€ 4.290

Exploration (rondreis fly-in & transfers)

9
dagen
vanaf
ipv
€ 4.290
Deze reis combineert enkele bijzondere natuurfenomenen in Zambia en Zimbabwe. South Luangwa National Park is een indrukwekkend natuurpark dat door vele safariliefhebbers aangeduid wordt als het béste safaripark in Afrika.
Bestemming 

Zambia

Zambia waar jungle, rivieren en meren kleur geven aan een landschap van zacht golvende plateaus en valleien, staat borg voor een authentieke natuurbeleving. De beroemde Victoriawatervallen en de grootste nationale parken ter wereld vindt u in dit nog onbekende authentieke safariland.

Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi vormt in het zuiden de grens met Namibië en Zimbabwe en stroomt uiteindelijk na een lange weg in de Indische Oceaan. Op deze grens met Zimbabwe bevindt zich één van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld: de Victoriawatervallen. Over een breedte van 1.700 m stort de Zambezi rivier zich in een 92m diepe kloof en trekt een mistgordijn op waarop de zon een waaier aan regenbogen creëert. In het voorjaar wanneer de waterstand het hoogst is zijn de watervallen op hun mooist.

Het Kafue National Park is met 22.500 km² het grootste park van Zambia en één van de grootste ter wereld. Het landschap varieert van weelderig groene wouden op de oevers van de Kafue-, Lunga- en Lufapu rivieren tot de uitgestrekte grasvlaktes van de Busanga Plains. Het diverse wildbestand bestaat uit leeuwen, cheeta’s, luipaarden, waterbuffels, puku’s (kleine antilopen), zebra’s … Met 400 vogelsoorten biedt het park uitstekende ‘birdwatching’ mogelijkheden, vooral langs de rivieren.

South Luangwa National Park wordt beschouwd als één van de mooiste wildreservaten ter wereld. De Luangwa rivier is het enige, echt intacte riviersysteem van Afrika en de levensader van het park. Vooral in het droge seizoen concentreert het wild zich langs de oevers en de uitdrogende lagunes en poelen. Luangwa is niet alleen één van de rijkste Big Five gebieden, ook krokodillen, zebra’s, antilopen, bavianen en andere primaten komen er voor.

Het Lower Zambezi National Park is Zambia’s jongste park. Dit park langs de Zambezi vormt eigenlijk één geheel met het Mana Pools Reserve in Zimbabwe, op de andere oever. De grootste wildconcentraties vindt men op de bodem van de vallei. Olifantenkuddes van soms wel 100 dieren, worden regelmatig waargenomen, alsook leeuwen, luipaarden en buffels.

"I will make this beautiful land better known to men that it may become one of their haunts. It is impossible to describe its luxuriance". David Livingstone

Omschrijving 

De Luangwa rivier, levensader van het park, vormt het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden. De verschillende ecosystemen trekken een divers aantal dieren aan waaronder de Big Five, olifanten en grote populaties Thornicroft gira en. Ook voor vogelliefhebbers is dit de perfecte bestemming met meer dan 450 verschillende vogelsoorten. In Zimbabwe trekt u naar het Mana Pools National Park, een uniek natuurgebied en tevens wereld erfgoed site. Het landschap bestaat uit de Zambezi rivier met eilanden en zandbanken omgeven door een boslandschap met enorme baobabs en andere inheemse bomen. Dit is het enige park in deze regio waar de soeni, één van de kleinste antilopen van zuidelijk Afrika, voorkomt. Tenslotte terug naar Zambia voor een bezoek aan de Victoria watervallen.

DAG 1 | SOUTH LUANGWA NP (ZAMBIA)
Aankomst te Lusaka, onthaal, bijstand voor de douaneformaliteiten en check-in voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Aankomst, onthaal en een transfer van ongeveer 1 uur langs kleurrijke lokale dorpjes, landbouwgebied en bush naar South Luangwa National Park. Dit ongerepte natuurgebied ligt in het oosten van Zambia in het dal van de Luangwa rivier en is één van de bekendste nationale parken voor wandelsafari’s. Het natuurgebied heeft een oppervlakte van 9050 km². De focus voor de wildobservaties ligt rond de Luangwa rivier, de levensader van dit uitgestrekte park, haar bijrivieren en het rivierwoud dat zich langs de oevers uitstrekt. Er zijn verschillende ecosystemen gaande van enorme lagunes, bossen, ebbenhoutbossen, grasland en struikgewas waar een grote variëteit aan wild leeft. Het park is ook bekend vanwege de grote troepen wilde honden, hoge aantallen luipaarden en leeuwen. U verblijft in een private concessie aan de oevers van de Luangwa rivier met een wijds uitzicht over het natuurpark. Verblijf van 1 nacht in Nkwali Camp op basis van fully inclusive.

DAG 2 > 4 | SOUTH LUANGWA NP (ZAMBIA)
U wordt gewekt bij dagenraad. Het ontbijt wordt opgediend bij het kampvuur; porridge wordt opgewarmd vuur en toasts geroosterd boven het vuur. Vertrek voor een ochtendwandeling of safaririt. Wildobservaties zijn fantastisch in deze regio - met grote kuddes olifanten en een inheemse giraff ensoort, de Thornicroft. Bij een mooi uitkijkpunt over de lagune of bij de rivier maakt u een korte halte voor thee, koffi e en gebak. De lunch wordt opgediend in het kamp, waarna u verkoeling kan zoeken bij het zwembad of genieten van een deugddoende siësta. Namiddag thee en vertrek voor een volgende spannende game drive tot de vooravond waarbij u met een beetje geluk enkele bijzondere nachtdieren zal kunnen spotten. Verblijf van 2 nachten in Nkwali Camp op basis van fully inclusive.

DAG 4 | MANA POOLS NP (ZIMBABWE)
Na een vroeg ontbijt, transfer naar de Mfuwe luchthaven en terugvlucht naar Lusaka. De chauffeur die u naar Zimbabwe zal brengen wacht u op. Vanaf de Chirundu grenspost reist u verder per boot naar Nyasaka in Mana Pools. Dit nationaal park is aan de oevers van de machtige Zambezi rivier gelegen en is een werelderfgoed site. De naam “Mana” betekent in de lokale Shonga taal “vier” en verwijst naar de vier grote waterplassen die zich in dit gebied bevinden. Mana Pools vormt het leefgebied voor een grote diversiteit aan zoogdieren en meer dan 350 vogelsoorten. U verblijft in een klein traditioneel tentenkamp, vernoemd naar een beroemd safarigids: John Stevens. Het kamp ligt genesteld tussen de trichelia en mahoniebomen in een wild gebied. Hier kan u over de uitgestrekte vlaktes wandelen tussen de reusachtige African Bull olifanten, dineren omringd door een kudde buff els, staren naar een roedel leeuwen of zij aan zij met de nijlpaarden genieten van een prachtige zonsondergang. Verblijf van 1 nacht in John’s Camp op basis van fully inclusive.

DAG 5 > 7 | MANA POOLS NP (ZIMBABWE)
Een typische safari-dag begint bij het krieken van de dag met een kopje thee of koffi e en enkele koekjes of muffi ns. Vervolgens vertrekt u voor de begeleide wandeling in het natuurgebied of voor safaririt. Bij uw terugkeer in de latere voormiddag staat een uitgebreide brunch voor u klaar. ’s Namiddags is er tijd om te rusten en te genieten van de uitzichten vanaf het kamp. Omstreeks 15u30, vertrekt u opnieuw voor een namiddag spannende wildobservaties, die wordt afgesloten met een heerlijk apéritief bij zonsondergang. Voor het avondmaal verzamelen alle gasten rond het kampvuur om na te praten over de spannende gebeurtenissen van de dag en vervolgens aan te schuiven voor een voortreffelijk diner onder een stralende sterrenhemel. Verblijf van 2 nachten in John’s Camp op basis van fully inclusive.

DAG 7 > 9 | LIVINGSTONE (ZAMBIA)
Deze ochtend neemt u afscheid en reist u door het park terug naar de airstrip waar het vliegtuig klaarstaat voor uw vlucht naar Victoria Falls. Bij aankomst transfer naar de grenspost en verder naar Livingstone. De Victoria Falls, één van de zeven wereldwonderen, liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en Livingstone is de stad aan de Zambiaanse kant. Hier valt de Zambezi rivier met een donderend gedruis in de smalle kloof meer dan 100 meter naar beneden. In de lokale taal worden de watervallen omschreven als “Mosi-oa-Tunya” of “de rook die dondert”. Er is een uitgebreid scala aan activiteiten mogelijk: een begeleid bezoek aan de watervallen, bezoek aan de musea en lokale marktjes en cruises bij zonsondergang. Voor wie van meer avontuur houdt zijn wildwater raften, bungeesprongen en microlight vluchten leuke alternatieven. Verblijf van 2 nachten in Stanley Safari Lodge op basis van vol pension (exclusief activiteiten).

DAG 9 | TERUGREIS
Afhankelijk van het vertrekuur van uw vlucht, transfer naar de luchthaven van Livingstone en terugvlucht naar Europa.

Vanaf prijs landarrangement: € 4290,00 per persoon op basis van tweepersoonskamer.
Geldig in Emerald Season (01 april tot 21 mei 2018 & 01-30 november 2018)

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat : verblijf van 3 nachten in Nkwali Camp, verblijf van 3 nachten in John’s Camp, verblijf van 2 nachten in Stanley Safari Lodge (cottages), verblijf op basis van vol pension, alle safariactiviteiten volgens het progamma van de lodges, alle park fees, begeleid bezoek aan de Victoria watervallen (exclusief entreeticket), binnenlandse vluchten Lusaka/Mfuwe – Mfuwe/Lusaka en Mana Pools/Victoria Falls, transfer over land Lusaka-Chirundu, boottransfer Chirundu - Mana Pools, transfer over land van Victoria Falls luchthaven naar hotel in Livingstone.

Niet inbegrepen: internationale vluchten, reisverzekering, niet vermelde activiteiten, niet vermelde maaltijden, dranken, visakosten, persoonlijke uitgaven en fooien. Prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.