€ 3.750

Cape Town, Winelands & Kwazulu Natal (selfdrive - familiereis)

15
dagen
vanaf
ipv
€ 3.750
Tijdens deze reis ontdekt u de hoogtepunten van Kaapstad en geniet u van het spectaculaire uitzicht vanaf de Tafelberg. Het bezoek aan het Kaapse schiereiland wordt aangevuld met tal van leuke activiteiten, een waar avontuur voor het ganse gezin
Bestemming 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor een schitterend landschap, een heerlijk klimaat en een rijke wildpopulatie. Het is een land vol paradoxen: van hete woestijn tot met sneeuw bedekte bergen, van bosjesmannen tot de moderne westerse cultuur.

Zuid-Afrika heeft een schitterend aanbod aan wildparken verspreid over het ganse land. Het bekendste en meest uitgestrekte safarigebied is het 2 miljoen ha grote Kruger National Park met aangrenzend verscheidene privéreservaten. De privéconcessies van het Kruger Park kunnen ingedeeld worden in 3 grote “Big Five” (leeuw, luipaard, olifant, buffel & neushoorn) zones: het Timbavati Game Reserve, Manyeleti Game Reserve en het Sabi Sands gebied. Hluhluwe en Umfolozi Game Reserves in KwaZulu Natal behoren tot de oudste natuurreservaten van Zuid-Afrika. In de nabijheid liggen ook de privé wildreservaten van Phinda en Thanda en het Greater St.Lucia Wetland Park, een waterrijk natuurgebied langs de kust. Madikwe Game Reserve en Welgevonden Private Game Reserve, op korte afstand ten noorden van Johannesburg, zijn 2 van de recentste malariavrije parken waar de “Big Five” voorkomen. In combinatie met de tuinroute zijn Addo Elephant National Park en Kwandwe Private Game Reserve ideale locaties voor een safari.

Maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden dan enkel wildparken!

De Mpumalanga Provincie beschikt over een gevarieerd landschap van canyons, valleien, bergen, heuvels, bossen, watervallen tot historische stadjes zoals Pilgrim’s Rest. Three Rondavels, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes zijn een paar van de hoogtepunten van deze panoramaroute.

Swaziland is een onafhankelijk koninkrijk bijna volledig omringd door Zuid-Afrika. Dit kleinste land van Afrika staat bekend om z’n lokale, kleurrijke marktjes, typisch Afrikaanse dorpjes, prachtige heuvellandschappen en kaarsenfabrieken.

En dan is er nog de veelzijdige Westkaap. De uitzonderlijk mooie ligging en het aangename klimaat maken van Kaapstad één van de aantrekkelijkste steden ter wereld. Niet te missen zijn de Tafelberg, het Kaapse schiereiland met Cape Point, de Kirstenbosch Gardens en Victoria & Alfred Waterfront. Ten noorden van Kaapstad ligt de mooiste wijnsteek van Zuid Afrika met statige wijnhuizen te midden weelderig groene wijngaarden. Langs de wondermooie kustlijn vind je de walvisroute en de befaamde tuinroute.

“An animal of South Africa, which in its domesticated state resembles a horse, a buffalo and a stag. In its wild condition it is something like a thunderbolt, an earthquake and a cyclone.” Ambrose Pierce

Omschrijving 

In Hermanus ontdekt u de rijke vissersgeschiedenis in het Old Harbour Museum, en kan u vanaf het land of tijdens een leuke boottocht walvissen en dolfijnen spotten. Een bezoek aan de wijnlanden kan niet ontbreken. Maak kennis met de belangrijkste wijncentra Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. U reist verder naar Kwazulu Natal. Makakatana Bay Lodge ligt in een spectaculair natuurgebied gekenmerkt door moerassen, duinbossen en zandduinen. In de Hluhluhwe of Phinda Game Reserve beleeft u een spannend safari avontuur en aan de Elephant Coast staat een ontspannen verblijf aan een ongerepte kuststrook op het programma.

DAG 1 > 4 | KAAPSTAD
Aankomst te Kaapstad, onthaal en private transfer naar de stad. Op dag 2 privaat begeleide excursie naar het Kaapse schiereiland. Onderweg bezoek aan de Kirstenbosch Gardens met wandeling op de “boomslang”, een 130 meter lange loopbrug die zich door de bomen van het Arboretum slingert, met een verbluffend uitzicht op de Tafelberg en de stad. Naar Kalk Bay Fish Market en ontmoeting met de zeerobben. In Simon’s Town bezoek aan het standbeeld van Just Nuisance, een Deense dog, tijdens de tweede wereldoorlog dé mascotte van de Britse mariniers. Terwijl de grote menigte bij Boulders Beach de Pinguïn kolonie bezoekt, trekt u naar de afgelegen stranden waar de “Rogue Pengiuns”, aan de drukte proberen te ontsnappen. Tijd om te peddelen of snorkelen of gewoon te genieten aan het strand. Bij Cape Point gaat u op jacht de Kaapse Big 5 (struisvogel, baviaan, bergzebra, bontebok en schilpad). Op de terugweg, bezoek aan de Cape Point wijngaard. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, proeven de ouders van een heerlijke Sauvignon Blanc en het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan. Dag 3: uw huurwagen wordt afgeleverd bij het hotel. Verkenning van deze fascinerende stad en haar omgeving, op eigen tempo.
Tips voor uw bezoek: de Tafelberg, het historische centrum met het Iziko Kasteel van Goede Hoop, Green Market Square, Long Street, de Company Gardens, Victoria & Alfred Waterfront of de kleurrijke Bo-Kaap. Voor de kinderen: Two Oceans Aquarium of een boottocht met piratenschip Jolly Roger.
Verblijf van 3 nachten in More Quarters Hotel (4) of Twelve Apostles Hotel (5) inclusief ontbijt.

DAG 4 > 6 | HERMANUS / GANSBAAI
Rit naar Hermanus, één van de beste plaatsen om vanaf het land walvissen te observeren. De Zuidkaper walvissen komen aan in juni en vertrekken omstreeks december. Piek van het walvisseizoen: september en oktober. Bezoek ook de Fernkloof Nature Reserve en Stanford. Aanbevolen excursies: Dolphin & Whale Cruise, White Shark Cage Diving, Sea Kayaking ...
Verblijf van 2 nachten in The Thatch House (4) inclusief ontbijt of Grootbos Garden Lodge (5), volpension en activiteiten.

DAG 6 > 8 | STELLENBOSCH
Vandaag rijdt u naar de wijnlanden. Bezoek aan Stellenbosch, een historisch universiteitsstadje en belangrijk wijncentrum. Leuke attractie: Oom Samie se winkel, een kleurrijke dorpswinkel. Op de talrijke wijndomeinen kan u voor een wijndegustatie terecht. Bezoek zeker ook het schilderachtige stadje Franschhoek met de mooie Kaaphollandse huizen, z’n vele gezellige restaurants en kunstgalerijen. Verblijf van 2 nachten in The Spier Hotel (4) of Babylonstoren Farm Hotel (5) inclusief ontbijt.

DAG 8 > 10 | KWAZULU NATAL - SANTA LUCIA WETLANDS
Terugrit naar de luchthaven van Kaapstad en afgifte huurwagen. Binnenlandse vlucht naar Durban (10u35-12u40 MN701). Bij aankomst, opname huurwagen en doorreis naar de Santa Lucia Wetlands, een waar paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers (± 2u30 à 3u). Tijdens een boottocht gaat u op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, pelikanen, zeearenden en zeldzame watervogels. U kan deelnemen aan de activiteiten aangeboden door de lodge of de regio met uw huurwagen verkennen. Enkele tips voor uw bezoek: Crocodile Centre, de stranden van Cape Vidal en Sodwana Bay of bezoek aan een cultureel dorp waar u wordt ondergedompeld in de Zoeloe cultuur. Verblijf van 2 nachten in Makakatana Bay Lodge, fully inclusive.

DAG 10 > 12 | KWAZULU NATAL: HLUHLUWE - IMFOLOZI PARK OF PHINDA GAME RESERVE
Doorreis naar Hluhluwe-iMfolozi Park of Phinda GR voor een spannende safari ervaring op zoek naar de witte neushoorn, olifanten, giraffe, zebra, leeuwen en tal van andere wilde dieren.
Verblijf van 2 nachten in Rhino Ridge Safari Lodge (4) vol pension en activiteiten of &Beyond Phinda Mountain Lodge (5), fully inclusive.

DAG 12 > 15 | MAPUTALAND - ELEPHANT COAST
Na een laatste safaririt in de vroege ochtend, doorreis naar de Elephant Coast voor een ontspannen strandverblijf aan de ongerepte kust van Maputaland.
Verblijf van 3 nachten in Rocktail Beach Camp (4) of Thonga Beach Lodge (5) op basis van vol pension & activiteiten.

DAG 15 | TERUGREIS
Ontbijt en vertrek naar de luchthaven van Richards Bay (± 3u15) en check-in voor uw terugvlucht naar Europa (via Johannesburg).

Geldigheid prijs : 01/05/19-30/06/19 (4-sterren hotels)

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van p 2 volwassenen en 2 kinderen 6-10 jaar omvat :

 • Vip Meet & Greet: Cape Town International Airport
 • E-Docs
 • Private transfers Cape Town luchthaven naar hotel in de stad
 • Verblijf van 3 nachten in Kaapstad in More Quarters (4) of Twelve Apostles Hotel (5), inclusief ontbijt
 • Verblijf van 2 nachten in Hermanus in The Thatch House (4+) inclusief ontbijt of in Gansbaai in Grootbos Garden Lodge (5) op basis van vol pension en activiteiten en concervation levy
 • Verblijf van 2 nachten in Stellenbosch in The Spier Hotel (4) of Babylonstoren Farm Hotel (5), inclusief ontbijt
 • Verblijf van 2 nachten in Sta Lucia Wetlands in Makakatana Bay Lodge, op basis van fully inclusive
 • Verblijf van 2 nachten in Hluhluwe-Imfolozi Park in Rhino Ridge Safari Lodge (4) op basis van vol pension en activiteiten, incl. park fees of 1 Beyond Phinda Private Game Reserve in & Beyond Phinda Mountain Lodge (5), op basis van fully inclusive
 • Verblijf van 3 nachten in Maputaland-Elephant Coast in Rocktail Beach Camp (4* optie) of Thonga Beach Lodge (5* optie) op basis van vol pension en activiteiten (opmerkingen ivm Turtles Rocktail Camp zie na de vermelding van de hotels voor deze rondreis)
 • Heen en terugtransfers van/naar Coastal Cashews pick up/drop off punt voor verblijf in Rocktail Beach Camp (4) of Thonga Beach Lodge (5)
 • Huurwagen Group K (automatische schakeling, airco & stuurbekrachtiging): Toyota RAV automatic of gelijkwaardig met Premium Package verzekering
 • Wagen 1: Pick up More Quarters Hotel of Twelve Apostles Hotel op dag 3 - drop off Cape Town Apt op dag 8
 • Wagen 2: Pick up Durban Apt op dag 8 - drop off Richards Bay of Durban Apt op dag 15
 • Begeleide dagexcursie Kaapse schiereiland - A Wild Child Adventure - inclusief toegangsticket -- opgelet voor 2019 vervangen door Cape Peninsula - Family: Private Full Day (zie uitleg na de vermelding van de hotels voor deze rondreis)
 • Activiteiten volgens programma van de lodges
 • Park fees/Conservation levies/Toegangstickets/Geldende taksen

Niet inbegrepen in de prijs :

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken (tenzij anders vermeld)
 • Park entry fees voor Makakatana Bay Lodge - ter plaatse te betalen (enkel cash geld)
 • Park entry fees voor Rocktail Camp +- 25 zar per volwassene en +- 15 zar per kind en +-25 zar per voertuig - ter plaatse te betalen
 • Community Conservation Levy voor Rocktail Camp 5 zar per persoon - ter plaatse te betalen
 • Bed Levy van 5,70 zar per persoon voor &Beyond Phinda Mountain Lodge - ter plaatse te betalen
 • Overige niet-vermelde excursies en activiteiten
 • Overige niet-vermelde Park fees/Conservation fees
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Eventuele verhogingen van lokale taksen

Inbegrepen voor de huurwagen:
CDW, TLW, PAI, onbeperkt kilometeraantal, locatie toeslagen, schade aan banden en voorruit, 1 bijkomende chauffeur, one way cost binnen de bestemming, verzekering tov. derden, schade door water en aan onderstel van de wagen. Creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.

 • Ter plaatse te betalen : verplichte contract fee: 90,00 zar (onder voorbehoud van wijzigingen), eventuele leverings- en achterlatingskosten
 • Ter plaatse te betalen : eventuele Cross Border fees (prijs op aanvraag)