Crystal Cruises

Crystal Cruises wint met zijn 2 luxueuze schepen, de Crystal Symphony en de Crystal Serenity, jaarlijks verschillende prijzen. Desondanks blijven zij niet op hun lauweren rusten. Om verder tot het beste cruiseproduct ter wereld te behoren werden beide schepen totaal gerenoveerd in 2012 en 2013. Het resultaat: een moderne, elegante look met een 5th avenue feeling en een Hollywood Glamour uitstraling.
Beschrijving 

Stijlvolle nieuwe vloerbedekking, sofa’s, gordijnen, bedlakens, tafellinnen … dit alles in prachtige materialen, zoals zijde, linnen en leder geven het hoogste comfort gevoel. Een nieuw concept van verlichting en moderne communicatiesystemen maken het plaatje compleet. De gasten kunnen nu volop genieten van de nieuwe ruimtes, die een adembenemend schouwspel bieden voor een droomcruisevakantie. De staterooms en suites zijn zeer mooi, comfortabel en met veel stijl ingericht. Enkel de beste materialen, zoals lederen zetels in het salon, werden gebruikt.

Wat verder erg opvalt is de zeer persoonlijke service en de aandacht voor de kleinste details. Het personeel is altijd discreet aanwezig. Ook op culinair vlak is het één groot feest, met oa een ruime keuze aan specialiteitenrestaurants, zoals de “Prego”, “Silk Road” en de “Sushi Bar”. Gezien het succes van deze restaurants, is het wel aanbevolen om uw tafeltje op voorhand te reserveren.

De routes worden met veel zorg uitgekozen en in vele havens blijven de schepen 1 of 2 nachten ter plaatse zodat de gasten alle tijd hebben om de bestemming rustig te ontdekken.

De Crystal Esprit is een luxueuze jacht met maar 62 gasten aan boord. Alle suites zijn prachtig ingericht, hebben butler service. Net zoals op de 2 andere schepen is de gastronomie en de service uitmuntend, met aandacht voor de kleinste details. Door zijn kleinschaligheid is dit schip ideaal voor cruises in de Seychellen, Emiraten en langs de Adriatische kust.

Crystal Cruises heeft grootse plannen voor de toekomst en is volop bezig om zijn cruiseprodukt uit te breiden, met onder andere riviercruises. Net zoals met hun zeecruises, willen ze hier het verschil maken : de “Crystal River Difference”. Ze blijven wel trouw aan hun 4 pilaren : ultra luxe service – top kwaliteit – ruimte en keuzes.

Alle schepen hebben een naam gekregen, die in het teken staan van muziek : Crystal Mozart (cruises op de Donau) – Crystal Bach (cruises op de Rijn en Moezel) – Crystal Ravel (cruises op de Loire) – Crystal Debussy (cruises op de Seine) – Crystal Mahler (Grand Europa cruise van Budapest naar Amsterdam).

Leuke details:

 • Sinds 2015 is deze rederij in handen van GHK, Genting Hong Kong. De nieuwe eigenaars hebben alvast voor de toekomst grootse plannen met deze rederij, oa met Crystal River Cruises (zie pag. 35).
 • Vroeg inschepen met een champagne lunch is mogelijk zonder extra kosten.
 • Op alle schepen zijn alle faciliteiten van een groot schip aanwezig, zoals theater, cinema, casino .. ideaal dus voor gasten die gewoon zijn op een heel groot schip te cruisen en nu eens een kleinere rederij willen uitproberen.
 • Crystal Society Members die nieuwe gasten aanbrengen krijgen 200 USD onboard credit.
 • Betaal het saldo van uw cruisevakantie 6 maanden op voorhand en geniet van een extra korting van 2,5% op het cruisebedrag (niet op havengelden).

Leuke details (rivier cruises):

 • Zeer comfortabele, luxueuze en ruime suites
 • Gratis transfers van en naar de luchthaven
 • Butlerservice voor alle suites
 • 1 uur WIFI per dag/per persoon inbegrepen
 • Veel overnights
 • All inclusive formule : inclusief champagne en geselecteerde wijnen
 • Divers aanbod excursies inbegrepen
 • Ook inbegrepen in de cruiseprijs: de “Food & Beverage Experience” : op diverse afvaarten hebt u de kans om aan land in top restaurants (soms met Michelin Ster) te gaan eten
 • Betaal het saldo van uw cruisevakantie 6 maanden op voorhand en geniet van een extra korting van 2,5% op het cruisebedrag (niet op havengelden)