Champagne @ Sea

Voor zeecruises is een excursie naar Reims & de Champagne niet opportuun: vanuit Le Havre is het al gauw 3.30u rijden (oneway). Maar aan boord van enkele van de toprederijen is een “Coupe de Champagne” altijd binnen handbereik.

 

Hoe beleef je champagne aan boord?

Footprints Luxury Cruises ging bij enkele reders op verkenning en zet één & ander op een rijtje. Opgelet : onderzoek op basis van 2020, het aanbod kan wisselen.

 

Coverfoto : Oceania Cruises, het Dom Pérignon degustatiemenu
 • Silversea (all-inclusive)
 • Crystal Cruises (all-inclusive)
 • Regent Seven Seas (all-inclusive)
 • Oceania Cruises
 • Seadream Yacht Club (all-inclusive)
 • Seabourn (all-inclusive)

SILVERSEA : met kennis van zaken !

Aan boord van deze vloot is het voor fans van champagne een uitbundig feest om het mousserend aanbod te bekijken én te proeven in het all-inclusive pakket :

 • Pommery Champagne Brut Royal Champagne (Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay)
 • Heidsieck Champagne Monopole Brut Champagne (Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay)
 • Biancavigna Prosecco DOC Extra Dry Sparkling (Veneto Glera)
 • Biancavigna Spumante Rosa Sparkling (Veneto Glera, Pinot Noir)

Een indrukwekkende selectie aan “Vintage Champagnes”

Bovendien biedt Silversea (mits toeslag) ook een parelend aanbod van topchampagnes, zoals de intense Krug of de Bollinger Grande Année 1999 die vaak als een “meesterwerkje” wordt omschreven. Het overzicht van dit aanbod :

 • Pol Roger – Pure N/V Epernay
 • Louis Roederer – Brut Premier N/V Reims
 • Pol Roger – Blanc de Blancs 1999
 • Pommery – Cuvée Louise 1999 Reims
 • Moët & Chandon – Dom Pérignon 2000 Reims
 • Louis Roederer – Cristal 2000 Reims
 • Bollinger – Grande Année 1999 Aÿ
 • Krug – Grande Cuvée Brut N/V Reims
 • Pol Roger – Rosé Brut 2000 Epernay
 • Moët & Chandon – Dom Pérignon, Rosé 1998 Reims

CRYSTAL CRUISES : om wakker van te liggen

Aan boord van de Crystal vloot serveert men champagnes van Louis Roederer Cristal Rose tot Jacquart Brut. Er is dus voor elke dag wel een nieuw plezier te proeven.
Jacquart is de huischampagne van de gehele vloot en is dus inbegrepen in de prijs.

Eén uitzondering : op de Crystal Esprit, het prestigieuze jachtschip met een 6-sterren service, schenkt men Charles Heidsieck.

Zeldzaam

Maar er zijn ook enkele bijzondere champagnes te verkrijgen (mits toeslag), zoals de zeer zeldzame Krug Clos D’Ambonnay Black de Noirs, waar connaisseurs van wakker liggen. Een topkwaliteit die zeer gegeerd is bij verzamelaars: 100% Pinot Noir, afkomstig van een kleine clos.

Leuk is ook dat Crystal “Privé Champagne Diners” aanbiedt in The Vintage Room (mits toeslag), deskundig begeleid door de Hoofdsommelier en op smaak gebracht met kaviaar. De kaviaar die aan boord te verkrijgen is : Imperial 000, Kolikof Russian Ossetra, Kolikof Royal Caviar, Kolikof Imperial.

REGENT SEVEN SEAS : fijne selectie

De Regent Seven Seas (all-inclusive) huischampagne is Heidsieck Monopole Blue Top, aangenaam van geur en zacht van smaak. Deze staat standaard bij aankomst in de Veranda & Concierge suites.

Voor de Penthouse suites & hoger staat er Veuve Cliquot bij aankomst klaar.

De Connoisseur Winelist (met toeslag)

Met 4 Non Vintage en 4 Vintage Champagnes biedt Regent Seven Seas een mooi uitgebalanceerd aanbod op de “Connoisseur Winelist”. De goede omschrijving zal u zeker helpen bij uw keuze.

Het Vintage aanbod bestaat uit

 • Perrier-Jouët “Belle Epoque” 2012 Grand Brut
 • Moët et Chandon “Cuvée Dom Pérignon” 2006 Brut
 • Louis Roederer “Cristal” 2007;
 • … en de elegante Louis Roederer “Cristal Rosé” 2007 Brut.

Over deze laatste lezen we op de Connoisseur Winelist dat de geschiedenis ervan teruggaat naar tsaar Alexander II. Met 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir, heeft deze champagne een delicaat kruidig aroma en een lang aanhoudende frisheid.

In het Non Vintage aanbod vinden we met plezier de stijlvolle en wereldwijd populaire Veuve Clicquot “Ponsardin” Brut terug, naast de Moët et Chandon Imperial Rosé Brut. Met Pommery heeft men er Rosé 375ml Brut en Magnum Grand Brut.

OCEANIA CRUISES :
de prestige van Dom Pérignon

De champagnes en sprankelende wijnen die men aan boord serveert (géén all-inclusive policy), zijn Perrier-Jouët Grand Brut; Philippe Dublanc Blanc de Blancs Brut; Val D’Oca Prosecco; Martini Asti Spumante. Toch maakt Oceania een verschil…
Champagne definieert de meest jubelende momenten van ons leven. Oceania Cruises heeft het voorrecht in alle exclusiviteit te mogen samenwerken met het zeer gewaardeerde champagnehuis Moët & Chandon. Een briljant Dom Pérignon-degustatiemenu, helemaal exclusief en uniek, is het resultaat.

La Reserve : exclusief dineren in een privésetting

Het Dom Pérignon degustatiemenu staat garant voor een uitbundige, smaakvolle verwennerij van zes gangen, telkens gecombineerd met een speciale Dom Pérignon vintage. Volgende vintages zullen rijkelijk schuimen: de Dom Pérignon Vintage 2006 en 2009 en de Rosé Vintage 2004.

De gerechten zijn zo samengesteld dat ze de nuances van de druiven en de verhouding van de blend naar voren brengen. Elk aspect komt tot leven: van een subtiele, bruisende neus tot een levendige, bevredigende afdronk. Van Brittany Blue Lobster in Yellow Curry Broth met Coco Foam tot Sashimi-Style Seared Wagyu Beef met Sautéed Rucola, Blood Orange-Soya Jus en Caviar Perlita – elk verleidelijk gerechtje is een viering van de fijnere dingen in het leven. In ware Franse geest wordt de Dom Pérignon Experience (mits toeslag) een pure culinaire manifestatie, geserveerd in het exclusieve La Reserve restaurant voor max 24 gasten aan boord Riviera/Marina op slechts enkele avonden tijdens de cruise.

SEADREAM YACHT CLUB :
rijkelijk aanbod, proeverijen én een splash

Seadream (all-inclusive) schenkt Jacquart Mosaïque Brut als huischampagne.

Bij inscheping krijg je er al meteen op de gangway een glaasje van, om de stemming er in te brengen. In uw suite wacht er u dan een op ijs gekoelde fles.

Een uitgebreide keuze

De uitgebreide selectie op de wijnkaart (mits toeslag), zal de liefhebber zeker weten te bekoren: we tellen maar liefst 32 verschillende champagnes van tophuizen waaronder

 • Dom Perignon
 • Taittinger
 • Louis Roederer Cristal
 • Pommery, Cuvee Louise
 • maar er is nog meer…

“La Vie en Or” aan boord van Seadream

Deze selectie wordt vervolledigd met de zeer exclusieve prestige cuvées van Armand de Brignac. C’est La Vie en Or… Top !

Mag het iets meer zijn?

Wie met Seadream naar de Caraïben vaart, zal ongetwijfeld kennis maken met de legendarische, extravagante Champagne & Caviar Splash.

Op de andere cruises vinden er ook proeverijen plaats waarbij ook eigenaars van champagnehuizen aan boord komen, in combinatie met food pairing diners. Kaviaar hoort er ook dikwijls bij.

SEABOURN :
met Montaudon, voor de grote Momenten

Sedert lange tijd behoort Seabourn tot de populairste rederijen op de Belgische markt. De voortreffelijke reputatie danken ze ook aan de all-in formule : champagne & kaviaar zijn dus inbegrepen.

Non-stop grote Momenten aan boord

Als huischampagne koos Seabourn voor Montaudon : gekenmerkt door de grote rode letter M, die ondubbelzinnig verwijst naar Les Grands Moments.

Het is een klassieke Champagne, redelijk vol van smaak en met een mooie geur van peren en witte bloemen, zoals dat dan heet.

Het is altijd feest aan boord van Seabourn : non-stop grote Momenten aan boord van deze intieme schepen met een begeesterende privéclub sfeer.

Vergeet ook niet de kaviaar Regiis Ova (Koninklijk Ei in het Latijn) te proeven, een selectie van sterrenchef Thomas Keller i.s.m. Shaoching Bishop.