€ 6.820

Wings over Namibia (luxe fly-in safari)

8
dagen
vanaf
ipv
€ 6.820
Met uw privé vliegtuigje en piloot reist u naar enkele indrukwekkende natuurgebieden in Namibië.
Bestemming 

Namibië

Namibië is zeker in de steden op Europese leest geschoeid maar zonder haar onmiskenbaar Afrikaans hart te verliezen. Deze dualiteit maakt een reis door dit land extra boeiend. Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

De woestijn die het meest tot de verbeelding spreekt is de Namibwoestijn met haar enorme rode zandduinen die in het ochtendlicht voor surrealistische contrasten zorgt. Naast deze bejubelde duinen van Sossusvlei behoort ook de fascinerende Sesriem Canyon tot het Namib-Naukluft Nationale park. Aanpalend ligt Namibrand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

Heel anders dan het ruwe bergachtige gebied met diepe ravijnen van de Namib is het vlakke steppelandschap van de Kalahari woestijn die een groot deel van het binnenland inpalmt. In het diepe zuiden kan u de Fish River Canyon bewonderen, de tweede grootste canyon ter wereld. Damaraland is het woestijnplateau in het noorden van Namibië dat enkele zeldzame, aan de woestijn aangepaste diersoorten huisvest zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorns.

Een ander buitenbeentje in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Caprivi Strip. Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4x4.

Het Etosha National Park is het wildpark met de grootste aantallen dieren en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt. Voor de beste wildobservatie positioneert u zich nabij één van de drinkplaatsen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

Tijdens onze reizen maakt u ook kennis met de etnische diversiteit van dit land, gaande van de bruinroodglimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de oudste bewoners de San of Bosjesmannen. “If I have ever seen magic, it has been in Africa.” John Hemingway, African Journeys

Omschrijving 

In Onguma Game Reserve, grenzend aan het Etosha National Park, gaat u op zoek naar savannedieren, waaronder kudu, giraf, eland, oryx, hartebeest en zebra maar ook roofdieren zoals leeuw en luipaard. Bij de Etosha Pan zal u ongetwijfeld amingo’s zien. In Damaraland, een ruige woestijnsteppe, gaat u op zoek naar de woestijnolifant, bezoekt u enkele van de vele rotschilderingen in de regio van Twyfelfontein, Burnt Mountain en Petri ed Forest. Swakopmund trakteert u op veel gezellige restaurantjes en enkele leuke activiteiten waaronder een spannende quadtocht of dolphin cruise. De Namib Desert is de oudste en meest dorre woestijn ter wereld. Hier trekt u de natuur in, met uw safarivoertuig, te voet of te paard. Ook ballonvaarten en scenic flights zijn hier mogelijk (mits toeslag).

DAG 1 & 2 | WINDHOEK - ETOSHA NP Aankomst te Windhoek, onthaal door uw piloot voor de aansluitende private chartervlucht naar Onguma Game Reserve. Dit private reservaat beslaat een oppervlakte van 34.000ha ongerepte natuur, grenst aan de oostelijke zijde van het Etosha National Park en vormt het leefgebied van een groot aantal savannedieren. Bij aankomst maakt u een eerste spannende safaririt in het privépark. De volgende morgen trekt u met uw ranger naar het Etosha National Park, gekenmerkt door de Etosha Pan, een uitgestrekte ondiepe zoutvlakte die enkel in het regenseizoen onderloopt. In deze periode trekt het meer vele duizenden fl amingo’s aan die hier enorme broedkolonies vormen. Er zijn ongeveer 114 zoogdieren in het park aanwezig waarvan enkele zeldzame en bedreigde soorten, zoals de zwarte neushoorn en de zwarte impala. Verblijf van 2 nachten in Onguma The Fort, op basis van fully inclusive.

DAG 3 & 4 | DAMARALAND Vertrek met uw privaat vliegtuigje naar de regio van Damaraland. Het indrukwekkende en ruige landschap van Damaraland wordt gedomineerd door het vulkanische Brandberg massief. Dramatische stapels granieten keien in het ruige woestijnlandschap vormen de perfecte achtergrond voor uw verblijfplaats. U heeft de keuze uit verschillende activiteiten waaronder begeleide wandelingen en prachtige natuurritten in het Brandberg-gebied, waarbij u bij de Ugab rivier op zoek gaat naar de woestijnolifant. Verder is er het cultureel bezoek aan het Sorris Sorris dorpje en de grotten met Bushman rotsschilderingen. Verblijf van 2 nachten in Sorris Sorris Lodge, op basis van fully inclusive.

DAG 5 | SWAKOPMUND Na het ontbijt bereikt u na een korte vlucht van 40 minuten het kuststadje Swakopmund. In het historische centrum van dit gezellige stadje vindt men tal van leuke winkeltjes, cafés, restaurants en bars. In de omgeving is er een ruim aanbod aan activiteiten mogelijk waaronder boottochten op zoek naar dolfi jnen en zeehonden, quadbiking, sandboarding, kameeltochten of een bezoek aan het museum, aquarium of kunstgalerij. Verblijf van 1 nacht in het Strand Hotel Swakopmund, luxe kamer inclusief ontbijt.

DAG 6 & 7 | NAMIBRAND NATURE RESERVE Vandaag, op weg naar de Wolwedans NamibRand Reserve, een panoramische vlucht over de Sossusvlei. Wolwedans ligt genesteld in de duinen, tegen een achtergrond van buitengewoon natuurschoon in het hart van de Namib Desert. De Namib Desert, de oudste en meest dorre woestijn ter wereld, wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap en 300m hoge rode zandduinen. Bij aankomst zal u versteld staan van de ontzagwekkende grandeur en adembenemende schoonheid van deze uitgestrekte rode woestijn. Hier komen maar weinig wilde dieren voor. Vooral springbok, spiesbok, hyena, jakhals, grootoorvos, Kaapse vos en de stokstaartjes weten hier te overleven. Vooral het stokstaartje voelt zich thuis in de droogte van de woestijn. Verschillende activiteiten waaronder natuurritten, wandelsafari’s, paardrijden, ballonvaarten en landschapsvluchten behoren tot de mogelijkheden (sommige mits toeslag). Verblijf van 2 nachten in The Dunes Lodge op basis van fully inclusive.

DAG 8 | TERUGREIS Voor de laatste keer ontwaakt u in deze ongerepte woestijn en kan u de atmosfeer en het landschap in u opnemen terwijl u van uw kopje koffie of thee geniet. Na het ontbijt, transfer naar de Wolwedans airstrip voor uw terugvlucht naar Windhoek. Aansluitend terugvlucht naar Europa.

Geldigheid prijs: 01/01/19-31/10/19

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 4 personen omvat:

 • Verblijf en maaltijden zoals aangeduid in de reisroute
 • Private chartervlucht tussen de verschillende bestemmingen
 • Alle luchthaven en airstrip transfers
 • Activiteiten volgens de planning van de lodges (niet privaat)
 • Een selectie van dranken in Onguma The Fort, Sorris Sorris en Wolwedans Dunes Lodge
 • BTW en op het moment geldige toeristentaks

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Niet vermelde dranken
 • Luxe geïmporteerde dranken in Onguma The Fort, Sorris Sorris en Wolwedans Dunes Lodge
 • Wasserijdiensten
 • Fooien
 • Niet vermelde optionele excursies en bijhorende toegangstickets
 • Kosten veroorzaakt door vertragingen of wijziging van de vluchtroute ten gevolge van slechte weersomstandigheden of andere reden die de veiligheid van vliegtuig en passagiers in gedrang brengt
 • Reisverzekering
 • Eventuele wijzigingen in fuelkosten of taksen

Nota:

 • Gelieve er rekening mee te houden dat er een strikte bagagebeperking geldt van 12kg per persoon inclusief handbagage vanwege veiligheidsredenen (enkel reistassen met zachte wand worden toegelaten)
 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen dienen een meertalig geboortecertifaat mee te nemen zowel voor Namibië (extra info via uw reisagent)