OP EEN MILIEUBEWUSTE MANIER NAAR DE POOLGEBIEDEN

Le Commandant-Charcot is het allereerste hybride-elektrische poolexpeditieschip aangedreven door vloeibaar aardgas. Hiermee biedt Ponant u expeditiecruises aan die u tot aan de grenzen van het onbekende brengen.

De Noord- en Zuidpool zijn meer dan alleen maar bestemmingen. Ze beheersen ons hele bestaan. Het is een absoluut voorrecht naar de poolgebieden te kunnen reizen, iets wat voorbehouden is aan weinigen.

 

Tijdens elke expeditie, wanneer we een nieuwe fjord oversteken, komt de ziel van de ontdekkingsreiziger in mij naar boven. Zulke momenten zijn nu net zo magisch als de allereerste keer.

Kapitein Patrick Marcesseau

 

NAVIGEREN DOOR IJS

Met behulp van de allernieuwste technologieën, en in combinatie met vaar- en manoeuvreertechnieken die Ponant door tientallen jaren van training heeft verworven, past de kapitein het traject voortdurend aan volgens de weersomstandigheden. Maar waar het schip ook vaart, het is steeds met volledig respect voor het milieu.

In het midden van het ijs

Een paraat expeditieteam aan uw zijde

Het expeditieteam van Le Commandant Charcot , bestaande uit 19 tot 23 experts, vormt een van de vaste waarden van Ponant. Biologen, natuuronderzoekers, ingenieurs, glaciologen en geologen, deze experts in de poolgebieden staan ​​klaar om de veiligheid van al uw activiteiten te garanderen en om hun passie voor de poolgebieden te delen. Ze verschaffen belangrijke inzichten over de fauna, flora en lokale populaties en zijn betrokken bij het behoud van dit biologisch en cultureel erfgoed.

Expeditieleiders

De expeditieleider is naast de kapitein de hoofdverantwoordelijke voor het aansturen en coördineren van het verkenningsaspect van de expeditie. Ze sturen het team van natuurgidsen en wetenschappers, en zorgen tevens voor de veiligheid tijdens de excursies.

Meeslepende poolervaringen

U heeft een rijke keuze aan typische Ponant-activiteiten zoals kajakken, wandelen of sneeuwschoenwandelen, poolduik met of zonder pak, wetenschappelijke uiteenzettingen… Kortom, leef en adem op het ritme van de polen.

Ervaar de gedempte stilte van de uitgestrekte poolwoestijn, alleen gesust door het geknars van sneeuwschoenen.  Voel de bries van het verre noorden op je gezicht terwijl je comfortabel zit op een slee die wordt aangedreven door een lokale musher en zijn honden. Ontmoet de Inuit in hun winterkampen en ervaar hoe het is om een ​​van de laatst overgebleven pooljagers te zijn.

UW POOLEXPEDITIE AAN BOORD

Ook aan boord gaat de verkenning verder, met experts die tijdens lezingen in het moderne theater de vaak complexe ecosystemen van de poolgebieden met wetenschappelijk inzicht aan u verklaren.

Maar geniet ook van de culinaire uitmuntendheid in het restaurant van Alain Ducasse, de Chef met niet minder dan 21 Michelinsterren. Ook de interieurs zijn smaakvol, waarvoor het ontwerpersduo Jean-Philippe Nuel en Jean-Michel Wilmotte hebben getekend. Hun stijl is geraffineerd met verfijnde lijnen en lichte tinten.

“Het is een hele uitdaging om onze culinaire filosofie te delen: heel strikt zijn in de keuze van producten en de kruiden, dressing en temperatuur van de gerechten, het gebruik van een bepaalde techniek benadrukken en ervoor zorgen dat alles aantrekkelijk wordt gepresenteerd.”

Jérôme Lacressonière, directeur bij Ducasse Conseil

 

Uitzonderlijke suites en staterooms

Aan boord zijn er 135 suites en staterooms, variërend van 20 tot 115 m², allemaal met een eigen balkon of terras, volledig volgens de PONANT-filosofie: een zeldzame en uitzonderlijke ambiance bieden aan elke passagier en het sentiment van cruisen met een privéjacht versterken.

Hierbij alvast enkele ideeën voor uw expeditiecruise naar de Noord- of Zuidpool. 

DE TOPPERS UIT ONZE COLLECTIE

Antarctica: Weddellzee & Larsenijsplaat

Een cruise op de Weddellzee, grotendeels bevroren door een dikke en samengedrukte ijsschots, is een unieke ervaring: het is een voorrecht om deze uitzonderlijke landschappen te ontdekken.

  • Afvaarten: 26 november en 7 december 2022 (13-daagse)

Deze twee expeditiecruises verdienen ook uw aandacht

Noordoost-Groenland ontdekken

  • 13-daagse: Reykjavík – Reykjavík
  • 22 mei 2022

Vanuit Reykjavik bereikt u de regio Ittoqqortoormiit, de thuisbasis van een kleine gemeenschap van Kalaallit (inwoners van Groenland): meteen komt u meer te weten over het leven van de laatste jagers in de poolgebieden.

Noordoost-Groenland ontdekken – Met National Geographic

  • 13-daagse: Reykjavík – Reykjavík
  • 10 mei 2022

In samenwerking met National Geographic Expeditions. Tijdens deze cruise is er een National Geographic-fotograaf en een N.G. expeditieleider mee aan boord.

Expeditie naar Nordaustlandet, Spitsbergen

Ontdek met Ponant de afgelegen gebieden van het noorden van Spitsbergen tot Nordaustlandet, een regio die in deze tijd van het jaar niet toegankelijk is voor traditionele cruiseschepen.

  • 15 juni 2022 (9-daagse)

Raadpleeg uw reisagent of Footprints Luxury Cruises :
Contactpersoon : Lynn Vleugels
+32 (0)3 242.82.80
cruises@footprints.be