OCEANIA CRUISES
Official Benelux partner of Gault&Millau
THE FINEST CUISINE AT SEA

Als er één reden is waarom je voor OCEANIA CRUISES kiest, dan is
het ongetwijfeld de gourmet ervaring aan boord. Het is een absolute
culinaire uitmuntendheid, van begin tot eind. Bovendien zijn er
zowel aan wal als aan boord “The Culinary Centre masterclasses”
waarbij je ontdekt, proeft én kookt.

Geïnspireerd door de legendarische meesterkok Jacques Pépin, staat de keuken van Oceania Cruises bekend als de beste op zee en concurreert ze met Michelin-sterrenrestaurants aan land. De uitstekende gastronomische restaurants serveren voortreffelijke gerechten die à la minute worden bereid en bieden een opmerkelijk scala aan keuzes, van authentiek Italiaans tot klassieke steakhouse-gerechten.

Elk restaurant aan boord is gratis en beschikt over open seating, zodat u kunt dineren waar en wanneer het u uitkomt.

Culinaire meesterwerken in prachtige restaurants

Foto: VISTA, Toscane: authentieke Italiaanse gastronomie

De Chefs aan boord werken alleen met de beste ingrediënten en werken zorgvuldig geselecteerd. Van Castilla-La Mancha-saffraan tot Frans bloem, op maat gemalen volgens Oceania specificaties: deze ambachtelijke ingrediënten weerspiegelen de toewijding van de chefs in elk gerecht. Deze restaurants aan boord doen denken aan toprestaurants: hier proef je absolute culinaire meesterwerken. Kom aan boord en geniet van de keuken die bekend staat als de beste op zee.

Zo’n ruime keuze aan restaurants, vind je in geen enkel hotel

Met Oceania Cruises is het genieten van klassieke, stijlvolle staterooms en suites in combinatie met bekroonde kunst en een casual lifestyle. Discrete luxe, zeg maar, in aangename tinten. Maar wie de eerste keer met Oceania op cruise gaat, zal vooral aangenaam verrast worden door het grote aantal restaurants aan boord. Dit kun je in geen enkel hotel vinden. Daarom kent Oceania zoveel trouwe klanten.

Aan boord van de Riviera en van het zusterschip Marina vind je maar liefst 9 restaurants, met inbegrip van 6 specialiteitenrestaurants: slechts in twee daarvan geldt een toeslag. Probeer zeker eens de “Jacques”: Franse gastronomie met een homage aan Jacques Pépin. Liefhebbers van Aziatische keuken vinden zeker hun gading in de Red Ginger.

Met het nieuwste vlaggenschip, Vista (bouwjaar 2023), introduceert Oceania unieke primeurs voor de foodies waaronder Ember, het nieuwe trendy restaurant met verheven Amerikaanse gerechten; Aquamar Kitchen, met heerlijke, op wellness geïnspireerde gerechten voor ontbijt en lunch; en The Bakery at Baristas, een uitbreiding van de populaire koffiebar, waar versgebakken Franse en Italiaanse gebakjes worden geserveerd.

Prestigieuze vloot van boutique schepen
• Vista, bouwjaar 2023: 1200 gasten/800 crew
• Marina, renovatie in 2023: 1238 gasten/776 crew
• Riviera, recente renovatie 2022: 1238 gasten/776 crew
• Nautica, recente renovatie 2022: 656 gasten/409 crew
• Regatta, recente renovatie 2019: 656 gasten/410 crew
• Sirena, recente renovatie 2019: 648 gasten/410 crew
• Insignia, recente renovatie 2018: 656 gasten/410 crew
• Allura, aangekondigd voor 2025

Meer over Oceania Cruises, de schepen en de bestemmingen ?

Raadpleeg jouw reisagent of surf naar de website van Oceania Cruises >

The Grand Dining Room met véél ruimte

Foto: VISTA, The Grand Dining Room

De Grand Dining Room is de luxueuze grand dame van de culinaire wereld van Oceania Cruises. Hier kun je ontspannend genieten dineren in een prachtig interieur, met elke dag een ruime keuze: van de kenmerkende Jacques Pépin-klassiekers tot een spectrum aan mondiale smaken en een geheel nieuw Executive Chef’s Tasting Menu. De menu’s veranderen dagelijks met een uitgebreide keuze uit minimaal 10 voorgerechten, soepen en salades en 10 voorgerechten voor het diner, samen met gezonde opties zoals Aquamar Vitality Cuisine.

Foto: RIVIERA, The Grand Dining Room, een eerbetoon aan de geest van de Europese toprestaurants

Ember, trendy interieur & Amerikaanse klassiekers

Foto: VISTA, Ember

Welkom bij Ember, waar hartige Amerikaanse klassiekers tot leven komen met een moderne twist. Het gevarieerde menu toont verse, seizoensgebonden ingrediënten, terwijl de sfeer het ontspannen karakter weerspiegelt van een familiaal Amerikaans restaurant. Probeer zekerd de zwartgeblakerde crabcake met maïssalsa of geniet van de met porcini bestrooide ribeye met been en demi-glace van foie gras-truffel. Als dessert kun je genieten van een geroosterde appeltaart met zoet zomermaïsijs. Geniet in Ember van het pure en ongecompliceerde plezier van een heerlijke keuken. (Enkel aan boord van VISTA en ALLURA.)

Foto: EMBER, klassieke Amerikaanse gerechten  met een meesterlijke twist, in een setting die doet denken aan de tasting rooms uit Napa Valley.

Polo Grill, het klassieke steakhouse

Foto: VISTA, Polo Grill

Polo Grill verwent je met de ultieme klassieke steakhouse-ervaring. Een stijlvol decor met frisse witte linnen tafelkleden, terwijl de bediening in zwarte jasjes de toon zet voor een avond vol gracieus dineren. Elke gang is de definitie van de klassieke favorieten, met name de rundvleesgerechten, die allemaal 28 dagen dry-aged gecertificeerd Black Angus USDA Prime zijn, terwijl sappige visgerechten zoals gegrilde zwaardvis en gegratineerde hele Maine-kreeft ook klassiekers zijn.

Toscane, la dolce vita

Foto: VISTA, Toscane

Toscana presenteert een evolutie van de Toscaanse keuken in een echt Italiaanse setting van rijk Chianina-leer, handgeblazen Venetiaans glas en Carrara-marmer. Veel van de recepten zijn voortgekomen uit familietradities en zijn afkomstig van de moeders en grootmoeders van de eigen Oceania Italiaanse culinaire staf.

Meesterlijk bereide gerechten, gepresenteerd op elegant, op maat ontworpen Versace-porselein, illustreren de essentie van Toscane en vieren de culinaire passie van Italië. Misschien begint de avond met de carpaccio van octopus met champagnevinaigrette of de timbale van artisjok en parmezaanse kaas met zwarte truffelsaus, gevolgd door klassieke gerechten zoals de handgerolde gnocchi met pesto, een rijke risotto met kreeftmedaillons en sjalotten, of een pan- aangebraden zeebaarsfilet afgewerkt met Sorrento-citroen, chardonnay en kappertjes.

Foto: VISTA, Toscane

Red Ginger, buitengewone Pan-Aziatische gerechten

Foto: VISTA, Red Ginger

Red Ginger straalt harmonie en rust uit en roept tegelijkertijd de Pan-Aziatische geuren en smaken op met gedurfde Thaise, Koreaanse, Japanse en Maleisische specialiteiten. Begin met een Pittige Eend & Watermeloensalade met cashewnoten, munt en Thaise basilicum. Geniet van Chicken Shio Ramen Noodles met tofu, shiitake-paddenstoel en paksoi of kies voor een Seven Spices Crusted Lamb Rack met verse wasabi-lamsjus. Als aanvulling op de gedurfde en veelzijdige smaken van de Pan-Aziatische gerechten hier, omvat het cocktail- en drankmenu een premium sake-selectie, Aziatische bieren en Aziatisch geïnspireerde cocktails die een beroep doen op kruiden zoals citroengras, gember en kurkuma, maar ook op exotisch fruit zoals als lychees.

Aquamar Kitchen, gezond & lekker

Foto: VISTA, Aquamar Kitchen

Aquamar Kitchen presenteert een frisse kijk op dineren en welzijn. Of je nu een toegewijde flexitariër bent of een die-hard foodie, Aquamar Kitchen biedt een overvloed aan verwennerij. Bij het ontbijt schitteren de smoothies, koudgeperste sappen en energiekommen, terwijl tijdens de lunch de avocado-toastselecties en wereldwijd geïnspireerde salades en wraps ongelooflijk smaakvol zijn. Hartiger opties zijn onder meer een Impossible™-burger, taco’s met geelvintonijn en een knapperig broodje kip. Om de wellness-geïnspireerde gerechten te weerspiegelen, bevat het drankmenu een selectie van premium, bekroonde alcoholvrije wijnen, evenals een verfrissende collectie mocktails.

Geopend voor ontbijt en lunch aan boord van Vista. Geen reservering vereist. Enkel op Vista en Allura.

Waves Grill, informeel nabij het zwembad

Foto: VISTA, Waves Grill

Soms is de ultieme luxe een informeel diner met Amerikaanse klassiekers aan het zwembad. Proef de gourmetburgers, gegrilde zeevruchten en sandwiches met verse salades en handgesneden frietjes. Probeer zeker de desserts, zoals een zelfgemaakte sorbet, een op bestelling gemaakte ijscoupe of een dikke, met de hand gedompelde milkshake.

Raw Juice & Smoothie Bar
De enige koudgeperste Raw Juice & Smoothie Bar op zee serveert smakelijke rauwe sappen, veganistische smoothies en energiekommen.

Alleen geopend voor lunch en diner in de middag. Geen reservering vereist. Rauwe sappen en energiekommen zijn alleen beschikbaar aan boord van Marina, Riviera en Vista.

Terrace Café, met machtig buffet

Foto: VISTA, Terrace Café

Het Terrace Café is op elk moment van de dag heerlijk uitnodigend. Tijdens de lunch heb je hier een uitgebreid menu met internationaal geïnspireerde gerechten, aangevuld met smaakvol geroosterd vlees en zeer lekkere pizza’s. Dineer binnen of buiten aan een van de schaduwrijke teakhouten tafels op het terras. ’s Avonds krijgt de keuken een meer verfijnde flair, met kreeftenstaarten, karbonades en verse vis die op bestelling worden bereid, en vers gemaakte, handgesneden sushi en sashimi.

Geopend voor ontbijt, lunch en diner. Geen reservering vereist.

Jacques, een passie voor de Franse gastronomie

Prachtig ingericht met kunst uit de persoonlijke collectie van Jacques Pépin. Jacques is gemodelleerd naar een Parijse bistro. Comfortabel en eclectisch, de sfeer is puur Frans.

Elk gerecht is een klassieker, op ingenieuze wijze opnieuw geïnterpreteerd door Meesterkok Pépin. De aan het draaispit geroosterde kip valt van het bot en barst van de smaak, terwijl zijn zeebaarsfilet voortreffelijk samengaat met beurre blanc.

Open voor diner aan boord van Marina & Riviera. Reserveren vereist.

Privéfeest aan boord? Dat kan!

Organiseer een privéfeest voor maximaal 10 bevoorrechte gasten in onze meest exclusieve eetgelegenheid aan boord, Privée. Wees getuige van culinaire magie gepresenteerd op een op maat gemaakte tafel ontworpen door de beroemde Dakota Jackson en verlicht door een gouden Venini-kroonluchter. De prachtige omgeving is versierd met barok freeswerk en Ferrari-rode vloerbedekking. De keuken is even voortreffelijk. Kies uit verschillende gastronomische menu’s om een ​​decadente en onvergetelijke gelegenheid te creëren. In het heiligdom van Privée prikkelt dineren alle zintuigen, waardoor u en uw gasten enorm voldaan achterblijven.

Alleen beschikbaar aan boord van Marina & Riviera. Reserveren vereist. Er geldt een kamerreserveringstoeslag.

La Reserve : exclusief dineren in een privésetting

Dit is het walhalla voor epicuristen en wijnkenners ! La Reserve by Wine Spectator biedt een heerlijke culinaire wandeling met een exclusieve maaltijd en begeleide wijnen.  Of neem deel aan de Dom Pérignon Experience at La Reserve. Mogelijk aan boord van de Marina & Riviera, met toeslag.

The Culinary Center, zelf (leren) koken aan boord

De Oceania chef-instructeurs bij The Culinary Center hebben een oprechte passie voor het ervaren van de culturen van de wereld door de lens van eten en koken – en voor het delen ervan met u op de  bestemmingen over de hele wereld. Of u nu een dag op zee doorbrengt om de geheimen van het koken van vis te ontdekken of deelneemt aan een van de populaire Culinary Discovery Tours™ aan wal, het team van The Culinary Centre staat klaar om deskundige instructies te geven en tegelijkertijd de lokale cultuur tot leven te brengen.

Meer over Oceania Cruises, de schepen en de bestemmingen ?

Raadpleeg jouw reisagent of surf naar de website van Oceania Cruises >