€ 2.561

Culinair Thailand

8
dagen
vanaf
ipv
€ 2.561
Thailand staat bekend om zijn heerlijke stranden, mooie cultuur en zeer gastvrije bevolking, maar ook om zijn fantastische keuken.
Bestemming 

Thailand

 • rijke culturele erfenis
 • serene boeddhistische tempels
 • bruisende moderne metropool Bangkok
 • weelderige en afwisselende natuur en landschappen
 • authentieke bergvolkeren
 • prachtige hotels met spa en wellness aanbod
 • exotisch witte stranden
Omschrijving 

Tijdens deze reis door Bangkok en Chiang Mai maakt u kennis met de typische Thaise producten en de overheerlijke streetfood. Naast het culinaire aspect bezoekt u ook enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Naar wens kan u na deze reis nog enkele dagen vertoeven aan de Thaise stranden.

Dag 1: Bangkok (D)
Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar uw hotel en check-in. (normale check-in vananf 14u00) ’s Avonds gaat u aan boord voor een cruise op de Menam Chao Phraya. Geniet van heerlijke Thaise gerechten, ondertussen glijden het oude en nieuwe Bangkok langzaam voorbij. Alles samen zorgt dit voor een onvergetelijke ervaring!

Dag 2: Bangkok (O, L, D)
Na het ontbijt transfer naar Samyan Market, voor uw eerste ervaring met een Thaise markt. Verder krijgt u er een introductie in de lokale ingrediënten en de Thaise kookwijze. Daarna gaat u naar de eeuwenoude Nangleren Food Market, nog steeds één van de belangrijkste markten in Bangkok. U krijgt er een beter inzicht in de traditionele gerechten en oude Thaise architectuurstijlen. De lunch wordt geserveerd in een zeer goed lokaal restaurant vlakbij het centrum. Na de lunch bent u vrij. ’s Avonds geniet u van een Siamees diner in het alom gekende en gereputeerde restaurant Blue Elephant.

Dag 3: Bangkok (O, D)
In de voormiddag naar de Thonburi Klongs in het westen van Bangkok, omwille van de vele kleine kanaaltjes wordt deze regio het “Venetië van het oosten” genoemd. U maakt er een boottocht met onderweg een stop bij de Tempel van de Dageraad. Vervolgens gaat u naar het Koninklijk Paleis van Bangkok, een subliem staaltje Thaise architectuur. Dit paleis is eeuwenlang de residentie en het centrum van politiek, macht, economie, … geweest in het Siamese Koninkrijk. Bezoek de vele paleizen, hallen en tempels met welluidende namen zoals: het Ontvangstpaleis, de Troonzaal, de Kroningszaal, het Koninklijke Gastenverblijf, … Niet te vergeten is de legendarische Tempel van de Smaragden Boeddha.
In de namiddag bent u vrij.
’s Avonds brengt u een bezoekje aan één van de oudste wijken, het drukke Chinatown. U verkent deze boeiende wijk onder begeleiding van uw gids die u zal inwijden in de lokale streetfood traditie. In een lokaal restaurant wordt er een Dim Sum diner geserveerd.

Dag 4: Bangkok (O, L)
Vandaag staat er een unieke ervaring op het programma: een uitgebreide kookles in het unieke en authentieke The Thai House weg van de drukte. De kooklessen worden gegeven in de keuken met zicht op een boomgaard met mango’s, bananen, papaya’s en kokosnoten. Uw lunch bestaat uit wat u heeft klaargemaakt. OPTIONEEL : diner in de Issaya Siamese Club. In dit charmante en typisch Thaise restaurant met veel rode en paarse tinten worden de Thaise specialiteiten gecombineerd met internationale invloeden.

Dag 5: Bangkok / Chiang Mai (O, D)
Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Chiang Mai. Bij aankomst verwelkoming op de luchthaven, transfer naar uw hotel en check-in. De rest van de dag is vrij te besteden. ’s Avonds is er een privé Kantoke diner in de tuin van de Pantawam Cooking School, opgeluisterd door traditionele muziek en dans.

Dag 6: Chiang Mai (O, L)
U start de dag met een bezoek aan de Warorot markt, in het centrum aan de Ping rivier, waar u wat ‘couleur local’ opsnuift. Deze markt is een must-see voor foodlovers, u vindt er allerhande lokale specialiteiten. Vervolgens gaat u naar de Flower Market, dit is de grootste bloemenmarkt in Chiang Mai en bevindt zicht achter de Warorot Market aan de oostkant van de stad. Daarna gaat u naar Wiang Kum Kam in het noorden van het land, waar tal van opgravingen zijn gebeurd uit het Mong-tijdperk.

OPTIONEEL : diner in Le Grand Lanna, verscholen achter eeuwenoude bomen. Dit houten paviljoen met tal van artefacten geeft een uniek kader om te proeven van de klassieke Noord-Thaise keuken. Het diner wordt opgeluisterd door lokale muziek en dans.

Dag 7: Chiang Mai (O, L, D)
In de voormiddag rit naar de Arakse Tea Plantation ten noorden van Chiang Mai. Tijdens het bezoek aan de plantage heeft u de gelegenheid mee thee te plukken en krijgt u een toelichting over het hele verwerkingsproces van de Assam Tea, een zwarte thee genaamd naar de grootste theeregio in India. De keuken in deze regio heeft ook invloeden van de Shan regio in Myanmar, het noorden van Laos en de Chinese provincie Yunnan. De lunch is voorzien in een lokaal restaurant gerund door een familie uit Yunnan.
Na de middag bezoekt u één van de meest heilige tempels van het land, de Doi Suthep. Hiervoor dient u wel 217 trappen te overwinnen, eenmaal boven het u een schitterend zicht over de stad. ’s Avonds wordt u ondergedompeld in de lokale streetfood cultuur in Chiang Mai onder begeleiding van uw ervaren gids. Hij zal u enkele zinnen aanleren om zelf uw bestelling te doen aan de verschillende eetstalletjes, inclusief het dessert.

Dag 8: Chiang Mai (O)
Voor de vroege vogels is er de mogelijkheid om een uniek ritueel bij te wonen. Doe mee met de gelovigen die aalmoezen schenken aan de lokale monniken in de Wat Srisodain. Nadien keert u terug naar het hotel voor uw ontbijt. U bent vrij tot aan uw transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht of de verderzetting van uw reis/strandverlenging.

Superior hotels - 4 sterren

 • Bangkok - Hotel Riva Surya - 4N - Urban Room
 • Chiang Mai - The Rim Resort - 3N - Supreme Deluxe Room

Deluxe hotels - 5 sterren

 • Bangkok - The Siam - 4N - Siam Suite
 • Chiang Mai - Anantara Chiang Mai Resort & Spa - 3N - Deluxe Garden View Room
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: vluchten Brussel-Chiang Mai via Bangkok met Thai Airways (W/M-klasse), accommodatie in de vermelde hotels/kamertypes, volgens de gekozen formule, vermelde maaltijden (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), alle transfers en verplaatsingen per A/C wagen, lokale Engelstalige gidsen tijdens de bezoeken (Franstalige gidsen op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid), activiteiten zoals in het programma vermeld, toegangsgelden.

Niet inbegrepen : vroege check-in of late check-out, niet vermelde maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven, fooien voor chauffeur, gids, bedieningspersoneel, optionele excursies/activiteiten, permits voor het nemen van foto’s, eventuele kosten voor paspoort, visum, vertrek- en/of toeristenbelastingen. Belgen: een geldig internationaal paspoort. Niet Belgen: gelieve u te informeren bij ambassade/consulaat van reisbestemming. Verzekeringen (Allianz – Asia Selection : prijs per persoon/per dag € 17,50). Prijs geldig voor verblijf in Superior hotels met vertrek tussen 01/05 en 27/06/2018 en tussen 14/08 en 25/10/2018. Prijs voor verblijf in Deluxe hotels met vertrek tussen 01/05 en 27/06/2018 en tussen 14/08 en 25/10/2018: 3.616 € pp.Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 15/01/2018.

Informatie aanvraag 

Information Request

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!