Star Clippers

Een groep dolfijnen speelt in de rollende boeggolven. Terwijl de zon net boven de nok van de ra uitkomt, heft u het glas bij het zwembad op dit geluk, het “huwelijk” van een geweldige cruisevakantie met de romantiek van het zeilen aan boord van een echte klipper, zonder het materiële comfort op te geven.
Beschrijving 

De gracieuze schepen scheren over de golven, net zoals de legendarische klippers van anderhalve eeuw geleden. Kom aan boord van de Star Clipper, de Star Flyer of de Royal Clipper, het grootste echte zeilschip dat ooit werd gebouwd. Wanneer duizenden vierkante meters zeil zich boven u ontplooien, voelt u de opgetogenheid van de zeelieden van weleer.

Er wordt veel aandacht geschonken aan de gastronomie. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet op u te wachten, ’s middags geniet u van een fantastisch buffet van zeevis, schaal- en schelpdieren, salades en gegrilde gerechten. Als de avond valt wordt een culinair festijn geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Vanzelfsprekend altijd vergezeld van uitstekende wijnen.

De hutten aan boord zijn smaakvol en traditioneel ingericht. Glanzende koperen accessoires en glimmend mahoniehout herinneren aan een zeemansverleden. Marineblauwe en helderwitte accenten geven de kleuren van de zee en de lucht weer.

De Star Clippers-vloot zal worden uitgebreid met een vierde schip : de Flying Clipper. Het wordt een vijfmaster met 6.350 m2 zeil en plaats voor 300 gasten in 150 luxe kajuiten. De inaugural is gepland voor 2018. Net als zijn voorgangers is ook dit schip geïnspireerd op een authentiek exemplaar. Het wordt een bijna exacte replica van de fameuze France II, één van de grootste zeilschepen dat ooit heeft bestaan en dat in 1911 werd gebouwd. Het zeilwerk zal bijna identiek zijn en de afmetingen vergelijkbaar. Er zullen 34 deluxe suites met balkon en enkele nieuwe functies aan toegevoegd worden zodat dit het allermooiste zeilschip in de vaart wordt.

Star Clippers biedt op enkele cruises Power Yoga aan, dit aan boord van haar 3 zeilschepen. Power Yoga is gebaseerd op een choreografie van diverse houdingen. Bij Power Yoga worden er spanningen in het lichaam vrijgemaakt, je wint aan lenigheid en kracht, en het is goed voor de concentratie, het hart en de bloedsomloop. Bovendien moet je helemaal geen ervaring hebben met deze techniek. Iedereen kan meteen de lessen beginnen, onder professionele begeleiding. Er zijn ook Yoga for Back Care lessen, goed voor mensen met rugklachten, en Slim Yoga lessen.

Leuke details:

  • Subliem is het relaxen in de netten vooraan het schip langs de boegspriet met het geluid van de golven, onvergetelijk bij zonsondergang.
  • Er wordt zoveel mogelijk met de zeilen gevaren. Er wordt enkel op de motor gevaren om de tijden te respecteren of wanneer de wind niet gunstig staat.
  • Als er gestopt wordt op één van de privé-eilanden, dan staat er een smakelijke barbecue voor u klaar.
  • In de winter bezoeken de schepen diverse havens in Thailand en de Caraïben en zijn er prachtige routes door het Panamakanaal. Vanaf de zomer zijn 2 van de 3 schepen terug in de Middellandse Zee. Het derde schip blijft in Indonesië
  • Uniek aan boord van de Royal Clipper is de Captain Nemo lounge : een ruimte onder water met glazen patrijspoorten, waar klanten het leven onder water kunnen bekijken.