Under canvas Explorer (begeleide mobiele tentensafari)

11
dagen
vanaf
ipv
Deze authentieke maar comfortabele kampeersafari laat u toe de Afrikaanse wildernis van heel dichtbij te ervaren. U wordt vergezeld van een volledig team van butlers, onderhoudspersoneel en chefs die uw overheerlijke Afrikaanse gerechten bereiden te midden de bush.
Bestemming 

Botswana

Ontdek één van de laatste landen in de wereld dat voor het grootste gedeelte uit wildernis bestaat. Botswana bevat enkele van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Afrika. Dit is de ultieme bestemming voor wie in uitgestrekte ongeschonden natuurgebieden wil verblijven in alle comfort en vooral ver weg van de massa.

Botswana is ongeveer even groot als Frankrijk maar heeft amper twee miljoen inwoners. Ongeveer 30% van dit land is voorbehouden voor wildlife dat vrij migreert tussen de parken. Al decennia lang kiest men er hier bewust voor om het toerisme beperkt te houden en zo de impact ervan op de natuur zo klein mogelijk te houden. Kleinschalige accommodaties met een hoog service gehalte zijn hier troef.

Het land is overwegend plat en zeer dor en dit maakt de Okavango Delta zo bijzonder. Dit intrigerend moerasgebied wordt gevormd door de 1.600 km lange Okavangorivier die vastloopt in de panhandle van de Kalahari en vertakt in een eindeloos doolhof van rivierarmen en lagunes met daartussen duizenden eilandjes met riet- en papyrusvelden, grasvlaktes en savanne. De wildlife in deze binnenlanddelta is overweldigend. Niet enkel waterminnende dieren maar tevens het hele spectrum van grote jagers komt hier voor. Voor vogelliefhebbers is dit een waar walhalla. Het merendeel van de delta bestaat uit private concessies en daarnaast is er het Moremi Wildreservaat, één van de mooiste wildernissen ter wereld met het grootste eiland in het hart van de delta Chief Island. Footprints stelt uw verblijf in de delta zo samen dat u zowel wateractiviteiten kan ondernemen, safari’s per motorboot of mokoro’s als safari’s per 4x4. Op die manier is uw safaribeleving optimaal.

Het tweede befaamde natuurgebied is Chobe National Park, vooral gekend om de onwaarschijnlijke populatie olifanten. Hier kunnen zowat alle dieren die in zuidelijk Afrika voorkomen worden geobserveerd, Chobe kan prat gaan op één van de grootste wildlife concentraties in Afrika.

Minder gekend maar niet minder bijzonder is het Makgadikgadi en Nxai Pan National Park waar de desolate zoutvlaktes met occasionele palmbomen en baobabs voor aparte vergezichten zorgen. Naarmate de regentijd vordert migreren grote kuddes naar dit gebied om te grazen.

Om uw reis door Botswana in schoonheid te eindigen behoren ook de Victoria Falls tot de mogelijkheden.

Wij stellen u graag enerzijds comfortabele fly-in safari’s voor waarbij u met kleine vliegtuigjes van lodge tot lodge vliegt en waarbij u bij elke transfer weer een subliem uitzicht op de wildernis heeft. U bepaalt zelf het luxeniveau van uw lodge. Anderzijds bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan een mobile tented safari in een klein reisgezelschap. Hierbij reist uw ruime canvas tent met eigen badkamer met u mee !

“To see ten thousand animals untamed and not branded with the symbols of human commerce is like scaling an unconquered mountain for the first time, or like finding a forest without roads or footpaths, or the blemish of an axe". Beryl Markham

Omschrijving 

U verblijft in ruime koepeltenten (4x4m), met comfortabele bedden, badkamer (3x3m), afzonderlijk toilet en een warme “bush” douche. Dit is een traditionele safari ervaring zonder elektriciteit maar mobiele telefoons, camera’s en andere elektronische apparaten kunnen in het voertuig opgeladen worden. Vertrekpunt zijn de Victoria Falls, een zeer fotogeniek natuurfenomeen, één van de zeven wereldwonderen. U reist van hieruit door naar het Chobe National Park waar het kampeeravontuur van start gaat. Ervaren rangers begeleiden u en delen graag hun uitgebreide kennis over de omgeving en de natuur. Het avontuur biedt de perfecte combinatie van land- en wateractiviteiten zoals private boottochten, game drives, mokoro excursies en hengelen.

DAG 1 > 3 | VICTORIA FALLS
Aankomst op de internationale luchthaven van Victoria Falls, onthaal en transfer naar uw lodge. Tijdens een begeleide wandeling vertelt de ervaren gids u over de geschiedenis van de watervallen en de fauna en fl ora op uw pad. Geniet aan het eind van de tocht van de typische High Tea in het statige Victoria Falls Hotel. De volgende dag kan u deelnemen aan een activiteit uit het aanbod van de lodge. Verblijf van 2 nachten in &Beyond Matetsi River Lodge op basis van vol pension.

DAG 3 > 5 | CHOBE NATIONAL PARK
Ontbijt en start van uw rondreis. Samen met uw gids en uw medereizigers reist u naar een afgelegen kampeerplaats in het Chobe National Park. Chobe National Park vormt de ideale uitvalbasis voor spannende en actieve wildobservaties en kan prat gaat op de grootste concentratie olifanten in Afrika. Geniet van de boeiende safari ritten en van een spectaculaire boottocht op de Chobe rivier. Verblijf van 2 nachten in Mobiele Tentenkamp op basis van vol pension.

DAG 5 > 7 | SAVUTE GAME RESERVE
Het volgende traject brengt u naar de prachtige Savute regio in het zuidwesten van Chobe National Park. Deze regio is gekend vanwege de grote leeuwenfamilies en hyena’s die in het gebied ronddwalen op zoek naar een prooi, maar kent ook een grote verscheidenheid aan andere roofdieren en wildsoorten. Verder verkent u de vulkanische rotsen met Bushman rotstekeningen. Verblijf van 2 nachten in Mobiele Tentenkamp op basis van vol pension.

DAG 7 > 9 | OKAVANGO DELTA - MOREMI GAME RESERVE
Nadat u Savute heeft verkend, wordt u meegenomen voor een vlucht naar de verrukkelijke Okavango Delta. U verblijft aan de oevers van een seizoensgebonden watergebied met uitzicht op de beroemde Moremi Game Reserve. Deze specifi eke regio van de Okavango Delta biedt enkele van de beste wildervaringen. Verblijf van 2 nachten in Mobiele Tentenkamp op basis van vol pension.

DAG 9 > 11 | OKAVANGO DELTA
Dit laatste traject van deze spannende rondreis brengt u naar één van de luxueuze lodges verscholen in het hart van de Okavango Delta. Hier kan u uw onvergetelijk safari-avontuur afronden in alle luxe, genieten van relaxerende massages en de prachtige uitzichten op een permanente lagune en de ongerepte wildernis. Naast gamedrives en wandelsafari’s zult u ook tochtjes met mokoro’s maken. U glijdt hiermee zachtjes op het kristalheldere water omringd door papyrus- en rietvelden en krijgt de kans het grote én kleine wild langs de oever en in het water van heel dichtbij te zien. Verblijf van 2 nachten in Xaranna Tented Camp, op basis van volpension.

DAG 11 | TERUGREIS
Vandaag zal uw gids u begeleiden op uw vlucht naar Maun en hij zal u uitwuiven wanneer u aan boord gaat van het vliegtuig voor uw terugvlucht naar Europa.