€ 4.640

Elephant Encounter (fly-in safari)

6
dagen
vanaf
ipv
€ 4.640
Deze fly-in safari biedt u een onvergetelijke ervaring met een toegevoegde belofte van authenticiteit. ‘The place to be’ als het gaat om unieke safari’s.
Bestemming 

Botswana

Ontdek één van de laatste landen in de wereld dat voor het grootste gedeelte uit wildernis bestaat. Botswana bevat enkele van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Afrika. Dit is de ultieme bestemming voor wie in uitgestrekte ongeschonden natuurgebieden wil verblijven in alle comfort en vooral ver weg van de massa.

Botswana is ongeveer even groot als Frankrijk maar heeft amper twee miljoen inwoners. Ongeveer 30% van dit land is voorbehouden voor wildlife dat vrij migreert tussen de parken. Al decennia lang kiest men er hier bewust voor om het toerisme beperkt te houden en zo de impact ervan op de natuur zo klein mogelijk te houden. Kleinschalige accommodaties met een hoog service gehalte zijn hier troef.

Het land is overwegend plat en zeer dor en dit maakt de Okavango Delta zo bijzonder. Dit intrigerend moerasgebied wordt gevormd door de 1.600 km lange Okavangorivier die vastloopt in de panhandle van de Kalahari en vertakt in een eindeloos doolhof van rivierarmen en lagunes met daartussen duizenden eilandjes met riet- en papyrusvelden, grasvlaktes en savanne. De wildlife in deze binnenlanddelta is overweldigend. Niet enkel waterminnende dieren maar tevens het hele spectrum van grote jagers komt hier voor. Voor vogelliefhebbers is dit een waar walhalla. Het merendeel van de delta bestaat uit private concessies en daarnaast is er het Moremi Wildreservaat, één van de mooiste wildernissen ter wereld met het grootste eiland in het hart van de delta Chief Island. Footprints stelt uw verblijf in de delta zo samen dat u zowel wateractiviteiten kan ondernemen, safari’s per motorboot of mokoro’s als safari’s per 4x4. Op die manier is uw safaribeleving optimaal.

Het tweede befaamde natuurgebied is Chobe National Park, vooral gekend om de onwaarschijnlijke populatie olifanten. Hier kunnen zowat alle dieren die in zuidelijk Afrika voorkomen worden geobserveerd, Chobe kan prat gaan op één van de grootste wildlife concentraties in Afrika.

Minder gekend maar niet minder bijzonder is het Makgadikgadi en Nxai Pan National Park waar de desolate zoutvlaktes met occasionele palmbomen en baobabs voor aparte vergezichten zorgen. Naarmate de regentijd vordert migreren grote kuddes naar dit gebied om te grazen.

Om uw reis door Botswana in schoonheid te eindigen behoren ook de Victoria Falls tot de mogelijkheden.

Wij stellen u graag enerzijds comfortabele fly-in safari’s voor waarbij u met kleine vliegtuigjes van lodge tot lodge vliegt en waarbij u bij elke transfer weer een subliem uitzicht op de wildernis heeft. U bepaalt zelf het luxeniveau van uw lodge. Anderzijds bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan een mobile tented safari in een klein reisgezelschap. Hierbij reist uw ruime canvas tent met eigen badkamer met u mee !

“To see ten thousand animals untamed and not branded with the symbols of human commerce is like scaling an unconquered mountain for the first time, or like finding a forest without roads or footpaths, or the blemish of an axe". Beryl Markham

Omschrijving 

De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het water dat de delta binnenstroomt is ongewoon puur vanwege het gebrek aan landbouw en in industrieën langs de Okavango. De wateren van de Okavango Delta zijn onderhevig aan seizoensgebonden overstromingen, die halverwege de zomer beginnen in het noorden (onze winter) en zes maanden later in het zuiden. Het water in de delta verdampt relatief snel door de hoge temperaturen. Eilanden kunnen geheel onder water verdwijnen tijdens de overstroming, en weer opduiken aan het eind van het seizoen. De voorgestelde lodges, gelegen in één van de mooiste locaties ter wereld, zijn elk op hun beurt uniek in hun ontwerp en gebaseerd op loso e van “Luxe & Natuurlijk”. Beide accommodaties werden recent volledig vernieuwd en zijn het neusje van de zalm.

DAG 1 > 4 | OKAVANGO DELTA
Aankomst op de internationale luchthaven van Maun, onthaal en assistentie voor uw binnenlandse vlucht naar de beroemde Okavango Delta. Bij aankomst op de airstrip wordt u opgewacht en naar Baines’ Camp gebracht. De Okavango Delta is een immens wildrijk gebied. Deze enorme, drassige oase gelegen te midden van de Kalahari Sands, wordt gevoed door de Okavango rivier, die ontspringt in het hoogland van Angola en langzaam in de delta binnen sijpelt. Hier vertakt ze in verschillende stroompjes en vormt de grootste binnenlandse delta ter wereld. De dierenwereld in de delta is overweldigend. Baines’ Camp, gebouwd op verhoogde platvormen boven de Boro Rivier, is gelegen in een privaat concessie. Het is één van de enige kampen waar je unieke ontmoetingen van dichtbij met olifanten kan ervaren. Elke ochtend gaan de olifanten op stap in de omgeving. In kleine groepjes kunt u de olifanten vergezellen en de natuur van Afrika zien door de ogen van deze kolossale dieren (facultatief ). Tijdens uw verblijf geniet u afhankelijk van het waterniveau van safari’s in een gemotoriseerde boot of per mokoro, safari’s in een open 4x4 voertuig, zowel overdag als ‘s avonds en wandelsafari’s. Verblijf van 3 nachten in Sanctuary Baines’ Camp, op basis van vol pension en activiteiten.

DAG 4 > 6 | MOREMI GAME RESERVE
Na het ontbijt brengt een korte vlucht u naar Moremi Game Reserve. Bij aankomst op de airstrip, onthaal en transfer naar Chief’s Camp. Sanctuary Chief’s Camp is een zeer luxueus kamp, gelegen op Chief’s Island, in de exclusieve Mombo concessie in Moremi Game Reserve. Deze lodge die al meermaals werd bekroond, beschikt over de grootste suites in deze regio en wordt aanschouwd als één van de top safari kampen in Botswana. Deze streek is gekend voor zijn grote aantallen roofdieren en wordt beschouwd als beste locatie voor safari in Botswana. Deskundige gidsen nemen hun gasten mee op safari, op zoek naar de Big 5. Grote kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden en hyena’s maar ook de wilde honden worden hier vaak gespot. Verblijf van 2 nachten in Sanctuary Chief’ Camp, op basis van vol pension en activiteiten.

DAG 6 | TERUGREIS
Een laatste spectaculaire vlucht naar Maun en aansluitend terugvlucht naar Europa.

Geldigheid prijs: 07/01/19-31/03/19

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat:

 • Onthaal op de internationale luchthaven van Maun
 • Verblijf van 3 nachten in Okavango Delta, in Baines Camp op basis van fully inclusive
 • Verblijf van 2 nachten in Moremi Game Reserve, in Chiefs Camp op basis van fully inclusive
 • Frisdranken, huiswijn, lokale sterke dranken, lokaal bier, thee & koffie in Baines Camp & Chiefs Camp
 • Beperkte wasserijdienst
 • 1x Elephant Encounter Activity per persoon per verblijf (*)
 • Park fees
 • Dagelijks 2 begeleide safari activiteiten met Engelstalige chauffeur/gids, volgens planning van de lodge (niet privaat)
 • Binnenlandse vluchten Maun Apt/Baine's Camp Airstrip//Baine's Camp Airstrip/Chief's Camp Airstrip//Chief's Camp Airstrip/Maun Airport

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale en regionale vluchten
 • Visakosten
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Private Game Drives
 • Facultatieve excursies

Opmerkingen :

 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis.
 • Voor de binnenlandse vluchten is bagage strikt beperkt tot 20kg per persoon in reistas met zachte wand
 • (*) De Elephant Encounter activiteit is niet mogelijk van 15 januari tot 15 februari op jaarlijkse basis
 • (*) De Elephant Encounter activiteit gaat door met minimum 2 personen en maximum 10 personen - minimum leeftijd is 9 jaar