€ 5.850

Sri Lanka in alle luxe en comfort !

10
dagen
vanaf
ipv
€ 5.850
Met logies in prachtige luxe boetiekresorts, verplaatsingen per helikopter en lokale vluchten, een exquise keuken en butler service
Bestemming 

Sri Lanka

  • mooie mix natuur & cultuur
  • verrassende safarimogelijkheden
  • mooie zandstranden
  • prachtige historische koningssteden
  • rijk koloniaal verleden
  • boeddhistische heiligdommen
  • verlengingen Malediven
Omschrijving 

DAG 1 (zaterdag) Colombo / Thee Regio (AI)
Verwelkoming bij aankomst. Na het vervullen van de formaliteiten per helikopter of lokale vlucht verder naar het mooie binnenland van het eiland, nl. Tea Trails. Ceylon Tea Trails is een echt icoon op het gebied van luxe resorts en bestaat uit vijf gerestaureerde residenties uit de koloniale periode van de theeplanters. Prachtig gelegen op 1250m hoogte met adembenemende panorama’s van bergen en weelderige theeplantages. Iedere bungalow is uniek met antieke meubels met een eigen sfeer die de gasten een echt thuisgevoel geeft. Men heeft niet de indruk ‘op hotel’ te zijn. De vijf bungalows liggen tussen de 2 en 15 km van elkaar. Het verblijf is op ‘All Inclusive’ basis maar top niveau ! Gastronomische keuken, alcoholische dranken van gekende merken, een gracieuze butler service….

DAG 2 & 3 Thee Regio (AI)
Vrije dagen om volop te genieten van het resort. Een bezoek aan een theeplantage en theefabriek met begeleiding van een expert is inbegrepen. Verschillende optionele activiteiten zijn mogelijk zoals mooie wandelingen maken door de uitgestrekte theevelden, een tocht per mountainbike en de rijk gevulde fauna en flora ontdekken of een kayaktocht. Of, iets verder weg, een bezoekje brengen aan Nuwara Eliya, ook wel Little Britain genoemd; Kandy met de Tempel van de Tand; of Adam’s Peak, een belangrijke religieuze plaats voor zowel Hindoes, Boeddhisten als Moslims.

DAG 4 Thee Regio / Yala (AI)
Per lokale vlucht naar Weerawila en verder transfer (ong. 45 min.) naar het prachtige Nationale Park van Yala. Hier verblijft u in de gloednieuwe en pas geopende Wild Coast Tented Lodge, gelegen aan de rand van het nationale park, waar jungle en strand in elkaar overgaan. De 28 ‘cocoon’tenten zijn naadloos in het omringende landschap ingebed dankzij het gebruik van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen. Uiteraard state-of-the-art voorzieningen. Gasten kunnen genieten van dagelijks veranderende creatieve menu’s, sundowner cocktails en picknicks in de buitenlucht. Het verblijf is eveneens op basis van All Inclusive, met afternoon tea en dranken inbegrepen (huiswijn en lokale sterke dranken).

DAG 5 Yala (AI)
In de ochtend en de late namiddag maakt u een jeepsafari in het prachtige Nationale Park van Yala. Het park is het oudste en ook meest bezochte park van Sri Lanka. Niet ten onrechte: waarschijnlijk treft u nergens ter wereld meer luipaarden aan dan hier. Van de totale populatie van 500 luipaarden leeft ongeveer twee vijfde deel in Yala National Park. De safari die u hier maakt, zal dan ook in het teken staan van een mogelijke ontmoeting met dit schitterende dier. U heeft zeker wat geluk nodig, want de luipaarden zijn schuw en de begroeiing is dicht. Vanzelfsprekend wordt dit georganiseerd met begeleiding van een uitstekende naturalist, wat de kans op een ontmoeting aanzienlijk vergroot. Maar Yala biedt meer dan luipaarden. Het park is enorm en beslaat een groot deel van het zuidoosten van het eiland. In dit gebied komt de grootste verscheidenheid aan wilde dieren van Sri Lanka voor. Naast de luipaard heeft u ook kans om de Ceylon olifant te zien, net zoals de lippenbeer, wilde buffel, gouden civetkat en verschillende apen- en hertensoorten.

DAG 6 Yala / Weligama (O)
Transfer naar Weeriwala en kort vluchtje naar Koggala Sea Plane Dock vanwaar nog een korte transfer naar Weligama. Cape Weligama is gelegen op een 12 hectare groot domein in het uiterste zuiden van Sri Lanka, op een klif die 40 meter boven de Indische Oceaan uitsteekt met prachtige panorama’s…Het is een residientiëel concept geïnspireerd op een lokaal vissersdorp. De villa’s, verspreid in tropische tuinen, liggen in het bovenste gedeelte van het resort. In iedere tuin bevinden zich 2 of 3 villa’s, met een 15 meter infinity zwembad. De Suites zijn clusters van 4, gelegen in het lager gelegen deel van het resort, rond het zwembad. Ook hier mag u een exquise keuken verwachten.

DAG 7-8-9 Weligama (O)
Volop genieten van de faciliteiten die het resort te bieden heeft. Tijdens uw verblijf is een High Tea Signature Experience inbegrepen, evenals een excursie naar de goed bewaarde historische stad Galle waar o.a. het imposante fort getuigt van de vroegere Nederlandse aanwezigheid. Indien u wenst, er is een ruime keuze aan optionele activiteiten: zwemmen en snorkelen in de baai onder Cape Weligama; kajakken in de nabijgelegen baaien, surfen, een Padi-duikcenter, tocht per boot bij zonsondergang, bananaboot, big game vissen, walvis spotten met een luxe catamaran in Mirissa. In het hinterland kunt u begeleide fietstochten maken langs kronkelende lagunes, rijstvelden, slaperige dorpjes, oude tempeltjes, …

DAG 10 (maandag) Weligama / Colombo (O)
Transfer naar Koggala Sea Plane Dock en lokale vlucht naar Colombo. Hier maakt u een stadsrondrit. Colombo was ooit een klein koloniaal dorpje en is nu uitgegroeid tot de ultramoderne hoofdstad van Sri Lanka. Het verleden speelt zicht af in de moderne toekomst en omgekeerd. U vindt er dan ook de oude koloniale monumenten afgewisseld met fancy winkelketens en hedendaagse bars naast authentieke tempels. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

HOTELS

  • Hatton - Ceylon Tea Trails - Garden Suite - 3 nachten
  • Yala - Wild Coast Tented Lodge - Cocoon Suite - 2 nachten
  • Weligama - Cape Weligama - Ocean Villa - 4 nachten

Prijs per persoon, op basis van 2 personen/1kamer 12/01-30/03/2018 : € 5.850,-

10 dagen ter plaatse Vertrek : iedere vrijdag vanaf 12 januari tot en met 30 maart 2018.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: alle vermelde accommodaties en kamertypes, maaltijden (O = onbijt, AI : All Inclusive), alle vermelde bezoeken, tours, activiteiten, … zoals beschreven, verplaatsingen per helikopter, lokale vlucht en wagen zoals beschreven.

Niet inbegrepen: internationale vluchten, niet vermelde maaltijden en dranken, niet vermelde en/of optionele activiteiten, bezoeken, tours, excursies, fooien voor gids, chauffeur, vroege check-in en/of late check-out, eventuele kosten voor paspoort, visum. Belgen: een geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort + visum voor Sri Lanka, vooraf te regelen via www.eta.gov.lk. Niet-Belgen: gelieve zich te informeren via ambassade/consulaat van Sri Lanka. Persoonlijke uitgaven, permits voor het nemen van foto’s, verzekeringen (Allianz Asia Selection). Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 12/12/2017

TIP : vlucht Brussel-Colombo h/t via Doha mogelijk met Qatar Airways vanaf € 677,- per persoon, inclusief taksen, in economy class (W-klasse).
Tarief geldig voor boekingen tot 31 januari 2018. (Tarief onder voorbehoud van beschikbaarheid bij reservatie, en onder voorbehoud tot uitgifte tickets).

Informatie aanvraag 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!