GALAPAGOS EXPEDITIE

NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

SILVERSEA EXPEDITIONS

Photo courtesy: Silversea Expeditions & Lucia Griggi

UNIEKE KANS

Met Nederlandstalige begeleiding aan boord

Van 4 tot 14 december 2025

 • 11 daagse: Brussel – Brussel
 • waarvan 7 nachten, expeditiecruise San Cristobal – San Cristobal aan boord van SILVER ORIGIN
 • + Pre- en post programma
Galapagoseilanden, een van de meest afgelegen plekken ter wereld.

De 19 eilandenarchipel, de thuisbasis van een verbazingwekkende 9.000 soorten flora en fauna, was ’s werelds eerste UNESCO-erfgoedlocatie en is veruit de vreemdste, mooiste plek op aarde.

Door-to-Door service (all-in)

 • Privé-transfer naar de luchthaven en terug
 • Internationale vluchten naar Quito en terug vanuit Guayaquil in economy class
 • Luchthaventransfers ter plaatse
 • Pre-cruise hotelovernachting in Quito
 • Chartervluchten Quito – San Cristobal – Guayaquil
 • Expeditiecruise van 7 nachten, all-in aan boord van Silver Origin (alle maaltijden, dranken, butler service, excursies)

DOOR-TO-DOOR TARIEF (all-in), prijs per persoon

Classic Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 5)

 • Officiële prijs: € 13.500
 • Uitzonderlijke Footprints prijs: € 12.825
 • Superior Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 6): € 14.500
 • Deluxe Veranda Suite (31 m2 terras incl., dek 6): € 13.900
 • Medaillon Suite (33 m2 terras incl., dek 6): € 19.400
 • Silver Suite (50 m2 terras incl., dek 5 of 6): € 23.400
 • Grand Suite (95 m2 terras incl., dek 5 of 6): € 34.500
 • Owner’s Suite (160 m2 terras incl., dek 6): € 41.700

Classic Veranda Suite

Classic Veranda Suite, badkamer

Superior Veranda Suite

SILVER ORIGIN, het meest elegante schip dat ooit de Galapagos heeft bevaren.

Vanaf het moment dat je aan boord gaat van het expeditieschip Silver Origin, ontdek je nieuwe avonturen.

De Galápagos brachten Darwin ertoe om On The Origin Of Species te schrijven. Je zult ook geïnspireerd raken door die rijke diversiteit van deze archipel. Of je nu met schildpadden zwemt, zeeleeuwen ziet stoeien of langs de reuzenschildpad door Santa Cruz slentert, er is iets verbazingwekkends achter elke hoek van deze meeslepende ervaring.

 • Capaciteit: 100 gasten
 • Bemanning: 90
 • Bouwjaar: 2020
 • Met aan boord: een team van Ecuadoriaanse deskundige gidsen, 8 Zodiacs, luxe suites, 2 restaurants, ontdekkingslounge, observatielounge,…

Waarom je zou kiezen voor Silversea Expeditions?

Silversea Expeditions en het schip Silver Origin bieden een unieke en luxueuze manier om de Galapagos-eilanden te verkennen. Met de Silver Origin, het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, wordt de top van ervaringsgerichte cruises in de Galapagos bereikt. Het schip is ontworpen met een focus op milieubewustzijn en biedt een intieme ervaring met de hoogste bemanning-tot-gast verhouding in de Galapagos. Aan boord vindt u suites met balkons, butlerservice, verfijnde interieurs en een interactieve basis voor expedities.

De Ecuadoriaanse keuken aan boord weerspiegelt de lokale cultuur, terwijl de deskundige gidsen van het schip diepgaande kennis over de bestemming bieden. De Silver Origin is uitgerust met 8 Zodiacs voor excursies, waardoor gasten dicht bij de unieke flora en fauna van de eilanden kunnen komen. De combinatie van Italiaanse luxe met geweldige expeditie-ervaringen zorgt voor een herdefiniëring van luxe in de Galapagos. Of u nu ontspant in de Explorer Lounge of de dag doorbrengt met Zodiac-verkenningen, Silver Origin biedt een bestemmingsimmersive ervaring die verder gaat dan de gebruikelijke excursie.

Een ervaring om nooit te vergeten

Een cruise met Silver Origin rond de eilanden van Galápagos is een belevenis met ongelooflijke ervaringen. De wandelingen duren doorgaans twee uur en tijdens elke avondbriefing zullen leden van het expeditieteam beschrijven hoe uitdagend ze allemaal zijn. Eenmaal aan wal kun je een wandelstok gebruiken als je dat nodig hebt. De wandelingen bestrijken geen lange afstanden, omdat de meeste tijd wordt besteed aan het ervaren en horen van de vele bezienswaardigheden en diersoorten om je heen. Dat is precies wat je leert wanneer je langs een zeeleguaan stapt of langs slapende zeeleeuwen navigeert…

Andere fascinerende aspecten zijn de vulkanische aard van Galápagos en het interessante verhaal van Darwin. Er valt zoveel te zien, te leren, te ontdekken… Maar de heel bijzondere momenten zijn toch wel het zwemmen met speelse zeeleeuwen en nieuwsgierige pinguïns, het oog in oog staan ​​met een albatros… Het meest overweldigende is de omvang en verscheidenheid van zoveel ongelooflijke diersoorten – en dat ze allemaal in harmonie leven, naast elkaar en met respect voor elkaar.

EXPEDITIECRUISE MET NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING AAN BOORD

04 december: Brussel – Quito, pre-cruise hotelovernachting

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Quito.

 

05 december: Quito, pre-cruise hotelovernachting

Bij aankomst: transfer naar het hotel en overnachting.

06 december: Quito – San Cristobal (Galapagos)

 • Start van de cruise, afvaart om 16.30u

Zoals zoveel eilanden op de Galapagos, wordt San Cristobal gevormd door slapende vulkanen. Het ligt ten oosten van de archipel en is een van de oudste eilanden in de groep. Ongeveer 8.000 mensen wonen op het eiland en leven van het toerisme, de visserij, in overheidsgebouwen of van de rijke vulkanische gronden, terwijl er in de hooglanden een beperkte landbouw bestaat. Puerto Baquerizo Moreno op het zuidwestelijke puntje van het eiland is de hoofdstad van de Galapagoseilanden. Een standbeeld van Charles Darwin siert de haven en markeert een van de eerste plaatsen waar hij waarschijnlijk in de jaren dertig van de negentiende eeuw aan land stapte.

 • Kicker-Rock, 17.00u

Kicker Rock is het verticale overblijfsel van een voormalige tufsteenkegel op minder dan 5 kilometer ten westen van San Cristobal. Zowel de Spaanse naam “Leon Dormido” (Slapende Leeuw) als de Engelse naam Kicker Rock impliceren dat het slechts één rots is, terwijl het in feite een grotere is van 300 meter lang en 100 meter breed met een maximale hoogte van ongeveer 150 meter.

07 december:

Prins Philips Step’s, Genovesa: 2 excursies

Genovesa is een van de meest noordelijke eilanden van de archipel. Genovesa’s zuidkant van de krater van de schildvulkaan stortte in en er ontstond een beschermde baai die bekend staat als Darwin Bay. Het eiland wordt vaak het ‘Vogeleiland’ genoemd, omdat de aantallen en soorten land- en zeevogels op Genovesa vrij buitengewoon zijn.

Darwinbaai, Genovesa : 2 excursies

Op Genovesa Island stopt het schip in Darwin Bay, een oude vulkanische krater die nu door de zee wordt overspoeld. Zodiacs landen op een pittoresk zandstrand waar Galapagos-zeeleeuwen vaak rusten op het fijne, witte zand.

08 december:

Noord-Seymour: 3 excursies

De landing op North Seymour Island vindt plaats op zwarte lavasteen. Na een korte klim komen bezoekers aan op het vlakke plateau van het eiland, waar een aantal zeeleeuwen jongen verzorgen en fregatvogels nestelen.

Sullivanbaai (Santiago): 2 excursies

De lavavelden van Sullivan Bay op het eiland Santiago zullen bezoekers onvermijdelijk aan het oppervlak van de maan herinneren.

09 december:

Rondvaart door het Bolivar-kanaal.

Punta Mangle, Fernandina: 2 excursies

Tussen de indrukwekkende nieuwe lavavelden van Fernandina Island verbergt zich een baai omgeven door mangroven. Een lonende plek om vogels te spotten, aangezien de baai het punt is waar het land de zee ontmoet en de twee omgevingen met elkaar verbindt, met zeevogels, kustvogels en landvogels allemaal op dezelfde plek.

Punta Moreno, Isabela: 2 excursies

Dit indrukwekkende en uitgestrekte zwarte lavaveld van Pahoehoe ligt aan de zuidkust van Isabella Island en ligt tussen twee stijgende actieve vulkanen, Sierra Negra en Cerro Azul, waar je in de verte een panoramisch uitzicht op hebt.

10 december:

Hooglanden van Santa-Cruz: 2 excursies

Santa Cruz Island bereikt een maximale hoogte van 864 meter (2835 voet) boven zeeniveau; op grote hoogte zorgen weersveranderingen voor microklimaten. De soorten flora en fauna die in de buurt van de kustlijn voorkomen, zijn heel anders dan die in de hooglanden.

Fausto Llerena Fokcentrum, Puerto Ayora: 2 excursies

Silver Origin zal voor anker gaan voor Puerto Ayora, Santa Cruz, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station zich bevindt.

11 december:

Gardner Bay, Española: 5 excursies

Gelegen aan de noordkust van Española vallen het turquoise water en het witte zandstrand al van ver op. Dit strand is gemaakt van verpulverde schelpen en koralen en biedt een zandstrook van maximaal 1 kilometer lang.

Punta Suarez, Española: 1 excursies

Punta Suárez ligt op de westelijke punt van Española, het oudste eiland van de Galápagos. Steile kliffen bieden uitstekende thermiek voor zeevogels en in de wind kunt u zwaluwstaartmeeuwen, Nazca-genten en blauwvoetgenten spotten.

12 december:

San Cristobal, Isla Lobos, aankomst 12.00u

Cerro Brujo, San Cristobal: 2 excursies

Aankomst 15.00u. Een indrukwekkende tufsteenkegel is door erosie uitgehouwen tot een prachtig natuurlijk beeldhouwwerk, dat een rustplaats is voor zeevogels zoals blauwvoetbobbies en bruine pelikanen. Eén van de mooiste witte zandstranden van de Galapagos (zwemmen of snorkelen).

13 december: San Cristobal – Guayaquil – internationale aansluiting

 

14 december: Brussel

Voor info & reservatie: contacteer uw reisagent.