Magie van IJsland & Scandinavië

18-daagse: Kopenhagen - Kopenhagen
 • Zeecruise
 • REGENT SEVEN SEAS: Seven Seas Splendor
 • Kopenhagen (Denemarken)
 • loc-baggage
  Ijsland & Scandinavië
 • 18 dagen
€ 9.040
per persoon

Reeds bekende data

  Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

  Ijsland is meer dan ijs alleen, het is vooral een land vol authenticiteit en natuurpracht. Nooit zijn de toppen van de vulkanen ver weg.  Maar met deze cruise ontdekt u ook de Faeröer eilanden: het is een adembenemende mix van Vikingcultuur en onaangeroerde natuur. Een andere parel is Lerwick op de Shetlandarchipel: geniet van de oude Schotse nederzetting met Noorse wortels!

  EEN UNIEKE CRUISE

  AAN EEN UNIEKE PRIJS

   

  Ontdek de pracht van enkele van de meest magische bestemmingen in het noorden van Europa. Met deze combinatie van IJsland en de Scandinavische hoogtepunten ervaart u een adembenemende wereld: van geisers en desolate landschappen in IJsland tot de wonderlijke fjorden van Noorwegen, de verfijnde aantrekkingskracht van steden als Oslo, en culturele parels zoals Alesund.

   

  Zes landen 

  DENEMARKEN – ZWEDEN – NOORWEGEN – FAERÖER EILANDEN – IJSLAND – VERENIGD KONINKRIJK

  Allemaal in één cruise, aan een uitzonderlijke prijs bovendien!

  Ijsland is meer dan ijs alleen, het is vooral een land vol authenticiteit en natuurpracht. Nooit zijn de toppen van de vulkanen ver weg.  Maar met deze cruise ontdekt u ook de Faeröer eilanden: het is een adembenemende mix van Vikingcultuur en onaangeroerde natuur. Een andere parel is Lerwick op de Shetlandarchipel: geniet van de oude Schotse nederzetting met Noorse wortels!

  IJsland

  Heeft u soms ook het gevoel dat u alles al gezien heeft? Wel, reis dan eens naar IJsland: daar beleeft u de natuur net iets anders.

  Met deze cruise vaart u rond het Land van Vuur & IJs. U ontdekt er dunbevolkte regio’s met een erfgoedmix van Vikings en huldufólk (het verscholen volk). Beleef de geisers en watervallen in hun betoverende landschappen.

   

   

  De Scandinavische hoogtepunten

  Deze cruise brengt u ook langs Scandinavische toppers zijn Bergen, Stavanger, Oslo, Göteborg en Kopenhagen. Waw, dat is top !

   

  Photo courtesy: VisitNorway, VisitDenmark, Gotebord Tourist Board, VisitIceland, VisitOslo

  UITZONDERLIJKE PRIJS 

  Prijsvoorbeeld : (dd. 27/04/2022)

  Veranda Suite (20 m2 + balkon, dek 6 en 7):

  11.299 per persoon

  Nu vanaf (volgens beschikbaarheid):

  € 9.040 pp (H cat.)

  € 9.408 pp (G2 cat.)

   

  • Inbegrepen en onbeperkte excursies aan wal
  • Inbegrepen en onbeperkte drankjes, inclusief fijne wijnen en gedistilleerde dranken
  • Inbegrepen vooraf betaalde fooien
  • Inbegrepen specialiteitenrestaurants
  • Inbegrepen Free Laundry Service
  • Inbegrepen & Onbeperkt WiFi

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Vaarroute
  Dag 2
  22/06 Göteborg (Zweden)
  Dag 2
  22/06 Göteborg (Zweden)

  Eén blik op de overvloed aan grachten en huizen met puntgevels in Göteborg, en het is duidelijk dat de Nederlanders deze robuuste stad aan de rivier de Göta hebben gesticht. Een rondleiding door de citadel is fascinerend, net als het 17e-eeuwse Crown House en het Göteborg Art Museum met meesterwerken van Edvard Munch tot Picasso. Göteborg is een van de groenste steden van Zweden met parken zoals Slottsskogen. Voor een levendige sfeer loop je langs Kungsportsavenyn, de hoofdstraat van Göteborg, vol met cafés, boetieks en pleinen.

  Of verken pittoreske fjorden, eilanden, inhammen en vissersdorpjes zowel per bus als te voet tijdens een tour langs de zonnige westkust van Zweden.

  Er is ook een excursie mogelijk naar het schilderachtige Zweedse platteland.

  Dag 3
  23/06 Stavanger (Noorwegen)
  Dag 3
  23/06 Stavanger (Noorwegen)

  Stavanger is de vierde grootste stad van Noorwegen en wordt ook wel de Petroleumhoofdstad van Noorwegen genoemd. Vanaf de jaren 1880 groeide de industrie in Stavanger, voornamelijk gebaseerd op de verwerking en export van vis en visproducten. In de jaren zestig veranderde de economische situatie voor Stavanger door experimentele olieboringen in de Noordzee. Met zijn goede haven- en vliegtuigverbindingen was Stavanger goed gepositioneerd om te profiteren van de toegenomen activiteit.

  Ervaar de majestueuze natuurlijke schoonheid van de archipel van Stavanger tijdens een rondvaart naar de Lysefjord.

  Of reis naar het platteland om getuige te zijn van de ijzertijd en de Vikinggeschiedenis van Stavanger, en bezoek vervolgens een beroemde wijk waar de steegjes zijn omzoomd met 18e-eeuwse houten huizen. Lang voor de officiële oprichting als stad, was het beschutte gebied rond Stavanger een actieve agrarische en maritieme gemeenschap.

  Dag 4
  24/06 Bergen (Noorwegen)
  Dag 4
  24/06 Bergen (Noorwegen)

  Bergen, gelegen aan de Byfjord, is de op één na grootste stad van Noorwegen en een van de meest charmante. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het begin van de 11e eeuw toen Olav Kyrre hier een nederzetting en koninklijke residentie vestigde. In 1240 verving Bergen Trondheim als hoofdstad, en de stad floreerde snel. Veel van de hedendaagse architectuur van de stad weerspiegelt de levensstijl van de Hanze-kooplieden, die in smalle rijtjeshuizen in de buurt van de haven woonden.

  Geniet van een mooie rit door Bergen, bezoek de perfect bewaard gebleven villa van Edvard Grieg en geniet te voet van de beroemde sfeer van de Bryggen-werf.

  Maar het echte hoogtepunt van deze reis moet nog komen als je overstapt naar het Floybanen-kabelbaanstation voor een zachte, 8-minuten durende glijvlucht meer dan 300 meter omhoog naar de top van Mount Floyen.

  Ook een wandeltocht doorheen het spectaculaire fjord-en-berglandschap van Bergen is mogelijk.

  Dag 6
  26/06 Torshavn (Faeröer)
  Dag 6
  26/06 Torshavn (Faeröer)

  Tórshavn wordt in het noorden en zuidwesten omringd door torenhoge bergen met dramatische landschappen en is een pittoreske haven met een rijke Vikinggeschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer Tinganes, het oudste deel van de stad, met kleine houten huisjes bedekt met grasdaken. Verken Nordic House, dat algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van moderne Scandinavische architectuur; en het kunstmuseum Listasavn Føroya. Bezoek de ruïnes van de Magnus-kathedraal om de oude geschiedenis van de Faeröer volledig te ervaren.

  Er zijn meerdere uitstappen inbegrepen, zoals o.a. de machtige wandeling naar het vulkanische terrein op Streymoy naar de top van een berg die een adembenemend uitzicht biedt. Om kennis te maken met de schoonheid van het eiland, volgt u een kustweg langs de Kaldbak-fjord, waar u spectaculaire watervallen en schapen kunt zien die luieren in de weilanden.

  Dag 8
  28/06 Akureyri (IJsland)
  Dag 8
  28/06 Akureyri (IJsland)

  Verken de voorzieningen van de grote stad en de charme van het kleine dorp van Akureyri, aan de oevers van een van 's werelds langste fjorden, omringd door dramatische met sneeuw bedekte bergen. Terwijl u door de stad wandelt, bezoekt u de nieuw gebouwde "tempel van de cultuur", HOF, die een theater, een muziekzaal, een restaurant en het toeristeninformatiecentrum herbergt. Bewonder de verscheidenheid aan Arctische planten in de Botanische Tuin van Akureyri. Slenter langs Arts' Alley kronkelend door het museum, galerieën en kunstenaarsateliers. Geniet van de belastingvrije winkel in het stadscentrum. Ontdek hier het fijn wollen breiwerk, handgemaakt keramiek, glaswerk en zilveren sieraden.

  Een van de vele uitstappen, is een echte aanrader. Reis per bus naar de donderende Godafoss-waterval en maak vervolgens een rondleiding door Akureyri en 's werelds meest noordelijke botanische tuin. Godafoss stort zich vanaf zijn hoge hoefijzervormige rand in een brullende stroom en is een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van IJsland.

  Dag 10
  30/06 Reykjavik (IJsland)
  Dag 10
  30/06 Reykjavik (IJsland)

  Net zoals IJsland een uniek land is, ruig en afgelegen, maar toch modern en genietend van Scandinavische welvaart, zo is Reykjavik een prachtig diverse hoofdstad.

  Reykjavik is een fascinerende mix van tradities en technologische ontwikkeling. Bovendien laat de natuurlijke schoonheid een blijvende indruk achter. Bezoek de opmerkelijke solfatara-velden van Krýsuvík, waar je een uitgestrektheid van stomende geisers en kokende hete bronnen zult ontdekken, dramatisch omlijst door een reeks veelkleurige heuvels.

  Ervaar de sensatie van een bezoek aan de "Grote Drie" landschappelijke wonderen van Reykjavik - Gullfoss Waterfall, Geysir Geothermal Area en Thingvellir National Park - allemaal tijdens één excursie.

  Een van de meest populaire excursies, blijft het baden in de Blue Lagoon.

  Dag 11
  01/07 Reykjavik (IJsland)
  Dag 11
  01/07 Reykjavik (IJsland)

  Er zijn meerdere excursies mogelijk.

  Een aanrader is zeker de Fototour. Er zijn maar weinig plekken op aarde die fotogenieker zijn dan het ongerepte IJsland, zoals deze uitgebreide excursie zal bewijzen. Het scala aan beeldschone natuurlijke bezienswaardigheden van dit land is gewoon niet te vergelijken, en veel van hen zijn gemakkelijk toegankelijk - ook al worden ze niet veel bezocht. Dat is een kansrijke combinatie voor elke amateur- of professionele fotograaf die op zoek is naar een inspirerende omgeving. Tijdens deze fototour reist u per bus door de regio met een ervaren gids die de uitgelezen plekken kent en bezoekt plaatsen waar u uitgestrekte lavavelden, borrelende warmwaterbronnen, ongerepte bergen en meren, vulkanische toppen en ongetemde dieren in het wild kunt fotograferen. Dus pak je favoriete camera, lenzen en veel geheugenkaarten en ga met ons mee op avontuur in het nirvana van natuurfotografie. De mogelijkheden zijn eindeloos, net als de schoonheid.

  Dag 15
  05/07 Rosendal (Noorwegen)
  Dag 15
  05/07 Rosendal (Noorwegen)

  Vaar over de oude door gletsjers uitgehouwen Hardangerfjord, een waterweg met steile wanden die zo opvallend mooi is dat hij bekend staat als de koningin van de fjorden. Het is de op een na grootste fjord van Noorwegen. U kunt verwachten zich aan hoge bergen, oerbossen, brullende watervallen en afgelegen kustdorpen. De kans is groot dat u ook overvloedige appel-, pruimen- en kersenbomen zult zien bloeien langs de fjord, aangezien dit gebied bekend staat als de 'fruitboomgaard van Noorwegen'. De Hardangerfjord ziet er ongeveer hetzelfde uit als toen de Vikingen zich daar vestigden vanwege de uitstekende visvangst, de vruchtbare grond en het milde weer. De ongerepte schoonheid trekt al lang mensen aan die op zoek zijn naar de rust en de pure majesteit van de natuur.

  Dag 17
  07/07 Oslo (Noorwegen)
  Dag 17
  07/07 Oslo (Noorwegen)

  Verdere ontdekking van Oslo en omgeving mogelijk, met meerdere inbegrepen excursies zoals een wandeling langs de Akerselva.

  Reis met de metro van Oslo naar de noordelijke uitlopers van de stad en geniet vervolgens van een ontspannen wandeling langs de schaduwrijke oevers van de rivier de Akerselva en door schilderachtige stadsparken. Het is een licht bergafwaartse trektocht, die begint in de wijk Nydalen langs wandelpaden die deze historische rivier volgen terwijl deze van het Maridalsvannet-meer, de ongerepte bron van het drinkwater van de stad, naar de Oslofjord loopt. Wandelend in een zeer comfortabel tempo, zult u ongetwijfeld andere wandelaars, fietsers en vissers spotten; de rivier is behoorlijk populair onder de lokale bevolking van Oslo. Velen van hen wonen, werken en spelen langs de Akerselva - in loft-achtige appartementen, moderne kantoren en trendy winkels in verbouwde industriële gebouwen die in de 19e en 20e eeuw langs deze oevers zoemden van bedrijvigheid. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende historische textielfabrieken, overlaten en standbeelden ter ere van degenen die in deze voormalige fabrieken werkten. Adem de frisse, schone lucht in en geniet van het prachtige landschap terwijl je dwaalt door lommerrijke bossen en groene ruimtes die toevallig door het centrum van Oslo lopen. Aan het einde van de wandeling bent u weer terug waar u begon: bij de cruisepier.

  Schip informatie: REGENT SEVEN SEAS Seven Seas Splendor

  ECHT ALLES INBEGREPEN !

  Bij Regent Seven Seas Cruises is luxe discreet en ongekunsteld, worden al uw wensen vervuld… en is écht alles inbegrepen, inclusief een ruim aanbod van excursies!

  Deze excursies, georganiseerd door de rederij, zijn een schitterende illustratie van perfecte organisatie. Een extra troef: maximum 30 gasten per autocar en uitstekende gidsen.

  Bovendien is niet alleen het vol pension op gourmet niveau maar zijn ook de maaltijden in de specialiteitenrestaurants inbegrepen.

  Verder zijn ook alle fooien inbegrepen net zoals een uitgebreide selectie aan dranken (zoals champagne, cocktails, longdrinks, aperitieven en kwaliteitswijnen).

  VERHOUDING GAST/BEMANNING 

  Deze ligt erg hoog: 2 goed opgeleide personeelsleden ten opzichte van 3 gasten. Geen enkele rederij biedt zoveel kwaliteit in verhouding tot de betaalde prijs.

  FREE LAUNDRY SERVICE 

  Voor iedere cruise, ieder type suite : van het ophalen van de was, wassen, strijken, vouwen tot het weer terugbrengen naar de suite, en zoveel meer…

  SAIL SAFE POLICY

  Voor meer info, klik hier > Sail Safe policy

  Seven Seas Splendor
  Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service
  Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service
  Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service
  Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service
  Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service
  Master Suite : 99 à 104 m2, balkon 77 à 92 m2, butler service
  Master Suite : 99 à 104 m2, balkon 77 à 92 m2, butler service
  Master Suite : 99 à 104 m2, balkon 77 à 92 m2, butler service
  Grand Suite : 79 à 85 m2, balkon 68 à 85 m2, butler service
  Grand Suite : 79 à 85 m2, balkon 68 à 85 m2, butler service
  Grand Suite : 79 à 85 m2, balkon 68 à 85 m2, butler service
  Splendor Suite : 60 m2, balkon 15 à 24 m2, butler service
  Splendor Suite : 60 m2, balkon 15 à 24 m2, butler service
  Splendor Suite : 60 m2, balkon 15 à 24 m2, butler service
  Seven Seas Suite : 54 m2, balkon 22 m2, butler service
  Penthouse Suite : 42 m2, balkon 10 à 16 m2, butler service
  Concierge Suite : 31 m2, balkon 8 à 12 m2
  Superior Suite : 31 m2, balkon 8 à 12 m2
  Deluxe Veranda Suite : 23,5 m2, balkon 8 m2
  Veranda Suite : 20 m2, balkon 8 m2
  Atrium

  Observation lounge

  Splendor lounge

  Chartreuse bar

  Compass Rose restaurant

  Pacific Rim restaurant

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Pool bar

  Pool deck

  Pool deck

  Enkel balkon suites
  • Regent Suite : 293 m2, balkon 120 m2, met privé In-suite Spa, butler service (dek 14)
  • Master Suite : 99 à 104 m2, balkon 77 à 92 m2, butler service (dek 8-9)
  • Grand Suite : 79 à 85 m2, balkon 68 à 85 m2, butler service (dek 7-9-10-12)
  • Splendor Suite : 60 m2, balkon 15 à 24 m2, butler service (dek 9-10-12)
  • Seven Seas Suite : 54 m2, balkon 22 m2, butler service (dek 7-8)
  • Penthouse Suite : 42 m2, balkon 10 à 16 m2, butler service (dek 9-10-12-14)
  • Concierge Suite : 31 m2, balkon 8 à 12 m2 (dek 7-8-9-10-12-14)
  • Superior Suite : 31 m2, balkon 8 à 12 m2 (dek 7-8-9-10)
  • Deluxe Veranda Suite : 23,5 m2, balkon 8 m2 (dek 6)
  • Veranda Suite : 20 m2, balkon 8 m2 (dek 6-7)
  Technische gegevens

  Aantal dekken : 10

  Bouwjaar : 2020

  Lengte : 224 m

  Breedte : 31 m

  Tonnage : 55.254

  Passagiers : 732

  Bemanning : 567

  Inbegrepen diensten

  Bij Regent Seven Seas Cruises is écht alles inbegrepen:

  • Een aanbod van excursies, georganiseerd door de rederij. Een extra troef: maximum 30 gasten per autocar en uitstekende gidsen.
  • Bovendien is niet alleen het vol pension op gourmet niveau maar zijn ook de maaltijden in de specialiteitenrestaurants inbegrepen.
  • Verder zijn ook alle fooien inbegrepen net zoals een uitgebreide selectie aan dranken (zoals champagne, cocktails, longdrinks, aperitieven en kwaliteitswijnen).
  • Free laundry service

  Food & Drinks

  In de gourmetrestaurants aan boord wordt elke dag een uitgebreid menu, met veel variatie en enkel de beste ingrediënten geserveerd.

  • De keuken van het hoofdrestaurant Compass Rose is even goed als de geboden gastronomie van de specialiteitenrestaurants. Zeker ook de gezonde en nieuwe “plant based” gerechten uitproberen.
  • In La Veranda worden voor de lunch meer de regionale gerechten geserveerd.
  • ’s Avonds is het heerlijk vertoeven en genieten van de lekkerste steaks of seafood in het à la carte restaurant Prime 7.
  • La Veranda wordt ’s avonds het à la carte restaurant Sette Mari, ideaal voor informele etentjes. In Chartreuse ontdekt u de overheerlijke Franse gastronomie.
  Voorzieningen

  Casino

  Connoisseur Club

  Meerdere lounges

  Card Room

  Culinary Arts Kitchen (kookles)

  Golf net & Putting Green

  Pooldeck

  Fitness center & Jogging parcours

  Serene Spa & Wellness

  Constellation Theater

  Free Laundry Service : wat ’n gemak

  Voor iedere cruise, ieder type suite !

  • Free Valet Laundry Service : van het ophalen van de was, wassen, strijken, vouwen tot het weer terugbrengen naar de suite.
  • Stomerij is exclusief, met uitzondering van gasten verblijvend in de exclusieve Regent Suite aan boord van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor
  • Niet beschikbaar op de laatste cruise dag
  • Gedetailleerde informatie wordt verstrekt in het dagprogramma aan boord
  • Seven Seas Society Member met niveau Gold of hoger, ontvangen USD100 shipboard credit per suite, ongeacht bezetting.
  • Free Valet Laundry Service geldt voor zowel nieuwe als bestaande reserveringen.
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Pool Grill

  Culinary Arts Kitchen

  La Veranda

  Gastronomie

  Gastronomie

  Gastronomie

  La Veranda

  Chartreuse

  Prime

  Ik wil een reisvoorstel op maat

  U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

   Contactpersoon
   Lynn Vleugels

   Cruise Consultant Footprints Luxury Cruises

   +3232428280 - cruises@footprints.be
   Via uw reisagent

   Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

   Uniek bij deze reis
   • Ijsland in de zomer: een absolute must-do