€ 4.530

FatBike Dune Safari (fietsavontuur)

9
dagen
vanaf
ipv
€ 4.530
Eerst was er het wielrennen, later kwam mountainbiken, nu is er de FatBike… een nieuwe sport die ons toelaat plaatsen te betreden waar nooit eerder een fiets kwam.
Bestemming 

Namibië

Namibië is zeker in de steden op Europese leest geschoeid maar zonder haar onmiskenbaar Afrikaans hart te verliezen. Deze dualiteit maakt een reis door dit land extra boeiend. Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

De woestijn die het meest tot de verbeelding spreekt is de Namibwoestijn met haar enorme rode zandduinen die in het ochtendlicht voor surrealistische contrasten zorgt. Naast deze bejubelde duinen van Sossusvlei behoort ook de fascinerende Sesriem Canyon tot het Namib-Naukluft Nationale park. Aanpalend ligt Namibrand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

Heel anders dan het ruwe bergachtige gebied met diepe ravijnen van de Namib is het vlakke steppelandschap van de Kalahari woestijn die een groot deel van het binnenland inpalmt. In het diepe zuiden kan u de Fish River Canyon bewonderen, de tweede grootste canyon ter wereld. Damaraland is het woestijnplateau in het noorden van Namibië dat enkele zeldzame, aan de woestijn aangepaste diersoorten huisvest zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorns.

Een ander buitenbeentje in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Caprivi Strip. Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4x4.

Het Etosha National Park is het wildpark met de grootste aantallen dieren en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt. Voor de beste wildobservatie positioneert u zich nabij één van de drinkplaatsen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

Tijdens onze reizen maakt u ook kennis met de etnische diversiteit van dit land, gaande van de bruinroodglimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de oudste bewoners de San of Bosjesmannen. “If I have ever seen magic, it has been in Africa.” John Hemingway, African Journeys

Omschrijving 

Sneeuw, zand, duinen, rotsen … de dikke banden zorgen voor een waanzinnige trekkracht. De vrijheid die deze fietsen geven is onbeschrijfelijk. De rit gaat langs enkele van de meest ongerepte en afgelegen regio’s ter wereld! Doorkruis de Namib Desert, fiets tussen de duinen en op het strand, overnacht in een tentje in de duinen of op het strand, bezoek de resten van de diamantsteden in het “Sperrgebiet”, rij tussen de scheepswrakken van Skeleton Coast en bewonder de zeehonden, oryx, jakhalzen daar waar de Atlantische Oceaan en de duinen elkaar ontmoeten. Hebt u enige fietservaring, houdt u van de natuur en kan u tegen een stootje … dan wordt dit een fantastische ervaring! Vraag ook naar onze Namibian Northern FatBike Safari waarin Damaraland centraal staat.

DAG 1 | WINDHOEK
Aankomst te Windhoek, onthaal en transfer naar Mannies Bike Mecca, het vertrekpunt van deze tocht. Per wagen reist u via Rehoboth naar Beta. Check-in in de kamers, avondmaal en briefi ng voor volgende dag.

DAG 2 | 80km (7u fietsen)
Vroeg ontbijt en transfer naar de Kanaan Gate, vertrekpunt voor uw fietstocht. Een testrit op enkele kleinere hellingen laat u ontdekken waarvoor de FatBikes zijn ontworpen. U fi etst door een overweldigend mooi landschap met uitgestrekte open vlaktes en bergen op de achtergrond. In de late namiddag wachten heerlijke drankjes en lekkere snacks bij het knetterende kampvuur.

DAG 3 | 70km (7u fietsen)
Inpakken van de tenten en vertrek. De eerste 15km rijdt u afwisselend in de sporen van de jeeps of op verhard wegdek. Naarmate we de duinen naderen wordt het zand zachter en al snel zijn er geen jeepsporen meer te zien. Bij de hogere duinen rijdt u 1 à 2 km door het maagdelijk rode zand en laat u enkel uw fietsspoor na. De duinbanen worden breder en zijn bezaaid met vlijmscherp struisvogelgras. ‘s Namiddag gaat het dieper de duinen in.

DAG 4 & 5 | 65km (6u fietsen) & vrije dag
Vandaag wordt wellicht de meest spectaculaire dag. Tot aan de lunch is het genieten van een immens open speelterrein. Fietsen op de rand van de duinen, slippartijen bij het naar beneden rijden – gewoon één groot feest! Het beste deel komt na de lunch tijdens de rit naar de Atlantische Oceaan. Over massieve duinen daalt u ongeveer 60 meter over een afstand van 15km. Aankomst bij de oceaan aan het punt “Afklimbaai”. Nog 15km over het strand tot u het Namib Camp bereikt.

DAG 6 | 100km (7 à 8u fietsen)
De eerste 10 km fi etsen op de rand van de duinen, de volgende 60 km zijn vlak en kunnen vrij snel afgelegd worden. De rit volgt de jeepsporen en gaat langs verlaten diamantstadjes. In de vroege namiddag bereikt u Conception Water en na een laatste 10km over het strand bereikt u uw kampeerplek.

DAG 7 | 60km (5 à 6u fietsen)
Vandaag rijdt u verder in noordelijke richting met tussenstop bij het beroemde Skavny scheepswrak. Over het strand rijdt u verder naar Sandwich Harbour vanwaar u landinwaarts trekt. ‘s Middags bereikt u de kampeerplaats en is er tijd om rond te wandelen, foto’s te maken of te ontspannen.

DAG 8 | 50km (6 à 7u fietsen)
Vandaag gaan de eerste 20 km over spectaculair hoge duinen vanwaar u een prachtig uitzicht krijgt over de haven van Sandwich en de oceaan. De volgende 15 km gaan langs de beroemde “lange wand” en langs het strand fietst u naar de zoutpannen van Walvisbay. Bij aankomst transfert per wagen naar Swakopmund. Overnachting in het Swakopmund Guesthouse.

DAG 9 | TERUGREIS
Ontbijt en vertrek vanuit Swakopmund naar de internationale luchthaven van Windhoek in aansluiting op uw terugvlucht naar Europa.

Geldigheid prijs: 01/01/19-31/10/19
Min. aantal samenreizende deelnemers: 6
Max. 10 samenreizende personen.
Steeds op aanvraag.

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 6 personen omvat:

 • Alle luchthaven transfers
 • Verblijf zoals aangeduid in de reisroute
 • Alle maaltijden en dranken (beperkte selectie van bier en wijn, thee & koffie, water, frisdranken) tijdens het kamperen
 • Alle materialen voor het kamperen (tenten, kampeermat met hoofdkussen en dekens)
 • Race food (beperkte hoeveelheid)
 • Mechanieker/gids
 • BTW en op het moment geldige toeristentaks

Niet inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Huur Fatbike (zie extra's)
 • Pre-night in Windhoek
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden (lunch op dag 1 en maaltijden in Swakopmund)
 • Niet vermelde dranken
 • Fooien
 • Niet vermelde optionele excursies en bijhorende toegangstickets
 • Reisverzekering
 • Eventuele wijzigingen in fuelkosten of taksen

Nota:

 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen dienen een meertalig geboortecertifaat mee te nemen zowel voor Namibië (extra info via uw reisagent)
 • Verzekering: