€ 2.590

Winter escapade in Oman

8
dagen
vanaf
ipv
€ 2.590
Wilt u er in de grauwe wintermaanden een weekje tussenuit ?
Bestemming 

Oman

 • het kleurrijke Muscat met traditionele soeks
 • onmetelijke zandduinen in de kleurrijke Wahibawoestijn
 • idyllische turkooizen wadi’s
 • imposante historische forten en kastelen
 • de fjorden van Musandam
 • prachtige kustlijn met witte zandstranden en ongerepte koraalriffen
Omschrijving 

Oman is hiervoor ideaal, met aangename temperaturen, genieten van een snuifje cultuur, prachtige natuur en heerlijk vertoeven aan het strand….

Dag 1: Brussel – Muscat
Vlucht naar Muscat, via Dubai.

Dag 2: Muscat / Dunes By Al Nahda (D) Bij aankomst op de luchthaven in Muscat wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Daarna privé-transfer naar Dunes by Al Nahda. De rest van de dag is vrij te besteden. Optioneel : U kan hier deelnemen aan activiteiten georganiseerd door het hotel.

Dag 3: Dunes (Nakhl Fort &Wadi Abhyad) (O, D)
Rit langs de dadelbomen naar Nakl Fort. Bezoek het prachtige Wakan Village, befaamd voor zijn terras landbouw. Uw volgende stop is Wadi Abhyad met zijn immens grote witte vlakten van sedimentatie. De weg slingert door de bergen met hier en daar kleine mooie beekjes in de wadi. (Het is aangeraden om lichte comfortabele kleding te dragen en wandelschoenen.)

Dag 4: Dunes / Muscat (O, D)
Rit naar Muscat. Bij aankomst na check-in bent u vrij. In de vooravond wordt u opgepikt aan uw hotel, u maakt een rit langs de mooie corniche van Seeb en gaat u de couleur locale opsnuiven in de Muttrah Souq, de oudste soek van het land. Als afsluiter maakt u nog een fotostop aan het glorieuze paleis van de sultan Qaboos en de 2 aanpalende Portugese forten Mirani & Jalali. Vervolgens staat er een heerlijk Arabisch diner op het programma.

Dag 5: Muscat (O)
Vrije dag om te genieten van uw hotel.

Dag 6: Muscat (O)
Vrije dag. Optionele excursies:
Dolfijnen spotten (07:30-11:00)
Transfer van uw hotel in Muscat naar de haven waar u aan boord gaat om dolfijnen te spotten. Van oktober tot mei is er ook kans op het waarnemen van verschillende walvissoorten.

Dagtour Nizwa – Bahla – Jabrin – Brikat Al Mawz (dagexcursie)
Tijdens deze excursie ontdekt u het oasestadje Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman. Nizwa staat gekend voor het kolossale Round Tower Fort, gebouwd in de 17e eeuw. Vervolgens brengt u een bezoek aan de traditionele soek. U gaat verder naar Jabrin met onderweg een bezoek aan het Bahla Fort dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Bezoek aan het grootste en mooiste kasteel van Oman, Jabrin Castle. Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en is beroemd vanwege de prachtig beschilderde plafonds en het houtsnijwerk. Op de terugweg naar Muscat bezoekt u het pittoreske dorp Birkat Al Mawz. Hier kan u een mooie wandeling maken doorheen de dadelplantages.

Dag 7: Muscat (O)
Als afsluiter bezoekt u het spirituele symbool van de stad, de Grote Moskee, een modern maar klassiek gebouw met een ontzagwekkende gebedshal. De in 2001 afgewerkte , de grote moskee, is een prachtig gebouw dat heel modern oogt. Hier is dan ook heel wat vakmanschap voor nodig geweest om dit prachtig gebouw tot stand te laten komen. U kan niet genoeg foto’s nemen. De handgemaakte tapijten, kandelaars, de plafond in de hoofd-bid-plaats zijn absolute “must sees”. De dames worden vriendelijk verzocht om volledig bedekt te zijn, inclusief een hoofddoek, en mannen moeten voorzien zijn van een lange broek. (Opgelet: de moskee is gesloten op vrijdag). Vrije namiddag.

Dag 8: Muscat (O)
Transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht, via Dubai.

 • Barka/Dunes - Dunes by Al Nahda - Luxury Tent – 2N
 • Muscat - Shangri La Barr Al Jissah Resort & Spa - Superior - 4 N

Prijs geldig voor vertrek tussen 15/01 en 29/03/2018 en tussen 03 en 30/04/2018

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: internationale vlucht met Emirates (T-klasse), accommodatie in de vermelde hotels/kamertypes, vermelde maaltijden (O = ontbijt, D = diner), vervoer in een geklimatiseerde 4WD met Engelstalige gids/chauffeur (= 1 persoon) tijdens de inbegrepen excursies, alle vermelde toegangsgelden, activiteiten en extra’s, Meet & Greet op de luchthaven in Muscat (bij aankomst), water tijdens de rondreis en excursies (niet op de vrije dagen).

Niet inbegrepen: niet vermelde maaltijden, dranken, optionele excursies/activiteiten, fooien, toeslag bij vertrek op vrijdag of zaterdag en retour op zaterdag of zondag, persoonlijke uitgaven, visum en verzekeringen (annulatie/bijstand) : Allianz Asia Selection.

Toeslagen:

 • single kamer: € 315,00
 • vertrek op vrijdag of zaterdag: € 25,00 per persoon
 • retour op zaterdag of zondag: € 25,00 per persoon

OPTIONEEL :

 • Dolfijnen spotten (niet privé) : € 55,-
 • Dagtour Nizwa (privé) op basis van 2 personen : € 115,- per persoon
Informatie aanvraag 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!