€ 4.080

Family Safari - 13-daagse privé begeleide reis & strand

13
dagen
vanaf
ipv
€ 4.080
Deze ontdekkingsreis staat in het teken van cultuur, actief avontuur, spannende wildobservatie en een ontspannend strandverblijf. Een ideale reis voor gezinnen, maar ook voor iedereen die van wat actie houdt.
Bestemming 

Tanzania

Tanzania is een heerlijke safaribestemming. De bakermat van de mensheid, het toevluchtsoord van de laatste grote wilde Afrikaanse dieren in een paradijs van savannes, moerassen en acaciawouden. Footprints geeft u de gelegenheid Tanzania’s mooiste én beste safarigebieden te ontdekken in een relaxte sfeer, maar vooral op een heel comfortabele manier. Wildliefhebbers zullen telkens weer onder de indruk komen van Afrika’s Eden.

Vanuit Arusha bezoekt u achtereenvolgens het zuidelijk gelegen Tarangire National Park, een wildpark dat vooral, vanwege de Tarangire rivier, in het droge seizoen een toevluchtsoord is voor vele dieren. Vervolgens gaat u naar het charmante, bosrijke Lake Manyara, bekend om zijn boomklimmende leeuwen en enorme vogelpopulatie, om dan door te rijden tot in de indrukwekkende Serengeti met zijn eindeloze vlakten, ‘kopjes’, moeras en bush, waar de grootste wildconcentratie ter wereld te vinden is.

Maar het hoogtepunt van uw reis wordt ongetwijfeld een safari doorheen de Ngorongoro krater: de fragiel fascinerende wereld van de ‘big five’ en ontelbare andere dieren (o.a. de zwarte neushoorn, giraffen, hyena, jakhalzen) en vogels, allen – bij wijze van spreken – gevangen tussen de imposante groene kratermuren temidden van zoutmeren, prachtige acaciabomen, moeras en savanne.

Ook in het zuiden van het land bevinden zich een aantal fascinerende wildgebieden. Selous national park ontleent haar naam aan de legendarische olifantenjager Frederick Courtney Selous. Dit immens Game Reserve, 50.000 km2, is het grootste wildpark van Afrika waarvan een 10% voorbehouden is voor toerisme. Het gebied is rijkelijk dooraderd met rivieren waaronder de Ruaha, Rufiji, Kilombero en Luwega. Naast grote aantallen olifanten huisvest dit glooiend natuurgebied grote kuddes buffels, hartebeesten, koedoes, gnoes, sabelantilopen en allerhande roofdieren.

Ruaha National Park wordt beschouwd als Tanzania’s best bewaarde geheim. Het park ligt tussen twee grote rivieren. De Ruaha rivier doorklieft rotsformaties, weelderig bosland en savannes. Omdat dit uitgestrekte gebied slechts door een handvol toeristen wordt bezocht is het wild nog schuw. In oktober, november en maart, april strijken hier vele trekvogels neer. Paden zijn er nauwelijks en hier voelt u zich dan ook op expeditie in ongerepte wildernis…

"For Africa to me... is more than a glamorous fact. It is a historical truth. No man can know where he is going unless he knows exactly where he has been and exactly how he arrived at his present place". Maya Angelou

Omschrijving 

Het avontuur begint vlakbij Arusha in Meru en Maasai land. U maakt kennis met enkele lokale families die vasthouden aan hun traditionele waarden en krijgt inzicht in hun dagelijks leven. U zal samen uw lunch of diner bereiden en degusteren. Voor een Meru of Maasai huwelijk of voor een rituele ceremonie wordt u getooid met een rode Maasai Shuka of een zeer kleurrijke Kanga opdat ook u in het plaatje zou passen – u zal zich op z’n minst voor enkele uren in een andere wereld wanen. Natuurwandelingen langs de Meru rivier brengen u naar een ongerept landschap waar u giraffen, dik-diks en verschillende vogelsoorten kan zien. U reist verder via Lake Manyara, beroemd vanwege de boomklimmende leeuwen en de vele flamingo’s die de oever roze kleuren, naar Lake Eyasi. Hier maakt u kennis met de Hadza Bushmen, een volk dat leeft van de jacht met pijl en boog en de Daqota, een nomadische stam. De Ngorongoro Crater vormt een volgend hoogtepunt op deze reis. Via een steil pad daalt u af naar de 610m lager gelegen bodem waar u niet alleen de Big Five maar tal van ander dieren zal aantreffen. Het Serengeti National Park kan uiteraard niet ontbreken. De jaarlijkse migratie van wildebeest, zebra’s en buffels levert gegarandeerd spectaculaire foto’s op.

Dag 1 > 3 : Arusha Aankomst te Arusha, Kilimanjaro Int Apt, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats. In deze buitengewone lodge gelegen vlakbij Arusha National Park aan de voet van de Mount Meru en Mount Kilimanjaro maakt u kennis met de Meru en Maasai stammen en ontdekt u hun tradities en rituelen. U zal deelnemen aan het authentieke leven van de twee bevolkingsgroepen die nog steeds in harmonie leven met de natuur. Een bezoek aan een lokale familie, een wandeling langs de Meru rivier of op zoek naar geneeskundige kruiden, een picknick op een verlaten eiland, dit alles laat u ontsnappen aan de druk van ons hectische leven. De lodge vormt bovendien een goed vertrekpunt voor de beklimming van Mount Meru of Mount Kilimanjaro.
Verblijf van 2 nachten in Amini Maasai Lodge op basis van half pension.

Dag 3 : Lake Manyara National Park
Na het ontbijt, wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids, die u tijdens de verdere rondreis zal begeleiden. Vertrek naar Lake Manyara National Park, één van de kleinere natuurparken van het land, gelegen aan de rand van de Great Rift Valley. Het is een bijzonder natuurgebied met een grote verscheidenheid aan ecosystemen, adembenemende uitzichten en een waar paradijs voor vogels.
Verblijf van 1 nacht in Kirurumu Tented Camp of The Retreat at Ngorongoro op basis van vol pension.

Dag 4 > 6 : Lake Eyasi
Na het ontbijt, doorreis naar Lake Eyasi, een sodameer dat grenst aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro Conservation Area. Uw verblijf hier staat in het teken van de ontmoetingen met de fascinerende Hadzabe en Datoga stammen die volgens hun tradities voortleven.
Verblijf van 2 nachten in Lake Eyasi Safari Lodge of Kisima Ngeda Tented Camp op basis van vol pension en culturele activiteit.

Dag 6 : Ngorongoro Crater Conservation Area
Na een vroeg ontbijt, vertrek naar de Ngorongoro Crater Conservation Area voor uw bezoek aan de wereldberoemde Ngorongoro krater. Deze lange, ononderbroken caldera, is gevormd nadat een reusachtige vulkaan zo'n drie miljoen jaar geleden uitbarstte en is ingestort. Op de kraterbodem leeft een overvloed aan wilde dieren, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn, wildebeest, zebra en eland. Er zijn enkele leeuwen, die opvallend groter zijn dan de gemiddelde leeuw, dit door het vele wild aanwezig in dit gebied. De afdaling in de krater naar de 610 m lager gelegen bodem, gebeurt via een pad dat enkel toegankelijk is voor jeeps.
Verblijf van 1 nacht in de Ngorongoro Serena Lodge op basis van vol pension en bezoek aan de kraterbodem.

Dag 7 > 9 : Serengeti National Park
Na het ontbijt, vertrek naar het Serengeti National Park, het laatste hoogtepunt van deze safari. Het natuurpark is vooral bekend vanwege de uitgestrekte grasvelden, hier en daar onderbroken door acacia’s en granieten rotsen (kopjes). U verblijft in de Seronera regio, een belangrijk overgangsgebied tussen de zuidelijke graslanden en het meer beboste terrein in het noorden. In deze regio is er het ganse jaar door veel wild te zien vanwege de overvloedige aanwezigheid van water in de rivieren. Er is ook een grote populatie katachtigen die hier permanent verblijven. Bovendien passeert de jaarlijkse wildebeest migratie hier van april tot juni en opnieuw van november tot januari, wat voor extra spannend spektakel zorgt.
Verblijf van 2 nachten in Kati Kati Camp (4) of Kubu Kubu Tented Camp (4* +) op basis van vol pension of Lemala Ewanjan (5) op basis van all inclusive.

Dag 9 > 13 : Zanzibar Na het ontbijt, een laatste game drive op weg naar de Seronera Airstrip en binnenlandse vlucht naar Zanzibar (via Arusha). Aankomst, onthaal en transfer naar uw verblijfplaats aan de hagelwitte stranden en helderblauwe wateren van de Indische Oceaan. Bezoek zeker het historische centrum van Stone Town met z’n traditionele markt en moskeeën. Voor duikers is Zanzibar een waar paradijs met prachtige koraalriffen en een overvloed aan kleurrijke vissen. Tijdens de spice tour krijgt u uitleg over de vele diverse specerijen waaronder kruidnagel, muskaatnoot, kaneel, peper en proeft u verschillende tropische vruchten zoals lychees, karmabola en jack fruit. Verder kan u deelnemen aan snorkelexcursies, zwemmen en snorkelen tussen de dolfijnen, genieten van een boottocht aan boord van een typische “dhow” of gewoon heerlijk relaxen op het strand.
Verblijf van 4 nachten in Fumba Beach Lodge (4) of Hideaway of Nungwi Resort & Spa (5) op basis van half pension.

Dag 13 : terugreis
Na het ontbijt, vrije tijd in het hotel (geen dagkamer inbegrepen) en transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Dar Es Salaam en aansluitende vlucht naar Europa

Geldigheid prijs : 01/06/18-19/12/18

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat:

 • Onthaal bij aankomst op Kilimanjaro International Airport
 • Verblijf in Amini Maasai Lodge op basis van half pension
 • Verblijf in Kirurumu Tented Camp of The Retreat at Ngorongoro op basis van vol pension
 • Verblijf in Lake Eyasi Safari Lodge of Kisima Ngeda Tented Camp op basis van vol pension
 • Verblijf in Ngorongoro Serena Lodge, op basis van vol pension
 • Verblijf in Kati Kati Camp (4) of Kubu Kubu Tented Camp (4+), op basis van vol pension of in Lemala Ewanjan (5*) op basis van fully inclusive
 • Verblijf in Fumba Beach Lodge (4) of Hideaway of Nungwi Resort & Spa (5) op basis van half pension
 • Begeleiding van privé Engelstalige chauffeur/gids tijdens de safari rondreis
 • Alle verplaatsingen tijdens de safari in 4x4 Toyota Landcruiser
 • Binnenlandse vluchten Serengeti Seronera - Zanzibar (via Arusha) en Zanzibar - Dar Es Salaam
 • Transfers in Zanzibar
 • Toegangstickets tot de natuurparken

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (tenzij anders vermeld)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken (tenzij anders vermeld)
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Reisverzekering
 • Eventuele verhogingen brandstof, Park fees/Conservation fees, lokale taksen

Opmerkingen :

 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis. Visum verplicht ter plaatse (of vooraf via Ambassade in België) - zie ook www.diplobel.be
 • Aanbevolen inentingen/geneesmiddelen: malariapreventie, inenting gele koorts, hepatitis A/B, DTP (difterie, tetanus en polio) - zie ook www.itg.be
 • Bagagebeperking voor binnenlandse vluchten: reistassen met zachte wand - maximum 15kg inclusief handbagage