Ontdekking van Canada & New England

8-daagse : Boston – Quebec
 • Zeecruise
 • HOLLAND AMERICA LINE: Nieuw Statendam
 • Boston (USA)
 • loc-baggage
  Canada
 • 8 dagen
€ 1.769
per persoon

Reeds bekende data

  Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

   

  Vertrek vanuit Boston naar de charmes van Bar Harbor, de kuststeden Halifax en Sydney van Nova Scotia, de glooiende smaragdgroene heuvels van Charlottetown en de romantische, historische stad Québec City met overnachting.

   

  SPECIALE BELEVING : Cruisen op de Saint Lawrence Bay
  
  De baai is zo groot dat de helft van Canada’s 10 provincies aan deze baai ligt. Dit is misschien niet verbazingwekkend aangezien het de grootste monding ter wereld is, die begint bij de Grote Meren die 1.200 kilometer (750 mijl) verderop liggen.

   

  VERENIGDE STATEN

  De grootste stad van New England, Boston, Massachusetts, heeft historische bezienswaardigheden en moderne wijken. De legendarische figuren van de Amerikaanse revolutie komen tot leven in gebouwen en bezienswaardigheden langs Bostons Freedom Trail.

  Bar Harbor op Mount Desert Island in Maine is de bekendste kuststad in New England. Onze Bar Harbor-cruise brengt onze gasten naar deze pittoreske en charmante stad met zijn schilderachtige en opvallende straten met restaurants en boetieks. Boottochten verkennen de wateren en eilanden die Bar Harbor omgeven, met seizoensgebonden mogelijkheden om onderweg dieren in het wild, waaronder walvissen, en vuurtorens te zien.

   

  CANADA

  Halifax, hoofdstad van Nova Scotia, is helemaal afgestemd op de maritieme ligging op een rotsachtige inham aan de Atlantische Oceaan. Het is een aangename mix van schitterende geschiedenis en musea gebaseerd op nautische thema’s naast bunkers en vestingwerken die de haven bewaakten, plus opvallende publiekskunst en bezienswaardigheden, hippe winkels en uitstekende kroegen met volksmuziek (en goed bier).

  Sydney is de grootste stad op Cape Breton Island, dat via een dijk met de rest van Nova Scotia is verbonden. Sydney’s attracties beginnen bij de haven, waar bezoekers plaatselijk vervaardigd handwerk kunnen kopen en de grootste viool ter wereld kunnen bekijken, die uittorent boven het cruisepaviljoen van de haven.

  Charlottetown is de hoofdstad van Canada’s kleinste provincie, Prince Edward Island, en is gelijk ook de grootste stad, hoewel hij minder dan 35.000 inwoners heeft. Ondanks de bescheiden grootte heeft de stad een indrukwekkend aantal Victoriaanse huizen en gebouwen en prachtige parken die u kunt ontdekken.

  Weinig plekken in Noord-Amerika hebben zo’n rijke geschiedenis als Québec City, Canada. Deze stad die ouder is dan Jamestown werd gegrondvest voordat de Pilgrims landen bij Plymouth Rock en de enige stad ten noorden van Mexico waarvan de oorspronkelijke vestingwerken in tact zijn. De oude wijk van Québec City, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, huisvest nog altijd religieuze ordes en ziekenhuizen die dateren uit de 17e eeuw.

   

  Prijsvoorbeeld :

  Buitenkajuit Ocean View : vanaf € 1.769,- per persoon (dd. 08/03/2021)

  • Inclusief volpension en Signature drankenpakket
  • Inclusief Signature dinerpakket
  • Inclusief vooruitbetaalde hotelservicekosten
  • Boek een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een Premium internetpakket

   

  Vergelijkbare cruises met HAL in 2022

  Ontdekkingscruise naar Canada & New England

  Boston, Massachusetts (V.S.) > Montreal, Quebec (Canada)

  • Van 10 tot 17 september 2022 (8-daagse), met de Zaandam
  • Van 24 september tot 1 oktober 2022 (8-daagse), met de Zaandam
  Vaarroute
  Dag 1
  Boston, Massachusetts (V.S.) : afvaart om 16.00u
  Dag 1
  Boston, Massachusetts (V.S.) : afvaart om 16.00u

  De grootste stad van New England, Boston, Massachusetts, heeft historische bezienswaardigheden en moderne wijken; winkels en restaurants met een ouderwets karakter, lieftallige groene zones en een prachtige waterkant. De legendarische figuren van de Amerikaanse revolutie komen tot leven in gebouwen en bezienswaardigheden langs Bostons Freedom Trail, waaronder het Paul Revere House en Old South Meeting House, en in Lexington en Concord net buiten Boston. Breng een eerbetoon aan grote Amerikaanse presidenten in de John F. Kennedy Presidential Library and Museum en in Quincy, de geboorteplaats van de presidenten John Adams en John Quincy Adams.

  Elke wijk van Boston heeft zijn eigen persoonlijkheid en dingen om te doen, of u nu van het eten geniet in North End’s Little Italy, of van de mooie 19e-eeuwse architectuur van Beacon Hill of naar de straatartiesten in Cambridge’s Harvard Square kijkt. De kust biedt havenuitzichten, en bovendien kunt u met boottochten de skyline van de stad in u op kunt nemen tijdens excursies. In elke wijk laat Boston zich op het gebied van winkelen en dineren van zijn beste kant zien, van informeel tot chic, maar altijd interessant.

  Tot slot, Boston is een stad van groene zones waar u kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. De Emerald Necklace, ontworpen door Frederick Law Olmsted, is een 445-hectare (1,100-acre) lange keten van negen met elkaar verbonden parken, waaronder het mooie Boston Common en Public Garden.

  Dag 2
  Bar Harbor, Maine (V.S.) : 07.00u – 15.00u
  Dag 2
  Bar Harbor, Maine (V.S.) : 07.00u – 15.00u

  Bar Harbor op Mount Desert Island in Maine is de bekendste kuststad in New England. Onze Bar Harbor-cruise brengt onze gasten naar deze pittoreske en charmante stad met zijn schilderachtige en opvallende straten met restaurants en boetieks. Kreeft bij het diner is een must, net als een paar scheppen zelfgemaakt ijs bij een van de ijssalons. Boottochten verkennen de wateren en eilanden die Bar Harbor omgeven, met seizoensgebonden mogelijkheden om onderweg dieren in het wild, waaronder walvissen, en vuurtorens te zien.

  Een favoriete bezienswaardigheid waar veel van onze gasten van genieten tijdens onze cruises naar Bar Harbor is het prachtige Acadia National Park, een speeltuin voor avonturiers. Het park, dat in 2016 zijn honderdjarig bestaan viert, bevat locaties zoals Cadillac Mountain, de hoogste berg langs de oostelijke kust van de Verenigde Staten en de eerste plaats in het land waar de zon opkomt. Gasten op de Bar Harbor-cruise kunnen wandelen, fietsen of een rit met paard en wagen maken om de meren en opvallende kustlijn van Acadia te verkennen. Profiteer tijdens uw bezoek van de beste koopjes tijdens uw cruise naar Bar Harbor: De gratis Island Explorer-bussen brengen gasten naar de belangrijkste locaties en andere nabijgelegen bestemmingen van Acadia.

  Dag 3
  Halifax, Nova Scotia (Canada) : 09.00u – 18.00u
  Dag 3
  Halifax, Nova Scotia (Canada) : 09.00u – 18.00u

  Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia, en is helemaal afgestemd op de maritieme ligging op een rotsachtige inham aan de Atlantische Oceaan. Het is een aangename mix van schitterende geschiedenis en musea gebaseerd op nautische thema's naast bunkers en vestingwerken die de haven bewaakten, plus opvallende publiekskunst en bezienswaardigheden, hippe winkels en uitstekende kroegen met volksmuziek (en goed bier).

  Neem eens een kijkje aan de waterkant van Halifax; hier bij Pier 21 meerden de stoomschepen met immigranten ooit aan. Geniet van de bescheiden maar chique gastronomische scène vanwege de verse zeevruchten en de specialiteiten uit Nova Scotia: de stad beschikt over eetstalletjes en goedkopere eettentjes, maar ook over chiquere restaurants. Langs de zuidelijke kusten van Nova Scotia wordt de stad omringd door weelderig groen en charmante dorpjes die een uitstapje waard zijn vanuit de eigenlijke binnenstad. Kiekjes van bezienswaardigheden in het charmante vissersdorpje Peggy's Cove, met zijn pittoreske vuurtoren op een rotsachtige uitstulping. Ook kunt u de plaats Lunenburg bezoeken; het kleurrijke oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het charmante Mahone Bay, met zijn vele kunstenaarsstudio's en drie kerken met kerktorens, is daarnaast zeker ook een bezoek waard.

  Dag 4
  Sydney, Nova Scotia (Canada) : 11.00u – 18.00u
  Dag 4
  Sydney, Nova Scotia (Canada) : 11.00u – 18.00u

  Sydney is de grootste stad op Cape Breton Island, dat via een dijk met de rest van Nova Scotia is verbonden. Sydney's attracties beginnen bij de haven, waar bezoekers plaatselijk vervaardigd handwerk kunnen kopen en de grootste viool ter wereld kunnen bekijken, die uittorent boven het cruisepaviljoen van de haven. Enkele van de oude huizen en kerken van de stad dateren uit de 18e en 19e eeuw en er worden ook rondleidingen gegeven. Restaurants bieden vaak live muziek (denk daarbij aan violen en zeemansliederen) bij de maaltijden met verse vis die in nabijgelegen wateren werd gevangen. In de galerieën van Sydney kunt u kennismaken met plaatselijke kunstenaars waarvan werk kan worden gekocht. Het natuurschoon van

  Cape Breton is onder meer de spectaculaire schilderachtige weg die bekendstaat als Cabot Trail. Wandelaars in het Cape Breton Highlands National Park zien bij elke bocht prachtige vergezichten. Wanneer u een boottocht maakt op het enorme Bras d'Or Lake, dat wordt omringd door ruige heuvels, ziet u de provincie van een andere  hoek . Maak een reis door de geschiedenis van de regio en bezoek het Fortress of Louisbourg National Historic Site. Bij het Membertou Heritage Park komt u meer te weten over de First Nations-volkeren. Als u het Cape Breton Miners Museum diep onder de grond gaat bezoeken, zult u de rondleiding waarschijnlijk krijgen van een gids die zelf jarenlang als mijnwerker in de mijnen van het eiland heeft gewerkt en graag zijn herinneringen met u deelt. Een andere must-see: de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar de beroemde uitvinder een zomerhuis had.

  Dag 5
  Charlottetown, Prince Edward Island (Canada) : 09.00u – 18.00u
  Dag 5
  Charlottetown, Prince Edward Island (Canada) : 09.00u – 18.00u

  Charlottetown is de hoofdstad van Canada's kleinste provincie, Prince Edward Island, en is gelijk ook de grootste stad, hoewel hij minder dan 35.000 inwoners heeft. Ondanks de bescheiden  grootte heeft de stad  een indrukwekkend aantal Victoriaanse huizen en gebouwen en prachtige parken die u kunt ontdekken. Voor Canadezen is hij misschien wel het meest bekend als de geboorteplaats van de Confederatie. In deze stad (of eigenlijk in Province House) werd in 1864 de een conferentie gehouden waarbij werd overeengekomen dat Canada niet langer een kolonie was.

  Prince Edward Island is met het vasteland van Canada verbonden door middel van een brug naar New Brunswick: de 13 kilometer lange Confederation Bridge, die hoog boven de Northumberland Strait loopt. De brug is een bijzondere staaltje techniek en werd in 1997 geopend. De brug is de langste ter wereld over wateren die in de winter dichtvriezen.

  In Charlottetown zelf kunt u de prachtige Victoria Row bewonderen; deze wordt in de zomer omgetoverd tot een voetgangerswinkelgebied. Daarnaast kunt u nog andere historische gebouwen bezoeken; enkele daarvan zijn nu musea. Het nabijgelegen Prince Edward Island National Park heeft witte zandstranden en wandel- en fietsroutes, en fans kunnen het huis en de boerderij zien die de inspiratie vormden voor het geliefde boek Anne of Green Gables. Tijdens uw bezoek kunt u ook leren over het dagelijks leven, verleden en heden, van de bewoners op de vuurtoren en gedurende boottochten.

  Dag 6
  Cruisen op de Saint Lawrence Bay
  Dag 6
  Cruisen op de Saint Lawrence Bay

  Terwijl u door Straat van Cabot naar de Sint-Laurensbaai vaart, komt u langs een plaats met een berucht scheepswrak. Deze plaats staat bekend als het scheepskerkhof van de baai. Een vuurtoren op het eilandje Sint-Paul herinnert ons aan deze zware tijden. De baai is zo groot dat de helft van Canada’s 10 provincies aan deze baai ligt. Dit is misschien niet verbazingwekkend aangezien het de grootste monding ter wereld is, die begint bij de Grote Meren die 1.200 kilometer (750 mijl) verderop liggen.

  19.000 jaar geleden was het nog bedekt met een laag ijs die een mijl dik was. Elke Canadese scholier weet dat Jacques Cartier de eerste Europeaan was die in 1534 in de Sint-Laurensbaai heeft gevaren en Algonkische stammen heeft ontmoet. Korte tijd daarna kwamen de Fransen, Portugezen en Basken hier ook aan. Zij hebben de walvisvangst geïntroduceerd en onvoorstelbaar veel kabeljauw verscheept naar de Oude Wereld. Tegenwoordig komen de bezoekers hier niet alleen om de enorme eilanden, kleurrijke stadjes en nationale parken die verspreid liggen over het vasteland, te bekijken, maar ook om de duizenden kleine eilandjes waar walvissen omheen zwemmen te bewonderen.

  Dag 7
  Quebec City, Quebec (Canada) : aankomst 08.00u, met overnachting aan boord
  Dag 7
  Quebec City, Quebec (Canada) : aankomst 08.00u, met overnachting aan boord

  Weinig plekken in Noord-Amerika hebben zo'n rijke geschiedenis als Québec City, Canada. Deze stad die ouder is dan Jamestown werd gegrondvest voordat de Pilgrims landen bij Plymouth Rock en de enige stad ten noorden van Mexico waarvan de oorspronkelijke vestingwerken in tact zijn. De oude wijk van Québec City, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, huisvest nog altijd religieuze ordes en ziekenhuizen die dateren uit de 17e eeuw. Het Place-Royale zou er vertrouwd uitzien voor ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain, zelfs met de moderne attracties zoals cadeauwinkels en cafés. Op de Plains of Abraham kunt u het slagveld bezoeken waar de Britten onder generaal Wolfe in 1759 de Franse troepen, die werden geleid door generaal Montcalm, de genadeslag toebrachten.

  Binnen een jaar na die slag namen de Britten heel Nieuw-Frankrijk in; desondanks bloeit de Franse cultuur hier in Québec City nog zeer levendig. Meer dan 95 procent van de bevolking van de stad Québec heeft Frans als moedertaal, maar ook in het Engels kunt u hier makkelijk de weg vinden. Wanneer u de musea en historische bezienswaardigheden van Québec City bekijkt waarmee de geschiedenis van Québec wordt geëerd en dineert in restaurants die kenmerkende gerechten uit de regio serveren, zult u een opmerkelijke cultuur ontdekken die tot op de dag van vandaag springlevend is.

  Schip informatie: HOLLAND AMERICA LINE Nieuw Statendam

  Savor the Journey

  Deze Amerikaanse rederij van Nederlandse oorsprong beschikt over een vloot van verschillende grootte, van 835 tot maximaal 2605 gasten.

  Alle schepen zijn stijlvol ingericht. In de algemene ruimtes creëren het glanzend hout, de verse bloemen en de comfortabele inrichting een gezellige ambiance. De middelgrote schepen zijn doelbewust ontworpen voor een kleiner aantal gasten, zodat er meer ruimte per gast is dan bij welke andere premium cruisemaatschappij ook.

  Het paradepaardje van de rederij is de collectie van de nieuwste schepen, de Koningsdam, de Nieuw Statendam en de nieuwe Ryndam: deze schepen bieden nieuwe faciliteiten, zoals de music walk, Blend (waar u uw eigen wijn kunt creëren), een Nederlands Grand Café, een visspecialiteitenrestaurant, buitenhutten voor alleenreizigers en familie staterooms met 2 badkamers waar in totaal 5 personen kunnen verblijven.

  Er wordt ook Nederlands gesproken aan boord. Dagprogramma’s en menukaarten zijn eveneens beschikbaar in het Nederlands.

  Nieuw Statendam : main, plaza, promenade dek
  Nieuw Statendam : Beethoven, Gershwin, Mozart dek
  Nieuw Statendam : Schubert, Navigation, Lido, Panorama, Sun dek
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Pinnacle Suite, 120 m2
  Nieuw Statendam : Neptune Suite, 43-47 m2
  Nieuw Statendam : Neptune Suite, 43-47 m2
  Nieuw Statendam : Signature Suite, 37 m2
  Nieuw Statendam : Signature Suite, 37 m2
  Nieuw Statendam : Vista Suite, ongeveer 24-33 m2
  Nieuw Statendam : Vista Suite, ongeveer 24-33 m2
  Nieuw Statendam : Veranda hut
  Nieuw Statendam : Oceanview hut
  Nieuw Statendam : Binnen hut
  Caneletto Restaurant

  Pinacle Restaurant

  Sel de Mer Restaurant

  Lido pooldeck

  Greenhouse Spa

  Hydropool

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Suites
  • Pinnacle Suite : 120 m2, met een privéveranda met jacuzzi. Voorzieningen zijn onder meer een eigen stereo-installatie, toegang tot de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.
  • Neptune Spa Suite : 43-47 m2 met een privéveranda. Voorzieningen omvatten het gebruik van de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten. Deze suites zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden toegang tot spabehandelingen bij de Greenhouse Spa & Salon
  • Neptune Suite : 43-47 m2 met een privéveranda. Voorzieningen omvatten het gebruik van de exclusieve Neptune Lounge, een privéconciërge en allerlei gratis diensten.
  • Signature Suite : 37 m2, met een ruime zithoek en een privéveranda.
  • Vista Suite & Achterdek-uitzicht Vista Suite : ongeveer 24-33 m2 inclusief veranda
  Kajuiten
  • Veranda, Spa Verandah, Achterdek-uitzicht veranda & Veranda met belemmerd zicht : Ongeveer 21-38 m2 inclusief veranda
  • Ocean View : ongeveer 16-24 m2
  • Gezinshut met zeezicht : 21-22 m2, deze hut biedt ruimte voor vijf gasten en bestaat uit twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed en één bovenbed.
  • Spa zeezicht : 16-24 m2. Deze hutten met zeezicht zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden exclusieve toegang tot spabehandelingen bij de nabijgelegen Greenhouse Spa & Salon.
  • Alleenstaand : 12-16 m2, ideaal voor singles.
  • Binnen kajuit Spa : 13-21 m2, deze hutten zijn voorzien van wellnessvoorzieningen zoals yogamatten en bieden toegang tot spabehandelingen bij de Greenhouse Spa & Salon.
  • Binnen kajuit : 13-21 m2
  Inbegrepen diensten & Technische gegevens

  Inbegrepen diensten

  Alle maaltijden aan boord.

  Technische gegevens

  Aantal dekken : 13 toegankelijk voor de passagiers

  Aantal kajuiten : 1339

  Bouwjaar : 2018

  Lengte : 297 m

  Breedte : 34 m

  Snelheid : 22 knopen

  Passagiers : 2666

  Bemanning : 1036

  Food & Drinks

  Naast lokale activiteiten staat ook gastronomie hoog in het vaandel bij Holland America Line. Elke dag creëren de chefs van Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten. Er zijn meerdere restaurants : The Dining Room (De Eetzaal), Lido Market en het intieme Pinnacle Grill .

  Daarnaast kunnen gasten ook zelf aan de slag in de keuken. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen.

  Voorzieningen

  Livemuziek en entertainment in de Rolling Stone Rock Room

  BB King's Blues Club

  Presentaties van BBC Earth Experiences op de spectaculaire World Stage

  Twee zwembaden, waarvan 1 met glazen dak

  Fitness & sportfaciliteiten

  Shops

  Casino

  Bibliotheek

  Lido Restaurant

  Ik wil een reisvoorstel op maat

  U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

   Contactpersoon
   Lynn Vleugels

   Your Footprints Cruise Ambassador

   +32 (0)3 242.82.88 - cruises@footprints.be
   Via uw reisagent

   Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

   Uniek bij deze reis
   • Zeer aangename periode.
   • Met de Nieuw Statendam (bouwjaar 2018).
   • Ideaal om te verlengen: waarom niet enkele dagen in Montreal verblijven nadien ?