IJSLAND met de Silver Moon

11-daagse: Reykjavik - Reykjavik
 • Zeecruise
 • SILVERSEA: Silver Moon
 • Reykjavik (IJsland)
 • loc-baggage
  Ijsland - Faroer
 • 11 dagen
€ 7.400
per persoon

Reeds bekende data

  Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

  Vergelijkbare cruises met de Silver Moon in 2023

  • Reykjavik (IJsland) – Southampton (V.K.): 24/07 > 05/08, 13 dagen
  • Reykjavik (IJsland) – Southampton (V.K.): 27/08 > 08/09, 13 dagen
  • Reykjavik (IJsland) – Lissabon (Portugal): 27/08 > 22/09, 27 dagen

   

  Laat je inspireren door IJsland!

  Vaar naar een land vol adembenemende landschappen, geweldige gastronomie en boeiende Vikinggeschiedenis.

  Wees aan dek om het kleurrijke circus van de Papegaaiduikers te ontdekken terwijl je Patreksfjordur binnenvaart. Met slechts 700 inwoners is niemand immuun voor de charmes van Seydisfjordur, terwijl Heimaey de titel van Pompeii van IJsland geniet.

  Ontdek het eeuwig coole, altijd eigenzinnige Reykjavik.

  En bovendien ontdek je ook de altijd charmante archipel van de Faeröer eilanden.

  Photo courtesy: Visit Iceland, Visit Faroe Islands

  Vergelijkbare cruises met de Silver Moon in 2023

  • Reykjavik (IJsland) – Southampton (V.K.): 24/07 > 05/08, 13 dagen
  • Reykjavik (IJsland) – Southampton (V.K.): 27/08 > 08/09, 13 dagen
  • Reykjavik (IJsland) – Lissabon (Portugal): 27/08 > 22/09, 27 dagen

   

  Deze cruise brengt je langs 2 landen en 9 havens.

  Begin- en eindpunt van deze route is Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, of anders ook wel genoemd “het land van ijs en vuur”. De stad is gelegen in de nabijheid van enkele van ’s werelds meest indrukwekkende landschappen en natuurwonderen.

  Ongeveer twee-derde van de IJslandse bevolking woont hier. De stoere IJslanders zijn levenslustige en gastvrije mensen.

  Met nog een bijzondere halte op deze route: Van een uitzonderlijke schoonheid zijn de Faeröer eilanden, weerbarstig en geïsoleerd in de Atlantische Oceaan.

  Prijsvoorbeeld (dd. 14/06/2022)  op basis van de afvaart van 17/08/23: door-to-door, vanaf

  • Vista Suite (32 m2): € 5.900,-
  • Panorama Suite (31 m2): € 6700,-
  • Classic Veranda Suite (36 m2): € 7.200,-
  • Superior Veranda Suite (36 m2): € 7.500,-
  • Deluxe Veranda Suite (36 m2): € 7.700,-

  Door-to-⁠Door All⁠-⁠Inclusive

  • Executive privétransfers vanaf uw deur bij u thuis…
  • Internationale vluchten

  Ook inbegrepen

  • Butlerservice in elke suite
  • Onbeperkt gratis wifi
  • Persoonlijke service : bijna één bemanningslid voor elke gast
  • Meerdere restaurants, diverse keukens, dineren met open zitplaatsen
  • Dranken in de suite en op het hele schip, inclusief champagne, geselecteerde wijnen en gedistilleerde dranken
  • 24-uurs dinerservice
  • Entertainment aan boord
  • Gratis vervoer naar de stad in de meeste havens
  • Fooien aan boord
  • En… 1 excursie per gast/haven/dag, afhankelijk van beschikbaarheid.
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Vaarroute
  Dag 1
  Reykjavik: afvaart om 21.00u
  Dag 1
  Reykjavik: afvaart om 21.00u

  Aan te raden is om uw reis met één dag voor uw cruise te verlengen: raadpleeg uw reisagent. 

  Reykjavik, een gastvrije stad vol fietsen die over boulevards glijden of tegen de wind vechten wanneer deze opsteekt. Het is ook creatieve stad met studio's en galerijen evenals de enkele toprestaurants waar een opwindende culinaire scene ontluikt. Stap gerust eens binnen in de hippe bars en gezellige cafés van de stad. Als icoon staat de magnifieke Hallgrímskirkja-kerk centraal, met zijn klokkentoren die resoluut boven de stad uitsteekt. Het ontwerp van de grootste kerk van IJsland weerspiegelt de lavastromen die dit afgelegen land hebben gevormd en heeft een schoon en elegant interieur. De pure glazen gevel van de Harpa Concert Hall is dan weer een modern concept. Liefhebber kunnen naar de verwarmde geothermische zwembaden gaan.

  Dag 2
  Patreksfjordur: 08.00u - 18.00u
  Dag 2
  Patreksfjordur: 08.00u - 18.00u

  Patreksfjordur, gelegen in de Westfjorden, heeft amper 700 inwoners en is zoals zoveel IJslandse gemeenschappen gebouwd op beproefde visserijtradities. Ontdek de prachtige kolonies van vogels die zich vastklampen aan de kliffen. Met hun heldere snavels en vriendelijke gelaatstrekken behoren de papegaaiduikers tot de mooiste vogels ter wereld. Ze nestelen in enorme hoeveelheden op de Látrabjarg-klif, dicht bij Patreksfjordur. Je kunt ook de jan-van-gent en zeekoeten zien. Het strand van Rauðasandur is een van de meer ongewone bezienswaardigheden van IJsland, een enorm koperrood zandstrand. Je bent ook dicht bij de majestueuze Dynjandi-waterval. Na een dagje wandelen, keer je terug naar Patreksfjordur om het uitzicht op de fjord te bewonderen of ga naar de spierverlichtende, natuurlijk verwarmde, geothermische zwembaden die in de buurt.

  Dag 3
  Siglufjordur: 08.00u - 23.00u
  Dag 3
  Siglufjordur: 08.00u - 23.00u

  Siglufjordur, dit stadje in het schilderachtige noorden van IJsland, omgeven door een grillige muur van bergtoppen, is een geïsoleerd juweeltje. Met iets meer dan duizend inwoners ontleent Siglufjordur zijn naam aan de glasachtige fjord die zich in de buurt uitstrekt. De noordelijkste stad van IJsland is slechts door een tunnel, geboord door de met sneeuw bedekte bergen, verbonden met de rest van het land.

  Siglufjordur is de historische hoofdstad van de haringvisserij in de Atlantische Oceaan, en in het bekroonde Herring Era Museum kunt u meer te weten komen over de industrie die de stad zijn bestaansrecht heeft gegeven en de economie van IJsland heeft aangedreven. Het is het grootste museum met een maritiem thema van IJsland, verspreid over drie gebouwen en beslaat elk element van de relatie van de stad met zijn viswateren - van expeditie tot voorbereiding en bewaring.

  Ga met een boot rond de schilderachtige fjord of maak hier een wandeling. De geluiden van prachtige duo-stemharmonieën en accordeons zijn vaak te horen door de straten, en het Folk Music Museum geeft een goede inkijkt op de landelijke IJslandse cultuur.

  Dag 4
  Akureyri: 08.00u - 22.00u
  Dag 4
  Akureyri: 08.00u - 22.00u

  De hoofdstad van het noorden van IJsland is de toegangspoort tot een opwindend land van watervallen, stijgende vulkanen en dieren in het wild. Het ligt misschien op slechts 60 mijl van de poolcirkel, maar Akureyi bloeit met een helder, kosmopolitisch gevoel en komt tot leven tijdens de zomermaanden, wanneer de terrasjes en openluchtbadplaatsen vollopen met bezoekers. Hier heb je de beroemde Godafoss-watervallen, bekend als de 'watervallen van de goden'. Hier ontketent de rivier Skjálfandafljót een kolossale waterstroom over houtskoolzwarte rotsen. Of kom tot rust in de Botanische Tuinen, die in 1957 zijn geopend en ruimte bieden voor contemplatie - te midden van planten die zelfs op deze noordelijke breedtegraad met onverwachte levendigheid bloeien. De Lutherse Akureyrarkirkja-kerk rijst op als een groots kerkorgel en is het meest opvallende herkenningspunt van de stad. De beklimming van 112 treden is de moeite waard om te zien hoe het licht door de smalle glas-in-loodramen naar binnen stroomt en zich over het interieur verspreidt. Magie en mythologie zijn belangrijke elementen van de IJslandse folklore, en je zult zelfs gigantische sculpturen van grijze, kindergrijpende trollen tegenkomen in de hoofdstraat van de stad.

  Dag 5
  Husavik: 08.00u - 18.00u
  Dag 5
  Husavik: 08.00u - 18.00u

  Er is gewoon geen betere plek dan Husavilk - de Europese hoofdstad van walvissen spotten - om de majestueuze reuzen van de oceaan van dichtbij te leren kennen. Voel het ontzag als walvissen door de golven om je heen breken, voordat ze lucht naar binnen happen en wegduiken. Het mooie Husavik ligt nabij de majestueuze Húsavíkurfjall-berg, die een prachtig decor vormt voor de kleine houten pakhuizen, kersenrode huizen en golvende vissersschepen van de stad. De kleine houten kerk is sinds 1907 een baken van licht en leidt vermoeide vissers terug naar de kust van de oudste nederzetting van IJsland.

  In het walvismuseum verneem je meer over de relatie van IJsland met de zeereuzen. Wandelingen in het omliggende platteland kunnen je naar het meer van Botnsvatn brengen, naar uitzichten vanaf de hellingen van de Húsavíkurfjall - waar paars getinte lupinebloemen naar beneden stromen tussen de smaragdgroene hellingen. Vanaf de top kijkt u uit over de baai en reikt tot aan de besneeuwde toppen daarachter. Of voel de volle kracht van dit land van natuurlijke kracht, bij Dettifloss Waterfall, een van Europa's krachtigste, dreunende goten.

  Dag 6
  Seydisfjordur: 08.00u - 23.00u
  Dag 6
  Seydisfjordur: 08.00u - 23.00u

  Seydisfjordur, een wereld van tuimelende watervallen en kleurrijke creativiteit, is IJsland op zijn meest epische en excentrieke manier. Een spectaculaire fjord geeft de stad zijn naam. Vaar rond de fjord, of ga per kajak, op zoek naar de papegaaiduikers en andere broedende vogels die zich op kliffen nestelen.

  De haringvisserij hield deze nederzetting in stand die in 1848 door de Noren werd gesticht, wat leidde tot een stad met kleurrijke houten gebouwen. De met sneeuw bedekte berg Bjólfur steekt boven de stad uit en nodigt uit om over wandelpaden te kuieren in de ongerepte natuur - beloont met betoverende uitzichten over de fjord en de stad beneden. Het afgelegen en prachtige natuurreservaat Skalanes is een grote trekpleister, met 47 vogelsoorten die rusten op de vogelrots, samen met talloze plantensoorten.

  Schip informatie: SILVERSEA Silver Moon

  Every Silversea voyage is a journey of discovery!

  Silversea, een uitnodiging voor een uitzonderlijke ervaring en een wereld van Europese elegantie, gepersonaliseerde service en tijdloze glamour. Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

  All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

  Exclusieve privileges en interessante voorwaarden voor leden van “The Venetian Society” Club.

  In de meeste havens is een shuttle service geregeld die u naar het centrum van de stad brengt.

  Silversea maakt nog gepersonaliseerde reisdocumenten, geleverd in een mooi, stijlvol etui, met extra cruise-informatie en labels voor de bagage.

  Silver Moon : dekplan 11, 10 en 9
  Silver Moon : dekplan 8, 7 en 6
  Silver Moon : dekplan 5 en 4
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
  Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
  Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
  Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
  Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
  Vista Suite : 31 m² (dek 4)
  Silver Moon : maiden cruise 2021

  Met veel kunst aan boord

  Pool Deck met 3 jacuzzi’s

  Restaurant La Terrazza

  S.A.L.T. cooking class

  Kaiseki Restaurant

  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
  Suites, allemaal met butler service
  • Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
  • Owner’s Suite, two bedrooms : 119 - 129 m² incl. veranda (dek 9)
  • Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  • Grand Suite, two bedrooms : 174 – 183 m² incl. veranda (dek 9, 8)
  • Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
  • Royal Suite, two bedroom : 142 m² incl. veranda (dek 7)
  • Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  • Silver Suite, two bedroom : 104 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
  • Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
  • Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
  • Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
  • Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
  • Vista Suite : 31 m² (dek 4)
  • Vista Suite, toegankelijk voor rolstoel : 41-60 m² (dek 4: n° 407, 409, 417)

  (Het verschil in one bedroom en two bedrooms suites : het is dezelfde leef- en slaapruimte maar een two bedrooms suite heeft wel meer ruimte in de gang en inkom)

  Technische gegevens

  Aantal dekken : 8 dekken toegankelijk voor passagiers

  Aantal kajuiten : 298

  Bouwjaar : 2020

  Lengte : 212,7 m

  Breedte : 26,2 m

  Snelheid : 20 knopen

  Passagiers : 596

  Bemanning : 411

  Inbegrepen diensten

  All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

  Champagne :

  Standaard wordt Heidsieck Monopole geschonken.

  De hogere suites hebben Moet & Chandon Brut Imperial in de hutten.

  Food & Drinks

  Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

  Silversea is aangesloten bij “Relais & Châteaux”.

  Héél bijzonder is het S.A.L.T. concept aan boord : Sea and Land Taste restaurant & bar, waar ingezoomd wordt op de lokale specialiteiten van de bestemmingen met lezingen, cooking classes en menu’s aan boord.

  De Silver Moon biedt u een keuze aan 8 restaurants, waarvan 3 met openlucht faciliteiten : S.a.l.t. Kitchen (het exclusieve bestemmingsrestaurant), La Dame (Franse gastronomie), The Grill, Atlantide bar & grill, La Terrazza (Italiaanse specialiteiten), Silver Note (tapasstijl, met jazz & blues muziek), Spaccanapoli (Italiaanse specialiteiten & pizza’s), Kaiseki (Japanse keuken).

  Voorzieningen

  Interactieve ruimte voor kook workshops, demonstraties en lezingen.

  Panorama Lounge

  Casino

  Dolce Vita “ontmoetings” lounge

  Fitness Centre

  Zagara Beauty Salon

  Observation bibliotheek

  Connoisseur’s Corner

  Venetian lounge : theater & muziek

  Arts Café

  Pool Deck met 3 jacuzzi’s

  Boutique

  Photo Studio

  6 liften

  Uw eigen momenten...

  Connoisseur's Corner : in stilte en stijl genieten

  Privé-excursies

  Informeer ook naar het excursie-aanbod : Silver Shore Privato (met privé-auto en gids).

  The Grill, pool deck

  S.A.L.T. Restaurant

  Atlantide restaurant

  S.AL.T. Bar

  Arts Café

  Shows in de Venetian Lounge

  Ik wil een reisvoorstel op maat

  U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

   Contactpersoon
   Manuelle Serrien

   Your Footprints Cruise Ambassador

   +32 (0)3 242.82.88 - cruises@footprints.be
   Via uw reisagent

   Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

   Uniek bij deze reis
   • Volledig rond IJsland!