AMANJIWO

5.52
Average: 5.5 (1 vote)
vanaf
Dit resort is gelegen in het landelijke binnenland van Centraal Java, in een natuurlijk amfitheater met maar liefst 4 vulkanen als decor.
Omschrijving 

Het 9de eeuwse Boeddhistische heiligdom is vlakbij. Het hart van Amanjiwo bestaat uit een cirkelvormige monoliet uit kalksteen. Opvallend bij het binnenkomen is het speciale zicht dat als een pijl eerst langs de stenen doorgang gaat, om dan zijn weg te vervolgen langs de trappen naar het restaurant, de rijstvelden en eindigt aan Borobudur zelf.

Accommodatie
Het hoofdgebouw is omkaderd door 36 suites, verdeeld over 2 sierlijke maantjes. Alle suites hebben een apart paviljoen met ligbed, een badkamer met 2 wastafels en een buitenbad in de ommuurde tuin. De Garden Suites kijken uit op het terrasvormige landschap terwijl de Borobudur Suites zicht bieden op het gelijknamige tempelcomplex en de vallei. De Garden Pool Suites en Borobudur Pool Suites beschikken over een uitnodigend privézwembad.

Faciliteiten
Het overloopzwembad is omgeven door rijstvelden en bomen en grenst aan de Pool Club. Er is een tennis center en gym suite. In de art room worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. In het restaurant staan Westerse en Indonesische gerechten op de kaart, maar de specialiteit van het huis is beslist de klassieke Javaanse schotels, geserveerd in traditionele koperen schalen.