DE MIDDELLANDSE ZEE met de Silver Dawn

8-daagse: Rome - Barcelona
 • Zeecruise
 • SILVERSEA: Silver Dawn
 • Rome, Civitavecchia (Italië)
 • loc-baggage
  Middellandse Zee
 • 8 dagen
€ 4.900
per persoon

Reeds bekende data

  Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

  Vergelijkbare Middellandse Zee cruises met de Silver Dawn in 2022

  • 14 september > 24 september, Barcelona – Rome, 11 dagen
  • 14 september > 3 oktober, Barcelona – Venetië, 20 dagen
  • 24 september > 3 oktober, Rome – Venetië; 10 dagen
  • 3 oktober > 10 oktober, Fusina/Venetië > Venetië, 8 dagen
  • 10 oktober > 26 oktober, Fusina/Venetië – Barcelona, 17 dagen
  • 26 oktober > 2 november, Barcelona – Barcelona, 8 dagen

  Cruise langs de Middellandse Zee: met 4 landen en 8 havens

  Genieten van een zomerse herfst

  Wie droomt er niet van een zomerse herfstcruise op de Middellandse Zee? Deze klassieke bestemming biedt zoveel afwisseling. De geschiedenis van de regio is natuurlijk verbazingwekkend: er is zoveel te ontdekken van Rome tot Barcelona.

  Palma, het sierlijke Portofino en het mondaine Monte Carlo worden vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard en het eten – och het eten – is verbluffend.

  Deze cruise zal u zeker charmeren…

  Vergelijkbare Middellandse Zee cruises met de Silver Dawn in 2022

  • 14 september > 24 september, Barcelona – Rome, 11 dagen
  • 14 september > 3 oktober, Barcelona – Venetië, 20 dagen
  • 24 september > 3 oktober, Rome – Venetië; 10 dagen
  • 3 oktober > 10 oktober, Fusina/Venetië > Venetië, 8 dagen
  • 10 oktober > 26 oktober, Fusina/Venetië – Barcelona, 17 dagen
  • 26 oktober > 2 november, Barcelona – Barcelona, 8 dagen

  Ontdek Firenze. Benvenuto.

  Met deze cruise komt u ook in het lieflijke Toscane. Eén van de mooiste excursies is natuurlijk Firenze, de stad met een cultureel en artistiek verleden waar kunstenaars, historici, reizigers en schrijvers elkaar vonden. Elkeen bracht een nieuw perspectief met zich mee. Hier vindt u een uniek aanbod aan wereldvermaarde musea.

  Er zijn ook de betoverende tuinen met de machtige villa’s die ons herinneren aan het tijdperk van o.a. de Medici.

   

  Maar Firenze is ook gewoon genieten en kuieren door de stad. Ontdek de fraaie winkels, historische cafés, hotels en ambachtelijke ateliers. Of ga lunchen in één van de lokale trattoria’s waar kunstenaars en marktverkopers zich vermengen.

  Prijsvoorbeeld (dd. 14/06/2022): door-to-door, vanaf

  • Vista Suite (32 m2): € 4.900,-
  • Panorama Suite (31 m2): € 5.400
  • Classic Veranda Suite (33 m2): € 5.700,-
  • Superior Veranda Suite (33 m2): € 6.000,-
  • Deluxe Veranda Suite (33 m2): € 6.100,-

  Door-to-⁠Door All⁠-⁠Inclusive

  • Executive privétransfers vanaf uw deur bij u thuis…
  • Internationale vluchten

  Ook inbegrepen

  • Butlerservice in elke suite
  • Onbeperkt gratis wifi
  • Persoonlijke service : bijna één bemanningslid voor elke gast
  • Meerdere restaurants, diverse keukens, dineren met open zitplaatsen
  • Dranken in de suite en op het hele schip, inclusief champagne, geselecteerde wijnen en gedistilleerde dranken
  • 24-uurs dinerservice
  • Entertainment aan boord
  • Gratis vervoer naar de stad in de meeste havens
  • Fooien aan boord
  • En… 1 excursie per gast/haven/dag, afhankelijk van beschikbaarheid.
  Hier vindt u alle veiligheidsprocedures met betrekking tot het Covid-19-beschermingsplan. Silversea zal er alles aan doen om het gepubliceerde reisschema te respecteren, maar Silversea behoudt zich het recht om hun cruises eventueel aan te passen 
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Vaarroute
  Dag 2
  Livorno (Toscane, Italië): 08.00u - 22.00u
  Dag 2
  Livorno (Toscane, Italië): 08.00u - 22.00u

  Er zijn maar weinig elegantere plekken om de zonsondergang te begroeten dan Terrazza Mascagni, het verfijnde schaakbordpiazza van Livorno. Deze stad heeft een historische haven en is de poort naar Toscane. Wandel door Livorno om 'Piccolo Venezia' of 'Klein Venetië' te verkennen - een wijk van de stad vol grachten, kleine marmeren bruggetjes en tal van verleidelijke eetgelegenheden. Met een bruisende markt, forten en iconische waterkant is er hier genoeg om je bezig te houden, maar de meesten zullen in de verleiding komen om het binnenland in te trekken om meer van de vele charmes en artistieke wonderen van Toscane te ontdekken en het met wijngaarden bedekte landschap.

  Of ga naar Prato of Pisa?

  Of naar de stad van immense en fantasierijke renaissanceschoonheid, Firenze. Bewonder Michelangelo's meesterwerk, het standbeeld van David, en let op de provocerende houding terwijl hij een minachtende blik werpt op Rome. Hoe u uw tijd in Toscane ook doorbrengt, u zult een artistieke regio ontdekken, vol schoonheid, smaken en kleuren.

  Dag 4
  Monte Carlo (Monaco): 08.00u - 22.00u
  Dag 4
  Monte Carlo (Monaco): 08.00u - 22.00u

  Blits, glamoureus en luxueus - beleef het beste van Monte Carlo. Van de superjachten die strijden om positie in de haven tot de weelderige bars met ijschampagne, de enige stad van het kleine Monaco is indrukwekkend als bij wijlen ook decadent. Beroemd om zijn lage belastingstatus - en de Formule 1-race die elk jaar door zijn haarspeldbochten en krappe straten raast - is Monaco de ultieme speeltuin van de rijken en beroemdheden. Monaco is misschien wel het op één na kleinste land ter wereld - alleen het Vaticaan heeft een kleinere voetafdruk - maar Monte Carlo heeft een impact en aantrekkingskracht die maar weinig andere plaatsen kunnen evenaren.

  Meerdere excursies mogelijk, waaronder een helicoptervlucht.

  Dag 5
  Toulon (Frankrijk): 08.30u - 17.00u
  Dag 5
  Toulon (Frankrijk): 08.30u - 17.00u

  De thuisbasis van de belangrijkste marinebasis van Frankrijk, vliegdekschepen en marinescheepswerven, Toulon onderscheidt zich van de blitse allure van de rest van de Cote d'Azur.

  Voor een stad die helemaal om de zee draait, is er geen betere plek om te beginnen dan de haven. Met jachten en vissersboten die een geanimeerd decor vormen, zijn er tal van top restaurants om heerlijke lokale specialiteiten te proeven. Hier vindt u ook het zeer aanbevolen Franse marinemuseum, dat de lange en vaak dramatische maritieme geschiedenis van Toulon beschrijft.

  Boven de stad rijst de bijna 600 meter hoge Mont Faron op, de plek voor een aantal geweldige foto's van deze Zuid-Franse stad en de turquoise baai beneden.

  Een zilte bries vermengt zich met de geur van lavendel en kruiden van de marktplaatsen in de onlangs gerestaureerde oude binnenstad. Het is een doolhof van smalle steegjes die uitkomen op prachtige pleinen zoals Cours Lafayette.

  Op loopafstand van het stadscentrum ligt de kleine vissershaven Mourillon, met zijn haut bourgeoise architectuur, traditionele Franse markt en zandstranden. Volg de lokale bevolking naar het wilde, afgelegen strand van Anse de Magaudis, het is absoluut een van de mooiste plekken in Toulon.

  Dag 6
  Palma de Mallorca (Spanje): 13.00u - 20.00u
  Dag 6
  Palma de Mallorca (Spanje): 13.00u - 20.00u

  Mallorca, een ruig mediterraan juweel, met een rijke keuken, cultuur en zonovergoten stranden. Palma de Mallorca is de dominerende hoofdstad van het eiland en een zandkleurige luchtspiegeling van glorieuze gebouwen en levende geschiedenis. De stad is in de loop der jaren ontelbare keren veroverd en bevrijd, sinds de oprichting in de bronstijd, en is uw toegangspoort tot onophoudelijke mediterrane schoonheid, bruisende markten en intense smaken. Zak af naar de cafés en bars dicht bij de uitgestrekte kustlijn, waar u kunt genieten van sterke espresso’s of van rode Mallorcaanse wijnen. Gedomineerd door de onvermoeibare vorm van de Santa María-kathedraal, die opdoemt boven de stad en de kustlijn, is Palma de Mallorca doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het labyrint van de oude stad is een geplaveide oase, die bruist van druipende ijsjes en zonovergoten pleinen.

  Dag 7
  Palamos (Spanje): 08.00u - 23.00u
  Dag 7
  Palamos (Spanje): 08.00u - 23.00u

  Palamos, met kloosters verscholen in de bergen, surrealistische kunst en prachtige stranden, is de toegangspoort tot de schilderachtige schoonheid van de Costa Brava en de culturele wonderen van Catalonië. Inspecteer de ruige kustlijn van Palamos.

  Dichtbij Palamos, doemt de middeleeuwse stad van Girona op. Vier rivieren komen hier samen, in deze heerlijk stad. Proef de sfeer van de geplaveide oude stad, die wordt beschermd door historische wallen. Een steile helling van 90 treden leidt naar de barokke façade van de kathedraal van Girona, die boven de stad uittorent en indruk maakt met 's werelds breedste gotische schip - maar liefst 22 meter breed.

  Figueres is ook vlakbij, waar je de 'theatrale droom' kunt betreden die is bedacht door de meester van het surrealisme, Salvador Dalí. Geboren in Figueres, eert zijn geboorteplaats zijn nagedachtenis en wereldwijde invloed in het onweerstaanbare Dalí Theater-Museum - een glorieus bizarre en meeslepende ervaring, en een passende samenvatting van zijn creatieve kijk. Dalí had zelf een inbreng in het ontwerp van het gigantische gebouw, nadat hij het laatste decennium van zijn leven aan de oprichting ervan had gewerkt.

  Schip informatie: SILVERSEA Silver Dawn

  Every Silversea voyage is a journey of discovery!

  Silversea, een uitnodiging voor een uitzonderlijke ervaring en een wereld van Europese elegantie, gepersonaliseerde service en tijdloze glamour. Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

  All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

  Exclusieve privileges en interessante voorwaarden voor leden van “The Venetian Society” Club.

  In de meeste havens is een shuttle service geregeld die u naar het centrum van de stad brengt.

  Silversea maakt nog gepersonaliseerde reisdocumenten, geleverd in een mooi, stijlvol etui, met extra cruise-informatie en labels voor de bagage.

  Silver Dawn: dekplan
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
  Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
  Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
  Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
  Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
  Vista Suite : 31 m² (dek 4)
  Silver Dawn

  All-inclusive

  Butler service

  S.A.L.T. cooking class

  Restaurant La Terrazza

  Kaiseki Restaurant

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Suites, allemaal met butler service
  • Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  • Owner’s Suite, two bedrooms : 119 - 129 m² incl. veranda (dek 9)
  • Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  • Grand Suite, two bedrooms : 174 – 183 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  • Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
  • Royal Suite, two bedroom : 142 m² incl. veranda (dek 7)
  • Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  • Silver Suite, two bedroom : 104 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  • Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
  • Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
  • Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
  • Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
  • Vista Suite : 31 m² (dek 4)
  • Vista Suite, toegankelijk voor rolstoel : 41-60 m² (dek 4: n° 407, 409, 417)

  (Het verschil in one bedroom en two bedrooms suites : het is dezelfde leef- en slaapruimte maar een two bedrooms suite heeft wel meer ruimte in de gang en inkom)

  Technische gegevens

  Aantal dekken : 8 dekken toegankelijk voor passagiers

  Aantal kajuiten : 298

  Bouwjaar : 2021

  Lengte : 212,7 m

  Breedte : 26,2 m

  Snelheid : 20 knopen

  Passagiers : 596

  Bemanning : 411

  Inbegrepen diensten

  All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

  Champagne :

  Standaard wordt Heidsieck Monopole geschonken.

  De hogere suites hebben Moet & Chandon Brut Imperial in de hutten.

   

  Food & Drinks

  Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

  Silversea is aangesloten bij “Relais & Châteaux”.

  Héél bijzonder is het S.A.L.T. concept aan boord : Sea and Land Taste restaurant & bar, waar ingezoomd wordt op de lokale specialiteiten van de bestemmingen met lezingen, cooking classes en menu’s aan boord.

  De Silver Moon biedt u een keuze aan 8 restaurants, waarvan 3 met openlucht faciliteiten : S.a.l.t. Kitchen (het exclusieve bestemmingsrestaurant), La Dame (Franse gastronomie), The Grill, Atlantide bar & grill, La Terrazza (Italiaanse specialiteiten), Silver Note (tapasstijl, met jazz & blues muziek), Spaccanapoli (Italiaanse specialiteiten & pizza’s), Kaiseki (Japanse keuken).

  Voorzieningen

  Interactieve ruimte voor kook workshops, demonstraties en lezingen.

  Panorama Lounge

  Casino

  Dolce Vita “ontmoetings” lounge

  Fitness Centre

  Zagara Beauty Salon

  Observation bibliotheek

  Connoisseur’s Corner

  Venetian lounge : theater & muziek

  Arts Café

  Pool Deck met 3 jacuzzi’s

  Boutique

  Photo Studio

  6 liften

  Uw eigen momenten...

  Connoisseur's Corner : in stilte en stijl genieten

  Privé-excursies

  Informeer ook naar het excursie-aanbod : Silver Shore Privato (met privé-auto en gids).

  The Grill, pool deck

  S.A.L.T. Restaurant

  Atlantide restaurant

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Otium

  OTIUM Wellness

  Het woord ‘wellness’ werd heruitgevonden en vertaald als “ OTIUM”: een totaal nieuwe benadering van het gegeven. Silversea heeft het nl. volledig herleid tot de essentie van de Romeinen: zalig nietsdoen en je volop laten pamperen.

  Het komt dus neer op het “echte” genieten of om het met de woorden van de cruise director te zeggen: “welke andere rederij voorziet ‘comfort food’ in de suites, bestaande uit kreeftenstaart in een brioche tot huisgemaakte spaghetti met Oscietra kaviaarboter of een foie gras burger met truffelfrietjes?”.

  Otium

  OTIUM Balcony Experience

  Ook de terrassen van de suites worden nu volop benut: reserveer een OTIUM Balcony Experience en uw privébutler voorziet u van een heerlijke warme kop chocolademelk (keuzemenu!), een zalig kasjmieren dekentje (in frissere seizoenen) of gourmet snacks, luxe zonneproducten en verkoelende gelaats-/en lichaammists (in warmere seizoenen)…

  OTIUM Spa

  De OTIUM Spa – geïnspireerd door de filosofie van de Romeinen om voor lichaam en geest te zorgen –  heeft in wezen de hele spa-ervaring opnieuw uitgevonden. De spa is een ruimte om te socializen en vermaakt te worden, maar ook om te ontspannen. De behandelingen worden versterkt door gezonde en heerlijke lekkernijen, of u nu snakt naar Calvisius-kaviaar na uw massage, of naar champagne terwijl u ontspant in de thermische suite.

  OTIUM Bath Experience

  De OTIUM Bath Experience dompelt u heerlijk onder in uw luxe bad geparfumeerd met oranjebloesem (of vijg en ceder), met gekoelde champagne of chocoladetruffels bij de hand om van te nippen terwijl u geniet van een soundtrack van de zorgvuldig samengestelde Otium-afspeellijst.

  Ik wil een reisvoorstel op maat

  U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

   Contactpersoon
   Manuelle Serrien

   Your Footprints Cruise Ambassador

   +32 (0)3 242.82.88 - cruises@footprints.be
   Via uw reisagent

   Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

   Uniek bij deze reis
   • Silver Dawn, een van de nieuwste Silversea schepen (bouwjaar 2021)