€ 1.645

Formule 1 Abu Dhabi

5
dagen
vanaf
ipv
€ 1.645
Beleef de Grand Prix Formule 1 van Abu Dhabi 2018 en supporter voor Stoffel Vandoorne!
Bestemming 

Abu Dhabi

Abu Dhabi is één van de zeven Arabische Emiraten. De gelijknamige stad is de hoofdstad van het emiraat en van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als Dubai maakt ook Abu Dhabi een stormachtige ontwikkeling door. Vanwege het meer conservatieve beleid dat Abu Dhabi altijd gevolgd heeft, is er een achterstand op Dubai die in rap tempo ingehaald wordt. Onder het bewind van de pro-westerse sjeik Khalifa bin Zayed is er een nieuws koers ingeslagen. Rondom de oude stad worden tal van moderne projecten weggezet die ervoor moeten zorgen dat Abu Dhabi ook op de kaart gezet wordt als toeristische bestemming.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi
Louvre Abu Dhabi is het eerste musuem van dit type in de Arabische wereld; een universeel museum dat een cultureel baken is en verschillende culturen samenbrengt om een nieuw licht te werpen op de gedeelde verhalen van de mensheid. Het museum ligt op Saadiyat Island en is ontworpen door Pritzker Prize winnaar Jean Nouvel, een Franse architect die een museumstad heeft ontworpen (Arab medina) onder een enorme zilverachtige koepel. U kunt langs promenades lopen met uitzicht op zee onder een koepel met een doorsnede van 180 meter die bestaat uit bijna 8.000 unieke metalen sterren in een complex geometrisch patroon. Als het zonlicht hierdoor filtert, wordt een bewegende 'regen van licht' gecreëerd onder de koepel wat doet denken aan de palmbomen van de oases in de VAE.

Yas Marina Circuit
Het Yas Marina Circuit is een racecircuit gelegen op Yas Island. Aan de racebaan ligt een jachthaven waar je niet zelden zeer dure jachten zult aantreffen. Het circuit heeft ongeveer een miljard dollar gekost en is daarmee het duurste F1-circuit ter wereld. Een aanzienlijk deel van de kosten werd besteed aan de aanleg van het futuristisch vormgegeven Yas Viceroy Hotel. Dit is het enigste hotel ter wereld dat deels over een Formule-1 circuit is gebouwd.

Emirates Palace
Nadat Dubai het Burj Al Arab opende wilde Abu Dhabi ook een zelfbenoemd zevensterrenhotel hebben. Waar men in Dubai koos voor een moderne vormgeving, daar heeft men in Abu Dhabi juist gekozen voor een typisch Arabische stijl. Het in 2005 geopende Emirates Palace Hotel is in de vorm van een echt Arabisch paleis gebouwd. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 850.000 vierkante meter waarbinnen er 302 kamers en maar liefst 92 suites te vinden zijn. Wie de lobby van het hotel bezoekt zal overweldigd worden door het vele goud en natuursteen dat toegepast is.

Ferrari World
Liefhebbers van sportauto’s en snelheid moeten Ferrari World Abu Dhabi zeker bezoeken. Dit vrijwel geheel overdekte themapark is geheel gewijd aan het fameuze Italiaanse automerk Ferrari. De kleur Ferrarirood domineert dan ook aan de binnenkant en buitenkant van het pretpark.

Corniche Road
Een van de belangrijkste straten van het oorspronkelijke Abu Dhabi is Corniche Road. Deze straat loopt parallel aan de kust. Langs Corniche Road vind je een fraaie wandelboulevard en stranden.

Sheikh Zayed Mosque
De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sjeik Zayed Moskee. Deze fraai vormgegeven witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. De moskee biedt plaats aan maar liefst veertig duizend moskeegangers. Indrukwekkende elementen in de moskee zijn het grootste tapijt ter wereld (5627 vierkante meter) en de grootste kroonluchter ter wereld.

Abu Dhabi Heritage Village
Deze reconstructie van traditionele oasewoningen laat een glimp zien van het vroegere leven in Abu Dhabi.

Omschrijving 

De Verenigde Arabische Emiraten is een regio niet alleen gekend voor de olierijke bodemreserves, maar ook voor een grote, ongeëvenaarde stadsontwikkeling. Het juweel op de kroon van deze ontwikkeling is misschien wel het 5,55 kilometer Yas Marina race-circuit. Het parcours is ingewijd op 01 november 2009 en is door hoogtechnologisch vernuft de enige F1 Grand Prix die bij valavond wordt gereden. Het gehele race-parcours is uitgetekend met zowel het race-spektakel in het achterhoofd en met enkele innoverende elementen. Het racecircuit wentels zich omheen het 429-kamers tellende Yas Viceroy Hotel en de 60m hoge, door zonne-energie voorziene Sun Tower. Verder kunnen snelheden gehaald worden tot wel 325km/u op één van de langste rechte banen in de F1-Grand Prix kalender. 9 Rechtste bochten en 12 linkse bochten worden aangereden in een richting tegen de klok in. De pit wordt beëindigd door een unieke tunnel onder het circuit door. Het geheel wordt gereden bij valavond, waarbij een vooruitstrevend verlichtingssysteem zorgt voor een perfecte verlichting. Spektakel gegarandeerd!

23 november 2018 : Brussel / Abu Dhabi (-)
Per vlucht naar Abu Dhabi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Abu Dhabi, wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Per transfer naar uw hotel.

24 november : Abu Dhabi (O)
In de ochtend maakt u een stadsontdekking van Abu Dhabi. Samen met uw privé Engelstalige gids gaat u op zoektocht naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo passeert u zeker aan de befaamde Corniche, die zich over 8 kilometer uitstrekt langsheen de adembenemende skyline van Abu Dhabi en de prachtige kustlijn aan de andere kant. Neem zeker enkele foto’s van het gerenommeerde Emirates Palace Hotel. Vervolgens gaat u naar de grootste moskee van het land: de Sheikh Zayed Grand Mosque. Vergaap u aan de impressionante kandelaars en aan het grootste tapijt ter wereld (met meer dan 2miljoen knopen). Een glimp van het oude traditionele leven vangt u op in het Heritage Village. Ook gaat u naar de traditionele markten in de Mina wijk, waaronder de dadelmarkt, de Iraneese soeks of de groentemarkt. U eindigt de ontdekking in het hypermoderne Manarat Al Saadiyat. Drop-off aan het Yas Island Race Circuit, zo kan u uw toegangstickets afhalen.

In de namiddag kan u deelnemen aan de activiteiten op de Yas Island race baan. Vandaag staat de 3de oefenronde op het programma (tussen 14.00 en 15.00), alsook de kwalificatieronde (tussen 17.00 en 18.00). ’s Avonds zijn er ‘after race’ activiteiten gepland zoals een concert of optreden van een gekende artiest.

Gelieve aangepaste kledij te voorzien voor het bezoek aan de Grote Moskee: benen en armen dienen volledig bedekt te zijn. Vrouwen dienen hun hoofd te bedekken.

25 november : Abu Dhabi (O)
Dag vrij te besteden. ’s Avonds staat de Grand Prix F1 race van Abu Dhabi op het programma (17.10 tot 19.10). Deze laatste en beslissende race van het F1 seizoen zal voor het nodige spektakel zorgen. Ook deze avond kan u genieten van een concert of optreden.

26 november : Abu Dhabi (O)
U kan deze dag genieten van uw Super Parks Pass. Met deze pass krijgt u toegang tot het Ferrari World Abu Dhabi, het Yas Waterworld en het Warner Bros. World Abu Dhabi park. Uw kamer blijft tot uw beschikking tot het moment van uw vertrek (late check-out inbegrepen). In de late avond wordt u opgehaald en gaat u per transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht (vroeg in de ochtend op 27 november’18).

27 november: Abu Dhabi / Brussel (O)
Per vlucht naar Brussel.

Prijs per persoon op basis van 2 personen/1 kamer :

  • Met verblijf in het Novotel Al Bustan 4* - Standaard kamer: € 1.645,00
  • Met verblijf in het St. Regis Abu Dhabi 5* - Standaard kamer: € 2.319,00
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: vlucht Brussel-Abu Dhabi met Etihad (T-klasse), 4 nachten verblijf in Novotel Al Bustan (check-in: 23 november 2018 – check-out: 27 november 2018, Standard Room, ontbijt, kamer ter beschikking tot vertrek tijdens de nacht van 26 op 27 november’18, privé luchthaventransfers in een standaard wagen: luchthaven Abu Dhabi naar hotel (op 23 november’18) en hotel naar luchthaven Abu Dhabi (op 26 november’18), privé stadsbezoek aan Abu Dhabi (halve dag) met een Engelstalige gids, 1-daags Super Park Pass (Ferrari World Abu Dhabi & Yas Waterworld & Warner Bros World), 2-daags Abu Dhabi Hill F1-Ticket (voor de F1 events op 24 en 25 november’18), met inbegrip van de F1 avondevenementen, Etihad race kit: F1 pet, F1 shirt en F1 zak.

Niet-inbegrepen: dranken en niet vermelde maaltijden, optionele excursies, activiteiten, tours, bezichtigingen, fooien voor gids, chauffeur, transfers van en naar de F1 races/F1-evenementen, transfer van en naar Ferrari World of Yas Waterworld of Warner Bros World, verplichte Abu Dhabi Municipality Fee (15AED per kamer/nacht) ter plaatse te betalen, eventuele kosten voor een internationaal paspoort / visum.
BELGEN: geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort + gratis visum bij aankomst. NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat Verenigde Arabische Emiraten. Persoonlijke uitgaven en verzekeringen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 06/08/2018.

Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.