Mobile Walking Safari (safarireis inclusief 5 dagen begeleide wandelsafari)

8
dagen
vanaf
ipv
“Mobile Walking Safaris” zijn sinds lang gekend als de beste manier om het South Luangwa National Park te verkennen en bieden gegarandeerd een exclusieve en onvergetelijke safari-ervaring.
Bestemming 

Zambia

Zambia waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien, staat borg voor een authentieke natuurbeleving. De beroemde Victoriawatervallen en de grootste nationale parken ter wereld vindt u in dit nog onbekende authentieke safariland.

Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi vormt in het zuiden de grens met Namibië en Zimbabwe en stroomt uiteindelijk na een lange weg in de Indische Oceaan. Op deze grens met Zimbabwe bevindt zich één van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld: de Victoriawatervallen. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

Het Kafue National Park is met 22.500 km² het grootste park van Zambia en één van de grootste ter wereld. Het landschap varieert van weelderig groene wouden op de oevers van de Kafue-, Lunga- en Lufapu rivieren tot de uitgestrekte grasvlaktes van de Busanga Plains. Het diverse wildbestand bestaat uit leeuwen, cheeta’s, luipaarden, waterbuffels, puku’s (kleine antilopen), zebra’s … Met 400 vogelsoorten biedt het park uitstekende ‘birdwatching’ mogelijkheden, vooral langs de rivieren.

South Luangwa National Park wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Het Lower Zambezi National Park is Zambia’s jongste park. Dit park langs de Zambezi vormt eigenlijk één geheel met het Mana Pools Reserve in Zimbabwe, op de andere oever. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Olifantenkuddes van soms wel 100 dieren, worden regelmatig waargenomen, alsook leeuwen, luipaarden en buffels.

"I will make this beautiful land better known to men that it may become one of their haunts. It is impossible to describe its luxuriance". David Livingstone

Omschrijving 

South Luangwa National Park is in het oosten van Zambia gelegen en het meest zuidelijke van de drie nationale parken die in het dal van de Luangwa rivier gelegen zijn. In het park leven grote populaties Thornicraft gira en, olifanten en bu els. Rond de rivier leven groepen krokodillen en nijlpaarden. Het is één van de meest bekende nationale parken in Afrika die geschikt zijn voor wandelsafari’s. Dit indrukwekkend natuurpark wordt door vele safariliefhebbers aangeduid als het beste safaripark in Afrika. Na een overnachting in het Nkwali Camp, gelegen op Robin’s Private Island, reist u naar het noordelijke gedeelte van het natuurpark voor de start van deze boeiende wandelsafari. Dagelijks zal u ongeveer 10km wandelen langs de Mupamadzi rivier, de belangrijkste bijrivier van de Luangwa rivier tot u het eindpunt bij de Nsefu lodge bereikt.

DAG 1 | SOUTH LUANGWA NP
Aankomst op de internationale luchthaven van Mfuwe, onthaal en transfer naar het Nkwali Camp, op ongeveer 1 uur rijden langs kleurrijke dorpjes en prachtige landschappen. Nkwali Camp biedt een wijds uitzicht over de Luangwa rivier. Met zijn ligging op Robin’s private island, en met uitzicht op het South Luangwa National Park, vormt Nkwali de ideale uitvalbasis voor het begin van uw wandelsafari in het South Luangwa National Park. Afhankelijk van het uur van aankomst, zal u kunnen genieten van een lunch met uitzicht op de lagune of van thee en koffi e met gebak en aansluitend een eerste game drive in de late namiddag en avond. Verblijf van 1 nacht in Nkwali Camp, op basis van fully inclusive.

DAG 2 | SOUTH LUANGWA NP WANDELSAFARI
Na een vroeg ontbijt, zal u naar het noorden reizen naar het vertrekpunt van uw wandelsafari, gekend is als dé ultieme wildernis ervaring in South Luangwa. U rijdt ongeveer 90 km noordwaarts langs een zandpad en langs enkele van de meest afgelegen delen van het natuurpark, naar de Mupamadzi rivier. Aankomst in het kamp rond de middag waar u kan genieten van een heerlijke lunch. Bij aankomst is het mobiele tentenkamp al opgetrokken met de goed uitgeruste tenten. De douche bevindt zich onder een boom en het toilet bestaat uit een diepe put met houten troon. Na de lunch kan u genieten van een ontspannende siësta. In de namiddag thee en koekjes en nadien een eerste wandeling in de nabije omgeving van het kamp. U keert terug rond zonsondergang voor een heerlijke cocktail en een smakelijk avondmaal onder een heldere sterrenhemel. Verblijf van 1 nacht in Mobile Camp - Camp 1, op basis van fully inclusive.

DAG 3 > 5 | SOUTH LUANGWA NP WANDELSAFARI
Bij zonsopgang, vertrek voor een ochtendwandeling. De regio is afgelegen en wild, het terrein en de habitats zeer divers en de wilde dieren schuchter en nog niet gewend geraakt aan de aanwezigheid van mensen. U zal onderweg alle facetten van de wildernis leren kennen, gaande van mieren tot buff els, een nest van een vogel tot het volgen van het spoor van de leeuw. Het mobiele kamp wordt intussen opgebroken en verplaatst naar Camp 2, waar de lunch voor u klaar staat bij aankomst. Na de lunch, siësta en een namiddag wandeling in het natuurgebied, geniet u opnieuw van een verrukkelijke maaltijd in de openlucht. Op dag 4 verkent de regio rond te kamp te voet en verblijft u op dezelfde kampeerplaats. Verblijf van 2 nachten in Mobile Camp - Camp 2, op basis van fully inclusive.

DAG 5 > 7 | SOUTH LUANGWA NP WANDELSAFARI
Het kamp zal verplaatst worden naar Camp 3 terwijl u verder stroomafwaarts langs de river wandelt. De Mupamadzi rivier is de belangrijkste zijrivier van de Luangwa rivier. Op dag zes gaat u opnieuw op verkenning in de omgeving van uw kampeerplaats. Alle wandelingen worden begeleid door een ervaren naturalist en vergezeld van een gewapend gids/spoorzoeker. Verblijf van 2 nachten in Mobile Camp - Camp 3, op basis van fully inclusive.

DAG 7 | SOUTH LUANGWA NP
Na een vroeg ontbijt, transfer naar het oversteekpunt van de Luangwa rivier, rechtover Tena Tena Camp op ongeveer 4 à 5 uur rijden. Langs een brede bocht van de rivier, zo’n 12 kilometer ten noorden van Tena Tena, bevindt zich Nsefu. Nsefu was het eerste wildernis kamp in Zambia in de vroege jaren ‘50. De Nsefu sector werd toen aanzien als een fantastische regio en is dit nog steeds. Het kamp werd in 1999 heropend, en werd in zijn oorsponkelijke stijl heropgebouwd. Het uitzicht over de rivier is schitterend. De bar kijkt uit op de waterplas waar vele dieren verzamelen om te drinken, en ‘s nachts vooral luipaarden. De originele rondavels werden uitgebreid met een ruime badkamer, en elke kamer heeft met de grote ramen en vanaf het houten terras een goed uitzicht op de rivier. Verblijf van 1 nacht in Nsefu Camp, op basis van fully inclusive.

DAG 8 | TERUGREIS
Na het ontbijt, vrije tijd in de lodge en transfer naar het oversteekpunt bij de Luangwa rivier en verder naar de Mfuwe International Airport in aansluiting op uw terugvlucht naar Lusaka en aansluitend vlucht naar Europa.