DE MIDDELLANDSE ZEE met de Silver Nova

10-daagse: Lissabon - Rome
 • Zeecruise
 • SILVERSEA: Silver Nova
 • Lissabon (Portugal)
 • loc-baggage
  Portugal & Middellandse Zee
 • 10 dagen
€ 6.000
per persoon

Reeds bekende data

 • 25 juli 2023

Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

Vergelijkbare cruises met de Silver Nova in 2023

 • 21 augustus > 1 september: Venetië – Rome, 12 dagen
 • 8 september > 18 september: Monte Carlo – Barcelona, 11 dagen
 • 18 september > 29 september: Barcelona – Lissabon, 12 dagen
 • 18 september > 16 oktober: Barcelona – Lissabon (met de Azoren, Kaapverdië, Canarische Eilanden), 29 dagen
Een machtige cruise langs 8 havens / 4 landen

 

U reist af vanuit het lieflijke Lissabon, de Portugese hoofdstad gelegen aan de Taag.

Spanje is een land dat overloopt van passie. En deze cruise bruist van vurige feesten en ontspannende siësta’s, waar u ook gaat!

Met deze cruise gaat u naar het zuiden, naar Cadiz. Daarna volgen het magische Malaga en het kleurrijke Cartegena.

U bereikt het middeleeuwse Palma de Mallora, op één van de meest idyllische plaatsen van de Middellandse Zee, nl. de de eilandengroep Islas Baleares (met ook Ibiza en Menorca).

Een dag op zee brengt u naar de glitter en glamour van Monte Carlo.

Daarna vaart u verder naar Livorno, van waaruit u het zeer geliefde Toscane verkent. Eindigen doet deze cruise in de stad van eeuwigheid, Rome!

Vergelijkbare cruises met de Silver Nova in 2023

 • 21 augustus > 1 september: Venetië – Rome, 12 dagen
 • 8 september > 18 september: Monte Carlo – Barcelona, 11 dagen
 • 18 september > 29 september: Barcelona – Lissabon, 12 dagen
 • 18 september > 16 oktober: Barcelona – Lissabon (met de Azoren, Kaapverdië, Canarische Eilanden), 29 dagen

Dolce Italia…

Voor de veelgeprezen auteur van reisboeken Paul Theroux, is en blijft Italië een must-do.

“Italië was mijn eerste geweldige reis, mijn eerste onderdompeling in de wereld van de zintuigen, mijn kennismaking met heerlijk eten en dramatische landschappen, tot meesterwerken van kunst en architectuur, tot grootsheid, tot instinctieve vrijgevigheid.”

Prijsvoorbeeld (dd. 14/06/2022): door-to-door, vanaf

 • Classic Veranda Suite (33 m2): € 6.000,-
 • Superior Veranda Suite (33 m2): € 6.200,-
 • Deluxe Veranda Suite (33 m2): € 6.600,-
Door-to-⁠Door All⁠-⁠Inclusive
 • Executive privétransfers vanaf uw deur bij u thuis…
 • Internationale vluchten

Ook inbegrepen

 • Butlerservice in elke suite
 • Onbeperkt gratis wifi
 • Persoonlijke service : bijna één bemanningslid voor elke gast
 • Meerdere restaurants, diverse keukens, dineren met open zitplaatsen
 • Dranken in de suite en op het hele schip, inclusief champagne, geselecteerde wijnen en gedistilleerde dranken
 • 24-uurs dinerservice
 • Entertainment aan boord
 • Gratis vervoer naar de stad in de meeste havens
 • Fooien aan boord
 • En… 1 excursie per gast/haven/dag, afhankelijk van beschikbaarheid.
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Vaarroute
Dag 1
Lissabon (Portugal): afvaart 18.00u
Dag 1
Lissabon (Portugal): afvaart 18.00u

Een glorieus mozaïek van schoonheid, vrijheid en authenticiteit: de hoofdstad van Portugal is een opwindend kunstwerk op zich. Lissabon staat bekend om de zeven heuvels en de opzwepende fadomuziek. Het is een pastelkleurige mix van huizen en prachtige tegelkunstwerken. Slenter langs de steile, geplaveide straten van Alfama terwijl je een van de oudste buurten van de stad verkent.  De elegante Toren van Belém rijst op in de monding van de Taag en is een historische verdediger van deze kust. Neem de tijd om Ginjinha te drinken, een kersenlikeur gemaakt van chocoladekopjes in plaats van koffie. Lisboeta's hebben een zoetekauw en het kruimelige gebak van de beroemde Pastel de Nata en de topping van gekarameliseerde custard zijn de essentiële aanvulling op elke koffiestop.

Dag 2
Cadiz (Spanje): aankomst 13.00u, met overnachting
Dag 2
Cadiz (Spanje): aankomst 13.00u, met overnachting

Meer dan honderd wachttorens kijken uit over de golven die deze oude Andalusische stad omringen. Bezaaid met suggestieve geplaveide zijstraten, ontdek je 3000 jaar geschiedenis, terwijl je struikelt over met palmbomen omzoomde pleinen met schaduwrijke koffiedrinkers. Cadiz claimt de mantel van de oudste stad van West-Europa. Christoffel Columbus gebruikte de stad als uitvalsbasis voor zijn verkennende, kaartbepalende reizen van 1493 en 1502. De haven groeide in belang en rijkdom toen Cadiz's strategische ligging, dicht bij de noordpunt van Afrika, uitgroeide als centrum voor de Nieuwe Wereldhandel. De kathedraal is een weergave van de rijkdom en het belang van de stad.

De Centrale Markt is een chaotische plaats van ruilhandel, waar flitsende messen verse vis ontleden. Stop bij de ronddraaiende bars om te genieten van tapas, vers bereid met producten van de markt.

Dag 4
Malaga (Spanje): 08.00u - 18.00u
Dag 4
Malaga (Spanje): 08.00u - 18.00u

Malaga is de parel van de Costa del sol.

Badend in het prachtige subtropische klimaat van de zonnige kust en eindeloze spectaculaire stranden, is het geen verrassing dat Malaga een van de populairste steden van Spanje is. De toch al indrukwekkende culturele aantrekkingskracht van deze vakantiestad is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en met een legendarische oude stad en Moorse vestingwerken heeft Malaga veel te bieden. Bezoek het beroemde Picasso-museum - gehuisvest in de geboorteplaats van de kunstenaar - voordat je de pas geopende buitenpost van het Centre Pompidou gaat verkennen. De kunst verspreidt zich ook over de straten in de kleurrijke wijk Soho - bespat met levendige straatschilderingen. Bekend als La Manquita - of de eenarmige vrouw - rijst de kathedraal van de stad uit boven de historische oude stad. De enorme klokkentoren staat hoog, maar een bijbehorende tweede toren is nooit voltooid - vandaar de bijnaam. Het fortpaleis Alcazaba doemt op boven de waterkant en vormt een spectaculair bewaard gebleven overblijfsel uit het tijdperk waarin de Moren de regio Andalusië controleerden. Ontdek meer van de Arabische invloed door een bezoek te brengen aan het Alhambra-paleis in Granada of de La Mezquita-moskee van Cordoba. Samen met de omgebouwde kathedraal van Sevilla vormen de steden de Gouden Driehoek van Moorse wonderen van Andalusië.

Dag 5
Cartagena (Spanje): 08.00u - 18.00u
Dag 5
Cartagena (Spanje): 08.00u - 18.00u

Op het kruispunt van machtige culturen, heeft deze Murciaanse haven eindeloze oude verhalen om te delen. Een waardevolle natuurlijke haven trok veel beschavingen naar deze zonovergoten, zuidoostelijke omgeving - na de oprichting door de Carthagers in 227 voor Christus. Door de indrukken die talloze culturen op dit wereldwijde knooppunt hebben achtergelaten, te mengen, is de aanwezigheid van iedereen, van de Vandalen tot de Feniciërs en de Moren, voelbaar al wandelend tussen ruïnes en gevierde modernistische architectuur langs de Calle Mayor. Cartagena wordt bekroond door het torenhoge Castillo de la Concepcion - klim naar het stevige kasteel aan boord van een panoramische lift. De perfecte haven van Cartagena betekent dat het sinds de 16e eeuw een van de oudste strategische plaatsen van Spanje is. Geniet van de geneugten van tapas in levendige bars - proef knapperige paella, inktvis en honingzoete aubergine.

Dag 6
Palma de Mallorca (Islas Baleares, Spanje): 09.00u - 23.00u
Dag 6
Palma de Mallorca (Islas Baleares, Spanje): 09.00u - 23.00u

Mallorca, een ruig mediterraan juweel, met een rijke keuken, cultuur en zonovergoten stranden. Palma de Mallorca is de dominerende hoofdstad van het eiland en een zandkleurige luchtspiegeling van glorieuze gebouwen en levende geschiedenis. De stad is in de loop der jaren ontelbare keren veroverd en bevrijd, sinds de oprichting in de bronstijd, en is uw toegangspoort tot onophoudelijke mediterrane schoonheid, bruisende markten en intense smaken. Zak af naar de cafés en bars dicht bij de uitgestrekte kustlijn, waar u kunt genieten van sterke espresso’s of van rode Mallorcaanse wijnen. Gedomineerd door de onvermoeibare vorm van de Santa María-kathedraal, die opdoemt boven de stad en de kustlijn, is Palma de Mallorca doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het labyrint van de oude stad is een geplaveide oase, die bruist van druipende ijsjes en zonovergoten pleinen.

Dag 9
Livorno (Toscane, Italië): 09.00u - 19.00u
Dag 9
Livorno (Toscane, Italië): 09.00u - 19.00u

Er zijn maar weinig elegantere plekken om de zonsondergang te begroeten dan Terrazza Mascagni, het verfijnde schaakbordpiazza van Livorno. Deze stad heeft een historische haven en is de poort naar Toscane. Wandel door Livorno om 'Piccolo Venezia' of 'Klein Venetië' te verkennen - een wijk van de stad vol grachten, kleine marmeren bruggetjes en tal van verleidelijke eetgelegenheden. Met een bruisende markt, forten en iconische waterkant is er hier genoeg om je bezig te houden, maar de meesten zullen in de verleiding komen om het binnenland in te trekken om meer van de vele charmes en artistieke wonderen van Toscane te ontdekken en het met wijngaarden bedekte landschap.

Of ga naar Prato of Pisa?

Of naar de stad van immense en fantasierijke renaissanceschoonheid, Firenze. Bewonder Michelangelo's meesterwerk, het standbeeld van David, en let op de provocerende houding terwijl hij een minachtende blik werpt op Rome. Hoe u uw tijd in Toscane ook doorbrengt, u zult een artistieke regio ontdekken, vol schoonheid, smaken en kleuren.

Schip informatie: SILVERSEA Silver Nova

Een nieuwe generatie van luxe cruiseschepen. 

De Silver Nova, het elfde schip dat zich bij de Silversea vloot voegt, zal in omvaart komen in de zomer van 2023 en biedt plaats aan 728 passagiers. Met een bijzonder innovatief ontwerp is het een van de cruiseschepen met de meeste ruimte per passagier ooit gebouwd.

Duurzaam cruises

Bovendien zal de Silver Nova het meest milieuvriendelijke cruiseschip van Silversea zijn met baanbrekende technologische oplossingen voor duurzaam cruisen. Het is 100% emissievrij wanneer het aangemeerd ligt in de haven. Tja, top toch, die Nova-manier van cruisen?

Every Silversea voyage is a journey of discovery!

Silversea, een uitnodiging voor een uitzonderlijke ervaring en een wereld van Europese elegantie, gepersonaliseerde service en tijdloze glamour. Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

In afwachting van de definitieve foto's, zijn de beelden die we hier gebruiken maquettefoto's.
Silver Nova : dekplan
Otium Suite: 123 m2
Otium Suite: 123 m2
Otium Suite: 123 m2
Owner’s Suite (1 slaapkamer): 98 m2
Owner’s Suite (1 slaapkamer): 98 m2
Owner’s Suite (1 slaapkamer): 98 m2
Owner’s Suite (1 slaapkamer): 98 m2
Grand Suite (1 slaapkamer): 85 m2
Grand Suite (1 slaapkamer): 85 m2
Master Suite (1 slaapkamer): 67-77 m2
Master Suite (1 slaapkamer): 67-77 m2
Signature Suite: 65 m2
Signature Suite: 65 m2
Silver Suite (1 slaapkamer): 63 m2
Silver Suite (1 slaapkamer): 63 m2
Silver Suite (1 slaapkamer): 63 m2
Junior Grand Suite (1 slaapkamer): 54-58 m2
Junior Grand Suite (1 slaapkamer): 54-58 m2
Junior Grand Suite (1 slaapkamer): 54-58 m2
Medallion Suite: 49 m2
Medallion Suite: 49 m2
Superior Veranda Suite: 33 m2
Superior Veranda Suite: 33 m2
Silver Nova: vanaf zomer 2023

Pool deck

The Dusk Bar

Suites, allemaal met butler service: 364
 • Otium Suite: 123 m2 (incl. veranda 40 m2)
 • Owner’s Suite (1 slaapkamer): 98 m2 (incl. veranda 16 m2)
 • Owner’s Suite (2 slaapkamers): 131 m2 (incl. veranda 21 m2)
 • Grand Suite (1 slaapkamer): 85 m2 (incl. veranda 13m 2)
 • Grand Suite (2 slaapkamers): 118 m2 (incl. veranda 18 m2)
 • Master Suite (1 slaapkamer): 67-77 m2 (incl. veranda 22-31 m2)
 • Master Suite (2 slaapkamers): 100-110 m2 (incl. veranda 27-36 m2)
 • Signature Suite: 65 m2 (incl. veranda 16 m2)
 • Silver Suite (1 slaapkamer): 63 m2 (incl. veranda 11 m2)
 • Silver Suite (2 slaapkamers): 96 m2 (incl. veranda 16 m2) (4 van deze suites zijn rolstoeltoegankelijk)
 • Junior Grand Suite (1 slaapkamer): 54-58 m2 (incl. veranda 6 m2)
 • Junior Grand Suite (2 slaapkamers): 87-91 m2 (incl. veranda 11 m2)
 • Premium Medallion Suite: 49 m2 (incl. veranda 8 m2)
 • Medallion Suite: 49 m2 (incl. veranda 8 m2)
 • Premium Veranda Suite: 33 m2 (incl. veranda 5 m2) (4 van deze suites zijn rolstoeltoegankelijk)
 • Deluxe Veranda Suite: 33 m2 (incl. veranda 5 m2)
 • Superior Veranda Suite: 33 m2 (incl. veranda 5 m2)
 • Classic Veranda Suite: 33 m2 (incl. veranda 5 m2)
Technische gegevens

 • Aantal dekken : 9 dekken toegankelijk voor passagiers (waarvan 4 met staterooms)
 • Aantal staterooms : 364, enkel suites. Er zijn connecting suites en rolstoeltoegankelijke suites.
 • Bouwjaar : 2023
 • Lengte : 244,2 m
 • Breedte : 29,6 m
 • Snelheid : 19,4 knopen
 • Passagiers : 728
 • Bemanning : 556

DIT IS SILVERSEA: “THE NOVA WAY”

Vernoemd naar het Latijn voor nieuw, verpersoonlijkt de Silver Nova de nieuwe Silversea generatie van duurzame, ultra-luxe zeecruises. Haar revolutionaire ontwerp herdefinieert de traditionele cruisenormen, terwijl de zorg van de crew om luxe en uw persoonlijk comfort aan boord gecombineerd wordt om u de authenticiteit van de bestemming optimaal te laten ontdekken. Silver Nova stuwt de Silversea vloot naar een nieuwe visie op de toekomst.

Inbegrepen diensten

All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

Champagne aub...

Standaard wordt Heidsieck Monopole geschonken.

De hogere suites hebben Moet & Chandon Brut Imperial in de hutten.

Met SILVERSEA kan u kiezen tussen twee mogelijkheden:

Door-to-⁠Door All⁠-⁠Inclusive
 • Executive privétransfers vanaf uw deur bij u thuis...
 • Internationale vluchten
 • Luchthaventransfers
 • All-inclusive (maaltijden & dranken)
 • Butler service
 • Excursies: 1 per dag/per haven
Port-to⁠-⁠Port All⁠-⁠Inclusive
 • Luchthaventransfers
 • All-inclusive (maaltijden & dranken)
 • Butler service
 • Excursies: 1 per dag/per haven
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Food & Drinks

De Silver Nova biedt u een ruime keuze aan restaurants, waarvan sommige met openlucht faciliteiten :

 • La Terrazza (Italiaanse specialiteiten), 340 plaatsen (359 m2, in en outdoor).
 • Atlantide bar & grill, met de meeste m2 pp.: 270 zitplaatsen/546 m2.
 • S.A.L.T. Kitchen, het exclusieve bestemmingsrestaurant: 160 zitplaatsen/315 m2.
 • La Dame: 70 zitplaatsen/191 m2, Franse topgastronomie (met toeslag).
 • Kaiseki: 40 zitplaatsen/86 m2. Japanse specialiteiten (lunch zonder toeslag, diner met toeslag).
 • Nieuw voor Silversea is The Marquee: met verreikende uitzichten aan bakboordzijde op het achterdek, 200 zitplaatsen/477 m2. Hier zijn twee restaurants: The Grill (met de befaamde steengrillspecialiteiten), de Spaccanapoli (Italiaanse specialiteiten & pizza’s)
 • Silver Note/Pianobar: 54 zitplaatsen/141 m2. Na diner time kan u hier genieten van cocktails & jazz.
 • Verder kan u ook naar het Arts Café, voor snacks & drinks.

Zoals gebruikelijk op de schepen van Silversea, kunnen reizigers ook 24 uur per dag genieten van gratis diners in de suite, versterkt door het Otium-menu, dat snacks bevat die zijn gemaakt van de meest luxueuze ingrediënten, van kreeft en kaviaar tot gastronomische popcorn.

Voorzieningen
 • The Dusk Bar (dek 10) een onovertroffen uitzicht van 270˚
 • Pool Deck (dek 10), 120 m2 met brede trappen
 • Pool Bar
 • Zonnedek met houten ligstoelen en zit/ligplaatsen met schaduw
 • The Cliff Whirlpool (dek 11), met infinity zicht en met glazen wand afgeschermd
 • Otium, het wellnessprogramma van Silversea
 • Fitness Centre
 • Beauty Salon
 • Observation bibliotheek
 • Connoisseur’s Corner
 • Venetian lounge : theater & muziek
 • Arts Café
 • Boutique
 • Photo Studio
 • Liften

 

OTIUM wellness: bekijk de video

Uw eigen momenten...

Connoisseur's Corner : in stilte en stijl genieten

Privé-excursies

Informeer ook naar het excursie-aanbod : Silver Shore Privato (met privé-auto en gids).

Atlantide

The Marquee: The Grill & Spaccanapoli

Kaiseki

La Terrrazza

Arts Cafe

La Dame

Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Silver Note

S.A.L.T. Restaurant

S.A.L.T. concept

Héél bijzonder is het S.A.L.T. concept aan boord : Sea and Land Taste restaurant, waar ingezoomd wordt op de lokale specialiteiten van de bestemmingen met cooking classes en menu’s aan boord.

Maar er zijn ook de S.A.L.T. excursies waarmee u kennis maakt met de authenticiteit van de bestemming met o.a. lokaal geproduceerde ingrediënten en bezoeken aan de markten.

S.A.L.T. concept

S.A.L.T. concept

S.A.L.T. concept

Ik wil een reisvoorstel op maat

U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

  Contactpersoon
  Lynn Vleugels

  Cruise Consultant Footprints Luxury Cruises

  +3232428280 - cruises@footprints.be
  Via uw reisagent

  Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

  Uniek bij deze reis
  • Met het gloednieuwe schip: Silver Nova (2023)