Parels van de Egeïsche & Ionische Zee

8-daagse : Rome - Piraeus
 • Zeecruise
 • HOLLAND AMERICA LINE: Nieuw Statendam
 • Rome, Civitavecchia (Italië)
 • loc-baggage
  Kroatische Kust, oostelijke Middellandse Zee
 • 8 dagen
€ 1.669
per persoon

Reeds bekende data

  Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

   

  Maak een romantische cruise naar Italië en Griekenland via kuststeden en zonovergoten eilanden. Verken het ommuurde Dubrovnik en het boeiende Kotor, geniet van de zon op Korfoe, en ontdek de oude schatten van Olympia en Nauplion.

   

  KROATIE

  Dubrovnik verleidt toeristen met zijn gepolijste (en heel schone!) kalkstenen straten, theatrale architectuur, charmante cafés, uitnodigende restaurants en opvallende winkels langs schilderachtige zijstraten.

   

  MONTENEGRO

  Als u de baai van Kotor binnenvaart, zult u versteld staan van de dramatische schoonheid van deze Montenegrijnse kuststad. Dromerige kustdorpen zijn gebouwd op een achtergrond van bergen die eindigen in de Adriatische Zee, terwijl het stenen labyrint van de oude stad rijk is aan middeleeuwse architectuur en historische monumenten, tevens vindt u er de smalste straat ter wereld.

   

  GRIEKENLAND

  Korfoe is de parel van de Ionische Zee en trok in de 19e eeuw koninklijke families uit heel Europa aan, en sindsdien beroemdheden vanuit de hele wereld.

  De haven van Katákolo is de toegangspoort tot de Peloponnesos, een van de meest intrigerende en minst bekende gebieden van Griekenland met de beroemde locatie van het oude Olympia, een van de meest geliefde overblijfselen van de klassieke wereld.

  Nauplion is een van de mooiste stadjes van de oostelijke Peloponnesos. Het ligt aan de Argolische Golf, onder het waakzaam oog van het indrukwekkende Palamidi-fort.

  Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland. Van de ruige haven van Piraeus, toegangspoort tot Griekenlands legendarische eilanden, tot het Parthenon, eeuwig symbool van de Westerse beschaving: Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classici.

   

  Prijsvoorbeeld  afvaart 01/08/2021 :

  Buitenkajuit Ocean View: € 1.699 pp. (dd. 08/03/2021)

  • Inclusief volpension en Signature drankenpakket
  • Inclusief Signature dinerpakket
  • Inclusief vooruitbetaalde hotelservicekosten
  • Boek een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een Premium internetpakket
  Vaarroute
  Dag 1
  Civitavecchia/Rome (Italië) : afvaart om 16.00u
  Dag 1
  Civitavecchia/Rome (Italië) : afvaart om 16.00u

  Wanneer u aan boord gaat van een cruise naar Rome met Holland America Line ervaart u het bruisende modernisme samen met de rijke geschiedenis.

  U kunt in de voetstappen van de keizers op één middag wandelingen maken, koffie drinken in Renaissance-pleinen en hedendaagse kunst zien. Uw tijd om Rome te verkennen begint in de nabijgelegen haven Civitavecchia, een stad aan de kust met wortels die teruggaan tot de Etruskische tijd.

  Neem kennis van het Forte Michelangelo (zowel Bramante als Michelangelo leverden een bijdrage aan het ontwerp), en de lungomare, een levendig traject langs de zee met strandclubs, bars en restaurants.

  Als u eenmaal in de eeuwige stad bent kunt u uw dagen vullen met musea, kerken, archeologische plekken, traditionele trattorias, ambachtswinkels en, natuurlijk, gelato. Het Colosseum en het Vaticaans museum zijn de superster-attracties van Rome, maar u kunt ook genoeg rustigere juweeltjes verkennen. Voor degenen die van lekker eten houden, zijn er de markten in Campo de' Fiori of het wat verder gelegen Testaccio. De hippe buurt Monti, naast het Colosseum, heeft een bruisend pleinleven en boetiekjes, terwijl de Villa Borghese een groene oase biedt met zicht op de St. Pieter-basiliek en het Galleria Borghese gevuld met meesterwerken. Hoewel Rome niet in één dag gebouwd mag zijn, kunt u tijdens onze cruises naar Rome in 24 uur zeker de topbezienswaardigheden zien en fantastische dingen doen.

  Dag 3
  Dubrovnik (Kroatië) : 08.00u - 17.00u
  Dag 3
  Dubrovnik (Kroatië) : 08.00u - 17.00u

  Op de zuidelijke punt van de Adriatische kust van Kroatië eiste Dubrovnik zijn recht op roem op tijdens de 450 jaar van zijn bestaan als de onafhankelijke Republiek Ragusa, geflankeerd door grootmachten als Venetië en het Ottomaanse Rijk. Eens beroemd als zeevaart-, scheepsbouw- en handelscentrum, nu een betoverende toeristische bestemming.

  Dubrovnik verleidt toeristen met zijn gepolijste (en heel schone!) kalkstenen straten, theatrale architectuur, charmante cafés, uitnodigende restaurants en opvallende winkels langs schilderachtige zijstraten. Het natuurlijke decor, waarvan veel beschermd is, bestaat uit pijnboom- en cypresbossen en de glinsterende Adriatische Zee, bespikkeld met onbewoonde eilanden.

  Bezoekers komen er snel achter dat het grotere gebied om Dubrovnik net zo markant is als zijn hoofdattractie - de oude stad.

  Met een wandeling om het historische hart van Dubrovnik komt u de belangrijkste bezienswaardigheden tegen, maar als u een stap verdergaat (of eigenlijk een trap verder), dan ontdekt u dat er nog steeds mensen in de oude wijk wonen, hoewel het er door zijn gepolijste straten als een museum uitziet. U heeft kans dat u het geluid van een piano van de High School of Music and Arts hoort, of het Dubrovnik Symphony Orchestra dat in de Revelin Fortress repeteert, of dat u kinderen tijdens hun pauze ontmoet. Het leven ontrolt zich terwijl u rondwandelt.

  Dag 4
  Kotor (Montenegro) : 08.00u - 16.00u
  Dag 4
  Kotor (Montenegro) : 08.00u - 16.00u

  Als u de baai van Kotor binnenvaart, zult u versteld staan van de dramatische schoonheid van deze Montenegrijnse kuststad. Dromerige kustdorpen zijn gebouwd op een achtergrond van bergen die eindigen in de Adriatische Zee, terwijl het stenen labyrint van de oude stad rijk is aan middeleeuwse architectuur en historische monumenten, tevens vindt u er de smalste straat ter wereld.

  Dit gebied ging pas na de Tweede Wereldoorlog tot Montenegro behoren; de regio heeft derhalve en heel andere geschiedenis dan de rest van het land. Kotor ontsnapte aan de Ottomaanse heerschappij en ontwikkelde zich als een belangrijke Venetiaanse handelspost, alvorens te worden veroverd door het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, Frankrijk en Rusland.

  De stad is een eerbetoon aan deze dynamische geschiedenis met Venetiaanse poorten, Napoleon's theater en de Oostenrijkse gevangenissen die u allemaal kunt bezoeken.

  De stad is niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

  De haven voor cruiseschepen ligt tegenover de zeepoort, de hoofdingang naar het oude centrum. Dankzij een gunstig gelegen taxistandplaats bij de havenpoorten kunt u gemakkelijk een taxi nemen om de regio verder te ontdekken.

  Dag 5
  Kerkira, Nisos Kerkir/Korfoe (Griekenland) : 08.00u - 17.00u
  Dag 5
  Kerkira, Nisos Kerkir/Korfoe (Griekenland) : 08.00u - 17.00u

  Korfoe is de parel van de Ionische Zee en trok in de 19e eeuw koninklijke families uit heel Europa aan, en sindsdien beroemdheden vanuit de hele wereld. Het eiland weerspiegelt een drievoudig erfgoed.

  Aan de ene kant is het zeker Grieks, maar de cultuur en het eten zijn ook beïnvloed door het nabijgelegen Italië, door Venetië in het bijzonder, met Italiaanse forten die over het eiland verspreid liggen.

  De Britse invloed komt misschien onverwachts, maar doordat zij vele jaren over het gebied heersten konden zij rond de Middellandse Zee verrassingen achterlaten zoals cricket en gemberbier.

  De bruisende stad Korfoe blijft elegant, doordrenkt met cultuur en geschiedenis. Delen van de rest van het eiland zijn over-ontwikkeld, maar er zijn nog steeds uitgestrekte gebieden die aantonen waarom de Griekse eilanden nog steeds als de mooiste van de wereld worden gezien, met witte zandstranden tegen een achtergrond van groene bergen waarin traditionele oude dorpen verborgen liggen.

  Het is duidelijk te zien hoe Korfoe generaties schrijvers heeft geïnspireerd: van Shakespeare over Edward Lear tot Gerald Durrell. Een waar juweel.

  Dag 6
  Katákolo/Olympia (Griekenland) : 08.00u - 16.00u
  Dag 6
  Katákolo/Olympia (Griekenland) : 08.00u - 16.00u

  De haven van Katákolo is de toegangspoort tot de Peloponnesos, een van de meest intrigerende en minst bekende gebieden van Griekenland. Behalve de in de regio beroemde locatie van het oude Olympia, een van de meest geliefde overblijfselen van de klassieke wereld, krijgt de Peloponnesos weinig van de eer die aan de Griekse eilanden en Athene wordt gegeven. En zoals u zult ontdekken, is dat zeer onterecht.

  U krijgt hier een typisch Grieks welkom zoals dat nergens anders te ervaren is.

  De regio laat zien wat het betekent om Grieks te zijn: tradities die duizenden jaren oud zijn, de eenvoudige maar heerlijke en gezonde keuken, hoog oprijzende bergen, kristalblauwe zee en, vooral, de echte gastvrijheid van de mensen. In het Grieks betekent xenos "vreemdeling", maar het woord betekent ook "gast", en een respectvolle gast wordt behandeld als een geliefde vriend.

  Behalve het niet te missen Olympia, biedt de Peloponnesos minder bekende maar majestueuze en oude locaties, natuurwonderen en een inkijk in het traditionele landelijke leven dat in dit land nog steeds bestaat. Neem de tijd om het te verkennen en bekijk zoveel mogelijk. Uw inspanningen zullen meer dan beloond worden.

  Dag 7
  Nauplion (Griekenland) : 08.00u - 16.00u
  Dag 7
  Nauplion (Griekenland) : 08.00u - 16.00u

  Nauplion is een van de mooiste stadjes van de oostelijke Peloponnesos.

  Het ligt aan de Argolische Golf, onder het waakzaam oog van het indrukwekkende Palamidi-fort.

  Volgens de mythologie werd Nauplion gesticht door Nauplios, de zoon van Poseidon. Volgens legendes speelde het gebied een rol in de Trojaanse Oorlog en bij de expeditie van de Argonauten.

  Door de jaren heen werd Nauplion bezet door Frankische, Venetiaanse en Turkse troepen en deze invloeden zijn overal duidelijk te zien, in de middeleeuwse kastelen, de Ottomaanse fonteinen en vooral in de neoklassieke architectuur.

  Een groot deel van het leven van Nauplion richt zich op het middeleeuwse Old Town met haar steegjes met kinderkopjes en Venetiaanse huizen. Veel cafés en kroegen liggen langs de waterkant, tegenover een haven die dateert uit de Bronstijd. Turkse moskeeën bevinden zich naast moderne musea en overbruggen zo de kloven van cultuur en tijd.

  Bij zonsondergang is dit de beste plek voor een wandeling over de promenade. Vanaf het uitkijkpunt ziet u hoe het Venetiaanse fort (Bourtzi) eenzaam op een rotseiland ligt dat Agioi Theodoroi genoemd wordt.

  Dag 8
  Piraeus/Athene (Griekenland) : aankomst om 07.00u
  Dag 8
  Piraeus/Athene (Griekenland) : aankomst om 07.00u

  Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland.

  Van de ruige haven van Piraeus, toegangspoort tot Griekenlands legendarische eilanden, tot het Parthenon, eeuwig symbool van de Westerse beschaving: Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classici. Die erfenis is nog steeds springlevend voor moderne bezoekers die Athene verkennen: oude stadions en tempels bestaan naast appartementenblokken, moderne voorstellingen worden opgevoerd in de marmeren amfitheaters waar het Griekse drama werd geboren en millennia-oude monumenten liggen verspreid in het archeologische park dat de Akropolis omgeeft.

  Eén van 's werelds oudste zeemachten, Athene, is gezegend met een zacht klimaat en een prachtige kustlijn.

  Athene's buitenwijken aan de kust zijn bezaaid met zanderige stranden, luxe jachtclubs en glamoureuze strandbars. Hoewel de Atheense levenswijze bekendstaat om zijn nachtdiners en dansen tot zonsopgang, schijnt de stad overdag fel in de bruisende markten, levendige cafés en fascinerende musea die Griekenlands verleden en toekomst oplichten. Sta stil bij de grootsheid van al die cultuur en de oude toeristische bezienswaardigheden terwijl u zich laat imponeren door de zon die in Egeïsche Zee zakt of boven de Acropolis opkomt.

  Schip informatie: HOLLAND AMERICA LINE Nieuw Statendam

  Savor the Journey

  Deze Amerikaanse rederij van Nederlandse oorsprong beschikt over een vloot van verschillende grootte, van 835 tot maximaal 2605 gasten.

  Alle schepen zijn stijlvol ingericht. In de algemene ruimtes creëren het glanzend hout, de verse bloemen en de comfortabele inrichting een gezellige ambiance. De middelgrote schepen zijn doelbewust ontworpen voor een kleiner aantal gasten, zodat er meer ruimte per gast is dan bij welke andere premium cruisemaatschappij ook.

  Het paradepaardje van de rederij is de collectie van de nieuwste schepen, de Koningsdam, de Nieuw Statendam en de nieuwe Ryndam: deze schepen bieden nieuwe faciliteiten, zoals de music walk, Blend (waar u uw eigen wijn kunt creëren), een Nederlands Grand Café, een visspecialiteitenrestaurant, buitenhutten voor alleenreizigers en familie staterooms met 2 badkamers waar in totaal 5 personen kunnen verblijven.

  Er wordt ook Nederlands gesproken aan boord. Dagprogramma’s en menukaarten zijn eveneens beschikbaar in het Nederlands.

  Nieuw Statendam : main, plaza, promenade dek
  Nieuw Statendam : Beethoven, Gershwin, Mozart dek
  Nieuw Statendam : Schubert, Navigation, Lido, Panorama, Sun dek
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Neptune Suite, 43-47 m2
  Nieuw Statendam : Neptune Suite, 43-47 m2
  Nieuw Statendam : Signature Suite, 37 m2
  Nieuw Statendam : Signature Suite, 37 m2
  Nieuw Statendam : Vista Suite, ongeveer 24-33 m2
  Nieuw Statendam : Vista Suite, ongeveer 24-33 m2
  Nieuw Statendam : Veranda hut
  Nieuw Statendam : Oceanview hut
  Nieuw Statendam : Binnen hut
  Caneletto Restaurant

  Pinacle Restaurant

  Sel de Mer Restaurant

  Lido pooldeck

  Greenhouse Spa

  Hydropool

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Suites
  • Pinnacle Suite : 120 m2, met een privéveranda met jacuzzi. Voorzieningen zijn onder meer een eigen stereo-installatie, toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.
  • Neptune Spa Suite : 43-47 m2 met een privéveranda. Voorzieningen omvatten het gebruik van de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten. Deze suites zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden toegang tot spabehandelingen bij de Greenhouse Spa & Salon
  • Neptune Suite : 43-47 m2 met een privéveranda. Voorzieningen omvatten het gebruik van de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.
  • Signature Suite : 37 m2, met een ruime zithoek en een privéveranda.
  • Vista Suite & Achterdek-uitzicht Vista Suite : ongeveer 24-33 m2 inclusief veranda
  Kajuiten
  • Veranda, Spa Verandah, Achterdek-uitzicht veranda & Veranda met belemmerd zicht : Ongeveer 21-38 m2 inclusief veranda
  • Ocean View : ongeveer 16-24 m2
  • Gezinshut met zeezicht : 21-22 m2, deze hut biedt ruimte voor vijf gasten en bestaat uit twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed en één bovenbed.
  • Spa zeezicht : 16-24 m2. Deze hutten met zeezicht zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden exclusieve toegang tot spabehandelingen bij de nabijgelegen Greenhouse Spa & Salon.
  • Alleenstaand : 12-16 m2, ideaal voor singles.
  • Binnen kajuit Spa : 13-21 m2, deze hutten zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden toegang tot spabehandelingen bij de Greenhouse Spa & Salon.
  • Binnen kajuit : 13-21 m2
  Inbegrepen diensten & Technische gegevens

  Inbegrepen diensten

  Alle maaltijden aan boord.

  Technische gegevens

  Aantal dekken : 13 toegankelijk voor de passagiers

  Aantal kajuiten : 1339

  Bouwjaar : 2018

  Lengte : 297 m

  Breedte : 34 m

  Snelheid : 22 knopen

  Passagiers : 2666

  Bemanning : 1036

  Food & Drinks

  Naast lokale activiteiten staat ook gastronomie hoog in het vaandel bij Holland America Line. Elke dag creëren de chefs van Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten. Er zijn meerdere restaurants : The Dining Room (De Eetzaal), Lido Market en het intieme Pinnacle Grill .

  Daarnaast kunnen gasten ook zelf aan de slag in de keuken. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen.

  Voorzieningen

  Livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room

  BB King's Blues Club

  Presentaties van BBC Earth Experiences op de spectaculaire World Stage

  Twee zwembaden, waarvan 1 met glazen dak

  Fitness & sportfaciliteiten

  Shops

  Casino

  Bibliotheek

  Lido Restaurant

  Ik wil een reisvoorstel op maat

  U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

   Contactpersoon
   Lynn Vleugels

   Your Footprints Cruise Ambassador

   +32 (0)3 242.82.88 - cruises@footprints.be
   Via uw reisagent

   Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

   Uniek bij deze reis
   • Aangename periode, vroege zomer.
   • Met de Nieuw Statendam (bouwjaar 2018).