Ravel

Net zoals de Ravel zijn er vier dekken toegankelijk voor de gasten. Helemaal onderaan (1) heb je een kleine goed ingerichte Fitness en massage salon. Goed om weten is dat er ook een publiek wassalon is en voor jouw wandelingen aan wal heb je in de Fitness Nordic walking sticks ter beschikking.

Op dek 2 vind je dan de receptie met een koffiehoekje, het Waterside Restaurant en een aantal suites op de waterlijn.

Dek 3 is zowat de place to be met vooraan de Bistro waar je terecht kunt voor een laat ontbijt en lichte lunch tot verse wafels en ijs, en de Palm Court lounge. Achteraan heb je een klein zwembad met tegenstroom en een terras waar je (vaak) uit de wind kan genieten. Hier heb je ook de mooiste en hoger gelegen suites.

Helemaal bovenaan heb je het gigantische Vista deck met voor de zonnekloppers fraaie ligstoelen en gezellige loungezetels onder luifels, een bar en een grillhoek met Green Eggs. Hier vind je ook de fietsen: zowel gewone als elektrische fietsen. De ganse dag door heb je hier ook discreet ontspannende chillout lounge muziek.

Suites

Er is een mooie selectie van de Owner’s suite (71 m2), Debussy suite (47 m2, connecting is mogelijk), Riverside suite (24 m2) tot de Seahorse suites (van 24 en 22 m2).

Al deze suites zijn zeer aangenaam ingericht, met king size bed (op aanvraag is twin ook mogelijk), ruime garderobe, goed ingerichte badkamer (met verzorgingsproducten van het Spaanse merk Natura Bissé), alles in aangename natuurlijke tinten. Je hebt ook voldoende USB poorten, een minibar, een verrekijker, haardroger, slippers en kwaliteitsvolle badjassen, Espresso machine, jouw headset voor de excursies etc… De grote panoramische ramen kunnen tot halfweg geopend worden en zijn ook voorzien van een muggengaas (handig tijdens de zomermaanden).

Voor ons zijn de Melody en Symphony suite (beiden van 18 m2) enkel geschikt voor eenpersoonsgebruik*, zeker ook omdat de badkamer nogal krap is

* Voor single-reizigers: Voor boekingen in 2024 is er géén toeslag voor een eenpersoonssuite in de Harmony Suite (aan boord van Riverside Mozart) en Melody Suite (aan boord van Riverside Ravel en Debussy).

Publieke ruimtes

Het Waterside Restaurant is bijzonder smaakvol ingericht: door de grote panoramische ramen geniet je hier tijdens het ontbijt en de lunch van de mooie zichten onderweg, terwijl dan ’s avonds het restaurant mooi en intiem verlicht is.

Wat ons ook opviel, zijn de vele verse bloemen én… de bijzondere akoestische normen van dit schip: zelfs als het restaurant een volle bezetting heeft, zijn alle geluiden gedempt wat toelaat dat je met jouw tafelgenoten op een aangename wijze kan praten tijdens het dineren.

Riverside biedt een goede keuken die inspeelt op de regio’s waar je je bevindt. We genoten van de menu’s van het diner, hoewel er zeker nog marge is om te verfijnen. De wijnselectie was behoorlijk goed. De champagne aan boord is Taittinger. Voor bierliefhebbers is er ook Leffe aan boord. De producten die de Chef en zijn brigade gebruiken, zijn super vers: er is géén diepgevroren voeding aan boord.

“Ontbijt en lunch zijn in buffetstijl: hiervoor geven we graag een uitmuntende score voor zowel het aanbod als de presentatie. Alles is gemaakt aan boord, en die versheid… dat proef je.”

Och ja… nog één dingetje waar iedereen zo opgetogen over was: je hebt zowel ronde als vierkante tafels, met héél véél tafels voor twee personen. Top toch?

Een bijzondere luxe

Voor een bijzondere gelegenheid is de Vintage Room een uitstekende keuze! Hier kun je op sterrenniveau dineren met een groep van maximaal 10 personen.

De ervaring is prijzig, maar de uitzonderlijke wijnselectie maakt het zeker de moeite waard.

Onze résumé

Hebben we genoten? En of! Het is een genoegen om met zo’n kwaliteitsvolle rederij te kunnen reizen. De zorg die ze bieden met hun Seaside Collection*, brengen ze ook hier aan boord.

Hoewel het personeel bijzonder gedienstig is, moeten we ook toegeven dat er nog wat extra training nodig is willen ze op elk niveau tot in de details scoren. Maar vanuit onze ervaring aan boord van Riverside Mozart, weten we dat Riverside maar één doel voor ogen heeft: onbetwistbaar marktleider worden voor ultra-luxe riviercruises.

En als er dan al eens iets  misgaat, of je hebt wat twijfels: raadpleeg jouw butler, die zoals steeds bij Riverside van het hoogste niveau is.

* Seaside Collection is in handen van de familie Gerlach sedert 1969 en runt boetiekhotels op de Canarische Eilanden, in Duitsland, Valencia en de Malediven.

Riverside routes

Ze bieden de mooiste Europese rivieren aan: Rhône & Saône, Donau, Rijn, Main, Moezel en de Nederlandse & Belgische waterwegen.

Er is steeds een gevarieerd aanbod aan excursies: afhankelijk van jouw persoonlijke interesse en voorkeur kun je een variatie aan excursies boeken, van architectuur en design, kunst en keuken, tot geschiedenis en natuur. Maximaal 20 gasten per gids. Fooien voor gids & chauffeur zijn inbegrepen.

Enkele reisroutes die u misschien kunnen interesseren…

LEGENDARISCHE RIJN, MAIN & MOEZEL
8 DAGEN / 7 NACHTEN
Dag 1 – Neurenberg
Dag 2 – Bamberg
Dag 3 – Würzburg
Dag 4 – Wertheim
Dag 5 – Hanau – Frankfurt
Dag 6 – Cochem
Dag 7 – Trier
Dag 8 – Trier
Vanaf € 3.070,-

VAN NEURENBERG TOT BOEDAPEST
8 DAGEN / 7 NACHTEN
Dag 1 – Neurenberg
Dag 2 – Neurenberg
Dag 3 – Regensburg
Dag 4 – Passau – Linz
Dag 5 – Melk – Wenen
Dag 6 – Wenen
Dag 7 – Boedapest
Dag 8 – Boedapest
Vanaf € 3.879,-

DONAU WONDER
8 DAGEN / 7 NACHTEN
Dag 1 – Boedapest
Dag 2 – Bratislava
Dag 3 – Wenen
Dag 4 – Dürnstein – Melk
Dag 5 – Grein – Mauthausen – Linz
Dag 6 – Passau
Dag 7 – Regensburg
Dag 8 – Regensburg
Vanaf € 3.879,-

DRIE RIVIEREN: DE RIJN, DE MAIN EN DE DONAU
5 DAGEN / 14 NACHTEN
Dag 1 – Amsterdam
Dag 2 – Amsterdam – Utrecht
Dag 3 – Düsseldorf
Dag 4 – Rüdesheim
Dag 5 – Miltenberg – Freudenberg
Dag 6 – Karlstadt – Würzburg
Dag 7 – Bamberg
Dag 8 – Neurenberg
Dag 9 – Neurenberg
Dag 10 – Regensburg
Dag 11– Passau – Linz
Dag 12 – Melk – Wenen
Dag 13 – Wenen
Dag 14 – Boedapest
Dag 15 – Boedapest
Vanaf € 8.081,-

Voor een voorstel op maat en/of meer info: contacteer uw gekende reisagent.

Keuze uit 4 pakketten

Luxe betekent dat je de mogelijkheid hebt om zelf te kiezen. Selecteer bij uw boeking één van de 4 culinaire pakketten. Voor uw comfort raden wij u  het PREMIUM ALL-INCLUSIVE INCLUSIEF  EXCURSIES-pakket te nemen. Lees hierover meer op https://footprints.be/riverside-luxury-cruises/

Bij alle pakketten zijn de transfers luchthaven-schip-luchthaven inbegrepen.

Meer over RIVERSIDE LUXURY CRUISES

Ontdek ook de RIVERSIDE MOZART.