€ 3.320

Namibian Northern FatBike Safari

9
dagen
vanaf
ipv
€ 3.320
Deze avontuurlijke reis per FatBike brengt u naar het hart van Damaraland, een indrukwekkend en ruig woestijnsteppegebied.
Bestemming 

Namibië

Namibië is zeker in de steden op Europese leest geschoeid maar zonder haar onmiskenbaar Afrikaans hart te verliezen. Deze dualiteit maakt een reis door dit land extra boeiend. Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

De woestijn die het meest tot de verbeelding spreekt is de Namibwoestijn met haar enorme rode zandduinen die in het ochtendlicht voor surrealistische contrasten zorgt. Naast deze bejubelde duinen van Sossusvlei behoort ook de fascinerende Sesriem Canyon tot het Namib-Naukluft Nationale park. Aanpalend ligt Namibrand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

Heel anders dan het ruwe bergachtige gebied met diepe ravijnen van de Namib is het vlakke steppelandschap van de Kalahari woestijn die een groot deel van het binnenland inpalmt. In het diepe zuiden kan u de Fish River Canyon bewonderen, de tweede grootste canyon ter wereld. Damaraland is het woestijnplateau in het noorden van Namibië dat enkele zeldzame, aan de woestijn aangepaste diersoorten huisvest zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorns.

Een ander buitenbeentje in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Caprivi Strip. Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4x4.

Het Etosha National Park is het wildpark met de grootste aantallen dieren en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt. Voor de beste wildobservatie positioneert u zich nabij één van de drinkplaatsen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

Tijdens onze reizen maakt u ook kennis met de etnische diversiteit van dit land, gaande van de bruinroodglimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de oudste bewoners de San of Bosjesmannen. “If I have ever seen magic, it has been in Africa.” John Hemingway, African Journeys

Omschrijving 

De reis vangt aan in Windhoek waar de fietsen worden getest op het domein van de River Crossing Lodge, gelegen in een ongerept natuurreservaat, net buiten de stad. Per wagen reist u verder naar u het kleine plaatsje Onjowewe waar u op de voormalige set van de film “La Piste” verblijft. Hier staat het bezoek aan de Himba’s centraal. Vanaf dag drie begint uw fietsavontuur! In de sporen van de jeeps fietst u tot aan de Khowarib River. U fietst verder in de droge rivierbedding tot Warmquelle en met een beetje geluk zal u onderweg enkele van de zeldzame woestijnolifanten kunnen zien. U verkent de omgeving van Sesfontein, met een verrassend groen landschap te midden deze ruwe omgeving. De volgende dagen brengt u door in de omgeving van Palmwag. Tijdens uw fietstocht zal u niet alleen giraffen, zebra’s, oryx en springbokken maar ook neushoorns en olifanten zien, met op de achtergrond het prachtige uitzicht op de Brandberg Mountains. Onderweg kan u een bezoek brengen aan de Riemvasmakers gemeenschap, die vanuit Zuid Afrika naar hier verhuisde. Tot slot reist u naar Swakopmund voor een spectaculaire fietstocht naar Dune 07.

Dag 1: Windhoek
Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek, wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger voor uw transfer naar uw verblijfplaats nabij de stad. Afhankelijk van het aankomstuur van uw vlucht zal u in de namiddag misschien al kunnen deelnemen aan een eerste fietstocht in de omgeving van uw verblijfplaats. Het parcours op de “farm” gaat langs jeepsporen en omvat enkele hellingen. Gezien het om de dag van aankomst gaat, zal u maximaal 2 uur fietsen en vervolgens heerlijk kunnen ontspannen met een aperitiefje bij zonsondergang. Verblijf van 1 nacht in River Crossing Lodge, inclusief ontbijt.

River Crossing Lodge ligt op ongeveer 3km van de luchthaven van Windhoek en slechts 5 minuten van het centrum van de stad, in een ongerept natuurreservaat van ongeveer 6500ha. Hier ontdekt u de sfeer van het boerenleven uit een lang vervlogen tijdperk, omkaderd door moderne faciliteiten. In het hoofdgebouw vindt men de eetkamer, een bar, een lounge met open haard en een klein souvenirwinkeltje. Vanaf het zwembad en het terras krijgt men een sprookjesachtig uitzicht op de stad. Er zijn 20 chalets voorzien van een en-suite badkamer. Zes kamers hebben uitzicht op de stad en de veertien overige bieden een prachtig uitzicht op de Moltkeblick.

Dag 2: Kamanjab Vandaag vertrekt u in de vroege ochtend voor een transfer over de weg in de richting van Kamanjab (reistijd ongeveer 4 uur). Rond de middag komt u aan bij de lodge in het kleine plaatsje Onjowewe. In de namiddag, vertrek voor een bezoek aan een Himba dorpje en in de vooravond een ritje met de FatBike op het terrein van de lodge. Onjowewe Bush Camp, is een avontuurlijke verblijfplaats en ligt op het domein van Onjowewe House on The Rocks, de plaats waar Mr Burger in 2004 de set heeft gebouwd voor de film “The Trail”, nog beter gekend als “La Piste”.
Verblijf van 1 nacht in Onjowewe Bush Camp, op basis van vol pension

Onjowewe Bush Camp bestaat uit drie identiek ingerichte tenten, één met tweepersoonsbed en één met twee afzonderlijke bedden. Er is een sanitaire unit met 2 douches en 2 toiletten. Verder kan men gebruik maken van de faciliteiten van Onjowewe House on The Rocks, waaronder het zwembad met groot terras. Op wandelafstand, vindt men het Otjikandero Himba weesdorp.

Dag 3: Kaokoveld/Sesfontein
Na een vroeg ontbijt, transfer per wagen naar het vertrekpunt van de fietstocht, zo’n 45km verderop. Op het eerste traject per fiets volgt u gedurende ongeveer 10km de sporen van de jeeps tot aan de Khowarib River – een machtige droge rivierbedding die in Sesfontein met de Huanib versmelt. U fietst stroomafwaarts tussen enorme kameeldoornbomen in het leefgebied van de moeilijk te spotten woestijnolifant. Met een beetje geluk zal u er enkele zien. Picnic lunch en in de namiddag aankomst nabij Warmquelle, waar u na ongeveer 8 uur fietsen de rivierbedding verlaat. Hier wordt u opgewacht voor een transfer over de weg naar de Ongongo Campsite zo’n 25km verderop gelegen.
Verblijf van 1 nacht op de Ongongo Campsite, op basis van vol pension.

Ongongo Campsite: Ongongo betekent “magisch” in de lokale Herero taal en u verblijft hier werkelijk in een magische zo niet spectaculaire plek. De kampeerplaats ligt in een kleine kloof in het uiterste noordwesten van Namibië, een uiterst dor landschap met enkele dorpen in de buurt - u zal hier voortdurend water tegenkomen dat eenvoudigweg langs de wand van de berg naar beneden druipt. Het water is relatief warm waardoor er het hele jaar door in de rivier kan worden gezwommen. De camping ligt op zo’n 6km van Warmquelle.

Dag 4: Kaokoveld/Sesfontein
Vandaag verkent u de regio rond Sesfontein, hetzij per fiets, hetzij met de wagen. Verblijf van 1 nacht op de Ongongo Campsite, op basis van vol pension.

Dag 5: Damaraland
Na het ontbijt, verlaat u deze magische plaats voor een transfer per wagen (+- 2u) naar Palmwag en verder door naar Fonteine, vertrekpunt van de fietstocht van vandaag. U volgt kleine baantjes en jeepsporen in de richting van Huab en de kampeerplaats in Slangpos. Vandaag heeft u veel kans om niet alleen giraffen, zebra’s, oryx en springbokken maar ook neushoorns, olifanten en met een beetje geluk zelfs leeuwen te zien. Verblijf van 1 nacht in Damaraland Adventurer Camp, op basis van vol pension.

De Huab River Valley is in een zandsteen canyon gelegen en biedt uitzicht op de impressionante Brandberg Mountains in het zuiden. Hier verblijft u in een comfortabel tentenkamp, geleid door een toegewijd team dat er voor zorgt dat iedereen zich hier onmiddellijk thuis voelt. Het landschap hier is verrassend – alsof men zich in een andere wereld is beland. Een plaats die men niet snel zal vergeten! Al is het niet onmiddellijk zichtbaar, dit is één van de beste wildgebieden in Namibië waar een verrassende verscheidenheid aan zoogdieren, vogels, reptielen en planten te zien is.

Zoals de naam aangeeft, is het Damaraland Adventurer Camp, voor gasten die houden van een goede dosis avontuur. De accommodatie is eigenlijk heel comfortabel en de buitengewone setting bijzonder romantisch. De zes “dome” tentjes zijn op houten platforms opgetrokken en voorzien van een canvas overkapping om voldoende schaduw te bieden op de warmste momenten van de dag. Alle tenten zijn voorzien van een kleine badkamer met toilet en douche.

Dag 6: Damaraland
Vandaag verkent u de regio per fiets. De Huab vormt het leefgebied van de olifanten en leeuwen. U kan ook een bezoek brengen aan de Riemvasmakers, een interessante stam die bij de De Riet Farm leeft. Ze werden in de jaren zeventig vanuit Zuid Afrika naar hier gebracht. Verblijf van 1 nacht in Damaraland Adventurer Camp, op basis van vol pension.

Dag 7: Swakopmund
Vandaag begint de meest spectaculaire rit naar Peters Pool en dan verder zuidwaarts tot bij de Brandberg West Mine (rhino camp). Dit is ongeveer 100km maar het grootste deel verloopt op een goed spoor. Inclusief de lunchstop bent u ongeveer 6 à 7 uur onderweg. Eens bij Brandberg aangekomen, stapt u over in de wagens voor de rit naar Swakopmund waar u in de late namiddag zal aankomen. Check-in het gastenverblijf en avondmaal in een van de lokale restaurants. Verblijf van 1 nacht in Swakopmund Guest House, inclusief ontbijt.

Swakopmund Guesthouse ligt in het centrum van de stad, op ongeveer vijf minuten wandelen van het strand en de belangrijkste winkelstraat. The Swakopmund Guesthouse is meer dan een Bed & Breakfast, het wordt op een eco-vriendelijke manier gerund, gebruik makend van zonne-energie.

Dag 8: Swakopmund
Vandaag gaat de tocht naar de duinen. Vertrek op het strand van Swakopmund, en u fietst door tot in Walvis Bay, zo’n 10km verderop gelegen. Hier komt u aan bij de duinen. U fietst tot aan Dune 07, een tocht van ongeveer 4 uur. Bij Dune 07 wordt u opgewacht door het voertuig dat u terugbrengt naar Swakopmund, waar u een in de namiddag heerlijk kan uitrusten, shoppen of een tocht per quad bike kan maken. Verblijf van 1 nacht in Swakopmund Guest House, inclusief ontbijt.

Dag 9: Terugreis
Dit is uw laatste dag in Swakopmund. Afhankelijk of uw terugvlucht vanuit Walvis Bay of Windhoek vertrekt heeft u misschien nog de tijd om een laatste rit langs de Swakop River of naar het Maanlandschap te maken – plezier gegarandeerd! Later check-in voor uw terugvlucht naar Europa.

Prijs omvat