€ 2.930

Sri Lanka, kort en krachtig met de Malediven

10
dagen
vanaf
ipv
€ 2.930
De hoogtepunten van Sri Lanka en heerlijk uitblazen in het luxueuze LUX* South Ari Atoll
Bestemming 

Sri Lanka

 • mooie mix natuur & cultuur
 • verrassende safarimogelijkheden
 • mooie zandstranden
 • prachtige historische koningssteden
 • rijk koloniaal verleden
 • boeddhistische heiligdommen
 • verlengingen Malediven
Omschrijving 

Dag 01 : Colombo / Habarana (-)
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo en transfer naar het zogenaamde culturele hart van het eiland om de bakermat van de Sri Lankaanse beschaving te ontdekken. Onderweg bezoek aan de grottempels van Dambulla. Deze grotten fungeren als schatbewaarder van een indrukwekkende verzameling boeddhistische beelden en muurschilderingen.

Dag 02 : Habarana (Polonnaruwa & Minneriya) (O)
U start de dag met een fietstocht doorheen het indrukwekkende Polonnaruwa, gesticht in de tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie. De stad maakte haar belangrijkste ontwikkeling door onder leiding van koning Parakramabahu. Hierna raakte de stad langzamerhand in verval door burgeroorlogen en aanvallen van de Chola’s uit India. De Sinhalese koning besloot daarom de hoofdstad te verplaatsen naar Kurunegala waarna de stad werd teruggegeven aan de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt. In de namiddag maakt u een gedeelde jeep safari in het 8.800 hectaren grote Minneriya National Park. Het park is gelegen omheen een waterreservoir, waar grote kuddes olifanten op af komen. Het vormt zowaar de grootste ontmoetingsplaats van wilde olifanten te wereld. Verder kan u er verschillende soorten vogels, amfibieën, reptielen, vissen en vlinders spotten.

OPTIONEEL : vroeg in de ochtend kan u van een tocht per warmeluchtballon genieten te Kandalama (enkel mogelijk tussen november en april – prijs op aanvraag).

Dag 03 : Habarana / Kandy (O)
In de ochtend een bezoek aan het hoogtepunt van de omgeving: ‘de rots van Sigiriya’. Deze rots, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Koning Kasyapa bouwde hier in 473 een fort. Om bij de rots te komen wandelt u door watertuinen. Dit is een netwerk van ondergrondse waterwegen en grachten met fonteinen, die de Koninklijke baden van water hebben voorzien. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar de fresco’s van de koninklijke vrouwen te zien zijn. Tussen twee gigantische leeuwenklauwen in klimt u naar de top van de rots waar uw klim beloond wordt met een prachtig uitzicht. Nadien maakt u een stadsverkenning per tuk-tuk van Kandy, de laatste oude hoofdstad van de Sri-Lankaanse Koningen en hedendaags een stukje Werelderfgoed. Vele legendes, tradities en folklore worden hier nog recht gehouden en gevierd. U rijdt omheen het Meer van Kandy, met een bezoek aan het levendige stadscentrum, de bazaar en een edelstenenmusuem. Wat niet mag ontbreken is de Tempel van de Tand, ook gekend als de Dalda Maligawa (Temple of Tooth), waar de heiligste relikwie van Sri Lanka wordt bewaard: de tand van Boeddha. De tempel op zich is al een kunstwerk: prachtig versierd met zilver en ivoor beslagen deuren, schitterend houtsnijwerk en fraai beschilderde wanden. Gevolgd met een cultureel optreden en spektakel van lokale en traditionele dansen en muziek.

Dag 04 : Kandy (Nuwara Eliya) (O)
Vandaag maakt u een daguitstap naar het adembenemende landschap van de glooiende theeregio. Het landschap van theeplantages wordt afgewisseld met charmante dorpjes, machtige watervallen en pittoreske vergezichten. Sri Lanka en thee zijn 2 begrippen die onafscheidelijk zijn! Tijdens een bezoek aan een theefabriek en theeplantage krijgt u een toelichting over het hele verwerkingsproces van de befaamde Ceylon Tea. U maakt een korte citytour te Nuwara Eliya, dat ook wel “Little Britain” wordt genoemd, naar de prachtige Britse architectuur.

Dag 05 : Kandy / Colombo (O)
Bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Peradeniya. De koninklijke tuinen van Peradeniya werden in 1371 aangelegd door de toenmalige koning en na de val van de laatste koning van Kandy in 1815 hebben de Engelsen er de huidige botanische tuin van gemaakt. Hier kunt u meer dan 300 soorten orchideeën bewonderen en daarnaast zijn er talloze geneeskrachtige planten en zeldzame bomen. Verder naar Colombo voor een diner in het restaurant ‘the Ministry of Crab’, waar u geniet van een overheerlijk krabdiner in het interieur van een oud Hollands Ziekenhuis.

Dag 06 : Colombo / South Ari Atoll (O, AI)
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Male. Bij aankomst gaat u verder per transfer naar het South Ari Atoll. De rest van uw dag is vrij te besteden.

Dag 07/09 : South Ari Atoll (AI)
Dagen vrij te besteden.

Dag 10 : South Ari Atoll / Male (O)
Dag vrij te besteden tot het moment van vertrek. Transfer naar de luchthaven van Male voor uw retourvlucht.

ONZE HOTELSELECTIE

 • 2 nachten Habarana: Cinnamon Lodge**** – Superior Room
 • 2 nachten Mahaweli Reach**** - Superior Room
 • 1 nacht Galle Face Hotel**** - Superior Room
 • 4 nachten LUX* South Ari Atoll***** - Beach Pavillion

PRIJS gebaseerd op 2 personen / 1 kamer

 • Periode van 01 november tot 20 december 2018: € 3.140,00 per persoon
 • Periode van 21 december’18 tot 10 januari’19: op aanvraag
 • Periode van 11 januari tot 30 april 2019: € 3.700,00 per persoon
 • Periode van 01 mei tot 30 juni 2019: € 2.930,00 per persoon
 • Periode van 01 juli tot 25 juli 2019: € 3.035,00 per persoon
 • Periode van 26 juli tot 31 augustus 2019: € 3.210,00 per persoon
 • Periode van 01 september tot 30 september 2019: € 2.930,00 per persoon
 • Periode van 01 oktober tot 31 oktober 2019: € 3.109,00 per persoon
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: alle accommodaties en kamertypes zoals vermeld (of gelijkwaardig), kamers op basis van logies en ontbijt in de hotels in Sri Lanka, kamer op basis van logies en all-inclusive* in het LUX* South Ari Atoll, diner in The Ministry of Crab (geen dranken inbegrepen), alle vermelde uitstappen, excursies, activiteiten, … en hun eventuele toegangsgelden, vervoer te Sri-Lanka in een geklimatiseerde privéwagen, transfers op de Malediven per lijnvlucht, boot, gedeeld watervliegtuigje of een combinatie (dit wordt door het LUX* South Ari Atoll zelf beslist naar het beste comfort – opgelet: max. 20kg bagage per persoon), begeleiding van een gids/chauffeur** (= 1 persoon) in Sri Lanka, alle gekende en voorziene taksen en belastingen (zoals gekend op 03 augustus’18).

Niet inbegrepen: internationale en/of lokale vluchten, dranken en niet vermelde maaltijden tijdens de rondreis in Sri Lanka, niet vermelde en/of optionele activiteiten, tours, bezichtigingen, toeslagen voor een toegang en verblijf tijdens de Perahera-periode in Kandy (exacte data voor de Perahera zijn nog niet gekend), fooien voor gidsen, chauffeurs, vroege check-in en/of late check-out, eventuele kosten voor paspoort, visa, vertrek- en/of toeristenbelastingen. Persoonlijke uitgaven, permits voor het nemen van foto’s, verzekeringen. Het all-inclusive forfait in de LUX* South Ari Atoll omvat: dagelijks ontbijt, lunch en diner, selectie aan dranken in de restaurants en bars (met uitzondering van het Umami) – bestaande uit: frisdranken, thee, koffie, bieren, wijnen, sappen, mineraalwater, cocktails en likeuren, minibar (1 x per dag aangevuld): water, sappen, frisdranken en bieren, yoga & stretching lessen, toegang tot de sauna, stoomkamer, plunge pool en spa tuin, ongelimiteerd gebruik van de gym, tennismateriaal, tafeltennis, bocce Bals, beachvolleybal, dagelijks gebruik van het snorkelmateriaal, kayaks, pedal boat en deelname aan georganiseerde snorkeltochten naar het huisrif.

BELGEN: een geldig (tot 6 maanden na afreis) internationaal paspoort + visum voor Sri Lanka. BELGEN – visum Sri Lanka: zelf online aan te vragen / aan te kopen (www.eta.gov.lk). NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat van Sri Lanka & Malediven.

Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 07/08/2018.

**een gids/chauffeur is een persoon met veel ervaring, die u helpt met de belangrijkste informatie van wat men bezoekt. Deze persoon helpt u met uw weg te vinden, tips voor de beste fotoplaatsen, informatie, …. Doordat deze persoon de informatie reeds op voorhand meegeeft, begeleidt uw gids/chauffeur u niet altijd tijdens het bezoek aan de monumenten.

Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.