€ 4.190

Lake Kariba Cruise (begeleide reis inclusief 5-daagse cruise Lake Kariba)

11
dagen
vanaf
ipv
€ 4.190
Deze unieke reis biedt u het comfort van een cruise gecombineerd met een geweldig safariavontuur.
Bestemming 

Zimbabwe

Ongetwijfeld één van de mooiste en veelzijdigste landen van Afrika! Reizen naar Zimbabwe is veel meer dan de bejubelde Victoria Watervallen bewonderen, Zimbabwe heeft een indrukwekkend werelderfgoed met spectaculaire overblijfselen uit een mystiek verleden, een overvloedig wildbestand, één van de machtigste rivieren in Afrika en een vriendelijke bevolking...

De politieke en economische situatie in Zimbabwe heeft een turbulente periode achter de rug. Landonteigeningen en het opruimen van sloppenwijken hebben in het Westen meer dan de wenkbrauwen doen fronsen. De werkloosheid in Zimbabwe is nog steeds hoog en het toerisme is dan ook meer dan ooit een belangrijke inkomstenbron. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet momenteel geen bezwaren meer om het land te bezoeken. Die bezoekers die van mening zijn dat Zimbabwe meer is dan zijn President zullen er met open armen worden ontvangen.

Het Hwange National Park herbergt de Big Five van Afrika, vaak in grote aantallen. Er zijn duizenden olifanten en buffels, leeuwen worden vaak gezien en het luipaard en de neushoorn zijn geregeld een bonus. Hwange is het enige beschermde gebied waar gemsbokken en bruine hyena’s in redelijke aantallen te vinden zijn. Bovendien huisvest dit stukje ongeschonden natuur één van de grootste overgebleven hordes Afrikaanse wilde honden. Het park beslaat meer dan 14.600 km2 en is landschappelijk zeer verscheiden. Het centrale en zuidelijke deel wordt gedomineerd door droge zandvlaktes met her en der wat schaarse begroeiing, uitlopers van de Kalahari woestijn. Het noordelijke deel is voornamelijk bebost met mopane bomen en acacia's.

Het Hwange National Park wordt in concentratie wild op de voet gevolgd door het Matusadona National Park. In het Matobo National Park kun je zien hoe erosie de granieten rotsformaties heeft gladgeslepen tot ‘kale hoofden' en in uitgesleten grotten zijn de rotstekeningen van de San nog steeds goed zichtbaar. Tot slot trekt het rijke deltalandschap van het Mana Pools National Park grote concentraties wild aan. Naast de overvloed aan krokodillen, nijlpaarden en olifanten leven hier ook de zeldzame soeni en nyala.

Great Zimbabwe laat de restanten zien van één van de grootste beschavingen van Afrika en staat daarmee symbool voor de nationale trots van de bewoners van Zimbabwe. Deze Shonastad werd in de 12de eeuw gebouwd. In de groene Eastern Highlands vormen drie bergketens een waar paradijs voor wandelaars, botanisten en vogelaars.

Toen het indammen van de Zambezi rivier in 1963 was voltooid, werd een kloof grenzend aan de rivier in brand gestoken en vervolgens gevuld met water. Zo ontstond het Kariba meer, het op twee na grootste kunstmatige meer ter wereld met een florissant wild, vogel en visbestand. Op het meer kun je heerlijk varen of vissen. De verdronken mopanebomen in de voormalige bedding geven de oever een bijzonder karakter, vooral bij zonsondergang.

De Victoria watervallen vormen waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheid van het hele continent. Al vanaf het midden van de vorige eeuw, nadat David Livingstone als eerste blanke de watervallen aanschouwde, is dit een toeristische trekpleister. De nevel daalt neer als een eeuwigdurende regenbui die rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud heeft doen ontstaan. Men wordt er werkelijk stil van, al was het alleen maar vanwege het donderend geraas waarmee het water van de Zambezi zich naar beneden stort. ‘Mosi oa tunya’ ofwel ‘rook die dondert’ wordt dit natuurfenomeen door de Afrikanen genoemd.

"I believe there is no sickness of the Heart To Great It Cannot Be Cured by a Dose of Africa." John Hemingway

Omschrijving 

Voor u aan boord gaat van “The Umbhoza” zal u eerst de beroemde Victoria watervallen, één van de zeven wereldwonderen, kunnen bewonderen. Vervolgens vertrek voor uw 5-daagse cruiseavontuur tot aan de impressionante Kariba stuwdam. Aan boord van “The Umbhoza” geniet u van alle faciliteiten van een cruiseschip en kan u in alle rust vanop het dek de wilde dieren langs de oever en in het water ontdekken. Kleine tenderbootjes brengen u ondermeer naar het Matusadona National Park waar u tijdens de safariritten dicht bij olifanten, leeuwen, giraffen en vele andere roofdieren komt. Als afsluiter bezoekt u nog het schitterende Mana Pools National Park en de betoverende Chinhoyi grotten.

DAG 1 > 3 | VICTORIA FALLS
Aankomst op de luchthaven van Victoria Falls, verwelkoming en transfer naar uw lodge. Lunch en vrije namiddag om te relaxen. Vanaf uw terras kan u de dieren, die bij de waterplas komen drinken, gadeslaan. Geniet van het welkomstdiner tijdens een boottocht op de Zambezi rivier terwijl u dieren van dichtbij kan zien. De volgende ochtend maakt u een begeleide wandeling langs de beroemde Victoria watervallen en in de namiddag kan u deel te nemen aan één van de optionele activiteiten: een helikopter vlucht of een begeleid bezoek aan de Victoria Falls Bridge. De dag wordt afgerond met een Afrikaanse braai rond het kampvuur. Verblijf van 2 nachten in Victoria Falls Safari Lodge op basis van vol pension.

DAG 3 > 7 | THE UMBHOZA HOUSEBOAT
Na een vroeg ontbijt, transfer naar Binga waar u aan boord gaat van de houseboat “The Umbhoza”, die de volgende 5 dagen uw thuis wordt. Met de kleinere safaribootjes gaat u op de Sengwe rivier op zoek naar buff el, olifant, luipaard, leeuw, verschillende antilopen soorten, honderden krokodillen, nijlpaarden en talrijke vogelsoorten. De tocht gaat verder richting Bumi Hills en u kan relaxen op het zonnedek en de dieren observeren terwijl de boot langs de oevers voorbij glijdt. In het Matusadona National Park maakt u een spannende safaritocht en een korte wandelsafari. U ontdekt de levenswijze van een lokale stam die bij het meer leeft en vlakbij Antelope Island gaat u met de tenderbootjes op zoek naar wild en kleurrijke vogels. Verblijf van 4 nachten aan boord van The Umbhoza op basis van vol pension.

DAG 7 | VAN KARIBA NAAR MANA POOLS NP
Deze ochtend komt u aan in Kariba waar u de houseboat verlaat. Een 4 uur durende rit brengt u via de indrukwekkende Kariba Dam naar de Greater Mana Pools. Na de lunch geniet u van een eerste safaririt of kan u gewoon vanaf uw terras genieten van het uitzicht over de Zambezi rivier. Verblijf van 1 nacht in Vundu Camp (of gelijkwaardig) op basis van vol pension.

DAG 8 | MANA POOLS NP
De dag begint met een tocht per speedboot naar het hart van Mana Pools National Park. Aan de oevers wachten de safari voertuigen u op voor een bezoek aan dit ongerepte natuurpark. In de namiddag keert u terug naar uw lodge en kan u in de vooravond deelnemen aan een game drive op zoek naar de typische nachtdieren. Verblijf van 1 nacht in Vundu Camp (of gelijkwaardig) op basis van vol pension.

DAG 9 > 11 | CHINHOYI CAVES
Na het ontbijt, op weg naar de grotten van Chinhoyi ,maakt u een lunch stop in het stadje Karoi. Bezoek aan de grotten met hun kobaltblauwe waterpoelen. Doorreis naar uw verblijfplaats in Selous nabij Harare. De volgende ochtend bezoek aan het plaatselijke schooltje en ’s namiddags keuze uit verschillende activiteiten aangeboden door de lodge (paardrijden, safari, bush walk). ’s Avonds een afscheidsdiner met traditionele dansen. Verblijf van 2 nachten in Pazuminda Safari Lodge op basis van vol pension.

DAG 11 | TERUGREIS
Na het ontbijt en een laatste begeleide natuurwandeling in de omgeving van de lodge, transfer naar Harare International Airport voor uw terugvlucht naar Europa.

Opgelet:

  • er is maar 1 afreis voor deze cruise : 07/07/19 tot 17/07/19
  • enkel Engelstalige begeleiding

Prijs per persoon:

  • standaardkajuit: € 4.190
  • master kajuit: € 4.800

Single toeslag: € 2300,00 (enkel mogelijk op standaardkajuit)

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: verblijf van 2 nachten in Victoria Falls, Victoria Falls Safari Lodge, verblijf van 4 nachten Lake Kariba, aan boord van de Houseboat, verblijf van 2 nachten in Mana Pools, Vundu Camp of gelijkwaardig, verblijf van 2 nachten in Harare, Pamuzinda Safari Lodge, Engelstalige gids van Victoria Falls tot Harare, maaltijden zoals aangeduid in de reisroute, alle vermelde excursies, inclusief toegangstickets, luchthaventransfers en alle verplaatsingen over land met autocar (airco).

Niet inbegrepen in de prijs: internationale vluchten, facultatieve excursies in Victoria Falls (helikoptervlucht: 180,00 usd per persoon, Victoria Falls Bridge Walking Tour : 65,00 usd per persoon - ter plaatse te betalen), visakosten, fooien, overige niet vermelde maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven, eventuele wijzigingen in wijziging brandstofprijs of lokale taksen, verzekeringen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 16/07/2018.