€ 5.610

The African Explorer – van Kaapstad tot Windhoek

14
dagen
vanaf
ipv
€ 5.610
Deze uitzonderlijke treinreis brengt u vanuit Kaapstad, Zuid Afrika naar Windhoek, Namibië.
Bestemming 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor een schitterend landschap, een heerlijk klimaat en een rijke wildpopulatie. Het is een land vol paradoxen: van hete woestijn tot met sneeuw bedekte bergen, van bosjesmannen tot de moderne westerse cultuur.

Zuid-Afrika heeft een schitterend aanbod aan wildparken verspreid over het ganse land. Het bekendste en meest uitgestrekte safarigebied is het 2 miljoen ha grote Kruger National Park met aangrenzend verscheidene privéreservaten. De privéconcessies van het Kruger Park kunnen ingedeeld worden in 3 grote “Big Five” (leeuw, luipaard, olifant, buffel & neushoorn) zones: het Timbavati Game Reserve, Manyeleti Game Reserve en het Sabi Sands gebied. Hluhluwe en Umfolozi Game Reserves in KwaZulu Natal behoren tot de oudste natuurreservaten van Zuid-Afrika. In de nabijheid liggen ook de privé wildreservaten van Phinda en Thanda en het Greater St.Lucia Wetland Park, een waterrijk natuurgebied langs de kust. Madikwe Game Reserve en Welgevonden Private Game Reserve, op korte afstand ten noorden van Johannesburg, zijn 2 van de recentste malariavrije parken waar de “Big Five” voorkomen. In combinatie met de tuinroute zijn Addo Elephant National Park en Kwandwe Private Game Reserve ideale locaties voor een safari.

Maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden dan enkel wildparken!

De Mpumalanga Provincie beschikt over een gevarieerd landschap van canyons, valleien, bergen, heuvels, bossen, watervallen tot historische stadjes zoals Pilgrim’s Rest. Three Rondavels, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes zijn een paar van de hoogtepunten van deze panoramaroute.

Swaziland is een onafhankelijk koninkrijk bijna volledig omringd door Zuid-Afrika. Dit kleinste land van Afrika staat bekend om z’n lokale, kleurrijke marktjes, typisch Afrikaanse dorpjes, prachtige heuvellandschappen en kaarsenfabrieken.

En dan is er nog de veelzijdige Westkaap. De uitzonderlijk mooie ligging en het aangename klimaat maken van Kaapstad één van de aantrekkelijkste steden ter wereld. Niet te missen zijn de Tafelberg, het Kaapse schiereiland met Cape Point, de Kirstenbosch Gardens en Victoria & Alfred Waterfront. Ten noorden van Kaapstad ligt de mooiste wijnsteek van Zuid Afrika met statige wijnhuizen te midden weelderig groene wijngaarden. Langs de wondermooie kustlijn vind je de walvisroute en de befaamde tuinroute.

“An animal of South Africa, which in its domesticated state resembles a horse, a buffalo and a stag. In its wild condition it is something like a thunderbolt, an earthquake and a cyclone.” Ambrose Pierce

Omschrijving 

Onderweg bezoekt u het charmante stadje Matjiesfontein en het bijzondere en Augrabies National Park, beroemd vanwege zijn watervallen. Hierna glijdt de trein Namibië binnen waar een bezoek aan enkele van de hoogtepunten van het land op het programma staat: Fish River Canyon, Lüderitz, Namib Naukluft National Park, Sossusvlei, Swakopmund, Walvis Bay en Etosha National Park. Tijdens deze unieke reis wordt u begeleid door deskundige gidsen die u uitgebreid zullen informeren over de geschiedenis, cultuur, fauna en flora van beide prachtige reisbestemmingen!

Hoogtepunten:

 • 3600km aan boord van de African Explorer
 • Kaapstad, één van de boeiendste steden ter wereld
 • Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld
 • The Namib Desert, Unesco Wereld Erfgoed site met Sossusvlei, de hoogste duin ter wereld
 • Bizarre rotsformaties en maanlandschap in het Namib Naukluft National Park
 • Safari in Etosha National Park
 • Lüderitz, de eerste vestiging van de Duitse kolonie in Zuid West Afrika
 • Verdwenen door het zand – het spookstadje Kolmanskop
 • Het hoogvlakte van het Aus gebergte
 • Swakopmund – Keizerlijke Duitse architectuur in een Afrikaans decor
 • Windhoek – moderne stad met Duitse achtergrond
 • Namibische specialiteiten en uitmuntende Zuid Afrikaanse wijnen

Deze reis gaat door met Engelstalige gidsen

Dag 1: Kaapstad (A)
Bij aankomst te Kaapstad, onthaal en transfer naar uw hotel in de stad. Maak een wandeling lang het Victoria & Alfred Waterfront of neem de kabelbaan naar de top van de beroemde Tafelberg (niet inbegrepen in de prijs). In de namiddag, bezoek aan de stad en bij zonsondergang kan u vanaf Signal Hill, genieten van de panoramische vergezichten over de stad - werkelijk een adembenemend uitzicht! De avond eindigt met een heerlijk welkomdiner. Overnachting in The Commodore Hotel (of gelijkwaardig) inclusief avondmaal

Dag 2: The African Explorer – vertrek (O/M/A)
Ontbijt in het hotel. In de vroege ochtend, gaat u aan boord van de “The African Explorer” voor uw vertrek vanuit Kaapstad. U reist via de tunnels van de Hex-River Mountains bergpas en verder door naar het gebergte van de Big Karoo. Lunch aan boord van de trein. Bij aankomst in Matjiesfontain heeft u ruim de tijd het kleine Victoriaanse stadje met het beroemde Lord Milner hotel, waar Cecil Rhodes en Edgar Wallace regelmatig verbleven, te verkennen. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 3: Volledige dag aan boord van The African Explorer (O/M/A)
Vandaag blijft u aan boord van de trein en reist u langs de prachtige diverse landschappen van Zuid Afrika. U kan genieten van een goed boek of één van de interessante voordrachten die aan boord worden voor voorgesteld bijwonen. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 4: Augrabies National Park (O/M/A)
Deze ochtend reist u verder in de richting van Upington, vanwaar u een bezoek brengt aan het schitterende Augrabies National Park. Dit natuurgebied werd opgericht ter bescherming van de Augrabies watervallen en vormt één van de belangrijkste trekpleisters in de Noordkaap. De 56 meter hoge waterval stort met een donderend geraas langs de granietrots naar beneden. Dit fascinerend natuurgebied staat bovendien gekend vanwege zijn bijzondere flora en fauna. In de vooravond keert u terug naar de trein voor uw reis noordwaarts in de richting van Namibië. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 5: Fish River Canyon (O/M/A)
Deze ochtend komt u aan in Holoog. De Fish River Canyon, hoogtepunt van de dag, is de tweede grootste canyon ter wereld! Klim aan boord van één van de minibusjes (voorzien van airco) voor een mooie excursie en geniet van de adembenemende uitzichten. U krijgt ook de kans een korte wandeling langs de rand van de canyon te maken. In de namiddag reist uw trein verder en kan u deelnemen aan een “biltong” proeverij (traditioneel gedroogde reepjes vlees). Overnachting aan boord van de trein.

Dag 6: Lüderitz-Kolmanskop (O/A)
Deze ochtend, aankomst in het station van Aus. Het programma van vandaag begint met een korte busrit door het “Sperrgebied” (een afgesloten gebied waar tot op vandaag nog regelmatig diamanten worden gevonden) naar het havenstadje Lüderitz. Nadat u het historische Lüderitz schiereiland bent overgestoken komt u aan bij het volgende hoogtepunt van de dag – Diaz Point, een herdenkingsteken dat werd geplaatst voor de Portugese wereldreiziger Bartolomeus Dias, met op de achtergrond de golven van de Atlantische Oceaan. Op de terugweg naar uw trein, kort bezoek aan het spookstadje Kolmanskop, waar in 1908 de eerste diamanten in Namibië werden gevonden. Zodra u terug bent aangekomen in het station van Aus reist u met uw private trein verder zuidwaarts. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 7: Namib Naukluft National Park (O/A)
In de voormiddag, aankomst in Mariental waar de minibusjes (voorzien van airco) klaar staan voor uw transfer naar de lodges in het Namib Naukluft National Park (reistijd +- 4 uur op voornamelijk onverharde wegen). Overnachting in de Namib Desert Lodge (of gelijkwaardig).
Facultatief kan u een verkenningsvlucht maken over dit fascinerende landschap (op aanvraag – mits toeslag)

Dag 8: Sossusvlei - de hoogste zandduinen ter wereld (O/A)
De vroege ochtend is het beste moment om de reusachtige duinen van de Namib woestijn te bezoeken. Een duin beklimmen kan best zwaar zijn, maar het panoramische uitzicht dat men vanaf de top over deze zee van abrikooskleurig zand krijgt loont zeker de moeite! Open safari voertuigen brengen u de laatste kilometers langs zandwegen tot de Vlei, een een zout-kleivlakte omgeven door duinen. Onderweg hebt u wellicht geluk enkele oryx antilopen en springbokken te observeren. Wanneer de zon ondergaat, geniet van een romantische reis door het prachtige woestijnlandschap. Overnachting in de Namib Desert Lodge (of gelijkwaardig).

Dag 9: Walvis Bay en Swakopmund (O/A)
Na het ontbijt, wachten de tourbusjes u op voor de rit naar Walvis Bay, waar u bij aankomst met enig geluk een massa flamingo’s en pelikanen kan bewonderen. De rondrit door het Namib Naukluft National Park duurt ongeveer 5 uur. In de late namiddag keert u terug naar uw trein in Swakopmund. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 10: Spitzkoppe-Otjiwarongo (O/A)
In de vroege ochtend verlaat de trein het station van Swakopmund. Hij zal halt houden te Usakos voor een excursie naar de granieten punten gekend als “Spitzkoppe”. Een bezoek aan een lokale school biedt u inzicht in het dagelijkse leven van de kinderen van de Damarabevolking (niet mogelijk tijdens schoolvakanties). Vervolgens terug aan boord van de trein en doorreis naar Otjiwarongo. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 11: Etosha National Park (O/A)
Vandaag ontdekt u de wonderen van het Etosha National Park. De excursiebusjes (voorzien van airco) doorkruisen het volledige natuurpark – met een grote kans om olifanten, gnoes, en andere wilde dieren van vrij dicht te kunnen aanschouwen tijdens uw rit. De Etosha Pan, een uiterst vlakke zoutpan, ligt in het hart van het nationaal park. Deze glinsterende “grote witte plaats”, zoals de naam aangeeft, is de grootste zoutpan in Afrika – en met de grote kuddes dieren die hier voorbijkomen, een onvergetelijke ervaring! Deze spannende dag eindigt met een overnachting in de comfortabele lodge in de buurt. Overnachting in Mokuti Lodge (of gelijkwaardig).

Dag 12: Etosha National Park - Otjiwaronga (O/A)
In de voormiddag, geniet je van een uitgebreide safari rit voor men u terugbrengt naar Otijwarongo waar uw private trein u opwacht. De rit gaat verder naar Windhoek waar u ’s avonds wordt uitgenodigd voor een typische African Braai (barbecue) bij een fonkelende sterrenhemel. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 13: Windhoek (O/M/A)
Met een beetje geluk wordt deze rit een safari per trein. Deze unieke route gaat via verschillende private wildreservaten met giraffen, antilopen en struisvogels die u vanuit het raam gemakkelijk kan waarnemen. Wanneer u in Windhoek aankomt, is er een bezoek aan het stadje voorzien met onder andere de neo-gotische Christ Church en het “Tintenpalast”, waar het Namibische parlement is ondergebracht. Vervolgens brengt u een bezoek aan het township Katutura en een lokale markt. Vervolgens transfer naar uw hotel en later afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Overnachting in Avani Windhoek Hotel & Casino (of gelijkwaardig)

Dag 14: Terugreis
Een spannende reis is voorbij! In de loop van de dag, transfer naar de luchthaven, afhankelijk van het vertrekuur van uw vlucht.

De African Explorer is een unieke treinervaring, een rollend hotel, dat slaapwagons aanbiedt in twee verschillende categorieën, een restauratiewagen waar heerlijke 3-gangen diners worden geserveerd en een barwagon. De barwagon is 24u/24u open en is de ideale plaats om bij een fris getapt biertje of een glas Zuid Afrikaanse wijn rustig te ontspannen, te genieten van een goed boek of bij de praten met uw reisgenoten. Gratis thee en koffie zijn voortdurend beschikbaar aan boord. Alle slaapcompartimenten zijn uitgerust met 220/230 V stopcontacten, een kluisje, handdoeken en kleerhangers. De bedden worden dagelijks door het treinpersoneel opgemaakt. De ramen in alle slaapcompartimenten zijn uitgerust met zonneblinden en kunnen indien gewenst volledig geopend worden. De dresscode is formeel, chique avondkledij is niet vereist. Er is een beperkte wasserijdienst beschikbaar gedurende de ganse reis. Voor grotere koffers is er opbergruimte onder de bedden of op de bagagerekken, toch raden we aan, gezien de beperkte ruimte aan boord van de trein om reistassen met zachte wand te voorzien. Er is een dokter aanwezig. De trein vervoert ook de minibusjes voor de excursies onderweg.

Cabines: Categorie Elephant: +- 7m² zijn voorzien van 2 bedden in L-vorm geplaatst, een uitklaptafel met lavabo, een ventilator en kluisje. Kleine badkamer met douche en toilet, airco en een klein kastje. Er zijn 5 wagons met elk 5 compartimenten.

Categorie Leopard: +- 10m² voorzien van 2 single bedden of een tweepersoonsbed, een wandkast en een kleine zitplaats. De badkamers zijn voorzien van haardroger en kleine gadgets. Er zijn 5 wagons met elk 3 suites.

Reisdata: Cape Town – Windhoek

 • 18/02-03/03/19 Engelstalig
 • 21/10-03/11/19 Engelstalig *
 • 11/11-24/11/19 Engelstalig *
 • seizoen toeslag zie prijzen

Prijs per persoon:

 • Op basis van dubbel/categorie Elephant: € 5.610,00
 • Single toeslag: € 2.930,00
 • Op basis van dubbel/categorie Leopard: € 7.410,00
 • Single toeslag op aanvraag
 • Seizoentoeslag oktober/november: € 300,00
Prijs omvat 

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: 1 nacht in The Commodore Hotel (of gelijkwaardig) in Kaapstad, 8 nachten aan boord van de “The African Explorer”, 2 nachten in Namib Desert Lodge (of gelijkwaardig) in Namib Desert, 1 nacht in Mokuti Lodge (of gelijkwaardig) vlakbij Etosha National Park, 1 nacht in Avani Windhoek Hotel & Casino (of gelijkwaardig) in Windhoek, alle maaltijden zoals aangeduid in de reisroute (O = ontbijt, M = middagmaal, A = avondmaal), Engelstalige reisleider van Kaapstad tot Windhoek, dokter aan boord van de trein, alle vermelde excursies en bezoeken inclusief toegangstickets, alle excursies en transfers met minibus (airco), tijdens het verblijf in de lodges blijft uw hoofdbagage in uw compartiment op de trein, luchthaven transfers te Kaapstad en Windhoek, fascinerende korte informatiesessies over de landschappen, het leven en de cultuur van de bestemming, uitgebreide informatie map speciaal voorbereid voor deze reis, gids over Namibië en bibliotheek aan boord van uw private trein.

Niet inbegrepen in de prijs: internationale vluchten, persoonlijke uitgaven, niet vermelde maaltijden, dranken, reisverzekering, fooien. Reisformaliteiten: internationale reispas geldig tot minimum 6 maand na terugreis (2 opeenvolgende blanco pagina’s voor Zuid Afrika), bijzondere formaliteiten voor Zuid Afrika voor jongeren tot en met 18 jaar (consulteer uw reisbureau of https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland), geen specifieke vaccinaties noodzakelijk (raadpleeg uw huisarts of www.itg.be).Prijs geldig op basis van dubbel/categorie Elephant. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen en niet retroactief. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid – 11/06/2018.

Nota’s:

 • vanwege mogelijke logistieke beperkingen, kunnen er wijzigingen aan het programma soms noodzakelijk zijn
 • de reis gaat door vanaf minimum 50 deelnemers
 • max 64 deelnemers