€ 7.280

Highlights (fly-in safari)

11
dagen
vanaf
ipv
€ 7.280
Een bijzondere reis die u kennis laat maken met een indrukwekkend natuurfenomeen en enkele van de mooiste natuurparken in Zimbabwe. De reis vangt aan bij één van de zeven wereldwonderen: Victoria Falls.
Bestemming 

Zimbabwe

Ongetwijfeld één van de mooiste en veelzijdigste landen van Afrika! Reizen naar Zimbabwe is veel meer dan de bejubelde Victoria Watervallen bewonderen, Zimbabwe heeft een indrukwekkend werelderfgoed met spectaculaire overblijfselen uit een mystiek verleden, een overvloedig wildbestand, één van de machtigste rivieren in Afrika en een vriendelijke bevolking...

De politieke en economische situatie in Zimbabwe heeft een turbulente periode achter de rug. Landonteigeningen en het opruimen van sloppenwijken hebben in het Westen meer dan de wenkbrauwen doen fronsen. De werkloosheid in Zimbabwe is nog steeds hoog en het toerisme is dan ook meer dan ooit een belangrijke inkomstenbron. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet momenteel geen bezwaren meer om het land te bezoeken. Die bezoekers die van mening zijn dat Zimbabwe meer is dan zijn President zullen er met open armen worden ontvangen.

Het Hwange National Park herbergt de Big Five van Afrika, vaak in grote aantallen. Er zijn duizenden olifanten en buffels, leeuwen worden vaak gezien en het luipaard en de neushoorn zijn geregeld een bonus. Hwange is het enige beschermde gebied waar gemsbokken en bruine hyena’s in redelijke aantallen te vinden zijn. Bovendien huisvest dit stukje ongeschonden natuur één van de grootste overgebleven hordes Afrikaanse wilde honden. Het park beslaat meer dan 14.600 km2 en is landschappelijk zeer verscheiden. Het centrale en zuidelijke deel wordt gedomineerd door droge zandvlaktes met her en der wat schaarse begroeiing, uitlopers van de Kalahari woestijn. Het noordelijke deel is voornamelijk bebost met mopane bomen en acacia's.

Het Hwange National Park wordt in concentratie wild op de voet gevolgd door het Matusadona National Park. In het Matobo National Park kun je zien hoe erosie de granieten rotsformaties heeft gladgeslepen tot ‘kale hoofden' en in uitgesleten grotten zijn de rotstekeningen van de San nog steeds goed zichtbaar. Tot slot trekt het rijke deltalandschap van het Mana Pools National Park grote concentraties wild aan. Naast de overvloed aan krokodillen, nijlpaarden en olifanten leven hier ook de zeldzame soeni en nyala.

Great Zimbabwe laat de restanten zien van één van de grootste beschavingen van Afrika en staat daarmee symbool voor de nationale trots van de bewoners van Zimbabwe. Deze Shonastad werd in de 12de eeuw gebouwd. In de groene Eastern Highlands vormen drie bergketens een waar paradijs voor wandelaars, botanisten en vogelaars.

Toen het indammen van de Zambezi rivier in 1963 was voltooid, werd een kloof grenzend aan de rivier in brand gestoken en vervolgens gevuld met water. Zo ontstond het Kariba meer, het op twee na grootste kunstmatige meer ter wereld met een florissant wild, vogel en visbestand. Op het meer kun je heerlijk varen of vissen. De verdronken mopanebomen in de voormalige bedding geven de oever een bijzonder karakter, vooral bij zonsondergang.

De Victoria watervallen vormen waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheid van het hele continent. Al vanaf het midden van de vorige eeuw, nadat David Livingstone als eerste blanke de watervallen aanschouwde, is dit een toeristische trekpleister. De nevel daalt neer als een eeuwigdurende regenbui die rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud heeft doen ontstaan. Men wordt er werkelijk stil van, al was het alleen maar vanwege het donderend geraas waarmee het water van de Zambezi zich naar beneden stort. ‘Mosi oa tunya’ ofwel ‘rook die dondert’ wordt dit natuurfenomeen door de Afrikanen genoemd.

"I believe there is no sickness of the Heart To Great It Cannot Be Cured by a Dose of Africa." John Hemingway

Omschrijving 

U reist verder naar Hwange National Park, Zimbabwe’s grootste wildpark met een zeer afwisselende fauna en ora. De reis gaat verder naar Lake Kariba, een reusachtig kunstmatig meer, ontstaan door de bouw van een stuwdam op de Zambezi rivier. Tot slot reist u verder naar Mana Pools National Park, een wereld erfgoedsite. Het diverse landschap wordt gekenmerkt door de Zambezi rivier, eilanden, zandbanken en bosjes baobab en andere inheemse bomen. De naam van het park verwijst naar de vier natuurlijke poelen die het leefgebied vormen van een groot aantal nijlpaarden en krokodillen, een bonte mengeling watervogels en die de favoriete drinkplaats vormen voor de grote kuddes olifanten die hier vanuit het zuiden voorbij trekken.

DAG 1 > 3 | VICTORIA FALLS
Aankomst te Victoria Falls, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats. De Victoria Falls, in de lokale taal ook wel “Mosi-oa-Tunya” of “de rook die dondert” genoemd, verwijzend naar de grote mistwolk die mijlenver kan gezien worden, behoort tot één van de “zeven wereldwonderen”. De machtige Zambezi rivier stort zich met een donderend gedruis in de meer dan 100m lager gelegen kloof en vormt een enorm watergordijn over een breedte van ongeveer twee kilometer. Boven de watervallen stijgt een enorme mistwolk die tot 400m kan reiken en mijlenver te zien is. Hier valt voor iedereen iets te beleven. Voor waaghalzen is er wildwater rafting, bungeespringen, riviersurfen, kajakken en de zipline. Andere rustiger activiteiten zijn de rivier cruises, tochtjes op de rug van een olifant, bezoek aan de lokale kunst- en ambachtsateliers, hengelen, golf, safariavonturen en uiteraard niet te vergeten het bezoek aan de watervallen. Verblijf van 2 nachten in The Elephant Camp op basis van fully inclusive of Victoria Falls Hotel inclusief ontbijt.

DAG 3 > 6 | HWANGE NATIONAL PARK
Een laatste ochtendactiviteit voor het ontbijt, transfer over de weg naar de luchthaven van Victoria Falls en binnenlandse vlucht naar Hwange National Park. Dit is het grootste wildpark van Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van 14600km². Door de grote omvang van het gebied zal u hier een zeer afwisselende fauna en fl ora kunnen ontdekken, gaande van halfwoestijnachtige gewassen aan de rand van de Kalahari in het zuiden, tot bossen, granieten heuvels en valleien met mopanische bossen in het noorden. Het vormt het leefgebied van meer dan 100 verschillende soorten roofdieren en bijna 400 vogelsoorten, maar is vooral gekend vanwege de indrukwekkende concentratie aan olifanten die in het droge seizoen aangetrokken worden door de waterplassen. Het gebied vormt de thuishaven van 35000 olifanten die in het droge seizoen overal bij de waterbronnen te vinden zijn. In het regenseizoen trekken deze kolossale dieren naar Chobe en Moremi in het noorden van Botswana. Verblijf van 3 nachten in Little Makalolo Camp of The Hide op basis van fully inclusive.

DAG 6 > 8 | LAKE KARIBA / MATUSADONA NP
Deze ochtend, ontbijt en transfer naar de Hwange National Park Airport voor uw binnenlandse vlucht naar Lake Kariba. Dit enorme stuwmeer, één van de grootste kunstmatige meren ter wereld, ligt in het noorden van Zimbabwe en vormt de natuurlijke grens met Zambia. Het meer ontstond naar aanleiding van de bouw van een stuwdam op de Zambezi rivier waardoor het gebied geleidelijk onderliep. Door het stijgende water van Lake Mana Pools National Park Kariba werden veel dieren uit hun leefgebied verjaagd. Duizenden dieren werden tijdens de reddingsoperatie “Operation Noah” naar het Matusadona National Park overgebracht en hebben daar een nieuwe thuis gevonden. Matusadona biedt een bijzondere en unieke wildervaring met pittoreske landschappen en magische zonsondergangen. Het is een geweldige bestemming voor fotografen en is één van de belangrijkste beschermingsgebieden voor de zeldzame zwarte neushoorn. In dit prachtige wildreservaat kan men deelnemen aan game drives, wandelsafari’s, boot en kano excursies, een uitstekende all-round safaribestemming dus. Verblijf van 2 nachten in Bumi Hills Safari Lodge of Changa Safari Camp op basis van fully inclusive (excl. park fees).

DAG 8 > 11 | MANA POOLS NATIONAL PARK
Ontbijt, transfer naar Kariba voor uw binnenlandse vlucht naar de Mana West airstrip. Aankomst, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats in een uniek natuurgebied dat tot de mooiste nationale parken van Afrika behoort: Mana Pools. Dit middelgrote natuurreservaat is aan de Zambezi rivier gelegen en werd in 1984 tot werelderfgoed site uitgeroepen. “Mana” betekent in de lokale Shona taal “vier”, en verwijst naar de vier natuurlijke waterplassen die meer landinwaarts gelegen zijn. Het gebied vormt niet alleen de thuishaven van grote populaties nijlpaarden, krokodillen en zwarte neushoorns, er is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Mana Pools is het enige park in Zimbabwe, Botswana en Namibië waar de soeni, één van de kleinste antilopen, voorkomt. Met een beetje geluk ziet men hier ook de zeldzame Nyala en de kleine galago’s, halfapen met een kleine kop en grote ogen en oren. . Hier kan men niet alleen boeiende game drives in open 4x4 wagens meemaken maar ook fascinerende wandelsafari’s ondernemen en op de Zambezi rivier zijn bootsafari’s en begeleide kanosafari’s mogelijk. Verblijf van 3 nachten in Ruckomechi Camp, op basis van fully inclusive.

DAG 11 | TERUGREIS
Na een laatste safaririt, transfer naar de Mana West Airstrip voor uw vlucht naar Harare en aansluitend terugvlucht naar Europa.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat:

  • 2n - Victoria Falls - The Elephant Camp
  • 3n - Hwange - Little Makalolo Camp
  • 2n - Lake Kariba/Matusadona NP - Bumi Hills Safari Lodge
  • 3n - Mana Pools - Ruckomechi Camp

Transfers in Vicoria Falls, binnenlandse vluchten Victoria Falls/Hwange/Lake Kariba/Mana West/Harare

Geldig in de periodes:

  • April-mei 2019: € 7280,00 pp
  • Juni-oktober 2019: € 9495,00 pp