DE NIEUWE EXPEDITIEKLASSE

HANSEATIC inspiration – nature – spirit

EXPEDITIE, AVONTUUR EN COMFORT : in perfecte balans

Met de HANSEATIC schepen, van de prestigieuze vloot van Hapag-Lloyd Cruises, vaar je verder in afgelegen regio’s dan andere schepen. Je ontdekt nieuwe ervaringen en je komt wel heel uitzonderlijk dicht bij de wonderen van de natuur. Deze intieme expeditieschepen brengen je naar plaatsen die buiten het bereik van grotere cruiseschepen liggen, of je nu naar de Hebriden of de Azoren, naar Antarctica of de Zuidzee gaat.

Intensieve avonturen op spectaculaire routes

Je beleeft het van zeer dichtbij, met respect voor de delicate omgeving. Meer nog, je deelt jouw persoonlijke expeditie met een kleine groep van niet meer dan 230 gepassioneerde ontdekkingsreizigers. Welkom aan boord!

Wat u nog moet weten:

 • De HANSEATIC inspiration is een internationaal schip, waarbij alle cruises zowel in het Engels als in het Duits worden uitgevoerd. Daarom raden wij u dit schip sterk aan.
 • De HANSEATIC natuur en de HANSEATIC-spirit zijn Duitstalige schepen, waarbij alle cruises alleen in het Duits worden uitgevoerd.
 • De HANSEATIC spirit is exclusief voor gasten van 18 jaar en ouder.

Omringd door avontuur

Reis door de meest afgelegen en fascinerende regio’s van Antarctica tot Zuid-Afrika, van Kaapverdië tot de Azoren, langs de kust van Noord- en West-Europa tot de uitgestrekte Arctische gebieden.

Niet alle expedities gaan dus per se naar de Noord- of Zuidpool. De expedities naar warmere oorden, noemen wij “groene expedities”.

En ja, ook dit geven wij graag mee: bij expeditiecruises zijn alle “excursies” steeds inbegrepen.

Elke dag het buitengewone

Voor een expeditiecruise moet je wel flexibel zijn: als er dieren gespot worden, kan het zijn dat je jouw cocktail in de bar even moet laten staat. Ook de weersomstandigheden kunnen een invloed hebben op de excursies. Dus lang niet alles kan op voorhand 100% gepland en uitgevoerd worden. Maar…

Maar er is meer: Een team van experts op verschillende domeinen begeleidt elke cruise. Deze ervaren expeditieleiders en gepassioneerde gastsprekers nemen je mee in hun verhaal: zowel tijdens de landings als aan boord met voordrachten en multimedia. Zo kom je meer te weten, beleef en ontdek je nog meer.

Buitengewone herinneringen

Je beleeft ook enkele momenten om nooit te vergeten. Een champagnereceptie vlak naast een gigantische ijsschots. Een ijssalon gebouwd van palmbladeren in het kristalheldere water van de Zuidzee.

Een crew van ruim 175 man staat klaar om alle wensen, groot en klein, van maximaal 230 gasten te vervullen. Attent, enthousiast en aangenaam discreet, steeds met de glimlach.

DROOMBESTEMMINGEN

Een expeditiecruise boekt je goed voorbereid. Je droomt van die bijzondere  bestemming, van het avontuur maar ook van de luxe aan boord van de HANSEATIC vloot: heerlijk ontspannen onder een blauwe hemel op een verlaten strand of met een kajak dobberend langs de ijsschotsen.

Alles start met een goede voorbereiding en gedetailleerde informatie. Footprints Luxury Cruises en jouw reisagent helpen je graag verder.

Hierbij alvast enkele ideeën voor de Winter 2022-23:  expeditiecruises naar Antarctica.

DE TOPPERS UIT ONZE COLLECTIE

Het koninkrijk van de pinguïns

Beleef een onvergetelijk avontuur aan het einde van de wereld: Antarctica nodigt u uit om versteld te staan met machtige gletsjers, majestueuze ijsbergen en dichtbij observaties van dieren in hun natuurlijke habitat.

 • Afvaart: 01 december 2022 en 06 januari 2023

Deze twee expeditiecruises verdienen ook uw aandacht

Beleef het broed- en kweekseizoen van de pinguïnkuikens

 • 17-daagse: Ushuaia – Ushuaia
 • 24 januari 2023

Het beleven van het broed- en kweekseizoen van de pinguïnkuikens in de Antarctische zomer is echt wel uniek.

 

Ijsavontuur in de Antarctische Cirkel

 • 20-daagse: Ushuaia – Ushuaia
 • 09 februari 2023

Expeditie in de puurste zin: met o.a. 9 dagen voor de ontdekking van de Zuidelijke Orkney-eilanden, de Zuidelijke Shetlandeilanden, de Weddellzee, het Antarctisch Schiereiland.

Geïnspireerd door de natuur

In de hutten en suites komen gebogen lijnen, natuurlijke kleuren en hoogwaardige materialen samen in een harmonieus ruimteconcept dat pure ontspanning belooft – en levert.

 • Uitzicht op de oceaan: ​​uitsluitend buitenhutten en suites, bijna allemaal met balkon of Frans balkon
 • Ruime kajuiten voor een ontspannen verblijf: van 21 m² tot 71 m².
 • Details maken het verschil, bijvoorbeeld met de verrekijker, de nordic walking-stokken, airconditioning, koffiezetapparaat en minibar (gratis) en 24-uurs cabineservice.
 • Scheidbare bedden.
 • Regendouche en verwarmde wand in badkamer (o.a. voor handdoeken en natte parka’s)

Culinaire expeditie, geïnspireerd door de bestemming

Aan boord creëren drie ruime eersteklas restaurants een unieke en internationale gastronomische keuken, steeds met een link naar uw bestemming. In alle vrijheid: flexibele maaltijden, vrije seating en attente 24-uurs cabineservice.

 • Ontdek verfijnde Japanse creaties en Peru’s moderne en modieuze keuken in de Nikkei (foto rechts).
 • Het ruime HANSEATIC Restaurant (foto links onder): Van ontbijt tot diner, ervaar de eindeloze verscheidenheid aan creatieve gerechten op elk moment van de dag.
 • Het Lido Restaurant (foto rechtsonder). Ontbijten onder een open hemel, of genieten van een sappige steak die tot in de perfectie is bereid op de grote buitenBBQ – gegarneerd met een adembenemend panoramisch uitzicht. Bekijk de chef-koks aan het werk in de open showkeuken of ga direct naar het ijsstation voor het dessert.

Andere cruises met Hapag-Lloyd:

aan boord van de MS Europa 2

Wij selecteerden twee originele reisroutes voor u.

De Balearen & de charmante Côte d’ Azur

 • Van Malaga naar Monte Carlo
 • 9-daagse, afvaart: 18 juli 2022
 • Vanaf € 5.390 pp.

Heerlijk relaxen op de met zon overgoten Balearen. Ontdek de magische ziel van Marseille als één van de oudste Franse steden. Flaneer in het chique Saint-Tropez.

Super escapade

 • Van Palma de Mallorca naar Nice
 • 5-daagse, afvaart: 30 september 2022
 • Vanaf € 2.930 pp.

Geniet van een superlang weekend aan boord van de MS EUROPA 2.
Tijdens deze cruise vaart u langs de Côte d’ Azur en bezoekt u hotspots zoals Saint-Tropez en het mondaine Nice.

BEKIJK DE BROCHURE : MS EUROPA 2, oktober 2022 – september 2023

Klik en bekijk de brochure met een overzicht van de vaarroutes. 

Raadpleeg uw reisagent of Footprints Luxury Cruises :
Contactpersoon : Lynn Vleugels
+32 (0)3 242.82.80
cruises@footprints.be