€ 6.445

Klassiek Japan

8
dagen
vanaf
ipv
€ 6.445
Tokyo / Hakone / Kyoto
Bestemming 

Japan

 • een verrassende tegenstelling tussen hypermoderne metropolen en het traditionele platteland
 • het cultureel bruisende Kyoto
 • mystieke Boeddhistische tempelcomplexen, imponerende kastelen en rustgevende zen-tuinen
 • uiteenlopende natuur gaande van besneeuwde vulkanen en dichte wouden tot tropische atollen
 • laat u verrassen door een eeuwenoude cultuur vol tradities en gewoonten die “anders” zijn
 • ervaar de efficiëntie van de Japanse spoorwegen en de supersnelle shinkansen
Omschrijving 

Japan is een modern georganiseerd land met hypermoderne steden van lichtreclame en supersnelle kogeltreinen. Haaks daarop worden aloude tradities en gewoontes gekoesterd en in ere gehouden. De drukte van de stad wordt afgewisseld met rustgevende zen-tuinen, boeddhistische tempelcomplexen cultureel erfgoed en een variërende natuur van alpenlandschap, besneeuwde vulkanen tot tropische atollen.

WAT MAAKT DEZE REIS UNIEK:

 • Combinatie van de hoogtepunten in Japan
 • Een authentieke Japanse ervaring in Tokyo: kaligrafie of theeceremonie,
 • Enkele vrije dagen om Tokyo en Kyoto op eigen ritme verder te ontdekken
 • Dit programma kan aangevuld worden met enkele diepgaande extensies

Dag 01: Tokyo (-)
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Tokyo (Narita of Haneda) wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Per transfer naar uw hotel. De rest van uw dag is vrij te besteden, zo kan u rustig bekomen van uw lange vlucht.

Dag 02: Tokyo (O)
Het voormalige Edo (naam van Tokyo voor 1868) is uitgegroeid van klein kasteelstad over politiek centrum onder leiding van het Tokugawa shogunaat (in 1603) tot hoofdstad (in 1868). Het is ook in 1868 dat de naam Edo wijzigde in Tokyo (wat zoveel betekent als Oostelijke Hoofdstad). Hedendaags vormt de stad een speerpunt in de supersnelle vooruitgang van het land, telt het ongeveer 39 miljoen inwoners verdeeld over 23 stadsdelen en is het één van de grootste metropolissen ter wereld. Ontdekking van deze hypermoderne stad met als start de uitgestrekte Hamarkiyu tuin, een prachtig voorbeeld van de typische Japanse parktuinen. Wandeling doorheen dit pittoresk stukje natuur te midden van de gigantische wolkenkrabbers. Gedeelde boottocht over de Sumida rivier. Verder naar Asakusa, waar u nog een glimp opvangt van het oude Edo kan opvangen. U maakt een korte wandeling over het Nakamise Dori handelaarsstraatje dat dateert uit de Japanse Middeleeuwen. Ondanks dit straatje vrij toeristisch is, blijft het de meest impressionante manier om de de magnifieke Senso-ji tempel te bereiken. Vervolgens assisteert u een typisch Japanse ervaring: een lest authentieke kaligrafie (dat een kunst op zich is) of een heuse theeceremonie. Als laatste voor vandaag, maakt u een wandeling in de Ginza-wijk, gekend voor de duurste vastgoedprijzen ter wereld. Het is de plaats waar architecten met elkaar wedijveren met designers van over de hele wereld. Bezoek zeker de befaamde depachika’s, dat een samentrekking is van ‘department’ en ‘chika’ (kelderverdieping). Het zijn heuse luxe ‘food-markets’ in de ondergrondse verdiepingen van winkelcentra.

Dag 03: Tokyo (O)
Dag vrij te besteden.

Optioneel: volle dag bezoek aan Tokyo. U start aan het gigantische Mejijingu schrijnencomplex, dat is opgericht door het volk ter ere van keizer Meiji (de eerste moderne keizer van Japan). Nadien gaat op ontdekking van de vele sub culturen bij de jeugd van Tokyo. Om deze subculturen ten volle te ontdekken, maakt u een wandeling doorheen Harajuku en het Takeshita Dori. Verder naar Roppongi Hills, een nieuw en modern ontwikkelingsproject met als letterlijk hoogtepunt de Mori toren. Bezoek aan het Mori Art museum met een collectie van moderne kunst, en het observatieplatform op de 52ste verdieping.

Optioneel: een dagexcursie naar het in de bergen gelegen Nikko. In dit historisch stadje grenzend aan een prachtige nationaal park vindt u een uitstekend bewaard schrijnencomplex. Dit werd opgericht als mausoleum van het machtige Tokugawa shogunaat. Ook stopt u aan het Futarasan schrijn, het Chuzenji meer en Kegon waterval. Terugkeer naar Tokyo.

Dag 04: Tokyo / Hakone (O, D)
Pittoreske transfer naar het nabijgelegen Hakone, de toegangspoort naar het vulkanische nationaal park aan de heilige Mt. Fuji. Aangekomen maakt u een bezoek aan het Hakone Open Air Museum, waar een uiterst fijne balans wordt gezocht tussen de uitzonderlijke natuur en kunstwerken van internationaal befaamde kunstenaars. Vervolgens maakt u een tocht per kabelbaan over de machtige Owakudani-vallei, een grillig gevormd dal van rotsen, kraters en borrelende modder. Als laatste geniet u een panoramische boottocht (per gedeelde boot) over het uitgestrekte Ashi-meer. Check-in in een typsiche ryokan, waar u een authentieke kaiseki-maaltijd geniet in de privacy van uw Japans ingerichte kamer. Een kaiseki-maaltijd bestaat uit een verzameling van kleine verfijnde gerechten met inbegrip van rauwe en gekookte vis, vlees, groenten en soep.

Dag 05: Hakone / Kyoto (O)
Per transfer naar het station van Odawara. Hier gaat u per shinkansen, de befaamde kogeltrein of Japanse hogesnelheidstrein, naar Kyoto. Bij aankomst in het station staat een gids u op te wachten op het treinplatform en gaat u direct op een eerste ontdekking van deze glorieuze stad, ook wel het culturele hart van Japan genoemd. Kyoto werd omstreeks het jaar 794 tot hoofdstad verklaard door keizer Kammu. De Boeddhistische religie was te machtige geworden in Nara (hoofdstad tussen 710 en 794) en keizer Kammu zocht een manier om dit in te binden. Door het verplaatsen van de hoofdstad kon dit deels.

Kyoto is hoofdstad van Japan gebleven tot de verhuizing naar Tokyo in het jaar 1868. Net door deze lange periode heeft de stad zich kunnen ontwikkelen tot één der meest culturele steden ter wereld. Hedendaags vindt u er 17 monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, maar ook 1.600 Boeddhistische tempels en 400 shinto schrijnen. Oude en traditionele culturele waarden en normen gaan hand in hand samen met moderniteit en hedendaagse vooruitgang. Eerst naar de befaamde Kinkakuji of het oogverblindend Gouden Paviljoen, gelegen in een prachtige tuin. Het paviljoen dateert uit 1397 en moest dienen als residentie voor Shogun Ashikaga Yoshimitsu tijdens zijn pensioen. Nadien gaat u richting de sfeervolle gion-wijk. Deze wijk vormt de thuisbasis van de “Geiko’ (letterlijk vertaald ‘Vrouwen van Kunst’. Tijdens de gouden tijden van Kyoto (de eerste helft van de 19de eeuw) kon men bijna 3.000 Geiko’s treffen in 700 verschillende theehuizen in Gion. Hedendaags kan u nog steeds één van de kleurrijke Geiko’s treffen in de authentieke Gion-wijk.

Dag 06: Kyoto (O)
Voortgezet bezoek aan ‘de schatkamer’ van de Japanse beschaving. U start bij de mysterieuze Sanjusangendo Hal, waar de serene atmosfeer van een tempel heerst. Vervolgens maakt u een wandeling in de oude gemeenschap die luistert naar de naam ‘Sannenzaka’. Deze buurt was de favoriete pelgrimsroute naar de machtige Kiyomizudera tempel. U neemt het Higashiyama pad richting Kodai-ji tempel. Dit complex is opgericht in de Momoyama-periode door de vrouw van de machtige generaal Toyotomi Hideyoshi (die Japan voor één van de eerste keren wist te verenigen). Het domein omvat niet alleen de formele tuinen , maar ook een bamboebos dat leidt tot 2 bekende theehuizen. U bereikt al snel de Yasakajinja-schrijn, één van de bekendste religieuze gebouwen van Japan. Verder naar de intieme Nishiki-markt. Een nauwe steeg van 400m lang met meer dan 100 verkopers. Het is de ideale plaats om de vele culinaire delicatessen van Kyoto op eigen ritme te ontdekken.

Optioneel: in de avond geniet u een unieke ervaring in een exclusief Japans restaurant. U brengt de maaltijd en avond door onder begeleiding van een Maiko en een Geisha, die beiden zéér ervaren zijn in de fijne knepen van de typisch Japanse kunsten, zang, dans en spelletjes (een muzikant zal beide dames begeleiden). Uw gids dient als vertaler tussen u en de dames. Geniet van deze exclusieve ontmoeting met een ware ‘Dame der Kunst’: maak een babbeltje, speel spelletjes en geniet van de muzikale voordracht dat in middeleeuws Japan enkel was weggelegd voor de adel, welgestelde handelaars, de shogun en de keizer.

Dag 07: Kyoto (O)
Dag vrij te besteden.

Optioneel: dagexcursie naar het nabijgelegen Nara, dat een zéér belangrijke rol heeft gespeeld in de Japanse geschiedenis. Opgericht in het jaar 710 was het de eerste permanente hoofdstad van Japan met invloeden die terug te vinden zijn uit China, Korea, India en zelfs het vergane Perzië. De heerschappij van Nara heeft dan ook gezorgd voor een hoogtepunt in de Japanse kunst en cultuur, vooruitgang, religie, … U begint uw ontdekking bij het Nara Park, dat bewoond wordt door 1.500 heilige damherten (deze worden gezien als boodschapper tussen onze wereld en de godenwereld). Omheen het park zijn enkele van de meest toonaangevende Japanse monumenten te vinden, waaronder de Todai-ji tempel. Deze tempel huist één van de grootste bronzen Boeddhabeelden ter wereld. Ook de Kasuga Taisha is opmerkelijk. De tempel is opgericht als schrijnencomplex voor de Fujiwara-clan in 768. Het geheel laat u een typisch Shinto stijl zien met roodgelakte zuilen en honderden bronzen lantaarns. U eindigt uw bezoek in Nara aan het Naramachi, het oude handelaarskwartier van de stad.

Optioneel: bezoek aan de minder gekende plaatsen van Kyoto. U vertrekt dan ook naar de Arashiyama-regio, de regio waar vroeger de keizerlijke adel en de keizer zelf kwamen genieten van de stilte en de natuur. Aangekomen gaat u naar de Tenryu-ji tempel, een gekende zen-tempel en hoofdtempel van het Rinzai-Zen Boeddhisme. De tempel heeft een prachtige tuin met een grote vijver. Het Tenryu-ji complex vormt het startpunt van een wandeling doorheen het mysterieuze bamboebos. Het geluid van de bladeren die ritselen in de wind en het groen-gefilterde licht maken het geheel dat een zéér sfeervolle plaats. De wandeling eindigt aan Okochi Sanso, een bergverblijf en residentie van Denjirō Ōkōchi (een beroemd acteur). Maak een ontdekking van het traditionele huis en zijn impressionante tuin. Bezoek aan de Adashino Nembutsuji tempel die uniek is in zijn soort. U vindt er namelijk 8.000 stenen boeddha’s. Het gebied was vroeger een begraafplaats uit de Heian periode met vele stenen gedenktekens. Adashino betekent: het gevoelig uitdrukken van de kwetsbaarheid van een menselijk leven. Op enkele minuten wandelen vindt u dan weer de Otagi-Nenbutsuji tempel, met als hoogtepunt de 1.200 Rakan beelden, uitgehouwen door aanbidders tussen 1981 en 1991.

Dag 08: Kyoto / Osaka (O)
Dag vrij te besteden tot het moment van vertrek (opgelet: geen late check-out inbegrepen). Transfer naar de luchthaven van Kansaï of Itami voor uw vlucht huiswaarts of naar uw volgende bestemming.

VOORSTEL HOTELS

SUPERIOR CATEGORIE

 • Tokyo - The Prince Gallery Tokyo - Deluxe Room - 3 nachten
 • Hakone - Yoshimatsu - Japanse-stijl kamer met openlucht bad - 1 nacht
 • Kyoto - Hyatt Regency Kyoto - Standard Room - 3 nachten

DELUXE CATEGORIE

 • Tokyo - Mandarin Oriental Tokyo - Deluxe Room - 3 nachten
 • Hakone - Gorakadan Ryokan Kadan Suite met hot-spring bad - 1 nacht
 • Kyoto - Ritz Carlton Kyoto - Luxury Room - 3 nachten
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: vlucht Brussel-Tokyo/Osaka-Brussel met ANA ALL NIPPON AIRWAYS (K-klasse), accommodaties in superior hotels, kamertypes, maaltijden, bezoeken zoals vermeld, begeleiding van een Engelstalige privégids, vervoer in een privéwagen, treinticket in green klasse (1st klasse) tussen Odawara & Kyoto.

Niet inbegrepen: dranken, niet vermelde maaltijden, optionele excursies, fooien voor gids en chauffeur, eventuele kosten voor paspoort, visum, vertrek- en/of toeristenbelastingen. BELGEN: een geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort. NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat van Japan. Persoonlijke uitgaven en verzekeringen. Prijs per persoon op basis van 2 personen in deluxe hotels: 8.210 €. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Geldig onder voorwaarden. Aanbod geldig tot 30/11/2019. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 23/10/2019.

OPTIONELE ACTIVITEITEN:

 • Een extra volle dag bezoek aan Tokyo met privé Engelstalige gids: € 665,00 per persoon
 • Daguitstap naar Nikko met privé Engelstalige gids: € 910,00 per persoon
 • Daguitstap naar Nara met privé Engelstalige gids: € 925,00 per persoon
 • Een extra volle dag bezoek aan Kyoto met privé Engelstalige gids: € 590,00 per persoon
Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request (cloned)

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.