Highlights (fly-in safari)

11
dagen
vanaf
ipv
Zambia is een unieke safaribestemming met uitgestrekte wildreservaten en een buitengewone verscheidenheid aan dieren. Hier vond de beroemde “wandelsafari” haar oorsprong en vormt nog steeds de beste manier om deze ongerepte wildernis te verkennen.
Bestemming 

Zambia

Zambia waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien, staat borg voor een authentieke natuurbeleving. De beroemde Victoriawatervallen en de grootste nationale parken ter wereld vindt u in dit nog onbekende authentieke safariland.

Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi vormt in het zuiden de grens met Namibië en Zimbabwe en stroomt uiteindelijk na een lange weg in de Indische Oceaan. Op deze grens met Zimbabwe bevindt zich één van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld: de Victoriawatervallen. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

Het Kafue National Park is met 22.500 km² het grootste park van Zambia en één van de grootste ter wereld. Het landschap varieert van weelderig groene wouden op de oevers van de Kafue-, Lunga- en Lufapu rivieren tot de uitgestrekte grasvlaktes van de Busanga Plains. Het diverse wildbestand bestaat uit leeuwen, cheeta’s, luipaarden, waterbuffels, puku’s (kleine antilopen), zebra’s … Met 400 vogelsoorten biedt het park uitstekende ‘birdwatching’ mogelijkheden, vooral langs de rivieren.

South Luangwa National Park wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Het Lower Zambezi National Park is Zambia’s jongste park. Dit park langs de Zambezi vormt eigenlijk één geheel met het Mana Pools Reserve in Zimbabwe, op de andere oever. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Olifantenkuddes van soms wel 100 dieren, worden regelmatig waargenomen, alsook leeuwen, luipaarden en buffels.

"I will make this beautiful land better known to men that it may become one of their haunts. It is impossible to describe its luxuriance". David Livingstone

Omschrijving 

Maar ook game drives zijn heel boeiend met grote kans om bij het vallen van de avond luipaarden te spotten. U reist naar South Luangwa National Park in het oosten van het land, in het dal van de Luangwa rivier, gelegen. Hier leven grote populaties Thornicrofts gira en, olifanten en bu els en bij de rivier leven grote groepen krokodillen en nijlpaarden. Dit natuurgebied vormt het echte centrum van de wandelsafari’s, u kan hier tochten van enkele uren en meerdaagse wandelsafari’s ondernemen. De reis gaat verder naar het Lower Zambezi National Park, gelegen aan de Zambezi rivier, in het zuiden van het land. De rivier met de vele kleine eilandjes wordt omringd door bergen en heuvels en vormt de levensader van het park. Hier komen talrijke dieren hun dorst lessen, wat vaak mooie beelden oplevert. Een bezoek aan de meest fotogenieke watervallen ter wereld, de Victoria Falls, kan op een reis naar Zambia uiteraard niet ontbreken. Met een donderend geraas stort het water van de rivier in de diepe kloof naar beneden. De constante waternevel die boven de waterval hangt zorgde voor de lokale bijnaam “Mosi-oa-Tunya” gaf, of “de rook die dondert”.

DAG 1 > 3 | SOUTH LUANGWA NP
Aankomst te Lusaka, onthaal en check-in voor uw binnenlandse vlucht naar de Mfuwe Airport. Onthaal en transfer naar uw verblijfplaats in het South Luangwa National Park. U verblijft in de afgelegen Nsefu regio van het prachtige natuurreservaat. Dit gebied met een oppervlakte van 9050km² is het tweede grootste natuurpark in Zambia. Het is gelegen in de Luangwa vallei aan de zuidelijke uiteinden van de Great Rift Valley en het decor wordt gekenmerkt door een ruig landschap vol savannes, open vlaktes en rivieren. Het natuurreservaat heeft één van de grootste wildconcentraties met meer dan 60 verschillende soorten dieren en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Verblijf van 2 nachten in Lion Camp of Tena Tena Camp op basis van fully inclusive.

DAG 3 > 6 | SOUTH LUANGWA NP
Na een laatste safariactiviteit in de vroege ochtend, ontbijt en transfer over de weg naar uw volgende verblijfplaats in het zuidelijker deel van het South Luangwa National Park. Overal zal u grazende antilopen, Thornicroft giraff en, buff els, olifanten, bavianen en vervet aapjes tegenkomen. Dieper in het park zal u ook zebra’s, sabelantilopen, klipspringers, hartebeesten, kudu’s, leeuwen, luipaarden en wilde honden zien en de rivier trekt ontelbare nijlpaarden en krokodillen aan. Verblijf van 3 nachten in Billimungwe Camp of Chindeni Camp op basis van fully inclusive.

DAG 6 > 9 | LOWER ZAMBEZI
Vandaag transfer naar de Mfuwe Airport voor uw binnenlandse vlucht naar de Jeki airstrip. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw lodge in het Lower Zambezi National Park. Dit natuurpark ligt aan de Zambiaanse zijde van de Zambezi rivier, met aan de overkant het Mana Pools National Park in Zimbabwe. De machtige Zambezi rivier vormt de natuurlijke grens tussen beide landen. De vallei van de Lower Zambezi wordt omringd door een prachtig decor van bergen en heuvels. Het afwisselende landschap staat bekend om zijn overweldigende natuur met open grasland en mopane en acaciabossen. Het gebied rond de rivier is zeer geschikt voor wandelsafari’s. In de vele zijkanalen van de Zambezi rivier kan men fantastische kano- en bootsafari’s maken waarbij u nijlpaarden, krokodillen, tal van prachtige vogels en langs de oevers vaak ook olifanten en waterbokken kan zien. Uiteraard zijn er ook de traditionele game drives in open 4x4 voertuigen waarbij u op zoek gaat naar leeuwen, zebra’s, luipaarden, hyena en talrijke andere dieren. Verblijf van 3 nachten in Anabezi Camp op basis van fully inclusive of Sausage Tree Camp op basis van fully inclusive met gegarandeerd private safariactiviteiten en private butler.

DAG 9 > 11 | LIVINGSTONE
Ontbijt en transfer naar de Jeki Airport voor uw vlucht naar Livingstone. Aankomst, onthaal en transfer naar de stad. Rond de jaren 1900 was Livingstone slechts een kleine nederzetting, gelegen aan de oevers van de Zambezi rivier. De bouw van de spectaculaire Victoria Falls Bridge, in opdracht van Cécil Rhodes, zorgde ervoor dat vervoer van koper en hout per trein mogelijk werd. Ook passagiersverkeer werd mogelijk tussen het toenmalige Noord-Rhodesië en zuidelijk Afrika, waardoor dit het enige stedelijke centrum in de omgeving en “spoorweghoofdstad” van de regio werd. In 1905 werd Livingstone gesticht, genoemd naar Dr. Livingstone en in 1911 werd het de hoofdstad van Noord-Rhodesië. Later werd Lusaka de hoofdstad van het land maar Livingstone bleef zijn beroemdheid houden vanwege de Victoria watervallen en is uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum. Hoofdattractie vormt het bezoek aan de Victoria watervallen maar u kan ook deelnemen aan tal van activiteiten waaronder wildwater raften, helikopter en microlight vluchten en bungeespringen Verblijf van 2 nachten in Sindabezi of Tongabezi House op basis van vol pension.

DAG 11 | TERUGREIS
Na het ontbijt, onthaal en transfer naar de luchthaven van Livingstone in aansluiting op uw terugvlucht naar Europa.