€ 3.072

Highlights of the Cape Province (selfdrive)

16
dagen
vanaf
ipv
€ 3.072
Deze reis combineert een bezoek aan de hoogtepunten van Kaapstad en het Kaapse schiereiland met enkele van de mooiste natuurgebieden in Zuid Afrika.
Bestemming 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor een schitterend landschap, een heerlijk klimaat en een rijke wildpopulatie. Het is een land vol paradoxen: van hete woestijn tot met sneeuw bedekte bergen, van bosjesmannen tot de moderne westerse cultuur.

Zuid-Afrika heeft een schitterend aanbod aan wildparken verspreid over het ganse land. Het bekendste en meest uitgestrekte safarigebied is het 2 miljoen ha grote Kruger National Park met aangrenzend verscheidene privéreservaten. De privéconcessies van het Kruger Park kunnen ingedeeld worden in 3 grote “Big Five” (leeuw, luipaard, olifant, buffel & neushoorn) zones: het Timbavati Game Reserve, Manyeleti Game Reserve en het Sabi Sands gebied. Hluhluwe en Umfolozi Game Reserves in KwaZulu Natal behoren tot de oudste natuurreservaten van Zuid-Afrika. In de nabijheid liggen ook de privé wildreservaten van Phinda en Thanda en het Greater St.Lucia Wetland Park, een waterrijk natuurgebied langs de kust. Madikwe Game Reserve en Welgevonden Private Game Reserve, op korte afstand ten noorden van Johannesburg, zijn 2 van de recentste malariavrije parken waar de “Big Five” voorkomen. In combinatie met de tuinroute zijn Addo Elephant National Park en Kwandwe Private Game Reserve ideale locaties voor een safari.

Maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden dan enkel wildparken!

De Mpumalanga Provincie beschikt over een gevarieerd landschap van canyons, valleien, bergen, heuvels, bossen, watervallen tot historische stadjes zoals Pilgrim’s Rest. Three Rondavels, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes zijn een paar van de hoogtepunten van deze panoramaroute.

Swaziland is een onafhankelijk koninkrijk bijna volledig omringd door Zuid-Afrika. Dit kleinste land van Afrika staat bekend om z’n lokale, kleurrijke marktjes, typisch Afrikaanse dorpjes, prachtige heuvellandschappen en kaarsenfabrieken.

En dan is er nog de veelzijdige Westkaap. De uitzonderlijk mooie ligging en het aangename klimaat maken van Kaapstad één van de aantrekkelijkste steden ter wereld. Niet te missen zijn de Tafelberg, het Kaapse schiereiland met Cape Point, de Kirstenbosch Gardens en Victoria & Alfred Waterfront. Ten noorden van Kaapstad ligt de mooiste wijnsteek van Zuid Afrika met statige wijnhuizen te midden weelderig groene wijngaarden. Langs de wondermooie kustlijn vind je de walvisroute en de befaamde tuinroute.

“An animal of South Africa, which in its domesticated state resembles a horse, a buffalo and a stag. In its wild condition it is something like a thunderbolt, an earthquake and a cyclone.” Ambrose Pierce

Omschrijving 

Een reis in het teken van cultuur, wijn en fauna en flora. De wijnliefhebbers brengen we niet alleen naar het pittoreske Franschhoek maar tevens naar de minder gekende Riebeek vallei en het historische stadje Tulbagh. Oudtshoorn laat u kennis maken met de excentrieke struisvogels. Een tocht langs de tuinroute brengt u naar het schilderachtige Knysna, terwijl natuur- en sportliefhebbers hun hart ophalen in het Tsitsikamma National Park en Stormsrivier. De Big 5 en tal van andere wilde dieren kan u spotten in de unieke wildreservaten Gondwana of Sanbona, met op de achtergrond het indrukwekkend berglandschap van de Karoo.

DAG 1 > 4 | KAAPSTAD
Aankomst te Kaapstad, onthaal en privétransfer naar de stad. Op dag 2 wordt uw huurwagen afgeleverd bij het hotel. De volgende dagen kan u Kaapstad en omgeving op uw eigen tempo verkennen. Bezoek de Tafelberg, het historische centrum van de stad met het Iziko Kasteel van de Goede Hoop, Green Market Square, Long Street, de Company Gardens, Victoria & Alfred Waterfront en de kleurrijke wijk Bo-Kaap. Rij via de Chapmans Peak Drive, een toeristische bergpas met indrukwekkende kliffen langs de Atlantische Oceaan, naar het Kaapse schiereiland. Onderweg zeker even stoppen in Simons Town waar een kolonie schattige Afrikaanse pinguïns u bij Boulders Beach opwacht. Verder naar de Cape of Good Hope Nature Reserve, een mooi en divers natuurgebied. Hier kan u fantastische wandelingen maken langs verlaten stranden te midden van de schitterende natuur. Tip voor de kinderen: Two Oceans Aquarium, boottocht met piratenschip Jolly Roger.
Verblijf van 3 nachten in Cape Cadogan Boutique Hotel (4) of Azamare Guest House (5), inclusief ontbijt.

DAG 4 > 6 | TULBAGH/HERMON
Doorreis in noordelijke richting naar Tulbagh, een architecturaal juweeltje, gelegen aan de oever van de Little Berg rivier, of naar Hermon in de prachtige wijnregio van de Riebeek vallei.
Verblijf van 2 nachten in Rijks Country House (4), half pension of Bartholomeus Klip Farmhouse (5), vol pension en activiteiten.

DAG 6 > 8 | OUDTSHOORN
Vandaag reist u via Worcester naar Matjiesfontein,een Victoriaans stadje met vele 19de eeuwse gebouwen. Via één van Zuid-Afrika’s meest spectaculaire bergpassen, de Swartbergpass, reist u verder naar Oudtshoorn. U bent nu in het centrum van de struisvogelindustrie. Tijdens een bezoek aan een struisvogelfarm komt u alles te weten over deze bizarre vogel. In de omgeving is er ook een Cheetah en Crocodile Farm en voor wie van grotten houdt loont een bezoek aan de bekende Cango grotten zeker de moeite.
Verblijf van 2 nachten in De Zeekoe Guest Farm (4) of Rosenhof Country House (5), inclusief ontbijt.

DAG 8 > 10 | PLETTENBERG BAY/KNYSNA
Na het ontbijt reist u vandaag naar Plettenberg Bay of Knysna voor een bezoek aan de tuinroute. Knysna is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes op deze weg. Maak een boottocht op de Knysna Lagune of een stevige wandeling in het Knysna Forest. In het nabijgelegen Tsitsikamma National Park en Stormsrivier zullen natuur- en sportliefhebbers zich naar hartenlust kunnen uitleven. Men kan uren wandelen langs de Otter Trail, quad biken, paardrijden, raften en misschien waagt u het zelfs een bungeesprong te maken.
Verblijf van 2 nachten in Periwinkle Lodge (4) of Tsala Treetop Lodge (5) inclusief ontbijt.

DAG 10 > 12 | KLEINE KAROO
Deze ochtend, doorreis naar de Kleine Karoo voor uw verblijf in één van de malaria vrije Western Cape natuurreservaten. In de Gondwana Private Game Reserve geniet u van spectaculaire wildobservaties met op de achtergrond een indrukwekkend uitzicht op de Langeberg en Outenique bergen. Het golvend landschap dat wordt bedekt met een kleurrijke fynbos vegetatie, voegt een extra dimensie toe aan uw Big 5 safari beleving. De Sanbona Private Game Reserve, ligt aan de voet van de Warmwaterberg, in het hart van de Kleine Karoo. In een overweldigend landschap van rotsen en uitgestrekte valleien treft men niet alleen de Big 5 maar ook meer dan 600 plantensoorten, 160 vogelsoorten en bijzondere San rotsschilderingen.
Verblijf van 2 nachten in Gondwana Kwena Huts (5*) of Sanbona Dwyka Tented lodge, vol pension en activiteiten volgens de planning van de lodge.

DAG 12 > 14 | HERMANUS
Na het ontbijt, reist u naar het beroemde stadje, Hermanus, gekend vanwege de walvisobservatie. Hier kan u van juni tot november, de Zuidkaper walvissen bewonderen vanaf het land of tijdens een leuke boottocht. In de nabijgelegen Fernkloof Nature Reserve ontdekt u tijdens een begeleide wandeling meer dan duizend Fynbos soorten. Verblijf van 2 nachten in Cliff Lodge (4) of The Thatch House (5), inclusief ontbijt.

DAG 14 > 16 | WIJNLANDEN
Vandaag reist u naar het schilderachtige en bruisende dorpje Franschhoek. Het dorpje met vele historische Kaap-Hollandse huizen vormt de ideale uitvalbasis voor uw bezoek aan de wijnlanden. De “Wine Tram” is een leuk alternatief en voert u langs de pittoreske wijngaarden en het adembenemend landschap van de Franschhoek Valley naar enkele van de meest vooraanstaande wijnhuizen.
Verblijf van 2 nachten in Avondrood Guest House (4) of Leeu House (5), inclusief ontbijt.

DAG 16 | TERUGREIS
Ontbijt en terugrit naar de luchthaven van Kaapstad. Afgifte huurwagen en check-in voor uw terugvlucht naar Europa.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: vlucht Brussel-Cape Town h/t via Londen met British Airways, vip Meet & Greet: Cape Town International Airport, privétransfer in Kaapstad bij aankomst, huurwagen group C (manuele schakeling, airco & stuurbekrachtiging): Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig met Premium Package verzekering; pickup bij het hotel in Kaapstad op dag 2 - drop off: Kaapstad luchthaven op dag 16, 3 nachten in Kaapstad, Cape Cadogan Boutique Hotel (4) of Azamare Guest House (5), inclusief ontbijt, 2 nachten in Tulbagh in Rijks Country House (4) op basis van half pension of in Hermon in Bartholomeus Klip (5) op basis van vol pension en activiteiten, 2 nachten in Oudtshoorn, in De Zeekoe Guest Farm (4) of Rosenhof Country House (5), inclusief ontbijt, 2 nachten in Plettenberg Bay in Periwinkle Lodge (4) of Tsala Treetop Lodge (5), inclusief ontbijt, 2 nachten in Kleine Karoo/Gondwana Game Reserve in Gondwana Kwena Huts (4) of in Kleine Karoo/Sanbona Game Reserve in Sanbona Dwyka Tented Lodge (5), op basis van vol pension, activiteiten in Gondwana Kwena Huts en Sanbona Dwyka Tented Lodge volgens het programma van de lodges, park fees/concervation fees voor de natuurparken zoals aangeduid in de reisroute, 2 nachten in Gansbaai in Cliff Lodge (4) of in Hermanus The Thatch House (5), inclusief ontbijt, 2 nachten in Franschhoek in Avondrood Guest House (4) of Leeu House (5), inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen in de prijs: persoonlijke uitgaven, niet vermelde maaltijden, dranken, excursies en toegangstickets tot de bezienswaardigheden, overige niet-vermelde park fees/conservation fees, fooien, reisverzekering, eventuele verhogingen van lokale taksen. Prijs geldig voor een verblijf tussen 01/05/20 en 25/06/20. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 16/10/2019.

Inbegrepen in de prijs van de huurwagen:

  • CDW, TLW, PAI, onbeperkt kilometeraantal, locatie toeslagen, schade aan banden en voorruit, 1 bijkomende chauffeur, one way cost binnen de bestemming, verzekering tov. derden, schade door water en aan onderstel van de wagen. Creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Ter plaatse te betalen : verplichte contract fee: 90 zar (onder voorbehoud van wijzigingen), eventuele leverings- en achterlatingskosten
  • Ter plaatse te betalen : eventuele Cross Border fees (prijs op aanvraag)

Opmerkingen:

  • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis - 2 opeenvolgende blanco pagina's verplicht
  • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot en met 18jaar) dienen een meertalig geboortecertifaat mee te nemen (extra info via uw reisagent of www.diplobel.be)
Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request (cloned)

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.