€ 1.505

Chiang Mai vanuit de lucht

5
dagen
vanaf
ipv
€ 1.505
Volop romantiek in de 'Roos van het Noorden'
Bestemming 

Thailand

 • rijke culturele erfenis
 • serene boeddhistische tempels
 • bruisende moderne metropool Bangkok
 • weelderige en afwisselende natuur en landschappen
 • authentieke bergvolkeren
 • prachtige hotels met spa en wellness aanbod
 • exotisch witte stranden
Omschrijving 

Chiang Mai is na Bangkok de bekendste stad in Thailand. Het herbergt alles van het unieke en klassieke Thailand. De omgeving is adembenemend en het wordt ook niet voor niets ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Naast de schitterende natuur vind je honderden heilige tempels, verschillende nationale parken, traditionele dorpen en bergstammen.

Dag 01: Chiang Mai (D)
Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Mai wordt u opgewacht en gaat u per transfer naar uw hotel. De rest van uw dag is vrij te besteden (opgelet: geen vroege check-in inbegrepen). Bij valavond geniet u een romantisch privédiner. U neemt plaats onder een impressionante sterrenhemel in een tuin verlicht door kaarsen. Er wordt een heerlijk Noord-Thais diner geserveerd, vergezeld van Thai muziek en traditionele dansen uitgevoerd in een traditionele setting.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 02: Chiang Mai (O)
Zéér vroeg in de ochtend vertrekt u naar een unieke ervaring: een ballonvaart tijdens een sfeervolle zonsopgang. De ballon vertrekt hemelwaarts bij het eerste ochtendgloren. Hoe hoger de ballon klimt, hoe prachtiger het uitzicht over de omgeving! Adembenemende panorama’s over de verre bergen, de rijstterrassen, de meanderende Ping-rivier en enkele plattelandsdorpjes zijn maar enkele van de hoogtepunten tijdens uw reis per warme luchtballon. De ballon zweeft over de oogverblindende gouden koepels van de vele tempels. Na ongeveer 50 minuten zet u de landing in. Eens terug op de grond geniet u een ontbijt en krijgt u een certificaat als souvenir. Vervolgens gaat uw ontdekking richting één van de meest heilige tempels in het noorden van Thailand: de Wat Pra That Doi Suthep. Deze tempel is gelegen op een weelderig beboste heuvel. Boven aangekomen (opgelet u dient een lange trap te overwinnen), geniet u een wonderlijk uitzicht over de stad en over een gigantische collectie van religieuze gebouwen, beelden en fresco’s.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)
OPTIONEEL: voor een ultieme romantische ervaring kan u opteren om de ballonvaart privé te doen.

Dag 03: Chiang Mai (O, L, D)
Vandaag verruilt u de drukte van de stad voor de weelderig groene omgeving van Mae Tang. De regio staat gekend voor zijn pittoreske landschappen, bestaande uit: uitgestrekte rijstterrassen, kleurrijke orchideeplantages, velden die op aloude manier worden bewerkt. Uw ontdekking van de regio start aan de waterval van Bua Tong in het Sri Lanna National Park. Een korte tocht per authentieke langstaartboot naar een drijvend restaurant voor een lunch van lokale delicatessen. Te voet langsheen uitgestrekte fruit- rijst, en granenvelden naar een lokaal dorpje, waar u wordt verwelkomd door een gemeenschap. Hier kan u helpen in de dagelijkse taken van de leefgemeenschap: het maken van maaltijden, de organisatie van het boerenleven, het maken van ambachtelijke producten.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 04: Chiang Mai (O, L)
U start de dag met een bezoek aan de Wat Ton Kwen, één van de mooiste voorbeelden uit de klassieke Noord Thaise Lanna architectuur. Vervolgens gaat u verder naar een leefgemeenschap van een lokale Ruankaew-Yanon familie. De familie leeft nog op aloude wijze, volgens eeuwenoude tradities en maakt gebruik van handelingen die van generatie op generatie worden doorgegeven. U wordt verwelkomd in hun traditionele huis waar u een levensechte inkijk krijgt in de dagelijkse activiteiten van het huishouden. U leert enkele traditionele recepten uit, die de echte Noord-Thaise keuken behartigen. Als lunch geniet u van uw eigen bereide maaltijd.
OVERNACHTING in het Na Nirand Romantic Boutique Resort (superior) of het Four Seasons (deluxe)

Dag 05: Chiang Mai (O)
Dag vrij te besteden, tot het moment van vertrek (opgelet: geen late check-out inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts of naar uw volgende bestemming.

ONZE HOTELKEUZE

Superior keuze:
Het Na Nirand Romantic Boutique Resort Chiang Mai****+ (Romantic Lanna Deluxe kamer): dit boetiekhotel is opgetrokken in een authentiek gebouw dat dateert uit de bewogen periode van koning Rama V. In deze 19de eeuw ontstond een unieke mengeling tussen oude Thai invloeden en Westerse architectuur. Deze combinatie van klassieke en romantische kunst met lokale Lanna decoratie heeft geleid tot een warm, elegant, simpel en authentiek karakter van het Na Nirand Romantic Boutique Resort.

Extra Honeymoonvoordelen als u reserveert bij Footprints:

 • Gedecoreerde kamer met rozenblaadjes en handdoeken gevouwd in de vorm van olifanten
 • Een bosje bloemen
 • Een honeymoon cake bij aankomst

Deluxe keuze:
Het Four Seasons Chiang Mai***** (Garden Pavilion): het resort is al jaar en dag aan de top van kwaliteit in Chiang Mai. Gelegen te midden van de immer groene rijstvelden is het de perfecte plaats om tot rust te komen na een drukke dag vol van ontdekkingen. Het geheel is opgebouwd volgens het grondplan van een authentiek Thais dorpje in combinatie met alle moderne comfort. De ruime kamers zijn verspreid in paviljoenen (2 kamers per paviljoen) en geven een ultieme mengeling van hedendaagse inrichting met traditionele stijlkenmerken weer.

Extra Honeymoonvoordelen als u reserveert bij Footprints:

 • Een boeketje bloemen ter verwelkoming
 • Een fles gekoelde schuimwijn in het Paviljoen
 • Een gedecoreerd bad (opgemaakt de eerste avond van het verblijf)
 • Decoratie met rozenblaadjes (opgemaakt de eerste avond van het verblijf)

SUPERIOR HOTELKEUZE
Prijs per persoon, gebaseerd op 02 personen / 01 kamer: € 1.535,00

 • Geldig voor alle reizen tussen 01/11/19 en 31/03/20
 • Niet geldig tussen 20/12/19 en 05/01/20

Prijs per persoon, gebaseerd op 02 personen / 01 kamer: € 1.505,00

 • Geldig voor alle reizen tussen 01/10/20 en 31/10/20

DELUXE HOTELKEUZE
Prijs per persoon, gebaseerd op 02 personen / 01 kamer: € 3.065,00

 • Geldig voor alle reizen tussen 01/11/19 en 31/03/20
 • Niet geldig tussen 20/12/19 en 05/01/20

Prijs per persoon, gebaseerd op 02 personen / 01 kamer: € 2.705,00

 • Geldig voor alle reizen tussen 01/04/20 en 30/04/20

Prijs per persoon, gebaseerd op 02 personen / 01 kamer: op aanvraag

 • Geldig voor alle reizen tussen 01/05/20 en 31/10/20
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: accommodaties, kamertypes en maaltijden zoals vermeld, uitstappen, tours, bezichtigingen zoals voorzien, begeleiding van een Engelstalige lokale privégids (enkel tijdens de bezoeken en excursies), transfer van en naar de luchthaven in een geklimatiseerde privéwagen.

Niet inbegrepen: vluchten, dranken en niet vermelde maaltijden, niet vermelde en/of optionele excursies, uitstappen, activiteiten, fooien voor gidsen en chauffeurs, visum (BELGEN: een geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort - NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat van Thailand), persoonlijke uitgaven, verzekeringen. Prijs geldig voor reizen tussen 01/10/20 en 31/10/20 in superior hotels. Persoonlijke uitgaven, en verzekeringen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 05/08/2019.

Wenst u meer informatie over dit programma? 

Information Request (cloned)

Footprints kiest er bewust voor om de reisagent als tussenpersoon te respecteren vermits wij ervan overtuigd zijn dat de reisagent een meerwaarde vormt voor jou als klant. De reisagent kan je immers als vertrouwenspersoon reeds assisteren bij je keuze van vakantiebestemming en je alle mogelijke praktische informatie verschaffen zodat je goed voorbereid op reis vertrekt!

Footprints verwerkt noch voor interne, noch voor externe doeleinden uw persoonsgegevens.