€ 6.495

Zambia Romance

10
dagen
vanaf
ipv
€ 6.495
Zambia is een unieke safaribestemming waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien.
Bestemming 

Zambia

Zambia waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien, staat borg voor een authentieke natuurbeleving. De beroemde Victoriawatervallen en de grootste nationale parken ter wereld vindt u in dit nog onbekende authentieke safariland.

Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi vormt in het zuiden de grens met Namibië en Zimbabwe en stroomt uiteindelijk na een lange weg in de Indische Oceaan. Op deze grens met Zimbabwe bevindt zich één van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld: de Victoriawatervallen. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

Het Kafue National Park is met 22.500 km² het grootste park van Zambia en één van de grootste ter wereld. Het landschap varieert van weelderig groene wouden op de oevers van de Kafue-, Lunga- en Lufapu rivieren tot de uitgestrekte grasvlaktes van de Busanga Plains. Het diverse wildbestand bestaat uit leeuwen, cheeta’s, luipaarden, waterbuffels, puku’s (kleine antilopen), zebra’s … Met 400 vogelsoorten biedt het park uitstekende ‘birdwatching’ mogelijkheden, vooral langs de rivieren.

South Luangwa National Park wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Het Lower Zambezi National Park is Zambia’s jongste park. Dit park langs de Zambezi vormt eigenlijk één geheel met het Mana Pools Reserve in Zimbabwe, op de andere oever. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Olifantenkuddes van soms wel 100 dieren, worden regelmatig waargenomen, alsook leeuwen, luipaarden en buffels.

"I will make this beautiful land better known to men that it may become one of their haunts. It is impossible to describe its luxuriance". David Livingstone

Omschrijving 

Hier vindt men niet alleen de beroemde Victoriawatervallen maar tevens enkele van de grootste nationale parken ter wereld, een onbekend en authentiek safariland.

Deze reist brengt u naar Livingstone, thuishaven van één van de 7 wereldwonderen en indrukwekkend natuurfenomeen: de Victoria Falls. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

U reist verder naar het Lower Zambezi National Park, één van de jongste natuurparken van het land. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Enorme olifantenkuddes van soms wel meer dan 100 dieren zijn hier geen uitzondering, maar ook leeuwen, luipaarden en buffels worden regelmatig waargenomen. Een verblijf in South Luangwa National Park kan uiteraard niet ontbreken. Dit bijzondere natuurpark wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Dag 1 > 4 : Livingstone
Aankomst te Livingstone International Airport, onthaal en transfert naar uw verblijfplaats (+- 20 minuten rijden). Uw lodge, gelegen op een heuvel, biedt uitzicht op de machtige Zambezi rivier en de Victoria watervallen. De tien chalets hebben een uniek design opgetrokken met lokale materialen en veelvuldig gebruik van teakhout. De chalets hebben een open front maar u kan ook kiezen voor de meer koloniale en afgesloten kamers. Elke kamer beschikt over een privaat balkon met schitterend uitzicht op de Zambezi rivier, de suites beschikken bovendien over een plonsbad. De volgende dagen kan u kiezen uit een uitgebreid scala aan activiteiten waaronder een bezoek aan de beroemde watervallen, het stadsmuseum, een lokaal marktje of een cruise bij zonsondergang. Wie meer houdt van avontuur vindt hier zeker ook een leuke activiteit waaronder wildwater raften, bungee springen of micro lighting. Maar u kan natuurlijk ook gewoon ontspannen genieten van het schitterende landschap en het comfort en de warme atmosfeer van uw lodge.

Verblijf van 3 nachten in Stanley Safari Lodge op basis van vol pension en een selectie aan lokale dranken

Dag 4 > 7 : Lower Zambezi National Park
Na het ontbijt, transfer per wagen naar de internationale luchthaven van Livingstone voor uw binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park. U verblijft in een kleinschalige kamp omgeven door pure Afrikaanse schoonheid. Laat u wegzakken in een schommelstoel op het terras en geniet van het geruis van de bladeren van de Ana boom terwijl een olifanten familie hier rustig voorbij flaneert op zoek naar enkele sappige blaadjes. De Amanzi lodge – het woord Amanzi staat in de lokale Tonga taal voor “water” -- heeft een schitterende ligging aan de rand van de Zambezi rivier en garandeert u een intieme blik op het wild in en rond het water van de majestueuze rivier. De volgende dagen kan u genieten van alles wat er te beleven valt op de Zambezi rivier waaronder verschillende wateractiviteiten zoals kanotochten, boottochten, hengelen, maar ook game drives en begeleide natuurwandelingen behoren tot de mogelijkheden.

Verblijf van 3 nachten in Amanzi Lodge op basis van vol pension en een selectie aan lokale dranken en activiteiten volgens het programma van de lodge

Dag 7 > 10 : South Luangwa National Park
Vandaag reist u verder naar Zambia’s belangrijkste safari bestemming, het beroemde South Luangwa National Park. Transfert naar de lokale airstrip voor uw binnenlandse vlucht naar Lusaka en aansluitend naar de luchthaven van Mfuwe. Tijdens uw transfer naar Luangwa River Camp kan u een glimp opvangen van het kleurrijke dorpsleven. Het kleinschalige kamp ligt pal tegenover de wildrijke Luangwa Wafwa regio in de Upper Lupande Game Management Area. Het biedt alle comfort van een lodge maar met de intimiteit, de activiteiten en flexibiliteit die men kan verwachten van een traditioneel “bush camp”. Het kamp heeft een uniek decor met lokaal vervaardigd meubilair en kunstwerkjes. Het hoofdgebouw bevindt zich op een verhoogd platform waardoor men een schitterend uitzicht krijgt op het natuurpark en de rivier. Hier kan u uw tijd invullen volgens uw specifieke voorkeuren – u kan deelnemen aan een wandelactiviteit of een game drive of zelfs de combinatie van beide. Voor souvenirjagers is een uitstapje naar de Tribal Textiles een leuk alternatief. U vindt er voor familie of vrienden zeker een leuk geschenk.

Tijdens een bezoek aan Kawaza Village kan u het leven in een authentiek Zambiaans dorp ervaren en kennismaken met de lokale bevolking en wie weet zelfs enkele lokale gerechten proeven. U hoeft vooraf niets vast te leggen maar kan in overleg met uw Ranger/gids ter plaatse de dagen invullen volgens uw persoonlijke interesses.

Verblijf van 3 nachten in Luangwa River Camp op basis van vol pension, een selectie aan lokale dranken en activiteiten volgens het programma van de lodge

Dag 10: Terugreis
Na een vroeg ontbijt, terugrit naar de Mfuwe luchthaven en binnenlandse vlucht naar Lusaka en aansluitend internationale vlucht naar Europa.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: verblijf van 3 nachten in Stanley Safari Lodge, verblijf van 3 nachten in Amanzi Lodge, verblijf van 3 nachten in Luangwa River Camp, verblijf op basis van vol pension, alle transfers vanaf Livingstone tot Lusaka, een selectie aan lokale dranken, safari activiteiten in Amanzi en Luangwa River Camp volgens het programma van de lodge, een selectie activiteiten in Stanley Safari Lodge, maaltijden zoals voorzien in het programma.

Niet inbegrepen in de prijs: vluchten, fooien, bijkomende activiteiten in Stanley Safari Lodge, visakosten, persoonlijke uitgaven, annulatie- en reisverzekering. Geldig voor vertrek van 01/05 tot 31/10/2019. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 14/03/2019.

Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.