Sieraad van ruim 4000 eilanden

Hoewel het land ruim 120 miljoen inwoners telt, heb je nooit het gevoel dat het overbevolkt is, behalve dan in de megagrote steden, Tokyo en Nagoya voorop.

Precies dat is nu zo fascinerend: ondanks dat Japanners in de steden samenhokken, blijft alles goed georganiseerd. Ook hierin speelt het patroon-denken wederom een rol.

Terwijl de metropolen barsten van de meest extravagante uitingen van rijkdom, zoals in de Ginza Street in Tokyo, kun je rust en contemplatie vinden in historische theehuizen. Naast de snobistische punk & gothic lollita’s, vind je ook de stille Geisha in traditionele kimono.

Waarom naar Japan reizen in 2021 ?

Silversea Cruises, Regent Seven Seas en Oceania Cruises : dat zijn alvast drie goede redenen waarom je in 2021 naar Japan zou (moeten) reizen. En dan specifiek in de herfst: in oktober vat de natuur de vlam van de verkleuring. Beleef dan uw ultiem Sakura moment : Japan zal je zeker inspireren.

Sushi time !

Japan is het land van de iconen: Nikkon in de fotografie, Toyota in de auto-industrie, Nintendo in de game en consolesindustrie,… Merknamen zijn er in overvloed. Het meest gekende gastronomische icoon is ongetwijfeld de “sushi”. Maar de Japanse keuken staat voor zoveel meer dan alleen maar rijst opgerold in nori (zeewier). Tijdens deze cruises zal je al proevend de finesse ontdekken in smaak en vorm. Elk gerecht krijgt de aandacht van een kunstwerk, met respect voor het pure ingrediënt.

Japan : onze cruiseselectie voor de herfst 2021

Uiteraard biedt de lente met de bloesems een ongezien spektakel. Precies daarom vieren de Japanners dan hun befaamde “Gouden Week”. Wij selecteerden echter 3 cruises die in de herfst vallen. Prachtig om te zien hoe de natuur dan dieprood kleurt.

SILVERSEA CRUISES : Silver Moon

 • Japan, beleef uw Sakura moment
 • 12-daagse : Tokyo – Tokyo (met stop in Busan, Zuid-Korea)
 • afvaart 5 oktober 2021

REGENT SEVEN SEAS : Seven Seas Explorer

Mooi meegenomen : bij Regent is écht alles inbegrepen, inclusief een ruim aanbod van excursies!

Geniet bovendien van dit extra aanbod (voor of na uw cruise) : GRATIS VERLENGING VAN DRIE NACHTEN IN TOKYO

 • Japan, historische heiligdommen & moderne skylines
 • 13-daagse : Tokyo – Tokyo (met stop in Busan, Zuid-Korea)
 • afvaart 11 oktober 2021

OCEANIA CRUISES : Regatta

 • Japan, de poort naar Zuidoost-Azië
 • 17-daagse cruise : Tokyo – Singapore, met China (Shanghai & Hong Kong) en Vietnam (Hue en Saigon)
 • afvaart 28 oktober 2021

Oceania, lente 2022 :

Japan, 3 afvaarten !

Nautica : Cruise rond Japan
 • 11-daagse cruise : Tokyo – Tokyo, met Zuid-Korea (Busan)
 • Afvaart 2022 : 5 april, 15 april en 25 april

 

Vanuit Tokyo verkent u enkele van de meest iconische plaatsen in Japan, waaronder de voormalige keizerlijke hoofdstad Kyoto met de Zentuinen en-heiligdommen, en Hiroshima met het imposante Peace Memorial Park dat ons het oorlogsverleden in herinnering brengt.

DE JAPAN HYPE

Er is momenteel veel vraag naar Japan : wij raden u dan ook aan tijdig te boeken. Wij helpen u graag verder met het vinden van een Japancruise op de voor u meest geschikte datum in 2021, 2022 en 2023. Niet alle afvaarten zijn op de Footprints Luxury Cruises website gepubliceerd.

Raadpleeg uw reisagent of Footprints Luxury Cruises :
Contactpersoon : Chris Ganseman
+32 (0)3 242.82.80
cruises@footprints.be