€ 5.810

Etosha National Park & Caprivi Strip (selfdrive)

13
dagen
vanaf
ipv
€ 5.810
Deze reis laat u kennismaken met twee bijzondere natuurgebieden in het noorden van Namibië. Via Okonjima reist u verder naar het Etosha National Park. Dit natuurgebied rond een uitgestrekte zoutpan vormt voor het grootste deel van het jaar een enorme witte vlakte.
Bestemming 

Namibië

Namibië is zeker in de steden op Europese leest geschoeid maar zonder haar onmiskenbaar Afrikaans hart te verliezen. Deze dualiteit maakt een reis door dit land extra boeiend. Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

De woestijn die het meest tot de verbeelding spreekt is de Namibwoestijn met haar enorme rode zandduinen die in het ochtendlicht voor surrealistische contrasten zorgt. Naast deze bejubelde duinen van Sossusvlei behoort ook de fascinerende Sesriem Canyon tot het Namib-Naukluft Nationale park. Aanpalend ligt Namibrand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

Heel anders dan het ruwe bergachtige gebied met diepe ravijnen van de Namib is het vlakke steppelandschap van de Kalahari woestijn die een groot deel van het binnenland inpalmt. In het diepe zuiden kan u de Fish River Canyon bewonderen, de tweede grootste canyon ter wereld. Damaraland is het woestijnplateau in het noorden van Namibië dat enkele zeldzame, aan de woestijn aangepaste diersoorten huisvest zoals de woestijnolifant en de zwarte neushoorns.

Een ander buitenbeentje in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Caprivi Strip. Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4x4.

Het Etosha National Park is het wildpark met de grootste aantallen dieren en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt. Voor de beste wildobservatie positioneert u zich nabij één van de drinkplaatsen. U vindt hier perfecte decors voor natuurfotografie.

Tijdens onze reizen maakt u ook kennis met de etnische diversiteit van dit land, gaande van de bruinroodglimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de oudste bewoners de San of Bosjesmannen. “If I have ever seen magic, it has been in Africa.” John Hemingway, African Journeys

Omschrijving 

Rundu, een klein stadje aan de Kavango Rivier, vormt het vertrekpunt voor uw trip door de Caprivi strook. Hoogtepunt van de westelijke Caprivi zijn de Popa Falls, die zich onder de vorm van stroomversnellingen een weg banen tussen de rotsen en eilandjes met ongerepte bossen. Het centraler gelegen Bwabwata National Park wordt gekenmerkt door grote groepen bu els en olifanten. Ook de sitatoenga, een vrij zeldzame antilopesoort, kan men hier langs de moerassen en het overstromingsgebied regelmatig zien. Tot slot reist u de grens over naar Botswana waar u in het Chobe National Park op zoek gaat naar de enorme olifanten populaties en in Zimbabwe een volgend spectaculair natuurfenomeen zal ontdekken: de Victoria Watervallen!

DAG 1 | WINDHOEK - WATERBERG PLATEAU
Aankomst op de Hosea Kutako International Airport, onthaal en transfer naar Windhoek, waar uw huurwagen voor u klaar staat. Onmiddellijk vertrek naar de omgeving van het Waterberg Plateau Park, een groen eiland te midden van de Namibische steppe. Het landschap wordt overheerst door savanne, bos en rode zandsteenformaties. Nabij Otjiwarongo verblijft u in de Okonjima Nature Reserve, thuishaven van de Africat Foundation, een organisatie die zich ontfermt over gewonde en verweesde cheeta’s en luipaarden. Verblijf van 1 nacht in Okonjima Plains Camp (4), op basis van half pension en activiteiten of in Okonjima Bush Camp (5) op basis van fully inclusive.

DAG 2 & 3 | ETOSHA NATIONAL PARK
Na het ontbijt, doorreis naar de Onguma Game Reserve, een privaat natuurgebied grenzend aan de oostkant van het Etosha National Park. In de lokale Herero taal betekent Onguma, “de plaats die je niet wil verlaten”, een treff ende naam voor dit prachtige natuurgebied. Het natuurreservaat bestaat uit 34.000 ha beschermd land en kan prat gaan op meer dan dertig verschillende savannedieren waaronder kudu, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra, impala en roofdieren als leeuwen, cheetah’s en luipaarden. Vanuit uw verblijfplaats kan u deelnemen aan de verschillende safari-activiteiten binnen het eigen domein of in het nabijgelegen Etosha National Park. Verblijf van 2 nachten in Onguma Tented Camp (4) of Onguma The Fort (5) op basis van half pension.

DAG 4 | RUNDU
Vandaag reist u verder noordwaarts in de richting van Rundu, gelegen halverwege het stuk waar de Kavango rivier de grens tussen Namibië en Angola vormt. De Kavango rivier vormt de grootste blikvanger van het stadje. Het is bovendien het centrum van de kunstnijverheid met hoogwaardig houtsnijwerk, waar u zeker een gepast souvenir kan vinden. Activiteiten bestaan hier uit riviersafari’s, vogelobservatie en hengelen. Verblijf van 1 nacht in Hakusember River Lodge (4) of Taranga River Lodge (5), op basis van half pension.

DAG 5 & 6 | CAPRIVI STRIP
Na een heerlijk ontbijt, reist u verder langs de Caprivi Strip naar de Popa Falls, zo’n 2 uur verderop gelegen. De Caprivi strip vormt een bijzondere landtong met een lengte van 450km en is op het smalle westelijke gedeelte niet breder van 35km. Door het gebied stromen verschillende grote rivieren die de grenzen vormen met Angola, Zambia, Botswana en Zimbabwe. De belangrijkste zijn de Okavango, de Zambezi en de Kwando. Het gebied is vlak en wordt grotendeels overdekt met mopanebossen. Er leven hier verschillende dieren die nergens anders in Namibië voorkomen, waaronder nijlpaard, buff el, krokodil, waterbok, Lechwe antilope en sitatoenga. Verblijf van 2 nachten in Nunda River Lodge (4) of Divava Okavango Lodge & Spa (5), op basis van half pension.

DAG 7 > 10 | CAPRIVI STRIP
Na het ontbijt, doorreis naar het Bwabwata National Park. Hier krijgt men aan een grote bocht van de Kwando River, de beroemde Horseshoe Bent, een prachtig uitzicht en zal men bijzonder veel wild aantreff en. Verblijf van 3 nachten in Kazile Island Lodge (4) op basis van half pension en activiteiten of Nambwa Lodge (5) op basis van fully inclusive.

DAG 10 > 12 | CHOBE NP - SAVUTI
Vandaag steekt u de grens over naar Botswana. Na de immigratieformaliteiten, doorreis naar de Savuti regio van het Chobe National Park. Dit natuurpark, in het noorden van Botswana, is gekend voor één van de grootste olifantenpopulaties in Afrika. Het gebied rond de Savuti Marsh wordt gekenmerkt door een weidse savanne en golvende graslanden, met op sommige plaatsen woestijnachtige bleke stroken land met hier en daar een acaciaboom. De Bushman heuvels, die in de uitgestrekte droge gebieden de kop opsteken zijn een miljard jaar geleden gevormd door vulkanische activiteit. Hier en daar kan men in de rotsen San rotsschilderingen aantreff en. Verblijf van 2 nachten in Ghoha Hills Savuti Lodge op basis van fully inclusive.

DAG 12 | KASANE - VICTORIA FALLS
Ontbijt, terugrit naar de luchthaven van Kasane waar u uw huurwagen achterlaat en wordt opgewacht voor uw transfer naar uw hotel vlakbij de Victoria Falls. De Zambezi rivier stort over een breedte van 1.700m met een donderend geraas in een 108m diepe kloof naar beneden en vormt er de spectaculaire Victoria Falls watervallen. De afzonderlijke watervallen dragen de namen Devil’s Cataract, Main Falls, Horse Shoe Falls, Rainbow Falls, Armchair Falls en Eastern Cataract. Daartussen liggen eilandjes, waaronder Livingstone Island, de plaats waar de beroemde ontdekkingsreiziger de watervallen voor het eerst aanschouwde. Het beste moment om de watervallen te bezoeken is vroeg in de ochtend, wanneer het licht op zijn mooist is en regenbogen kleur geven aan de woeste, witte watermassa. Verblijf van 1 nacht in Ilala Lodge (4) of The Victoria Falls Hotel (5), inclusief ontbijt.

DAG 13 | TERUGREIS
Vrije tijd in het hotel en transfer naar de luchthaven van Victoria Falls voor uw terugvlucht naar Europa.

Geldigheid prijs: 01/01/19-31/10/19 (4-sterren hotels)

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat:

 • Verblijf en maaltijden zoals aangeduid in de reisroute
 • Huurwagen - 4x4 Double cab of gelijkwaardig - radio, airco, onbeperkt kilometeraantal, super cover verzekering
 • Drop off kosten huurwagen te Kasane (Botswana)
 • Activiteiten volgens het programma van de lodge in Okonjima Plains Camp (4) of Okonjima Bush Camp (5), Kazile Lodge,Nambwa Tented Camp (5* optie) en Ghoha Hills
 • 5 activiteiten volgens de planning van de lodge in Kazile (enkel 4* optie)
 • 2 activiteiten in Okonjima Plains Camp of Okonjima Bush Camp
 • Een selectie van dranken in Okonjima Bush Camp (5* optie), Nambwa en Ghoha Hills
 • BTW en op het moment geldige toeristentaks

Niet inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken
 • Luxe geïmporteerde dranken in Okonjima Bush Camp (5* optie), Nambwa & Ghoha Hills
 • Brandstof
 • Wasserijdiensten
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Niet vermelde optionele excursies
 • Toegangstickets voor de Nationale Parken en bezienswaardigheden
 • Visumkosten voor Zimbabwe

Inbegrepen voor de huurwagen:

 • Unlimited mileage
 • General Public Liability Insurance
 • Max Collision Damage Waiver (CDW)
 • Max Theft Loss Waiver (TLW)
 • Personal Accident Insurance (PAI)
 • Sandblast Damage
 • Third Party Liability Insurance
 • Tyre, Rim and Hubcap Damage
 • Water and Under-carriage Damage
 • Windscreen Damage/Repair
 • VAT