Poseidon Expeditions

Nieuwsgierige, veeleisende reizigers de perfecte combinatie van comfort en persoonlijke service laten ervaren, mooi in evenwicht met avontuurlijke mogelijkheden.
Beschrijving 

Poseidon Expeditions werd opgericht in 1999 en is een toonaangevend bedrijf op gebied van poolexpedities in de cruise industrie. Deze rederij staat bekend om haar expertise, passie en unieke routes in de Arctic en Antarctica. De keuze van het schip is erg belangrijk, zeker als men reist naar afgelegen gebieden: hoe kleiner het schip, hoe unieker de belevenis!

Het doel van Poseidon Expeditions is om nieuwsgierige en leergierige reizigers een onvergetelijke ervaring te bezorgen, dit met het nodige comfort en een unieke service.

De Sea Spirit is met maximaal 114 passagiers één van de kleinere expeditieschepen. Het schip is erg wendbaar en in staat in smalle fjorden en kleinere baaien te navigeren. De versterkte romp, 9 snelle zodiacs, een kajakuitrusting en uitschuifbare stabilisatievinnen zorgen voor een comfortabele expeditiereis. Een bijzonder kenmerk is het “open brug beleid”: iedereen is welkom en kan vragen stellen, informatie opvragen bij de kapitein en zijn bemanning.

Tijdens een expeditiecruise mogen de reizigers zich aan onvergetelijke belevenissen verwachten, zoals het aanschouwen van de meest extreme en ongerepte natuurlijke landschappen op aarde. Toverachtige plaatsen die door omwille van hun stilte inspireren.

De 57 ruime kajuiten en suites zijn stijlvol en praktisch ingericht. Verder is er aan boord nog de Oceanus Lounge voor presentaties en filmvoorstellingen. Het expeditieteam is internationaal, Engelstalig en bestaat uitsluitend uit specialisten in hun vakgebied. Vooral de natuur, fauna en geologie maar ook fotografie komen ruim aan bod.

In het restaurant wordt een verfijnde internationale keuken geserveerd, bereid door een team van getalenteerde chefs. In de Outdoor Bistro wordt, bij goed weer, ook de lunch aangeboden.

Leuke details:

  • De biologen, glaciologen, geologen … delen met veel passie hun kennis. Geniet na een dag vol avontuur van een nabeschouwing met de hoogtepunten.
  • In de Club Lounge kan men ’s avonds terecht voor een drankje en live muziek. Dé perfecte plek om ervaringen uit te wisselen met de andere passagiers en het expeditieteam. De bar beschikt over panoramische ramen met een uniek zicht op het poollandschap.
  • Mag het allemaal wat rustiger zijn? De bibliotheek heeft een uitgebreide selectie aan poolliteratuur, dvd’s, tijdschriften, referentiemateriaal en kranten – een ideale plek om zich te informeren.