IJsland – Noorwegen

11-daagse: Reykjavik - Oslo
 • Zeecruise
 • SILVERSEA: Silver Moon
 • Reykjavik (IJsland)
 • loc-baggage
  Ijsland & Scandinavië
 • 11 dagen
€ 3.195
per persoon

Reeds bekende data

 • 09 juni 2022

Nog niet alle afreisdata zijn bekend, geef uw voorkeursdatum op bij uw aanvraag.

Wenst u de Noordkaap te ontdekken?

Dat kan, met Silversea natuurlijk!

Helemaal in het uiterste noorden van Noorwegen, in de regio West-Finnmark, ligt de Noordkaap. Een plaats waar van midden mei tot eind juli de zon aan één stuk door schijnt. De Middernachtzon is een beleving die u alles doet vergeten. Op de Noordkaap kan u ofwel rustig cruisen, een excursie aan land doen of deelnemen aan een kajakavontuur.

Klik en bekijk deze cruise naar de Noordkaap.

 

ONTDEK NOORWEGEN, zo mooi in de zomer…

Noorwegen wordt aangedreven door de natuur. De enorme fjorden van het land zijn misschien wel hun meest gekoesterde bezit, en terecht: het diepblauwe water wordt omgeven door een sprookjesachtig landschap met besneeuwde bergen. Maar dat is niet alles, het wilde en prachtige landschap charmeert en verbaast voortdurend: maak een ritje met de Flam-spoorweg om het op zijn mooiste te zien. Ontdek verder enkele boeiende steden. Met deze cruise heb je een perfect Noors pakket.

 

Photo courtesy: VisitNorway

Wenst u de Noordkaap te ontdekken?

Dat kan, met Silversea natuurlijk!

Helemaal in het uiterste noorden van Noorwegen, in de regio West-Finnmark, ligt de Noordkaap. Een plaats waar van midden mei tot eind juli de zon aan één stuk door schijnt. De Middernachtzon is een beleving die u alles doet vergeten. Op de Noordkaap kan u ofwel rustig cruisen, een excursie aan land doen of deelnemen aan een kajakavontuur.

Klik en bekijk deze cruise naar de Noordkaap.

Deze cruise vertrekt vanuit Reykjavik, de hoofdstad van IJsland.

 

Van een uitzonderlijke schoonheid zijn de Faeröer eilanden, weerbarstig en geïsoleerd in de Atlantische Oceaan. Dit is Deens grondgebied, maar met een eigen identiteit. De mystieke landschappen, de dramatisch hoge kliffen, ja, zelfs de taal brengt ons het epos van de Vikingen in herinnering. Thorshaven is met nauwelijks 17.000 inwoners de kleinste hoofdstad ter wereld.

 

Daarna bereikt u het verbluffende mooie Noorwegen waar u van het ene naar het andere hoogtepunt reist. In het charmante Bergen, de oude Hanzestad, kan u de oude houten binnenstad verkennen. Of laat u hier verleiden door dagvers seafood op de lokale markt. Een van Europa’s mooiste treinritten kan u in Flam doen aan boord van de Flambana. Een andere topper is Stavanger met de adembenemende Preikestolen klif in de Lysefjorden. Er is zoveel te ontdekken tijdens deze cruise.

Wenst u te verlengen voor of na uw cruise (Reykjavik of Oslo)? Dat kan gerust. Wij maken een voorstel op maat.

Prijsvoorbeeld (dd. 05 mei 2022): vanaf

 • Classic Veranda Suite (36 m2, dek 5-6): € 3.195,-
 • Superior Veranda Suite (36 m2, dek 7-8-9): € 3.295,-
 • Deluxe Veranda Suite (36 m2, dek 6-7-8): € 3.395,-

Inbegrepen

 • Butlerservice in elke suite
 • Onbeperkt gratis wifi
 • Persoonlijke service : bijna één bemanningslid voor elke gast
 • Meerdere restaurants, diverse keukens, dineren met open zitplaatsen
 • Dranken in de suite en op het hele schip, inclusief champagne, geselecteerde wijnen en gedistilleerde dranken
 • 24-uurs dinerservice
 • Entertainment aan boord
 • Gratis vervoer naar de stad in de meeste havens
 • Fooien aan boord

OOK INBEGREPEN: 1 excursie per gast/haven/dag, afhankelijk van beschikbaarheid.

Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Vaarroute
Dag 3
Runavik, Faeröer-eilanden (Denemarken): 08.00-18.00u
Dag 3
Runavik, Faeröer-eilanden (Denemarken): 08.00-18.00u

De onontgonnen, ongerepte en eerlijk gezegd ongelooflijke Faeröer-eilanden zijn het enigma van de reisindustrie. Dit kleine cluster van 18 eilanden, ingeklemd tussen twee meer verleidelijke landen - Noorwegen en IJsland, wordt door velen over het hoofd gezien.

Runavik, op de zuidpunt van, het op een na grootste eiland van de Faeröer, Eysturoy is de belichaming van reizen buiten de gebaande paden. Eén stap van het schip af en je wordt opgeslokt door een behoorlijk duizelingwekkende, prachtige en ongerepte natuur. Het is niet verwonderlijk dat buitenactiviteiten hier belangrijk zijn: wandelingen van alle niveaus zijn aanbevolen om de grootsheid van het landschap te ervaren (het prachtige Toftavatn-meer biedt een spectaculair uitzicht).  Maar als dat te inspannend is, zijn er ook boottochten in traditionele houten Faeröerse sloepen.

Dag 6
Olden (Noorwegen): 08.00-18.00u
Dag 6
Olden (Noorwegen): 08.00-18.00u

Schilderachtige houten boerderijen liggen verscholen onder grillige bergtoppen in dit desolate maar mooie land.

Wees getuige van de meest spectaculaire natuur, terwijl je het kleine Olden bezoekt - een dorp van slechts 500 mensen, dat in zijn geheel wordt opgeslokt door zijn kolossale omgeving. Het dorp ligt aan de monding van de rivier de Oldeelva, aan de zuidelijke oever van de op zes na langste fjord van Noorwegen, de Nordfjord. Olden is omgeven door valleien, uitgehouwen door het langzame malen van machtige gletsjers, die loskomen van immense ijskappen. Bekijk de grootste van het vasteland van Europa, Jostedalsbreen, met zijn 22 armen die naar beneden stromen in takken die tussen de bergen rusten. Ga naar het blauwwitte eindpunt van de Briksdal-gletsjer, om de ijzige vlakte van dichtbij te bewonderen, en wandel door de zeer pittoreske omgeving.

Dag 7
Flam (Noorwegen): 08.00-19.00u
Dag 7
Flam (Noorwegen): 08.00-19.00u

Als we het nog niet hebben gezegd, de luxe van Noorwegen is de pure natuurlijke schoonheid. En helemaal bovenaan staat Flam, een bestemming met gletsjerwateren omzoomd door groenblijvende bossen te midden van grillige bergen en steile rotswanden. Het dorp, dat landinwaarts ligt, aan de arm van de 204 kilometer lange Sognefjord, heeft slechts 400 inwoners. Zijn kleine formaat verloochent zijn gigantische hart niet, en Flam's uitgestrekte lieflijkheid kent geen grenzen. UNESCO heeft de Sognefjord zelfs tot werelderfgoed verklaard vanwege zijn prachtige natuurlijke schoonheid.

De meeste bezoekers zullen een treinreis van een uur niet willen missen die door meer dan één bron is beschreven als "de mooiste ter wereld". De Flam-spoorlijn is iconisch en zorgt ervoor dat je je adem inhoudt terwijl je door steile, kronkelende wegen, rond enorme bergen en langs stromende rivieren en watervallen reist.

Dag 8
Bergen (Noorwegen): 08.00-22.00u
Dag 8
Bergen (Noorwegen): 08.00-22.00u

De kromme, pastelkleurige pakhuizen van de waterkant van Bergen (Werelderfgoedlijst) leunen charmant tegen elkaar aan en verwelkomen bezoekers in deze stad in het hart van de meest buitengewone filmische landschappen van Noorwegen. Het is misschien de op één na grootste stad van het land, maar het dorpsgevoel hier zorgt altijd voor een warm welkom - zelfs als het weer zijn beroemde vochtige reputatie waarmaakt. De kleurrijke waterkant van Bergen, Bryggen, is een gammele reeks ongelooflijke Hanze-pakhuizen, gebouwd na de verwoestende brand van 1702. Achter deze iconische pakhuizen ligt een labyrint van smalle steegjes en houten vlonders, met ambachtelijke ambachtswinkels en galerijen.

De berg Fløyen waakt over de stad, en je kunt een korte maar steile wandeling maken naar de panoramische uitkijkpunten, of op de kabelbaan springen, die bezoekers de helling op en neer sleept. Bovenaan ontvouwt zich voor uw ogen een spectaculair uitzicht op Bergen.

Dag 9
Stavanger (Noorwegen): 08.00-17.00u
Dag 9
Stavanger (Noorwegen): 08.00-17.00u

Met een ongerepte historische kern en epische landschappen rondom, is de energiehoofdstad van Noorwegen de dynamische draaischijf van het zuiden. De groei van de stad werd aangewakkerd door oliewinning, maar aangezien Noorwegen nu eenmaal Noorwegen is, is Stavanger een verrassend charmante plek, omringd door spectaculaire landschappen met diepingsneden fjorden, hoge bergen en zandstranden.

De 173 witte houten huizen van Gamle Stavanger zijn een goed bewaard gebleven stukje oud Noorwegen. Gaslampen hangen hier over ongelijke geplaveide straten. De oudste kerk van Noorwegen, de Domkirken-kathedraal, doemt indrukwekkend op en staat er al sinds de 12e eeuw. De Lysefjord is een van de meest opvallende en pittoreske fjorden van Noorwegen - doordrenkt van Vikinggeschiedenis en mythologie. Vaar over het gitzwarte water of wandel naar het majestueuze uitkijkpunt Preikestolen, waar u uitkijkt over een onmogelijk weids uitzicht, vanaf een hoogte van 604 meter. Een van de meest iconische en meest bezochte natuurgebieden van Noorwegen.

Schip informatie: SILVERSEA Silver Moon

Every Silversea voyage is a journey of discovery!

Silversea, een uitnodiging voor een uitzonderlijke ervaring en een wereld van Europese elegantie, gepersonaliseerde service en tijdloze glamour. Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

Exclusieve privileges en interessante voorwaarden voor leden van “The Venetian Society” Club.

In de meeste havens is een shuttle service geregeld die u naar het centrum van de stad brengt.

Silversea maakt nog gepersonaliseerde reisdocumenten, geleverd in een mooi, stijlvol etui, met extra cruise-informatie en labels voor de bagage.

Silver Moon : dekplan 11, 10 en 9
Silver Moon : dekplan 8, 7 en 6
Silver Moon : dekplan 5 en 4
Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
Vista Suite : 31 m² (dek 4)
Silver Moon : maiden cruise 2021

Met veel kunst aan boord

Pool Deck met 3 jacuzzi’s

Restaurant La Terrazza

S.A.L.T. cooking class

Kaiseki Restaurant

Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Wenst u een reisvoorstel op maat voor deze cruise? Of wilt u een afspraak?
Suites, allemaal met butler service
 • Owner’s Suite, one bedroom : 88 - 98 m² incl. veranda (dek 9)
 • Owner’s Suite, two bedrooms : 119 - 129 m² incl. veranda (dek 9)
 • Grand Suite, one bedroom : 137 - 146 m² incl. veranda (dek 9, 8)
 • Grand Suite, two bedrooms : 174 – 183 m² incl. veranda (dek 9, 8)
 • Royal Suite, one bedroom : 105 m² incl. veranda (dek 7)
 • Royal Suite, two bedroom : 142 m² incl. veranda (dek 7)
 • Silver Suite, one bedroom : 73 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
 • Silver Suite, two bedroom : 104 m² incl. veranda (dek 11, 10, 9)
 • Deluxe Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 8, 7, 6)
 • Superior Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 9, 8, 7)
 • Classic Veranda Suite : 36 m² incl. veranda (dek 6, 5)
 • Panorama Suite : 31 m² (dek 9)
 • Vista Suite : 31 m² (dek 4)
 • Vista Suite, toegankelijk voor rolstoel : 41-60 m² (dek 4: n° 407, 409, 417)

(Het verschil in one bedroom en two bedrooms suites : het is dezelfde leef- en slaapruimte maar een two bedrooms suite heeft wel meer ruimte in de gang en inkom)

Technische gegevens

Aantal dekken : 8 dekken toegankelijk voor passagiers

Aantal kajuiten : 298

Bouwjaar : 2020

Lengte : 212,7 m

Breedte : 26,2 m

Snelheid : 20 knopen

Passagiers : 596

Bemanning : 411

Inbegrepen diensten

All inclusive formule met champagne, geselecteerde wijnen, fooien en voor iedere suite een goed opgeleide butler.

Champagne :

Standaard wordt Heidsieck Monopole geschonken.

De hogere suites hebben Moet & Chandon Brut Imperial in de hutten.

Food & Drinks

Aan boord van de schepen ontdekt u een passie voor perfectie, onberispelijke service en verfijnde gastronomie. Dit alles omgeven door Italiaanse flair.

Silversea is aangesloten bij “Relais & Châteaux”.

Héél bijzonder is het S.A.L.T. concept aan boord : Sea and Land Taste restaurant & bar, waar ingezoomd wordt op de lokale specialiteiten van de bestemmingen met lezingen, cooking classes en menu’s aan boord.

De Silver Moon biedt u een keuze aan 8 restaurants, waarvan 3 met openlucht faciliteiten : S.a.l.t. Kitchen (het exclusieve bestemmingsrestaurant), La Dame (Franse gastronomie), The Grill, Atlantide bar & grill, La Terrazza (Italiaanse specialiteiten), Silver Note (tapasstijl, met jazz & blues muziek), Spaccanapoli (Italiaanse specialiteiten & pizza’s), Kaiseki (Japanse keuken).

Voorzieningen

Interactieve ruimte voor kook workshops, demonstraties en lezingen.

Panorama Lounge

Casino

Dolce Vita “ontmoetings” lounge

Fitness Centre

Zagara Beauty Salon

Observation bibliotheek

Connoisseur’s Corner

Venetian lounge : theater & muziek

Arts Café

Pool Deck met 3 jacuzzi’s

Boutique

Photo Studio

6 liften

Uw eigen momenten...

Connoisseur's Corner : in stilte en stijl genieten

Privé-excursies

Informeer ook naar het excursie-aanbod : Silver Shore Privato (met privé-auto en gids).

The Grill, pool deck

S.A.L.T. Restaurant

Atlantide restaurant

S.AL.T. Bar

Arts Café

Shows in de Venetian Lounge

Ik wil een reisvoorstel op maat

U vond nog niet wat u zocht of u heeft vragen? Contacteer ons. Vermeld gerust uw vertrouwde reisagent, wij nemen dan contact met hen op.

  Contactpersoon
  Manuelle Serrien

  Cruise Consultant Footprints Luxury Cruises

  +32 (0)3 242.82.88 - cruises@footprints.be
  Via uw reisagent

  Boek deze reis via uw reisagent of krijg meer informatie via uw vertrouwde reisagent.

  Uniek bij deze reis
  • Aan een promoprijs !