€ 3.470

Beach & Private Cruise

8
dagen
vanaf
ipv
€ 3.470
Geniet tijdens uw cruise van het prachtige tafereel van sierlijk opspringende dolfijnen vlakbij de catamaran. Vanaf enkele stranden heeft u de mogelijkheid zij aan zij te zwemmen met grote waterschildpadden.
Bestemming 

Mayotte

Gelegen in de straat van Mozambique in de zuidwestelijke Indische Oceaan is dit het meest zuidelijke eiland van de Comoren en uitzonderlijk rijk en gevarieerd, met veel inheemse planten- en dierensoorten.

Het eiland leent zich uitstekend tot mooie wandelingen met prachtige vergezichten over de vele baaien. Baobabs, Afrikaanse tulpenbomen en wilde orchideeën zijn overal te zien. Mayotte telt maar liefst 50 orchideesoorten. Ook de fauna is er overweldigend, denk maar aan de maki, een inheemse lemurensoort.

Maar één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mayotte wordt gevormd door zijn koraalriffen. Het fenomeen van het dubbele rif is uniek en creëert een bijzonder kalme lagune. Goed beschut tegen het natuurgeweld van de oceaan is de lagune een oase van rust en al miljoenen jaren lang een voedingsbodem voor heel specifieke flora en fauna. Het vormt als het ware een natuurlijk aquarium waar veelkleurige zeedieren in harmonie met elkaar samenleven.

Een ander spektakel van Mayotte is de bultrugwalvis. Hier is zelfs goed en van dichtbij te zien hoe dit gigantische zeezoogdier haar pasgeborene de eerste levenslessen bijbrengt. Binnen en buiten de lagune leven diverse soorten dolfijnen en zeeschildpadden. Zwemmen met dolfijnen is trouwens één van de vaste programmapunten van het eiland.

Mayotte kan in de eerste plaats gecombineerd worden met het naburige Madagaskar met vluchten vanaf Nosy Be, maar evenzeer met Kenia en Tanzania met vluchten vanuit Nairobi of zelfs met Ile de la Réunion per Air Austral.

Omschrijving 

Mayotte, een Frans eiland gelegen aan de Straat van Mozambique, halverwege de kust van Afrika en Madagascar, trakteert u op een mix van Afrikaanse en Malagassische cultuur en traditie. Het land, bestaande uit twee eilanden– Petite et Grande Terre - is omringd door een 200km lang koraalrif waardoor de grootste afgesloten lagune ter wereld wordt gevormd. Het ongerepte koraalrif zorgt voor een weelderige onderwaterwereld, met elegante Manta roggen en talrijke kleurrijke vissen. Geniet tijdens uw cruise van het prachtige tafereel van sierlijk opspringende dolfijnen vlakbij de catamaran. Vanaf enkele stranden heeft u de mogelijkheid zij aan zij te zwemmen met grote waterschildpadden. Kers op de taart zijn de bultrugwalvissen die hier van half juli tot half oktober in het warme water van de lagune vertoeven. Zodra u de hoofdplaats Mamoudzou verlaat en naar het binnenland trekt, komt men in de “brousse” met haar mango- en kokosbomen, de kleine dorpjes met hun moskee en kleine doukas (winkeltjes). Langs de straten en op de markten ziet u vrouwen die fruit en groenten verkopen. Het eiland biedt bovendien bijzondere flora met imposante baobabbomen, de Ylang-Ylang en tientallen verschillende wilde orchideeën. Ook de fauna is indrukwekkend: lemuren, maki’s en de vliegende hond, een reusachtige vleermuis dat dag en nacht actief is. Dit kleine eiland is niet alleen bijzonder boeiend vanwege de prachtige natuur en boeiende geologische geschiedenis maar bovendien om zijn bijzonder hartelijke bevolking. Kortom, Mayotte is een paradijs voor duikliefhebbers, snorkelaars en voor iedereen die op zoek is naar authenticiteit, ver weg van de massa.

Dag 1: Mayotte
Aankomst op de Dzaoudzi–Pamandzi International Airport op de zuidelijke punt van het eilandje Petite Terre. Bij het onthaal wordt u een heerlijk geurende bloemenkrans aangereikt. Privé transfer naar uw verblijfplaats op Grande Terre. Korte briefing over uw zeilcruise en verblijf op dit mooie tropische eiland. Check-in in uw kamer met uitzicht op de baobab bomen, het strand en het eilandje Bandrélé. Vrije namiddag aan het strand. Avondmaal met lokale specialiteiten op uw terras.
Verblijf van 1 nacht in Ololo Hotel, op basis van avondmaal en ontbijt.

Dag 2: Mayotte
Na het ontbijt, kennismaking met uw gids en verkenning van de mooiste plekjes van Grande Terre. De tocht gaat langs de kustlijn en verder naar het groene binnenland met grote velden Ylang Ylang bloemen en het kaneelbomen woud. Aan de rand van de weg zal u tientallen mangobomen zien. Het bezoek aan de “Coconi” botanische tuin laat u kennis maken met de vele geuren van het eiland. U ziet er cacaobomen en koffieplanten en uw gids legt u uit hoe het kostbare “sap” van de de Ylang Ylang bloemen wordt gewonnen. Terugrit naar het hotel, langs de westkust en via de “Col de Chirongui”. Onderweg halte bij een uitkijkpunt met prachtig panoramisch uitzicht op Mont Choungui, een heuvel van 594 m hoog die het zuiden van het eiland en de baai van Bouéni domineert. Tot slot een obligate stop bij de grootste baobabboom van het eiland nabij Musical Plage. Avondmaal op uw terras.
Verblijf van 1 nacht in Ololo Hotel, op basis van vol pension.

Dag 3 > 8: Alamanda’s Boat
Na het ontbijt wacht uw catamaran “ l’Alamanda’s Boat”, u afhankelijk van de getijden op bij het strand van Sakouli, of in Mamoudzou. Het grootste deel van uw bagage laat u achter in het hotel en zal u op de dag van uw vertrek terugbezorgd worden op de Dzaoudzi luchthaven. U verblijft 5 nachten aan boord van een heel mooie Catamaran Lagoon 450. Tijdens deze reis gaat u op verkenning rond het eiland Mayotte of u kan kiezen voor een tocht naar één van de zustereilandjes Les Glorieuses of Mohéli. Patrick, uw kapitein en Gwen, gastvrouw en keukenprinses zullen u op uw wenken bedienen. Deze comfortabele catamaran beschikt over 4 tweepersoonskajuiten met badkamer en toilet. Er zijn kajaks, duikvinnen en snorkelmateriaal beschikbaar voor het bezoek aan enkele natuurlijke zwembaden en koraalriffen. Verblijf van 5 nachten aan boord van Alamanda’s Boat op basis van vol pension en een selectie aan frisdranken.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt, vrije tijd aan boord waarna u wordt afgezet aan het ponton van Dzaoudzi. Van hieruit privé transfer naar de luchthaven waar uw bagage u opwacht. Check-in en terugvlucht naar Europa.

Tip: combineer een rondreis op Madagaskar met een safarireis in Kenia en een catamarancruise langs Mayotte… drie exclusieve en onvergetelijke reiservaringen !

Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 6 personen (Moheli):

 • Onthaal bij aankomst op de luchthaven Dzaoudzi-Pamandzi
 • Privétransfer van de luchthaven op Petite Terre naar Grande Terre
 • Verblijf van 2 nachten in Grande Terre in Ololo Hotel op basis van vol pension
 • Verblijf van 5 nachten aan boord van Alamanda's boot op basis van vol pension en frisdranken

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken
 • Overige facultatieve excursies
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Eventuele verhogingen van lokale taksen

Prijs per persoon op basis van 2 personen: 6.440 €

Opmerkingen :

 • Formaliteiten (Belgische nationaliteit) : internationaal paspoort min. 6 maanden geldig na terugreis
 • Visum terplaatse
 • Aanbevolen inentingen/geneesmiddelen: malariapreventie, inenting gele koorts, hepatitis A/B, DTP (difterie, tetanus en polio) - zie ook www.itg.be