Mobile Island Dhow Safari (reis inclusief 3-daagse Dhow Safari)

9
dagen
vanaf
ipv
We laten u kennismaken met het rijke historische erfgoed van Mozambique tijdens een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het land: Ilha de Moçambique.
Bestemming 

Mozambique

Mozambique beschikt over bijna 2.500 kilometer kustlijn aan de Indische Oceaan met mooie witte stranden en prachtige koraalriffen. De Portugese en Arabische gebouwen, waaronder kerken en moskeeën, zeggen alles over de bewogen geschiedenis van dit land vanaf de 16de eeuw. Mozambique met haar smeltkroes van culturen, paradijselijke kusten en eilandenarchipels is één van de meest betoverende bestemmingen van Afrika.

Omschrijving 

De stad ziet er nog uit zoals 300 jaar geleden toen hij gesticht werd door de Portugezen. De stad met z’n ruïnes van het San Sebastiao Fort en de vele koloniale gebouwen, is een werelderfgoed site. Ook het magische Ibo Island heeft een rijke geschiedenis. U verblijft er in een koloniaal gebouw en wordt er volledig ondergedompeld in de sfeer van een ver verleden. Hier vertrekt uw Mobile Island Dhow Safari: een unieke tocht met een traditionele houten Dhow die u over de turkooisblauwe wateren van de oceaan, met talrijke ongerepte koralen en kleurrijke vissen, naar een afgelegen eiland brengt. Twee nachten kamperen op een verlaten eiland, geeft u een echt Robinson Crusoë gevoel. Ga snorkelen, maak een tochtje met de kano of geniet gewoon van de prachtige natuur die u omringt.

DAG 1 > 4 | VERANDA - ILHA DE MOZAMBIQUE
Aankomst op de luchthaven van Nampula, onthaal en transfer per wagen en boot naar uw verblijfplaats in het plaatsje Veranda, vlakbij Ilha de Moçambique. U verblijft in de nabijheid van enkele ongerepte eilanden en op slechts 10 minuten van de voormalige hoofdstad van Mozambique. Ontdek de rijke geschiedenis van deze stad, ooit het centrum van handel in slaven, specerijen en goud, en halte op de Portugese handelsroute naar India. In de dorpjes Cabaceira Pequena, Cabaceira Grande en Chocas maakt u kennis met de levenswijze van de Macua bevolking. Verblijf van 3 nachten in Coral Lodge, op basis van fully inclusive.

DAG 4 > 6 | IBO ISLAND
Ontbijt en transfer over de weg naar de luchthaven van Pemba (± 4uur). Met een klein toestel vliegt u over verschillende eilanden in de helderblauwe oceaan naar Ibo Island, gelegen in de Quirimbas Archipel. Het eilandje met tweehonderd jaar oude spookstad met 16de eeuwse forten en handelshuizen brengt u terug in de fascinerende wereld van een lang verleden tijdperk. Tijdens een begeleide wandeling op het eiland ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en maakt u kennis met de unieke eilandcultuur en het prachtige erfgoed. Verblijf van 2 nachten in Ibo Island Lodge, op basis van vol pension.

DAG 6 > 8 | MOBILE ISLAND HOPPING SAFARI
Ontbijt en vertrek voor uw “Mobile Island Hopping Safari” voor de verkenning van de Quirimbas Archipel. De Dhow brengt u over het helder turkooisblauwe water naar de prachtige Ulumbwa riviermonding waar u in de mangrove kanalen langs fascinerende landelijke vissersdorpjes vaart, omringd door tal van kleurrijke vogels. De Dhow zeilt verder naar het prachtige strand van Matemo Island waar op een verlaten plek, onder de wuivende palmen, uw tentje werd opgetrokken. In de namiddag is er voldoende tijd om het eiland te verkennen, te wandelen, kajakken of zwemmen. Verblijf van 2 nachten op Dhow Safari, verblijf in een tent op basis van vol pension. DAG 8 | IBO ISLAND Na het ontbijt, zeilt u terug naar de haven van Ibo Island waar u wordt opgewacht voor uw transfer naar de lodge. Hier kan u nagenieten van dit spannend Robinson Crusoë avontuur. Maak nog een laatste wandeling op dit magische eiland of geniet van de rust in de tropische tuin van uw lodge. De avond wordt afgesloten met een drankje op het dakterras bij een schitterende zonsondergang. Verblijf van 1 nacht in Ibo Island Lodge, op basis van vol pension.

DAG 9 | TERUGREIS
Na het ontbijt, vrije tijd in de lodge. Nadien korte vlucht naar de luchthaven van Pemba en aansluitend terugvlucht naar Europa.